Rutte “heeft gehuild om Zijlstra.” Nou, de gewone Nederlander huilt om al die lastenverzwaringen van Rutte

Vreemd genoeg hoor je hem daar niet over.

In wat je kunt beschouwen als het ultieme bewijs dat Mark Rutte tegenwoordig compleet in een alternatieve werkelijkheid leeft heeft de man gisteravond zelf toegegeven bij WNL Op Zondag Special dat hij letterlijk gehuild heeft om het vertrek van Halbe Zijlstra als minister van Buitenlandse Zaken.

Hij voelde, zei Rutte, “enorme emotie” bij het aftreden. Let wel, niet bij het liegen van Zijlstra of de cover-up die daar op volgde. Welnee. Hij was alleen emotioneel toen zijn buddy volkomen terecht tot de conclusie kwam dat het zo niet meer kon.

En nee, Rutte was ook niet emotioneel toen hij na de verkiezingen van 2012 zijn belofte dat alle werkende Nederlanders een meevaller zouden krijgen van 1.000 euro in de prullenbak gooide. Of toen hij, nadat hij gezegd had dat er geen geld meer naar Griekenland zou gaan, snel even een paar miljard overmaakte aan het onverantwoordelijke land. En die btw-verhoging dan? Die liet Rutte ook koud. Het einde van Nederland als soevereine staat doordat Brussel steeds meer macht opeist? Wat boeit het Markiemark. Die heeft heel andere interesses. Zoals het beschermen van zijn vrienden, ook als die de kiezer voorliegen.

https://twitter.com/MikevdGalienNL/status/965414567282204672

Want ach, dat laatste doet Rutte zelf natuurlijk met enige regelmaat. Wat zal hem het boeien dat Zijlstra dat ook deed? Als je ermee weg komt is er niets aan de hand. Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De overlevende Yezedi’s, Ismaili’s en christenen huilen omdat dit Weekdier de teruggekeerde doodseskaders gratis geld en huizen geeft.
  De Nederlanders huilen omdat dit Weekdier de Nieuwe Ollongren Inquisitie instelt en op dissidentenjacht gaat terwijl ze tegelijkertijd de knevel met hun fascistoide vuisten door de strot duwen door het referendum af te schaffen.
  De ‘onderklasse’ treurt dat dit eufofiel Schandknaapje weer de BTW heeft verhoogd, ditmaal op eerste levensbehoeften zodat Frau Merkel’s hobby’s gefinancierd kunnen worden. Fuck ‘m innit ?

  En het Slagroomwezen maar grijnzen.
  En overal zijn kontje aanbieden
  Miljoenen naar tunnels en wapens voor Palestina
  ‘No problemo’ giechelt het Slagroomwezen
  Miljarden om het Brexit-gat te vullen
  ‘Mag het niet een onsje meer zijn’ ginnegapt het Slagroomwezen
  Hakken aan de wortels van de Verlichting
  “Geef me maar een kettingzaag’ schuddenbuikt het Slagroomwezen
  Overbevolking, import tribale twisten, terugkeer middeleeuwse opvattingen, genitale verminkingen, eerwraak, inelkaar geslagen homo’s, kindbruidjes, religieuze uniformen, segregatie
  “Open de poorten !!” piept het Slagroomwezen rollend over de grond van het lachen.

  Mijn minachting voor het Slagroomwezen is nauwelijks met een pen te beschrijven.

  1. Vit

   Hij is weer:

   +++++

   1. corfo

    @ TRBK.
    +++++.
    Ik jank al járen om Rubberen Rutje, wát een gore, achterbakse, liegende, bedriegende, nepnieuws verspreidende minkukel.

  2. Kodi

   +++++

 2. DolleDries

  Mijn god een huilend mietje met oorlogstaal richting Rusland.

  1. B. Pascal

   Rutte heeft gehuild om Zijlstra / ”enorme emotie”

   Die slappe New Age synthese Leer maakt in Den Haag alleen maar slappe types.

   Zijlstra had gewoon gelogen, dan bestaat er maar één oplossing!
   ”Nederland verdient een minister die boven alle twijfel verheven is”
   Pff, die opmerkingen maakt mij domweg misselijk, wat een stel domme opmerkingen.
   Wees een vent: Ik heb gelogen, ik stap op! Ik ben een fantast! Mijn verantwoording!
   Je ziet mij in Friesland!

   Dat geknuffel in de kamer! Wat een zachte ont-mannelijke wereld!
   Alles moet harmonisch zijn! Geen contrasten! Zelfs leugens moeten zonder contrast verbloemd worden, alles mag in de humanisme-newage- synthese-wereld van M. Trutte en zijn vriendjes.

   Ik verlang weer naar staatsmannen als Den Uyl; Wiegel of Kersten.
   Er komt vanzelf een sterke leider in deze chaos! Ik hoop geen verkeerde leider!

 3. poldi

  En ik heb “gehuild” om de gevolgen van de voortwoekerende islamisering en migratie dankzij Mark Rutte.

  Elsevier
  ———-
  ‘Het gevaar komt uit Brussel, Parijs en Berlijn’

  De Hongaarse premier Viktor Orbán waarschuwt voor politici uit Berlijn, Parijs en Brussel. In een jaarlijkse toespraak provoceert de Hongaarse premier zijn EU-collega’s met harde woorden. ‘Absurd genoeg komt het gevaar nu uit het Westen,’ zegt Orbán onder luide acclamatie van partijgenoten.

  Dat zegt Orbán in een jaarlijkse toespraak waarin hij reflecteert op de staat van het land. Volgens de Hongaarse premier komt het gevaar van ‘politici uit Brussel, Parijs en Berlijn.’ Een gerichte provocatie aan het adres van de Europese Commissie, Emmanuel Macron en Angela Merkel. Volgens Orbán is West-Europa verantwoordelijk voor het ‘verdwijnen van de christelijke cultuur en de islamitische expansie.’

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/02/587575-587575/

 4. Kodi

  De Kwestie: ’Neem een voorbeeld aan Zwitserland’

  AMSTERDAM – Nederland moet het referendum niet afschaffen, maar bindend maken. Dat vindt de meerderheid van de bezoekers van Telegraaf.nl, die met honderden en honderden hun mening op onze site achterlieten.

  Frank56 verwoordde het als volgt: „Terechte kritiek op afschaffing van het referendum. Het enige echte middel om te peilen wat de bevolking wil. Ik ben als Nederlander ook nooit geweest voor een raadgevend referendum, maar een bindend referendum. Maar in dit land krijg je niet wat je graag wilt.”

  Dat het raadgevend referendum in zijn huidige vorm niet werkt, daarover is iedereen het wel eens. Maar dat heeft volgens u maar weinig te maken met de (lage) opkomst. Nee, het is de hoogmoed waarmee ’de politiek’ – en daarvoor gebruikt u in het algemeen van sterkere termen – de uitslag van een dergelijk referendum naast zich neerlegt.

  Dhapu zegt daarover: „Volgens onze regering zijn wij te dom om beslissingen te nemen en daarom moet het referendum worden afgeschaft. De werkelijke reden is overduidelijk dat ze geen tegenspraak willen.”

  Willen we dan allemaal over alles kunnen meepraten? Nou, misschien wel, maar niet iedereen ziet dat als een realistisch streven. Zaken als een Europese Grondwet (Nederlanders waren in meerderheid tegen, maar hij kwam er volgens velen onder een andere naam toch) en toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie (ook een meerderheid tegen, maar Den Haag dacht daar anders over), vereisen een gedegen dossierkennis en die ontbreekt simpelweg bij veel Nederlandse burgers. En dus moet je hen dat ook niet vragen, betoogt bijvoorbeeld De heer G.: „Weg met het referendum. Afschaffen ervan heeft niets te maken met aantasting van de democratie. We hebben een democratisch gekozen regering en volksvertegenwoordiging en we hebben volgens wettelijk vastgestelde procedures deze regering en volksvertegenwoordiging de bevoegdheid gegeven om te beslissen. Om tot een juiste keuze te komen, moet je van alle aspecten van een kwestie op de hoogte zijn, en de gevolgen van de keuze kunnen overzien. Het volk heeft in het algemeen die kennis niet, en is daardoor niet in staat om tot de juiste keuze te komen.”

  Maar dan: het volk maar monddood maken om het volk het niet weet? Nee, zeker niet, zegt een meerderheid, waaronder Victorine: „Het referendum is een aan ons gegeven recht, dat mag niet zomaar afgepakt worden, omdat velen niet de moeite nemen om zich verdiepen waarover een betreffend referendum gaat of de argumenten, die minister Ollongren oppert. Degenen die wel begaan zijn, hebben gestemd toentertijd en dat aantal was voldoende.”

  Toch een referendum dus, maar niet die vrijblijvend raadgevende variant, edoch een bindende. Velen van u wijzen naar Zwitserland, dat twee referendumvarianten kent en daar volgens u behoorlijk wel bij vaart. Een van de (vele) voorstanders van een Zwitsers model is jvandenberg: „Zwitserland kent het bindend referendum al meer dan honderd jaar en dat is de meest welvarende en de meest stabiele democratie van de wereld. Dat is niet toevallig. Een bindend referendum is een uitstekende manier om bestuurdertjes bij de les te houden en te voorkomen dat ze de voeling met de werkelijkheid verliezen en gaan vergeten waarom en voor wie ze er eigenlijk zitten. Dat is een kwaal die heel veel voorkomt bij bestuurdertjes, vooral als ze er langer zitten dan goed voor ze is.”

  Nog één argument voor afschaffing van een referendum dan: het zal wel volgens de regels zijn, maar er komen tot dusver zo weinig mensen stemmen. Logisch, zegt Hendrik G.: „Zou die opkomst te maken hebben met het feit dat de kiezer er niets voor voelt om naar de stembus te gaan, als hij weet dat er met zijn mening niets wordt gedaan?”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1685952/de-kwestie-neem-een-voorbeeld-aan-zwitserland

 5. B. Pascal

  Rutte heeft gehuild om Zijlstra / ”enorme emotie”

  Die slappe New Age synthese Leer maakt in Den Haag alleen maar slappe types.

  Zijlstra had gewoon gelogen, dan bestaat er maar één oplossing!
  ”Nederland verdient een minister die boven alle twijfel verheven is”
  Pff, die opmerkingen maakt mij domweg misselijk, wat een stel domme opmerkingen.
  Wees een vent: Ik heb gelogen, ik stap op! Ik ben een fantast! Mijn verantwoording!
  Je ziet mij in Friesland!

  Dat geknuffel in de kamer! Wat een zachte ont-mannelijke wereld!
  Alles moet harmonisch zijn! Geen contrasten! Zelfs leugens moeten zonder contrast verbloemd worden, alles mag in de humanisme-newage- synthese-wereld van M. Trutte en zijn vriendjes.

  Ik verlang weer naar staatsmannen als Den Uyl; Wiegel of Kersten.
  Er komt vanzelf een sterke leider in deze chaos! Ik hoop geen verkeerde leider!

 6. DolleDries

  Had het geen schaamte moeten zijn in plaats van huilen.

 7. DolleDries

  Dit is om te huilen.

  Geboren te Driehuis op 19 februari 1948,
  Vermoord in Hilversum op 6 mei 2002
  Ook nu kwam de kogel weer van links

 8. Pindas

  Zelfs dat is een leugen want hij is fysiek niet in staat om ook maar 1 traan te laten!Mr.ED het Sprekende Paard kan alleen maar liegen en leugens goedkeuren!
  Met de Nederlander heeft deze Partijkneus nog NOOIT wat op gehad want dat lieten de eerste vereisten voor het lidmaatschap NIET TOE!
  Ze lebberen liever aan de kont van “Buitenlanders”dan dat ze een schouderklopje geven aan hun eigen bloed en als je dat bloed verloochent,eerste vereiste Polikliek,ben je het doodschoppen NIET waard!

 9. Ni28

  Rutte huilt om persoonlijk verlies maar de verlies van miljoenen Nederlanders door zijn toedoen kan hem niets schelen. Een nare, valse man die Nederland in zijn greep houdt dankzij een slappe parlement.

 10. Farn

  Misschien is hij wel verliefd op Zijlstra? Bij Rutte weet je dat niet immers niet.

 11. Babaji538

  Michael, HEMA biedt hulp!
  Petra Hermans

 12. sonar

  De krokodillen tranen kennen we onderhand wel ,hij kan beter wat doen aan dat liegen en bedriegen ,waardoor hij de Nederlanders enorm schoffeerd.
  Laat hem maar eens naar een voedselbank,verzorgings instellingen ,en naar de armoede onder kinderen ,enz gaat kijken dan kan die echt gaan janken.
  We hebben de grootste charlatan en wegkijker als M P.

  1. Marija

   Wat zijn wij dan voor een klootjesvolk als het merendeel vvd blijft stemmen?

   1. sonar

    Marija , van corruptie tijdens de verkiezingsuitslag ga het niet winnen .
    Ik denk dat er heel veel stembiljetten te voorschijn komen als de onderste stenen gelicht worden.

   2. Original NL

    ..Te dom voor een referendum…
    Dus ook te dom om te stemmen..
    Verkiezingen dan ook maar afschaffen ……???
    Uit het één volgt het ander.

 13. corfo

  Ik heb al vaker gezegd : deze vent is een JANKBEK !!!
  Géén ruggengraat, weet van toeten noch blazen,
  schreeuwt en blèrt maar wat en verzamelt soortgenoten om zich heen !

 14. henkie

  De heer Rutte is een rolmodel voor de Nederlander.

  List leugen en bedrog is de nieuwe norm. Goed bedriegen, liegen, oplichten en bestelen verdient het hoogste respect.

 15. wheelboy

  Ik zou zeggen Rutte .Ga eens kijken hoeveel Nederlanders jij aan het janken hebt gebracht doordat ze diep in de schulden zitten en niet meer rond kunnen komen .ivm de lasten verzwaringen .Of die wajonger die van zijn schamele inkomen ineens 5% uitkering moet inleveren . En er geen werkgever is die die personen aanneemt . De grootste aso jankt omdat zn maatje wegens leugens moet aftreden . Maar och je bent het gewend je hele VVD zit vol witte boorden criminelen en leugenaars

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.