Rutte "heeft gehuild om Zijlstra." Nou, de gewone Nederlander huilt om al die lastenverzwaringen van Rutte

Rutte "heeft gehuild om Zijlstra." Nou, de gewone Nederlander huilt om al die lastenverzwaringen van Rutte

Vreemd genoeg hoor je hem daar niet over.

In wat je kunt beschouwen als het ultieme bewijs dat Mark Rutte tegenwoordig compleet in een alternatieve werkelijkheid leeft heeft de man gisteravond zelf toegegeven bij WNL Op Zondag Special dat hij letterlijk gehuild heeft om het vertrek van Halbe Zijlstra als minister van Buitenlandse Zaken.

Hij voelde, zei Rutte, "enorme emotie" bij het aftreden. Let wel, niet bij het liegen van Zijlstra of de cover-up die daar op volgde. Welnee. Hij was alleen emotioneel toen zijn buddy volkomen terecht tot de conclusie kwam dat het zo niet meer kon.

En nee, Rutte was ook niet emotioneel toen hij na de verkiezingen van 2012 zijn belofte dat alle werkende Nederlanders een meevaller zouden krijgen van 1.000 euro in de prullenbak gooide. Of toen hij, nadat hij gezegd had dat er geen geld meer naar Griekenland zou gaan, snel even een paar miljard overmaakte aan het onverantwoordelijke land. En die btw-verhoging dan? Die liet Rutte ook koud. Het einde van Nederland als soevereine staat doordat Brussel steeds meer macht opeist? Wat boeit het Markiemark. Die heeft heel andere interesses. Zoals het beschermen van zijn vrienden, ook als die de kiezer voorliegen.

Want ach, dat laatste doet Rutte zelf natuurlijk met enige regelmaat. Wat zal hem het boeien dat Zijlstra dat ook deed? Als je ermee weg komt is er niets aan de hand. Toch?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer