Oprah Winfrey wordt alsnog presidentskandidate 'als ze een teken van God krijgt'

Geen categoriefeb 28 2018, 20:00
Waarmee ze een nog geen week oude belofte maar meteen verbreekt.
Hij is misschien wel dé meest gehate man van de 21e eeuw, en al helemaal in het linkse kamp: Donald Trump. Hij zou geen schijn van kans hebben om in 2020 herkozen te worden, maar ondertussen zijn er eigenlijk nog geen uitdagers bij de Democraten te bespeuren. Tenminste, niet binnen de partij zelf. Er zijn echter stevige geruchten dat bekende Amerikanen als Facebookoprichter Mark Zuckerberg en TV-magnate Oprah Winfrey een poging zouden willen wagen.
Vooral wat betreft die laatste dame wordt de roep vanuit het 'Amerikaanse volk' groter om daadwerkelijk mee te doen. Dat heeft alles te maken met de #MeToo-speech die ze bij de Golden Globes Awards hield. Die was kennelijk zó inspirerend dat ze meteen getorpedeerd werd tot presidentskandidate. Winfrey zelf zou daar nooit serieus over hebben nagedacht, maar deed dat na al het gedoe van vorige maand dus wél.
De beslissing viel deze week: ze besloot toen om 'definitief' niet mee te doen aan de presidentsverkiezingen. Nou prima: inpakken mensen, dat was het weer met alle gekte. Helaas blijkt ze vandaag weer niet echt een dame van haar woord te zijn. Hoewel ze nog steeds vooralsnog niet van plan is om mee te doen, sluit ze deelname nu niet meer uit wanneer ze een 'teken van God' zou krijgen.
Wat dat teken zou moeten zijn? Geen idee. Moet onze lieve heer persoonlijk vanaf boven schreeuwen dat hij op haar zou stemmen, of zijn de adviezen van wat goddelijke vrienden ook genoeg? Your guess is as good as mine. Wat wel zeker is, is dat het een verkiezingsstrijd als nooit tevoren zou worden: een clash of titants tussen twee televisiemagnaten die allebei precies weten hoe ze de media kunnen bespelen. Of dat wenselijk is? Mwhah.
Laten we met zijn allen misschien maar gewoon bidden dat het de komende jaren stil blijft in het hemelrijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten