Jan Roos: "Als ik zie wat er met Thierry Baudet gebeurt mag ik God danken dat ik geen zetel heb behaald"

Geen categoriefeb 04 2018, 15:00
"Onze democratie is dood."
Op Twitter maakt Jan Roos glashelder wat hij ervan vindt dat minister Kajsa Ollongren Kamerlid en FVD-leider Thierry Baudet feitelijk de oorlog heeft verklaard. Roos is zich daar van rot geschrokken.
"Als ik zie wat er met Thierry Baudet gebeurt," schrijft Roos, "mag ik God op mijn blote knieën bedanken dat ik geen zetel heb behaald. Onze democratie is dood."
"Andersdenkenden dan de zittende macht zijn hun leven niet zeker," voegt hij daar aan toe.
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/959730386040483840
Baudet wordt onderhand net zo hard gedemoniseerd als Pim Fortuyn back in the day, en als Wilders enkele jaren geleden (en nog steeds, eigenlijk). Hij wordt continu weggezet als een racist pur sang, een fascist, en een gevaar voor de democratische rechtsstaat. Hij heeft aangifte gedaan tegen minister Kajsa Ollongren wegens smaad en laster, maar de kans dat de politiekcorrecte elite zich daardoor laat beïnvloeden is nagenoeg nihil. Baudet vormt een bedreiging voor het partijkartel -- voor de manier waarop de politiek al jarenlang zaken met elkaar doet. En dus moet hij kapot.
Je hoeft helemaal geen onverdeelde fan van Baudet en zijn Forum voor Democratie te zijn om je daar zorgen over te maken. Ik heb nu al meerdere keren geschreven dat hij zich moet distantiëren van de uitspraken van de nummer twee in Amsterdam, Yernaz Ramautarsing. Maar de manier waarop het establishment omgaat met Baudet en zijn partij is simpelweg schokkend. Je kunt kritiek op hem en zijn partijgenoten hebben -- net zoals wij dat hebben op linkse partijen -- maar de elite gaat er echt vol en met gestrekt been in. Er wordt haat gezaaid tegen FVD en Baudet.
Door die haat-campagne wordt het steeds waarschijnlijker dat Baudet binnenkort net zo moet leven als die andere 'vijand' van de elite, Geert Wilders: in een glazen kooi, altijd omringd door beveiligers, nergens 'zomaar even' naartoe kunnen.
Als dat zo is -- en we kunnen het allemaal zien aankomen -- is minister Ollongren, en met haar het hele kabinet, daar debet aan. Natuurlijk maakt haar dat helemaal niets uit -- ze zal vinden dat Baudet het verdient, moet hij maar politiekcorrect zijn -- maar normale mensen moet dat toch angst aanjagen. Blijkbaar is dat namelijk het lot van iedereen die het partijkartel probeert open te breken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten