Misselijke Rutte beweert dat samenwerken met de PVV zijn 'grootste fout' was

Geen categoriefeb 19 2018, 9:00
Liegen tegen de kiezer? Soit. Liegende ministers een hand boven het hoofd houden? Prima. Maar samenwerken met de tweede partij van het land? Nee, dat kan écht niet.
Tijdens de uitzending van WNL Op Zondag van gisteren liet premier Mark Rutte weten dat hij wat hem betreft één enorme fout heeft gemaakt tijdens zijn premierschap. Nee, hij heeft het niet over zijn steun voor Halbe Zijlstra, zijn gelieg over "geen cent voor Griekenland," of zijn btw-verhogingen.
Nope. Hij heeft het over zijn samenwerking met een democratisch gekozen partij:

De grootste fout die premier Mark Rutte naar eigen zeggen in zijn loopbaan heeft gemaakt is dat hij bij zijn eerste kabinet in zee ging met de PVV. Maar dat hij dat 'experiment' niet had moeten aangaan, wil hij ook weer niet zeggen. "Als die partij bereid is, toch 24 zetels, om onderdeel te worden van de macht, dan moet je het ook proberen'', stelt Rutte in televisieprogramma WNL op Zondag. Dat ging volgens hem anderhalf jaar goed, 'tot het spannend werd' en PVV-voorman Geert Wilders volgens Rutte 'geen verantwoordelijkheid' wilde nemen.

Goh, wat schappelijk van hem dat hij ook weer niet wil zeggen dat hij die 'fout' helemaal niet had moeten maken. Ergens is Rutte best wel een beetje een democraat, he? Héél diep van binnen weliswaar, maar toch.
Ik zou zeggen, kom er maar in Geert. Wellicht dat je Rutte even wilt laten weten wat je van dit soort lasterlijke aanvallen vindt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten