Jan Roos: “Als ik zie wat er met Thierry Baudet gebeurt mag ik God danken dat ik geen zetel heb behaald”

“Onze democratie is dood.”

Op Twitter maakt Jan Roos glashelder wat hij ervan vindt dat minister Kajsa Ollongren Kamerlid en FVD-leider Thierry Baudet feitelijk de oorlog heeft verklaard. Roos is zich daar van rot geschrokken.

“Als ik zie wat er met Thierry Baudet gebeurt,” schrijft Roos, “mag ik God op mijn blote knieën bedanken dat ik geen zetel heb behaald. Onze democratie is dood.”

“Andersdenkenden dan de zittende macht zijn hun leven niet zeker,” voegt hij daar aan toe.

Baudet wordt onderhand net zo hard gedemoniseerd als Pim Fortuyn back in the day, en als Wilders enkele jaren geleden (en nog steeds, eigenlijk). Hij wordt continu weggezet als een racist pur sang, een fascist, en een gevaar voor de democratische rechtsstaat. Hij heeft aangifte gedaan tegen minister Kajsa Ollongren wegens smaad en laster, maar de kans dat de politiekcorrecte elite zich daardoor laat beïnvloeden is nagenoeg nihil. Baudet vormt een bedreiging voor het partijkartel — voor de manier waarop de politiek al jarenlang zaken met elkaar doet. En dus moet hij kapot.

Je hoeft helemaal geen onverdeelde fan van Baudet en zijn Forum voor Democratie te zijn om je daar zorgen over te maken. Ik heb nu al meerdere keren geschreven dat hij zich moet distantiëren van de uitspraken van de nummer twee in Amsterdam, Yernaz Ramautarsing. Maar de manier waarop het establishment omgaat met Baudet en zijn partij is simpelweg schokkend. Je kunt kritiek op hem en zijn partijgenoten hebben — net zoals wij dat hebben op linkse partijen — maar de elite gaat er echt vol en met gestrekt been in. Er wordt haat gezaaid tegen FVD en Baudet.

Door die haat-campagne wordt het steeds waarschijnlijker dat Baudet binnenkort net zo moet leven als die andere ‘vijand’ van de elite, Geert Wilders: in een glazen kooi, altijd omringd door beveiligers, nergens ‘zomaar even’ naartoe kunnen.

Als dat zo is — en we kunnen het allemaal zien aankomen — is minister Ollongren, en met haar het hele kabinet, daar debet aan. Natuurlijk maakt haar dat helemaal niets uit — ze zal vinden dat Baudet het verdient, moet hij maar politiekcorrect zijn — maar normale mensen moet dat toch angst aanjagen. Blijkbaar is dat namelijk het lot van iedereen die het partijkartel probeert open te breken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. Abri079

  Beste Jan,
  We leven al tenmiste tien jaar in een democratuur.
  Een opmerking die destijds op tv werd gemaakt en die alleen maar meer bewaarheid wordt.

 2. Marija

  M.a.w. ons land is ter zielen.
  We hebben het lang genoeg zien aankomen, er is nooit iets veranderd.

  De kiezers hadden nog verandering kunnen zorgen, maar die zijn ziende blind, horende doof en stom als het achtereind van een varken.
  Want….. het gaat wéér gebeuren let maar op.
  Alles blijft bij het oude.
  Lang geleden heb ik al de hoop laten varen dat wij als Nederland nog te redden zijn, met dergelijke links geteisem aan de macht als in de laatste decennia.

 3. Ernst Quispel

  Ik dank God ook voor het feit dat malle Jan geen zetel in de Tweede Kamer heeft behaald.

  1. Zout

   @Wim: Jij dankt God helemaal niet.

   Dag Wim.

  2. J.C.

   @Ernst Quispel

   “Ik dank God ook voor het feit dat malle Jan geen zetel in de Tweede Kamer heeft behaald”.

   Ik dank altijd God van Israël. Jij ook?

   1. Zout

    Ik wel J.C.

   2. Ernst Quispel

    Ik dank de God die het met ons allemaal goed voorheeft.
    Jouw god heeft kennelijk een politieke agenda, die dank ik nergens voor.

    1. Zout

     @Wim: Jouw god is dan ook niet de God van Israël, jouw god is Allah=satan.

     Dag Wim!

    2. swetsnek

     Ik zal god eens bellen of ene wim niet kan verongelukken

    3. J.C.

     @Ernst Quispel

     “Ik dank de God die het met ons allemaal goed voorheeft”.

     Ja, er is inderdaad een god, die doet alsof hij het met alle mensen goed voor heeft. Hoe zei hij dat ook alweer, tegen Eva, de grote ver- en misleider?

     “Jouw god heeft kennelijk een politieke agenda, die dank ik nergens voor”.

     Goed dat je het woord kennelijk gebruikt. Daarmee geef je te kennen, dat je het niet weet. Ik zal je uit de droom helpen: de God van Israël is wars van alle politiek en politieke agenda’s (zie onder meer de 10 geboden). Het centrale woord is: naastenliefde en daarnaast heeft ieder mens een eigen WIL meegekregen om te kiezen voor het goede………….

  3. Original NL

   Kwispel toch…….God houdt van Jan!

  4. Abri079

   EQ bedankt een sprookjes figuur. Dat mag, verwacht dan ook dat men u als een liefhebber van sprookjes ziet. Zodra u zich weer tot controleerbare feiten beperkt zie ik u als een sprookjes liefhebber

 4. J.C.

  Zolang het links liberale partijkartel voldoende geld heeft uit te delen (bijvoorbeeld aan propagandistische “nieuws”brengers, de zieligheidsindustrie, enz.), zal genoemd partijkartel de macht kunnen behouden. Je ziet het aan de verkiezingsuitslag, keer op keer. En vergeet niet, dat het links liberale partijkartel kan over enorme bedragen blijven beschikken, omdat zij jaren geleden bepaald heeft dat (vooral autochtone oudere) mensen best langer kunnen doorwerken, na hun 65e levensjaar. Zij zelf werken de links liberale politici over het algemeen onder gunstiger voorwaarden dan de gewone hardwerkende Nederlander, maar dat terzijde.

  Met afgrijzen heb ik vanmorgen het debat (Lagerhuis) tussen de heer P. Fortuyn en die lulhannes van de PvdA (Marcel van Dam) bekeken. Wat een beschamende vertoning. Het vreemde, verontrustende en gewetenloze is, dat zich nu al jaren hetzelfde voordoet t.a.v. de PVV (de heer Wilders) en nu in verhevigde mate de heer Baudet op dezelfde wijze geofferd lijkt te worden, door de rücksichtloos slopende vertegenwoordigers van het links liberale partijkartel.

  Voor de autochtone Nederlanders is het inmiddels te laat, zij worden geacht zich geruisloos te voegen in de door links liberaal bedachte nieuw diverse samenleving. Waarin rekening met de gevoelens van iedereen, die zich Nederlander is gaan noemen, moet worden gehouden, maar niet met de gevoelens (cultuur, gewoontes en identiteit) van de autochtone Nederlanders.

 5. Seneca

  ook Jan Roos/MvdG moet de opmerking van Ramautarsing eens goed nalezen.
  Yernaz spreekt over her verschil in IQ tussen de volkeren en komt tot de bewezen conclusie dat donkergekleurde volkeren een lager IQ hebben dan blanke volkeren. Het gemiddeld IQ van een Syriër is bijvoorbeeld 84 en dat van een gemiddelde Nederlander 102. Dat is geen racisme of discriminatie maar gewoon een feit. Dat kan ook betekenen dat donker gekleurde volkeren andere kwaliteiten bezit dan wederom, de blanke volkeren. Een lager IQ kan vertaald worden naar de mogelijkheden om in woeste gebieden zoals woestijnen, hoogvlaktes, jungles en permafrost gebieden, te overleven. Iets dat de blanke volkeren verleerd hebben.

 6. Babaji538

  Jan Roos, ik had het over wat anders.
  Elkaar tegenwerken vanuit machtswellust,
  met vereende krachten heeft altijd een gunstig effect!

  Ik noem verder ook, nog een keer, landen
  als de Filipijnen, Thailand, deelgebieden van China,
  Spanje en deelstaten waarvan ik zelfs, niet eens
  heb durven dromen.

  Petra Hermans, My mission in this world;
  “Kleermaakster”, October 15, 2017
  https://worldpoet546.wordpress.com

  Ik werk nou eenmaal graag in alle vrijheid
  zonder teamverband van RTL of SBS,
  aangezien een werkelijk waarachtige gave
  volledig toegewijd ontspannen en verantwoordelijk
  paraat mag blijven.
  Wereldvrede is een overtuiging in combinatie
  met een geloof buiten mijzelve.

  Petra

  1. Abri079

   Zoals Joep van ’t Hek jaren geleden al eens aangaf, je meurt uit alle lichaamsopeningen.

 7. Floris

  ” Ik heb nu al meerdere keren geschreven dat hij zich moet distantiëren van de uitspraken van de nummer twee in Amsterdam, Yernaz Ramautarsing.”
  ———————————————————————————–
  Hier het bewuste interview met Ramataursing: https://yernaz.wordpress.com/2016/06/09/interview-brandpuntplus-over-racisme-in-nederland/

  Hij werd geïnterviewd OMDAT hij getint is en geeft eerlijk z’n mening. Waarom mag dat niet? En hij onderbouwt die mening prima.

  De gewraakte uitspraak luidt: ““Door IQ-testen weten we het gemiddelde IQ van bevolkingen. En wat blijkt? Er is een verschil in IQ tussen volkeren. Dat is wetenschappelijk bewezen.
  “Dit doet mij geen plezier, eerder pijn. Ik had ook graag gezien dat het anders was, dat zwarte mensen hyperintelligent waren, dat Surinamers het hoogste gemiddelde IQ van de wereld hadden. Maar het is niet zo. Je kunt iemand uit Syrië halen waar het gemiddelde IQ 84 is, en in Nederland kan plaatsen, waar het gemiddelde IQ 101 is. Die gaat dan inderdaad minder verdienen dan veel autochtonen. Maar is dat racisme? Nee, er is een verband tussen IQ en inkomen.”

  Hij constateert iets dat hem zeker geen plezier doet. Dat is niet racistisch maar realistisch.

  En die oude uitspraken zijn door de linkse hyena’s opgediept en recentelijk voorgelegd aan Baudet. Een handige politicus, iemand die niet in z’n eerste leugen gestikt is, zou de politiek correcte weg van de minste weerstand hebben gekozen, maar zo zit Baudet niet in elkaar.

  Hij stelde dat dit een wetenschappelijke discussie is en geen politieke. En dat klopt. Maar dat is de linkse lynchmob niet genoeg. Ze wilden dat hij door het stof ging.

  Ze zoeken gewoon een stok om de hond mee te slaan. Dit vreselijke kartel, onder andere bestaande uit mensen die zich liberaal noemen maar totalitair denken, bestaat voornamelijk uit engnekken.

  1. Frits Jansen

   Ik ben net terug uit het Verre Oosten. Of die mensen het IQ hebben om goed wiskundesommen te kunnen oplossen interesseert me minder dan dat je voelt dat zij een superieure, duizenden jaren oude cultuur meedragen. We leven nu in het Boeddhistische jaar 2561. Ze hadden daar al een hoogstaande cultuur toen de voorouders van Baudet (en van mij) nog hun vrouwen verdobbelden.

   1. Ni28

    Raar hoe een hoogstaande cultuur diep kan vallen. Europa is nu ook mee bezig. Met de terugval wel te verstaan.

    1. De aap van de Min. President

     Het is nog erger. Heel de aarde is naar de kloten geholpen door het geneuk van mensen ( reddeloos verloren ) en slechts weinigen die het zien en begrijpen. Volkomen vervuild, uitgeputte landbouwgrond, volstrekt vernield ecosysteem. Vertel dat eens aan de kinderen en probeer de ogen droog te houden. Ik trek dat niet omdat ik een andere Aarde gekend heb.

     Mijn insteek:
     De mens heeft het recht verspeeld om op Aarde te mogen leven en moet zo snel mogelijk volkomen vernietigd worden.

   2. Zout

    @Wim: “Ik ben net terug uit het Verre Oosten…

    Had daar gebleven Wim, dag Wim.

   3. Pieter G

    Frits Jansen 1 dag ago Beantwoorden

    duizenden jaren oude cultuur…..Ze hadden daar al een hoogstaande cultuur toen de voorouders van Baudet (en van mij) nog hun vrouwen verdobbelden.
    —–
    Met je geheugen, je kennis over je eigen familiegeschiedenis en die van anderen zit het wel goed. Wat nog beter werkt is je ruime fantasie over zaken waar je onmogelijk iets van kan weten. Trouwens met voorouders worden meestal man en vrouw bedoelt omdat die nodig zijn voor nageslacht. Het lijkt me vrij zeldzaam dat een vrouw zichzelf verdobbeld.

  2. Ben Zine

   Floris, meestal kan ik mij uitstekend vinden in jouw opvattingen, maar in dit geval echter niet. Racisme heeft niks met wetenschap te maken en hoort dus ook niet thuis binnen een wetenschappelijke kader. Het is iemand beoordelen op basis van huidskleur, en dat is per definitie verkeerd, net zoals het verkeerd is om iemand te beoordelen op geslacht of seksuele geaardheid. Dat zijn namelijk allemaal zaken waarmee je geboren wordt, en waar je dus niks aan kan doen. Het is genetisch bepaald. Heel anders ligt dat met godsdienst. Dat is geen kwestie van erfelijkheid (nature), maar van opvoeding (nurture). Dat is heel wat anders. Een geloof kun je ook van je afwerpen (van je geloof vallen), je kunt je bekeren tot een ander geloof, en je kunt natuurlijk ook als atheïst door het leven gaan. Voor mijn part gelooft iemand in Mickey Mouse, prima, als je daar gelukkig van wordt. Wat ik daarmee wil zeggen is dat je iemand wel degelijk mag beoordelen op geloof, maar nooit op huidskleur, geslacht of seksuele geaardheid. Daarom had Baudet afstand moeten nemen van die uitspraak. Baudet is nog jong, relatief onervaren in het politieke bedrijf, en fouten maken mag, ook Baudet is maar een mens. Maar nu lijkt het erop dat het ego van Baudet te groot is om toe te geven dat hij in dit specifieke geval de plank volledig heeft misgeslagen. Als je eerlijk toegeeft dat je fout zit en dat je je standpunt hebt herzien, dan kunnen mensen daar alleen maar sympathie voor hebben. Dat is geen zwakte, maar juist een teken van kracht. In plaats daarvan houdt hij zijn poot stijf, en maakt de schade daardoor alleen maar groter, want de linkse kerk gaat hem hiermee eindeloos achtervolgen, net zoals ze dat hebben gedaan met die “verdunnings”-uitspraak. Jij zegt: “Ze zoeken gewoon een stok om de hond mee te slaan.” Maar dat kun je toch verwachten ? Zo werkt het politieke spelletje nu eenmaal, het zijn immers je tegenstanders, en die proberen jou te bestrijden. Wat Baudet nu heeft gedaan door geen afstand te nemen van die uitspraak, is dat hij zijn tegenstanders een stok om te slaan heeft aangeboden op een zilveren dienblad, met een grote strik erom heen. Zo maak je het voor je tegenstanders wel heel erg makkelijk…

   1. Ben Zine

    En wat is uiteindelijk het resultaat van zijn koppige houding ? Dat Baudet door de andere partijen wordt buitengesloten, net zoals ze dat met Geert doen, dat hij permanent in de oppositiebankjes terechtkomt en dat hij van zijn schitterende partijprogramma helemaal niks kan verwezenlijken. Het is allemaal zo voorspelbaar… En Rutte maar lachen… Die denkt: Zoek het maar lekker uit met z’n allen, zolang ik straks maar naar Brussel kan, voor een ton of drie per jaar.

   2. Floris

    Beste Ben Zine,

    Ik maak onderscheid tussen discriminatie op grond van ras en de in mijn ogen voor de hand liggende constatering dat raciale verschillen wel degelijk bestaan.

    Daar is genoeg wetenschappelijk bewijs voor, maar het is tot taboe gemaakt door het politiek correctisme. Daar ga ik dus niet in mee. Het lijkt het sprookje van de keizer zonder kleren wel.

    Het gaat mij altijd om waarheidsvinding en daarom verzet ik mij tegen het belachelijke standpunt dat rassen niet bestaan. In de medische en forensisch antropologische wereld trekken ze zich van dat belachelijke standpunt trouwens niets aan, die weten wel beter.

    Ik hou het bij deze constatering en verbind daar verder geen gevolgen aan. Ergo: ik wijs discriminatie op grond van ras af. Baudet doet dat trouwens ook en heeft dat keer op keer gezegd, ook in De Balie. Zie hier: https://www.geenstijl.nl/5140585/he-wat-flauw/

    Maar het is voor de linkse lynchmob nooit goed. Zij hebben Baudet allang veroordeeld en zullen hem najagen tot hij uit de politiek stapt of dood is.

    1. Ernst Quispel

     Het gaat mensen als Floris helemaal niet om waarheidsvinding, ze doen precies wat ze ‘politiek correcten’ verwijten, ze proberen ‘wetenschappelijke’ bevindingen in te zetten voor een politieke agenda, i.c. de wens dat bewijs wordt geleverd voor hun overtuiging dat er goede grond bestaat voor discriminatie van ‘mensenrassen’ die in hun ogen inferieur zijn.

     De ‘politiek correcten’ betrekken in die discussie in elk geval een moreel sterkere positie: als het waar zou zijn dat zwarten op een statistisch niveau inferieur zijn aan blanken, wat betekent dat dan in de bejegening van een individuele zwarte, temeer omdat de wetenschap tenminste ook aangeeft dat de variatie in IQ binnen de populaties blanken en zwarten veel groter is dan tussen de onderscheiden groepen?

     Ik snap dat ik een ferm beroep doe op het begripsvermogen van Floris (dit onderwerp gaat hem mogelijk boven de pet) maar hij trok deze grote wetenschappelijke broek zelf aan.

     1. Floris

      De alfa Wim Kütten heeft niet eens genetica gehad op school (hij koos met zijn gemankeerde iq uiteraard een pretpakket) maar dicht zichzelf een groot begripsvermogen aan.

      Hilarisch.

      Wim is ook “expert” op het gebied van de rechtsgeleerdheid, klimaat, religie en wat al niet meer.

      Althans, dat denkt deze megalomane nitwit met het Dunning-Kruger syndroom.

     2. Ernst Quispel

      En nu inhoudelijk, Floris.

      🙂

     3. Zout

      @Wim: Dag Wim!

     4. Abri079

      @Floris:
      Megalomane! Jij schreef het op het moment dat ik het dacht.
      Ingaan op argumenten die geen basis vinden in wetenschappelijke omgeving is niet meer dan borrelpraat. Heel erg leuk met een drankje in een willekeurige omgeving maar niet meer dan dat.
      Het uiten van verwijten over niet gedane uitspraken, generalisaties en het doen van aannames door EQ maakt zijn stukken inhoudelijk niet sterk en brandstof voor de houtkachel.
      Next.

     5. Abri079

      U doet het voorkomen alsof u veel beter weet dan sommigen alhier.
      Dat kan en mag zo zijn. Neemt u ons eens mee op uw wandeling door uw cv.
      Graag vanaf uw VWO beëindiging.

    2. Floris

     De inhoud is al tot in den treure behandeld, nitwit. Dat die aan jou niet besteed is, is gevoeglijk bekend.

     Je bent een linkse kerker die al heel lang geleden gestopt is zich geestelijk te ontwikkelen en niet meer in staat is tot voortschrijdend inzicht. Je zit vast in de dogma’s van de jaren 70.

     1. Ernst Quispel

      Floris, ik meen niet dat HBO-ers zich niet in deze discussie mogen mengen maar ook niet dat ze ontslagen zijn van de plicht argumenten en feiten in te brengen.

      Je schiet inhoudelijk tekort en het zou slimmer zijn als je je niet in dit soort discussies begeeft.

      Schelden en op de man spelen gaat je overigens goed af. Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten.

    3. Ben Zine

     @Floris
     Bedankt voor je reactie. Ik ben gewoon bang dat Thierry, na dat gesprek met Halsema, net als Geert volledig buitenspel zal worden gezet door het kartel, en daar word ik tamelijk moedeloos van. Indertijd had ik mijn hoop gevestigd op Pim, maar die hoop werd door de laffe moord in één keer de grond in geboord. Daarna vestigde ik mijn hoop op Geert, maar die krijgt niks voor elkaar en zit al jaren in de oppositie. Vorig jaar dacht ik: Hé, die Thierry, die zou wel eens het verschil kunnen maken. Maar na dat gesprek met Halsema afgelopen week zie ik het met Thierry ook niet meer zitten. Kortom: Het was niks, het is niks en het wordt niks. Ik neig ernaar om, voor wat betreft de Nederlandse politiek, de hoop op te geven.

     1. Ernst Quispel

      “Kortom: Het was niks, het is niks en het wordt niks.”

      Dat lijkt me een juiste conclusie: van deze populisten valt niets te verwachten, ten goede noch ten kwade. Het is eenvoudig niks.

     2. Floris

      @ Ben Zine: Als je beziet wat Ramautarsing precies heeft gezegd en in welke context dan is dat beslist niet racistisch en Baudet heeft zich al vaak genoeg gedistantiëerd van racisme.

      Maar dat maakt ze geen mallemoer uit. Barbertje moet hangen van deze policor nazi’s.

     3. Ernst Quispel

      Kan Floris ons uitleggen wat politici als Baudet, Hiddema en Ramautarsing motiveert om het ‘wetenschappelijke onderzoek’ naar verschillen tussen mensenrassen voortdurend in het politieke debat op te voeren?

 8. Gerlos

  Alles wat je tegenwoordig zegt of schrijft is bijna racistisch dus ik maak mij daar niet meer druk om. Helaas het is niet anders in ons eens zo mooie Nederland.

 9. EllyD18

  Baudet had beter afstand van de uitspraak kunnen nemen.
  Als je wordt buitengesloten kun je niets bereiken.

  1. Fortiori

   Dat is inderdaad zo. Iedere vereniging, ondernemingsraad clubbestuur etc. wordt van binnenuit opgegeten. Dat treft PVV, FvD… Nooit voor je beurt spreken.

  2. Ben Zine

   @Elly
   +++++

 10. Benny

  democratie my ass. (linkse dictatuur). zal keer op keer gebeuren als er iemand het opneemt voor de autochtonen bevolking. net zolang tot de pleuris uit breekt. EN DAN HEB JE WAT.

 11. Frits Jansen

  In werkelijkheid is Jan Roos stinkjaloers op Baudet, want Roos ging in de verkiezingen af als een gieter terwijl Baudet omhoog schiet in de peilingen.
  Aangifte? Dat is inderdaad pure aandachttrekkerij. Een Kamerlid dat ontevreden is over een Minister moet haar in het Parlement aanspreken. Iemand van het “Forum voor Democratie” zou toch moeten weten dat het zo werkt.
  Ik vermoed dat Baudet Ollongren niet in het Parlement *durft* aan te spreken omdat andere Kamerleden zich dan zullen bemoeien met de discussie, en Baudet heeft al meermalen laten zien moeite te hebben zich te handhaven tegenover oude rotten in het vak als Rutte, Buma, Pechtold en zelfs Asscher. Baudet vreest terecht dat deze mensen zich achter Ollongren zullen scharen.
  De jurist Baudet zal ongetwijfeld een poging doen tot het soort woordenspelletjes waar je misschien wel mee scoort onder juristen, maar niet onder nuchtere Hollandse politici.
  Racist? Buitenlanders zijn toch geen ander “ras”? Maar zijn gezeur over de homeopathische verdunning van de Nederlandse cultuur (of wat was het ook weer) lijkt mij genoeg.
  Enfin, Baudet met zijn Frans namen schijnt van Belgische afkomst te zijn. Schrijver dee stamt af van Duitsers die in de 17de eeuw vluchtten na de opheffing van het Édict van Nantes, toen een verre voorouder van Merkel ook al zei “wir schaffen es”.

  Ik voel mij helemaal Europeaan. Vreselijk he, Thierry?

  1. Floris

   Er is weer een nieuwe linkse lamlul op DDS.

   1. Ni28

    Henk is nu Frits. Inhoud onveranderd. Nul komma nul.

 12. van Urk

  Liberale Kasja Ollongren heeft het veel te druk met Baudet dat zij dit soort grappen weigert te zien: https://boilingpoints.wordpress.com/2018/02/04/amsterdams-d66-raadslid-homoseksualiteit-is-een-zonde/

 13. Ni28

  Iedereen in Nederland heeft dezelfde rechten. Ollongren vergeet zelf een hele grote groep die FvD o.a. zogenaamd discrimineert. Verhelderend!
  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/02/582306-582306/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=nieuwsbrief&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_4feb18

 14. Floris

  De woorden van Ramautarsing zijn bewust verkeerd weergegeven en uit de context geplaatst. Dat Baudet zich in De Balie zeer expliciet tegen racisme uitsprak is bewust genegeerd.

  https://www.geenstijl.nl/5140585/he-wat-flauw/

  We zijn hier getuige van een zeer lafhartige poging tot karaktermoord. En dat is dan minister. SCHANDALIG. Dit zijn nazi-methoden.

 15. Arnoniemuss

  Hebben jullie niet in de gaten, Jan Roos, DDS redaktie en reaguurders, dat jullie Ollengen tien keer zo heftig demoniseren als zij Baudet demoniseert. Ollengren reageert beheerst, jullie reageren.treiterend en boosaardig.

  1. Zout

   Dan dan weer wel natuurlijk… 😛

   1. swetsnek

    potverdomme Zout gedraag je hahahahaah al dat getreiter en boosaardig zijn daar kan links niet tegen hoor hahahahaah

    1. Zout

     @Swetsnek: Inderdaad, Karin is het toppunt van antidemocratie en dat mag gezegd!

     #sleepnetwet
     #dood66

  2. Floris

   Ollengren pleegt bewust karaktermoord. Heel “beheerst” dat dan weer wel. Want ze weet zich gesteund door het politieke kartel, het mediakartel en het juridische kartel. En door meelopers zoals jij.

  3. Ernst Quispel

   Ja, Ollongren doet wat ze moet doen, als Minister van Binnelandse Zaken onze rechtsstaat verdedigen tegen bruine populisten die deze proberen te ondermijnen.
   Ze doet dat inderdaad beheerst en inhoudelijk superieur.

 16. Arubano

  Mooi dat jij het weer op jezelf weet te projecteren Jan.

 17. Ni28

  Confrontatie met de heersers wordt niet in dank afgenomen. Deze doen dan niets om mensen te overtuigen van eigen gelijk, zij duwen de tegenstander liever de stront in. Wat valt er dan nog te kiezen?

 18. Ni28

  “Ze doet dat inderdaad beheerst en inhoudelijk superieur”.
  Zij vergeet een grote groep onderdrukte mensen, de vrouwen van de hier aanwezige moslims. Inhoudelijk superieur! Dat zegt veel over jou, E.Q.

 19. Pedrito

  Het begint er steeds meer op te lijken dat Theirry Baudet, in navolging van Pim Fortuyn het volgende slachtoffer wordt van de nietsontziende en respectloze politiekcorrecte elite. Het smaad- en lastermutsje Ollongren en haar politieke bende zullen dan ervaren hoe de geest uit de fles komt en er niet meer in te krijgen is. Trouwens vluchten naar Zweden heeft in dat geval voor Kajsa Oliedom geen zin, we hebben een uitleveringsverdrag met dat land.

 20. Pedrito

  Het begint er steeds meer op te lijken dat Theirry Baudet, in navolging van Pim Fortuyn het volgende slachtoffer wordt van de nietsontziende en respectloze politiekcorrecte elite. Het smaad- en lastermutsje Ollongren en haar politieke bende zullen dan ervaren hoe de geest uit de fles komt en er niet meer in te krijgen is. Trouwens vluchten naar Zweden heeft in dat geval voor Kajsa Oliedom geen zin, we hebben namelijk een uitleveringsverdrag met dat land.

 21. Weethetbeter

  Ach guttegut, die Jan Roos toch. Het blijft maar knagen aan hem dat hij geen zetel heeft gehaald. Maar erger nog voor hem is dat binnenkort heel Nederland niet meer weet wie die Roos was. Behalve bij de DDS natuurlijk. Gelukkig werkt zijn vrouw nog zodat Roosje lekker op zijn krent kan blijven zitten en rancuneuze stukjes schrijven.

 22. DolleDries

  Het duidelijke verband tussen ras, IQ en prestatie blijkt duidelijk uit het feit dat de kleine Europese stadstaat Liechtenstein (37.000 inwoners) een bruto binnenlands product (BBP) heeft dat groter is dan dat van 14 Afrikaanse staten gezamenlijk, terwijl België (11 miljoen inwoners) en Australië ( 24miljoen inwoners) samen een BBP hebben dat groter is dan van 41 Afrikaanse staten met een gezamenlijke bevolking van meer dan 990 miljoen mensen. Dat mag toch wel als een bewijs gezien worden dat prestaties verband houden met ras, en niet zoals de MSM u willen doen geleoven, natuurrampen en het klimaat.
  De cijfers werden berekend aan hand van gegevens van de Wereld Bank ( BBP) en de Verenigde Naties ( aantal inwoners ).
  41 Afrikaanse landen waaronder een van de rijkste , Nigeria, hebben een gecombineerd BBP van $ 1165.9 miljard te verdelen over een bevolking van 990 miljoen. Bij deze landen is geen rekening gehouden met Zuid Afrika dat een BBP heeft van $ 294 miljard, hoofdzakelijk voortgebracht door de nog steeds aanwezige blanke bevolking, maar dit zal snel gaan veranderen nu de rol van de blanken lijkt uitgespeeld, immers in 2011 bedroeg het BBP nog $ 416 miljard.
  Een nog beter voorbeeld is Australië. Dat continent bestaat voor circa 70 procent uit niet bebouwbare d.w.z. voor agrarische doeleinden geschikte grond, te vergelijken met Afrika. Australië kent net als Afrika grote periodes van droogte en klimaat rampen die erger zijn dan in Afrika. Toch zien de Australiërs, velen van hen afstammelingen van naar dat continent verbannen Britse criminelen , later aangevuld door blanken uit andere Europese landen, waaronder Nederland kans sinds de jaren midden 1800 met een bevolking van 24.4 miljoen een BBP te produceren van $ 1.205 triljoen ( 1 triljoen heeft 9 nullen ).
  De verklaring voor het feit dat de BBP’s van wat wij samen met Australië voor het gemak de Westerse wereld noemen is slechts terug te voeren op een aanzienlijk verschil van de gemiddelde IQ van de bevolking.
  Het gemiddelde IQ van de bevolkig van alle Afrikaanse landen bedraagt tussen de 59 en 75 en van de sub Sahara bewoners ongeveer 62. ( Ter vergelijk de IQ van de gemiddelde Nederlander schommelt rond de 100 , ofschoon je daar soms ook aan zou gaan twijfelen ).
  Voor het bepalen van het gemiddelde IQ werd gebruik gemaakt van de testmethode van de in de VS ontwikkelde Stanford Binet maatstaven voor intelligentie en cognitieve vaardigheden, die in de VS o.a. worden gebruikt voor het bepalen van de geschiktheid voor het volgen van een bepaalde school of studie. Het schema toont de verschillende gradaties aan van een IQ.

  Het zou verkeerd zijn om de Afrikaanse landen te beschouwen als agrarisch ongeschikte gebieden. . Zo was het voormalige Rhodesië, nu Zimbabwe ooit ten tijde van de blanke boeren voordat deze verjaagd werden, de graanschuur van Afrika. Een zelfde beeld zien wij in Zuid Afrika dat steeds meer op buitenlandse hulp is aangewezen, nu de blanken hun boerderijen moeten opgeven en deze worden herverdeeld aan de gekleurde bevolking.
  Tevens beschikt het Afrikaanse continent over een weergaloze schat aan bodemschatten, zoals olie, mineralen waaronder zeer zeldzame soorten, die de landen rijk zouden kunnen maken. Zo schreef het Afrikaanse tijdschrift African Leadership magazine in 2015 dat Afrika in feite tot een van rijkste gebieden ter wereld behoort.
  Dus mag je met enige terughoudendheid concluderen dat daar het met de bodenschatten prima in orde is, het klimaat een aanbouw van allerlei gewassen en graansoorten mogelijk maakt en de achterstand slechts te wijten is aan , laten wij het netjes zeggen, de “werklust” of juist het gebrek daarvan , van de gemiddelde bewoner van het Afrikaanse continent. Dit gekoppeld aan de IQ cijfers zorgen er voor dat het continent en de daarbij behorende landen er niet in slagen op de wereldmarkt een rol van enige economische betekenis te spelen.
  Of de naar de EU komende Afrikaanse “werklustigen” die door de overheden als een aanwinst voor de economie beschouwd mogen worden, wagen wij te betwijfelen.

  1. Weethetbeter

   DD:
   ( Ter vergelijk de IQ van de gemiddelde Nederlander schommelt rond de 100 , ofschoon je daar soms ook aan zou gaan twijfelen ).

   Op deze site zeker…

   1. Floris

    Wim heeft geen inhoudelijke reactie in huis dus probeert deze zogenaamde “deugmens” het met zijn gewoonlijke sneer.

    Beter kan zijn afkeurenswaardige karakter en intellectuele armoede niet in beeld worden gebracht.

    1. Ernst Quispel

     Floris staat bekend om zijn grondige inhoudelijke bijdragen.
     Het is een kanjer in de inhoudelijke discussie.

     🙂

   2. Vit

    Hoe zet je een idioot aan het denken, 138.

 23. Groen Rechts

  Er wordt hier overigens gesproken over het gemiddeld IQ van volkeren, dat kunnen dus mensen zijn van allerlei rassen.
  Dat mensen in de gematigde klimaatzone een hoger IQ hebben heeft vooral te maken met het voor de mens ongunstige klimaat t.o.v. de tropen.
  Wij moeten namelijk vooruit denken, we moeten in de zomer voorraden aanleggen om in de winter te overleven. In de tropen is er het hele jaar door te eten, dus hoeven de mensen zich geen zorgen voor morgen te maken.
  Overigens vind ik iemands IQ geen reden om iemand te discrimineren, ook lager opgeleiden zijn heel erg hard nodig om een land leefbaar te houden. Als de vuilnisman een weekje niet werkt is dat erger dan dat de directeur van dat bedrijf er ff niet is…

  1. Floris

   “Dat mensen in de gematigde klimaatzone een hoger IQ hebben heeft vooral te maken met het voor de mens ongunstige klimaat t.o.v. de tropen.”
   ———————————————————————————-
   Inderdaad. Klimaat heeft een zeer grote invloed op evolutie. Het is niet moeilijk als je het snapt.

   1. Ernst Quispel

    En waarom vinden figuren als Ramataursing het van groot belang dat deze wetenschappelijke inzichten in de politieke discussie een plek krijgen?

    1. Zout

     @Wim: Om jou uitgeleide te doen?

     Dag Wim!

     1. sjun

      Wim is elders druk met het reciteren van Chuang-tzu en zijn slager-kok ding.

 24. napels

  En onze ministerpresident zit stiekem te lachen en is de tent aan het verkopen,mark heb je zoveel inlegvelletjes??

 25. Guus Geluk

  De democratie is in een prima staat en Roos is jaloers dat hij niet de opkomst maakte, die Baudet maakt. Compleet verbitterd.

  1. Zout

   @Guus: Jouw democratie stamt uit 1848, is beschimmeld, gestorven en zal thans niet meer gereanimeerd worden. Wakker worden kerel, het is 2018!

   #1848

   1. Guus Geluk

    Oud is goud.

    1. Zout

     @Guus: Dat weet ik Guus, ik weet ook dat jij de trein van vernieuwing gaat missen. Vasthouden aan het oude staat de vernieuwing in de weg. Daarmee zul jij jezelf overbodig maken. Geschiedenis heeft velerlei uitleg maar slechts één ding is een feit: Het is voorbij.

     1. Guus Geluk

      Hiermee geef je terecht aan dat het afschaffen van referenda in wezen een conservatief standpunt is en dat het argument “het partijkartel wil de democratie afschaffen” domme onzin is.

      We zijn het eens.

     2. Zout

      @Guus: Ik geef hiermee aan dat de geschiedenis (goud is oud) voorbij is en dat de nieuwe politiek aan gaat breken. De oude politiek is geboren op en rond 1848 en is niet meer houdbaar, ze is beschimmeld, verrot, vergaan, overleden en is derhalve niet meer bruikbaar in 2018.

      Het partijkartel hoeft de democratie niet af te schaffen want als democratie niet bestaat kun je’m ook niet afschaffen.

      #0,000014199898215%

 26. poldi

  Het is ongelooflijk. Ze is nog geen 5 maanden minister van biza, en ze heeft al zo ongeveer half NL tegen zich in het harnas gejaagd met haar poging tot doordrukken van de gehate sleepwet, met het afschaffen van het referendum, met het feitelijk afschaffen van de VvMu, via wetgeving buitenlandse donaties aan politiek partijen (PVV) te verbieden en nu weer dit kwalijke gedemoniseer. De vorige minister van biza (Plasterk) die zag of hoorde je niet.
  Is Ollongren met een inhaalslag bezig of zo? Wat een hëks!

 27. poldi

  Het is ongelooflijk. Ollongren is nog geen 5 maanden minister van biza, en ze heeft al zo ongeveer half NL tegen zich in het harnas gejaagd met haar poging tot doordrukken van de gehate sleepwet, met het afschaffen van het referendum, met het feitelijk afschaffen van de VvMu, via wetgeving buitenlandse donaties aan politiek partijen (PVV) te verbieden en nu weer dit kwalijke gedemoniseer. De vorige minister van biza (Plasterk) die zag of hoorde je niet.
  Is Ollongren met een inhaalslag bezig of zo? Wat een hëks!

  1. Zout

   @Poldi: #sleepnetwet

   #Dood66

 28. Arnoniemuss

  @ Dolle Dries. 50 jaar geleden paste China ook in jouw rijtje van economische dwergen, zoals in Afrika. Nu is het -economisch- een reus. Zijn Chinezen in die 50 jaar genetisch intelligenter geworden? Natuurlijk niet. De voeding is verbeterd, het onderwijs,de infrastructuur, de technologie. En dat gebeurt overal in Azië en straks ook in Afrika. Als IQ’s in sommige landen lager liggen, dan komt dat mede door achterstanden in voeding, onderwijs en technologie. En het komt ook doordat de bekendste IQ testen van Westers allooi zijn. Ze hebben een culturele bias zoals dat heet en benadelen andere culturen als je ze daar ook wilt gebruiken. Sommige testen hebben die bias wat minder (culture free). Bij gebruik van die testen zijn interculturele verschillen kleiner.

  1. swetsnek

   Ja ruimtelijk inzicht zal dan wel hetzelfde zijn zo ongeveer .

 29. Blue monday

  De waarheid is dat Jan geen zetel heeft en nooit zal krijgen.

  Maar 38.000 stemmen, net iets meer dan Artikel 1

 30. De aap van de Min. President

  Jan Roos heeft ontdekt dat onze democratie dood is? Nou, nou, dat is pas echt oud nieuws. Hoelang woont hij al onder een steen? Sedert het Verdrag van Lissabon heeft Nederland niet alleen de zelfstandigheid verkwanselt maar leven wij, alle nederlandse mensen te samen, onder het bestuur van Brussel, daar waar gedicteerd wordt hoe wij mogen leven en denken. Daar waar het leven gedicteerd wordt leeft men onder een dictatuur. Hitler zou, als hij nog leefde, jaloers zijn. Jammer dat ik niet in Groot Brittannië geboren en getogen ben.

 31. redfox

  Waarom moet thierry zich van uitspraken van yernaz distantiëren ,als deze wetenschappelijk gewoon aantoonbaar waar zijn??!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.