Sponsor Toto keert zich tegen Voetbal Inside: “Smakeloos optreden” van René van der Gijp

Flikker toch op. Ik bedoel: ga toch weg! 

Eén van de drie sponsoren van Voetbal Inside, de Toto, neemt publiekelijk afstand van het programma vanwege de grap die René van der Gijp vorige week maakte over transgenders. Zoals iedereen ondertussen wel weet verkleedde die zich onlangs als vrouw en liet hij weten dat hij voortaan “Renate” genoemd wilde worden. De actie was een reactie op de aankondiging van de Belgische journalist Boudewijn Van Spilbeeck dat hij vanaf heden als vrouw door het leven gaat… en Bo genoemd wil worden in plaats van bij zijn officiële naam.

“We vonden het optreden van Van der Gijp ronduit smakeloos en we nemen met klem afstand van alle kwetsende grappen,” aldus de Toto die blijkbaar gerund wordt door D66’ers en GroenLinksers. Of, wie weet, door BIJ1’ers. “We snappen ook niet wat dit met voetbal te maken heeft. Wij zijn sponsor van het programma omdat het over sport gaat. Dit is ook de mededeling die wij aan RTL hebben overgebracht vandaag.”

Ach gossie, hebben jullie dat ook tegen RTL gezegd? Grote jongens/meisjes/cissen hoor! Wat een moed!

Me dunkt dat de Toto maar lekker de mond dicht moet houden. Als je zulke zwakke knieën hebt als bedrijf dat je van een grap helemaal van de leg raakt moet je je verre houden van adverteren op welk platform dan ook. Er wordt namelijk overal wel iets gezegd waar iemand — wie dan ook — aanstoot aan kan nemen. Ik vind het bijvoorbeeld aanstootgevend dat de Toto Voetbal Inside publiekelijk te kakken zet. Als VI-kijker vind ik dat ronduit beledigend. Moet ik nou ook een actie beginnen om de Toto aan te pakken?

Als je een radicaal-linkse gek bent is het antwoord op die vraag ongetwijfeld een volmondig ja. Gelukkig zijn wij van conservatiefliberaal-rechts niet zo geschift.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. HW

  Eventjes de TOTO een paar maanden overslaan.
  Pas als het geld gaat kosten, begint men het licht te zien.
  Ga over op de LOTTO.

  1. buitenbeentje

   Dan moet je niet Lotto gaan spelen maar https://www.nederlandseloterij.nl/ boycotten. Voor de kans rijk te worden hoef je het niet te laten. Je wint meer met niet meedoen.

 2. eRik2017

  Dan maar geen Toto meer!
  We kunnen prima zonder Toto!

  1. hans-e-pans

   Hoppa gratis reclame door zich uit te laten over het programma Voetbal Insight.

 3. buitenbeentje

  “Gelukkig zijn wij van conservatiefliberaal-rechts niet zo geschift.”

  Nee, wij zijn geschifter!!!
  Waarom krijgen al die radicaal linkse gekken zoveel aandacht, waarom krijgen zij hun zin? omdat “wij” conservatieven (liberaal waag ik me liever niet aan) maar ze maar steeds hun gang laten gaan. 100 linkse gekken krijgen meer voor elkaar als 100.000 rechtse watjes, die alles over hun kant laten gaan.

  Wie is er dan geschift?

  1. buitenbeentje

   aanvullend: als wij wel zo gek zijn en de Toto toeroepen dat wij niet meer meedoen aan Lotto/Toto dan piepen ze wel anders, dan wordt er naar ons geluisterd. Als de grootste bek wint, dan moeten wij de grootste bek hebben, want wij zijn met meer volgens onze onzichtbare PM.

 4. Ernst Quispel

  Ik neem aan de René van der Gijp inmiddels veel spijt heeft van zijn stupide grap.

  1. eRik2017

   Woeoeoeeoeo
   Ja, dat denk ik ook ook Wim!

   [_] Geschikt
   [X] Ongeschikt

   Dag Wim!

  2. Pit

   @Wim: Dat moet je aan Paul Heanen vragen, hypocriet.

   https://www.youtube.com/watch?v=CmVBgWIgbWc

  3. buitenbeentje

   René van der Gijp heeft, net als Johan Derksen zijn schaapjes al lang op het droge. Ze komen voor de lol (en de aandacht), voor de centen hoeven ze het niet te doen. Dat maakt ze onafhankelijk van welke linkse kwispel dan ook. Die hoeven nergens spijt van te hebben.

   Verder heeft de Toto zijn zegje voor de Bühne gedaan, ik heb nog niet gehoord dat ze ophouden reclame te maken, ze zijn niet gek.

 5. Tguard

  Zielige vertoning …….. weg met de toto dan maar!
  Ga maar iets anders sponseren. VI gaat er ws toch zelfstandig mee stoppen. Jammer was een leuk trio

 6. Siemien

  Het moet niet gekker worden natuurlijk..

 7. A3aan

  Door de commotie rond VI gisteravond maar eens een stukje VI bekeken en moet zeggen heb mij kostelijk geamuseerd. Dit zie/hoor ik veel liever dan dat policor gezemel van m.n. de NPO. Waarom er zo veel heisa is om voetbalkantine lol en men het héél normaal schijnt te vinden dat een vetklep als Paul de Leeuw in zijn blote reet door het beeld schiet is mij een raadsel. Niet schrikken, http://www.gva.be/cnt/aid1389284/paul-de-leeuw-gaat-naakt-in-manneke-paul

  ‘T is gewoon zeuren om te zeuren. Humor, als het niet van links is, mag niet.

 8. Weethetbeter

  Gut wat komen er plotseling een hoop op voor de mainstream media. En veel kijkers natuurlijk. En ach v/d Gijp weet niet beter. Gewoon platte onderbroekenlol waar hij zelf het hardst om moet lachen plus de homohatende DDS reaguurders natuurlijk.

  1. eRik2017

   Tröl Alert!
   Wim Switcht van Ernst naar Wètüçhbtür

   Al was het platte lol, het was absolute humor!
   Jij hebt inderdaad geen humor, en dat is jammer voor je.
   [_] Geschikt
   [X] Ongeschikt

   Waar de relatie voor jou ligt met homohaat begrijp ik niet.
   Humor, lol koppel jij waarschijnlijk direct aan haten omdat je vroeger op school zoveel werd gepest, en misschien vandaag nog steeds.

  2. Pit

   Ja maar jij bent dan ook niets meer en minder dan een trölleke.

 9. RWB51

  Een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.

  H. van Randwijk

  Het laatste deel van een gedicht dat heden ten dagen allen maar sterker wordt…

 10. Weethetbeter

  Erik2017@ Waar de relatie voor jou ligt met homohaat begrijp ik niet.
  Dan moet je maar eens goed de de vorige reacties lezen toen deze heisa begon met Gijp. Dat Gijp trouwens ook een homohater is heeft hij al diverse keren laten zien.

  1. Pit

   @Trölleke: Volgens mij lacht Gijp de vouwen uit z’n pantalon, hij verstaat als geen ander de kracht van relativeren. Gordon en Joling verbleken erbij, al heb ik ergens gelezen dat Gordon z’n ster heeft laten bleken, hij heeft namelijk een Mercedes…

   1. eRik2017

    Woehahahaha.

    @Pit
    Moet je horen, Wim is aan de telefoon! en noemt zich Erik-Jan!
    http://www.luckytv.nl/helemaal-de-weg-kwijt/

    1. Pit

     @Erik: En als hij naar Herman kijkt ziet hij een bak met wormen… 😛

  2. eRik2017

   Jij ziet overal homohaters waar ze niet zijn Wim!

   Jij verwijst naar die keer dat hij zei: De keuze om op TV naar homo’s te kijken of…..
   Daarbij verwees hij naar een programma van Gordon, een (bewuste) relnicht die te pas en te onpas mensen op de hak neemt en voor schut zet.

   Als je volgens jou dan al een homohater bent:
   [_] Geschikt
   [X] Ongeschikt

   1. Ernst Quispel

    Nee, ik geloof dat je in de war bent.

    1. corfo

     @ Kwispel.
     Waarom haal jij overal het geloof bij, dwaze man ?

     1. Ernst Quispel

      Het heeft niet betrekking op een religieus geloof; mogelijk kan de verwarring bij je worden weggenomen als je voor ‘geloof’ het woord ‘denk’ invult.

 11. swetsnek

  TOTO KAN BETER DE SERIE LUIZENMOEDER DAN GAAN SPONSOREN

 12. Henk-Jansen

  Dit had ik al voorspeld. Toto is een bedrijf en die wil geen klanten verliezen doordat een mafkees op tv homo’s en transgenders belachelijk maakt. Een goede actie van Toto!

  1. swetsnek

   kijk aan onze profeet leeft ook nog mag van de vrouw ook even op internet

  2. DolleDries

   Volgens mij is jou hoofd één grote lege glazenbol met je Henk de voorspeller.

  3. Ernst Quispel

   Ja, dit is de enige manier om dit soort volk te laten voelen dat dit niet zo leuk is.

  4. eRik2017

   Henk en Wim zijn nu ook al marketing en broadcasting experts.

   Dag Henk en Wim!

   1. DolleDries

    Wie is eigenlijk bij Henk en Wim het vrouwtje.

    1. eRik2017

     Dan denk ik toch Wim @DD
     De meesten plassen toch graag over hem heen

     1. swetsnek

      het zijn allebeide zeikers maar ik geloof dat het wratje van wim iets kleiner is dusssss zal henk wel het kereltje spelen hahahaha

    2. Floris

     Allebei.

 13. corfo

  Vermakelijke tv. met mevr. Renate v.d.Gijp en de heren Derksen en Genée.
  Is er eindelijk iets om te lachen op die treurbuis, wil het linkse rapaille het ons weer onmogelijk maken. Het linkse schorem lijdt aan een gruwelijke vorm van achtervolgingswaanzin, achter elk woord, elke zin, elk programma zien zij de hand van het weldenkende gedeelte van NL, en dát mag natuurlijk niet !! Want zij, het linkse rapaille, heeft het alleenrecht hier in dit armoedig landje. Ik veronderstel dat zij hun ondergang voorvoelen, kan nog ff duren, maar ’t zit eraan te komen. Zij hebben dit zelf bewerkstelligd door hun hysterisch gedrag. De teloorgang van die zooi kan mij niet snel genoeg gaan, dat zooitje heeft nu toch wel genoeg kapot gemaakt in óns landje !

  1. Ernst Quispel

   “Ik veronderstel dat zij hun ondergang voorvoelen, kan nog ff duren, maar ‘t zit eraan te komen.”

   Het gaat inderdaad nog even duren.

   🙂

   1. corfo

    @ Kwispel.
    Als jij niet zo’n kinderlijk figuurtje zou zijn, had ik inhoudelijk gereageerd, maar jij bent dat niet waard dus doe ik dat niet, deze keer. Volgende keer misschien, maar kan óók zijn dat ik helemaal niet meer op jou reageer.
    Je bent me daarvoor, naast kinderlijk, óók te gemeen en buitengewoon vals met je, o.a. door mij aangegeven, verdraaiingen en leugens. Dan ben je meteen verdwenen en dat geeft jouw minderwaardig karakter aan : wegwezen als ’t moeilijk gaat worden.
    Ach, zit ik me “druk” te maken om zo’n nageboorte als @Kwispelstaartje, maar ik had nog ff tijd over tussen m’n werkzaamheden door; want af en toe werk ik écht @Kwispeltje, anders krijgen die parasieten niet te vreten, weet je wel ? Van ons belastinggeld !
    Dwaze man !!

    1. Ernst Quispel

     ‘Ach, zit ik me “druk” te maken om zo’n nageboorte als @Kwispelstaartje”

     Niet doen beste kerel, als het debat je geen plezier geeft zou ik een andere hobby overwegen. Figuurzagen of postzegels verzamelen, is dat niet leuker?

     1. Floris

      “Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken,[1] opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen.

      De trol zaait onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Zo zal een trol op een niet-rokers-forum telkens weer beginnen over hoe prettig roken is.
      Ook zal een trol een bepaalde beroemdheid afkraken op de fansite van de betreffende persoon, of op een politiek forum een mening geven die conflicteert met de mening van de meerderheid van de gebruikers daar.”

      Wim voldoet voor 100% aan dit profiel. Guus voldoet er gedeeltelijk aan en compromitteert zichzelf door steeds de kant van de oppertrol te kiezen. Dat heeft tot gevolg dat ook Guus wordt uitgekotst.

 14. Weethetbeter

  Een eerdere uitspraak van Gijp,
  “Voetbal is geen sport voor homo’s. Als je 14 bent en je komt erachter dat je homo bent, ben je klaar met voetballen. Dan ga je in een kapperszaak werken.”
  “Ik heb er in al die jaren dat ik actief ben geweest in de voetbalwereld niet één ontmoet. We proberen iets te maken wat er gewoon niet is.”
  Dit geeft wel aan in welke wereld Gijp leeft, wat je niet ziet bestaat dus niet.

 15. Two Ravens Black Kettle

  Amstel bier en Gillette kan ik boycotten
  En heb dat vanzelfsprekend ook gedaan sinds hun deerniswekkend policor kruipgedrag voor een kleine groep fascisten (genaamd anti-fascisten).
  Nu drink ik zelden dat bocht en scheren is per definitie een levensgevaarlijke exercitie.
  Maar
  De Toto kan ik helaas niet boycotten
  Dus laten we hopen dat heel voetbal minnend NL (van R’dam tot A’dam en E’Hoven tot Groningen en zelfs van Nijmegen tot Arnhem en alles er naast, boven, onder en tussen) collectief een hele sublieme middelvinger opsteekt naar de mentale betuttel-Toto-kruipdwergen.
  De heren van de VI weigeren te kruipen voor de Gedanken Gestapo
  Good for them !
  (en vrij uniek in de incestueuze Media-Augiasstal)

 16. Nederlandse_Patriot

  Wat een zielig kutvolk. Je mag nergens meer grappen over maken, behalve over blanke mensen dan. Racisme tegen blanke mensen is ook oké trouwens. Vanwege slavernij en zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.