Thierry Baudet grapt over het nieuws over de royementen op de ledendag van FvD in de Tweede Kamer

Een ding mag zeker gezegd worden, elke vorm van kritiek wordt door Baudet goed omgegooid tot een vorm van satire en zelfspot. Hij weet de lachers op zijn hand te krijgen en de mensen te overtuigen dat er écht niets aan de hand is. Op de ledendag van Forum voor Democratie, in de Tweede Kamer, vertelt Baudet over het NRC artikel dat FvD veel verwijt. De drie geroyeerde kandidaat-Kamerleden hebben in dat artikel gesproken over het falende bestuursbeleid aangaande de partijdemocratie van FvD. 

Op de ledendag heeft Baudet het over de beschuldigingen richting het bestuur en verwerpt hij de aantijgingen dat het partijbestuur zonder toestemming de statuten heeft verander. ”Iedereen kan het nakijken of naar de Kamer van Koophandel gaan, we hebben niets veranderd.” Hij prijst publiekelijk de inzet en energie van de andere twee bestuursleden, Rob Rooken en Henk Otten. ”Ze zijn 24/7 bezig om onze partij vorm te geven.” Ook verwerpt hij de kritiek op het gebrek aan partijdemocratie: “als we daarnaar zouden luisteren, zou het leiden tot een LPF-scenario”.

Het is allemaal nogal vaag, want het is hun woord tegen andere mensen die al sinds het begin actief zijn bij Forum voor Democratie. Dat zal dan juist de moeilijkheden geven voor de partij, de ambiguïteit en lak aan transparantie. Al met al, Baudet heeft een overtuigende speech gehouden voor een gang vol met FvD-leden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. sjun

  Een mens komt er maar zo toe om zich af te vragen wat er bij het NRC van de journalistieke traditie van hoor en wederhoor geworden is. Het antwoord op die vraag zit hem in de toename van meubelboulevard advertenties. De krant is een ander publiek, namelijk de adverteerder, gaan bedienen. Wie geïnformeerd wil worden doet er goed aan verder te kijken dan het NRC dat in de loop der jaren in handen van vooral aan de sociaaldemocratie gelieerde Belgische beleggers kwam.

 2. Ego non solus

  Ik gun iedereen zijn mening maar als die niet op kennis van feiten is gestoeld is het daarvan naar buiten brengen wat mij betreft prematuur of op zijn minst tendentieus. Dat verwijt maak ik ieder pers- en blogartikel dat het kennelijk gebrek aan interne democratie veroordeelt. Elsevier maakte daar wat mij betreft eerder vandaag ook een misstap.

  Nogmaals, dat gebrek kan juist zijn maar zonder het fijne ervan te weten blijf ik zelf maar liever op de vlakte.

 3. Ernst Quispel

  Baudet kan grappen maken maar hij is toch wel degelijk degene die aan de lopende band mensen van de lijst gooit.
  Dat het NRC de boze leden die zonder veel pardon zijn weggestuurd vervolgens aan het woord laat is zowel logisch als journalistiek juist.

  1. sjun

   Aan de lopende band nog wel. Opmerkelijk dat het NRC dat allemaal nog niet publiceerde.

   1. RobertMarsman

    Nou er zijn er nu al toch een stuk of 5 geroyeerd en er is iemand weggelopen en dat binnen nog geen drie weken. Iedereen ziet dat het rommelt binnen het Forum. Baudet kan dat wel schuiven op de media als fakenews maar zo fake zijn de feiten niet.

    1. sjun

     Een *lopende band* waarop slechts vijf exemplaren geproduceerd worden blijft niet lang in bedrijf. Kennelijk is het begrip lopende band aan betekenisdevaluatie onderhevig of kan voorzichtig geconcludeerd worden dat een opzichtige poging tot framen mislukte.

     1. Ernst Quispel

      Geeft niet, Sjun, Baudet heeft het probleem al volgens de beste totalitaire traditie opgelost: hij wil het er niet meer over hebben.

      https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/baudet-over-kritiek-op-zijn-partij-ik-wil-het-er-niet-meer-over-hebben

   2. Ernst Quispel

    Ja, eerst werden er twee weggestuurd en daarna drie, terwijl ondertussen nummer drie van de kandidatenlijst het voor gezien hield.

    Dat begint behoorlijk op een lopende band te lijken.

    1. Ni28

     Allemaal mensen die op jou lijken zo op het eerste gezicht.

  2. Ego non solus

   “Dat het NRC de boze leden aan het woord laat is zowel logisch als journalistiek juist.”

   Klopt, echter enige twijfel aan de objectiviteit van hetgeen dan gezegd wordt is dan toch wel op zijn plaats. En zonder inhoudelijk weerwoord van de betrokken partij of organisatie kom je wat mij betreft op het niveau van waarheidsstreven van Joop.nl.

   1. RobertMarsman

    De krant publiceert gewoon wat hun te zeggen hebben over die hele situatie. Daar is niets mis mee. Het is aan Baudet om daar op te gaan reageren. Iedereen kan natuurlijk de conclusie trekken dat het momenteel behoorlijk rommelt binnen die partij. Dat Baudet daar nogal nuchter over doet moet hij weten maar dan neemt hij zijn eigen keizers toch echt in de maling hoor.

    1. sjun

     Ik krijg toch meer de indruk dat het NRC het electoraat tracht te belazeren. Maar we zullen zien hoe dit opzetje voor het ledenbestand van zowel het FvD als het NRC uitpakt.

     1. RobertMarsman

      Jaja dus de ene naar het andere lid wordt eruit gedonderd op basis van vage redenen want weet wat nu wel of niet waar is. Vervolgens doet de krant daar over schrijven en de geroyeerde leden bevragen, wat mij een normale gang van zaken lijkt voor de media. Maar dan ligt het ineens aan de media.

      In geloof toch echt dat het eerder door Baudet komt hoor hij is namelijk degene die deze hele situatie heeft gecreëerd de media schrijft er alleen maar over.

      Maar goed als mensen Baudet graag willen geloven op zijn mooie blauwe ogen moeten ze dat zelf weten.
      Het is nu alleen maar afwachten wanneer de volgende klant uit de partij wordt gedonderd en wie dat gaat worden. Maar dan zal er volgens Baudet ook weer niets aan de hand zijn natuurlijk.

      Leuke smoes maar dat hij niet eeuwig vol.

     2. Kodi

      Kampt het NSB Hakkelblad al niet sinds 2002 of nog veel eerder met een afnemend aantal abonnees?

      Ik heb ook vernomen dat PvdA, CDA VVD en zelfs financiële problemen gaan krijgen met hun structurele ledenverlies.

      https://www.volkskrant.nl/binnenland/pvda-cda-en-vvd-in-geldnood-door-ledenverlies~a4293585/

    2. Ego non solus

     “De krant publiceert gewoon wat hun te zeggen hebben over die hele situatie. Daar is niets mis mee.”: zou kunnen maar eenzijdige berichtgeving maakt mij over het journalistiek niveau niet erg enthousiast.

     “Het is aan Baudet om daar op te gaan reageren”: zou kunnen maar als hij overal op moet reageren kan hij al gauw geen enkel Tweede Kamer-overleg meer bijwonen waarover dan nieuwe berichtgeving ontstaat waar het opnieuw aan Baudet is om op te reageren waardoor nieuwe etc.

     “Iedereen kan natuurlijk de conclusie trekken dat het momenteel behoorlijk rommelt binnen die partij.”: iedereen? Nu, ik niet en met mij velen. Maar ik ben nogal ouderwets en ga liever af op feiten i.p.v. hypes.

     “Dat Baudet daar nogal nuchter over doet … etc.”: wat mij betreft handelt hij dan als een verstandig man. Hoewel velen niets liever zouden zien dat hij daardoor uit balans zou raken.

     1. RobertMarsman

      Als je af zou gaan zou op de feiten dan kan je geen andere conclusie trekken als dat het rommelt in de partij. Er zijn er inmiddels al 5 uit gedonderd binnen een week of drie. Dat zijn nu eenmaal de feiten.

      De hype daarentegen is dat er niet zoveel aan de hand is. Die hype leeft dan voornamelijk bij zijn eigen achterban. maar goed dat zijn nu eenmaal de mensen die daar ook in moeten geloven natuurlijk.

      Als zoiets bij welke willekeurige partij zou gebeuren dan spreekt iedereen over een partij in crisis. Nu gebeurd het bij het Forum en schijnt er niets aan de hand te zijn.

     2. Ego non solus

      @RobertMarsman, het klopt dat er 5 leden zijn opgezegd. Maar vertelt u me dan over het waarom. Ik weet dat niet. Als ze bezig waren een eigen koninkrijk in te richten lijkt me opzegging begrijpelijk. Maar deden ze dat? Volgden ze de partijlijn of wilden ze iets essentieels veranderen of toevoegen? Weet u het? Dat lijkt me toch relevant om een EIGEN oordeel te hebben over dat royement.

  3. eRik2017

   Je hebt helemaal gelijk @Wim!
   Gelukkig maar dat DDS iedereen de mogelijkheid geeft te zeggen wat ze van jou vinden.
   Al geef je overduidelijk aan dat mensen die het niet eens zijn met, of tegen Ernst-Wim of het clubje van Wim te zijn, de mond zou moeten worden gesnoerd. bannen van DDS!!! Zo gaat dat immers in FàntàsöyWïmlànd!!

  4. B. Pascal

   Wanneer je goed kijkt, zie je snelheid. Haastige spoed!
   En in snelheid maak je fouten. De one-liners liegen er niet om.
   We noemen dit vooringenomenheid! Dat is slechte journalistiek!

 4. Guus Geluk

  Baudet kan breed lachen, maar dit lacht hij niet weg.

  1. Ernst Quispel

   Ik denk dat het de lach van een boer met kiespijn is.

   Ik moet wel bekennen dat ik veel schik beleef aan het feit dat de opgeblazen populistische poppenkast van Teddy Boudoir na een paar maand al opzichtig door het ijs zakt.

   Dat is wel humor om te lachen!

   1. Ego non solus

    “Boudoir”

    Niet doen EQ, tenzij u graag aan geestelijke zelfverminking doet. U haalt uzelf nu naar beneden. En dat is wat mij betreft níet om te lachen.

    1. Ernst Quispel

     Over humor valt te twisten.

     Ik begrijp dat u de deconfiture van het circus Baudet niet als grappig ervaart. Ik dus wel.

   2. Guus Geluk

    Baudet wil het inmiddels niet meer over de kritiek hebben. Ik wed dat diegenen die het er wel over willen hebben, worden geroyeerd :-).

    1. eRik2017

     En Guusje is de #rugdekker van Ernst-Wim
     Zo moet het lijken dat er mensen zijn die het eens zijn met Wim, of dat hij vrienden heeft.
     Wim stond vroeger op het schoolplein te lachen als iemand viel en pijn had. De meester waarschuwde toen al ouders van andere kinderen.

     1. Guus Geluk

      DFTT.

   3. eRik2017

    Humor is voor Ernst-Wim enkel sadisme. want plezier kent hij niet. Vroeger werd hij altijd al gepest. vandaag heeft hij noch liefhebbende famillie, noch vrienden.

    Als je terugkijkt in de geschiedenis hadden vele opstartende politieke partijen dezelfde problemen. Over de perikelen bij BIJ1 en DENK onlangs hoor je Wim niet.

    Ernst-Wim hoopt enkel dat hij mensen de gordijnen injaagt en dingen gaan zeggen waar ze later spijt van hebben.

    [_] geschikt
    [X] ongeschikt

    1. Guus Geluk

     DFTT.

     1. swetsnek

      al type je 100.000 keer mafklappers daar trekken wij ons niks van aan dus laat het gerust achterwege

    2. eRik2017

     Zoals altijd, als je een boodschap richt aan @Ernst-Wim, dan krijg je antwoord van Guusje.

     1. swetsnek

      grondlijn zit aan de grond dat zal het zijn eRik hahaha

  2. eRik2017

   Suggestieve oproer van Guusje….. niets nieuws.

 5. Fortiori

  De grappenmaker Baudet zal het lachen vergaan. RTL nieuws liet de weggestuurde Arthur Legger aan het woord. “Het is totaal on-democratisch. We hebben twee formele algemene ledenvergaderingen gehad. Eentje in 2016 en eentje in 2017. De statuten zijn nooit aan de leden ter stemming voorgelegd. Er worden geen notulen gemaakt. Er is geen interesse in meningen. Er is geen overleg en geen ruimte voor kritiek” . Ga er maar aanstaan. Een raar soort Democratie heeft het Forum in het vaandel.

  1. eRik2017

   Het klinkt een beetje zoals het gaat in FàntàsöyWïmlànd.
   Mond snoeren, wee als je tegen bent!

   Bij het FvD zijn het voorlopig een paar mensen die de vuile was buiten hangen.
   In dictatuur zouden ze daartoe niet eens de kans krijgen.

  2. swetsnek

   RTL nog wel hahahaahahahaah volgende hahahahaha

 6. zeester

  Bravo TB De rotte appels rollen er zo van zelf uit Hopelijk rollen ze zo ver dat we ze niet meer kunnen horen !!

 7. Ni28

  Veel mensen zouden het graag zo willen zien, een opkomende partij waar ruzie regeert en leden er willekeurig uitgegooid worden. Wensdromen van politici die bang zijn voor de opkomst van een partij die hun durft te kritiseren. Neem liever iets van die kritiek over als je ziet dat deze bij de burgers succes heeft. Denk even over het waarom. Probeer beter te zijn in plaats van demoniseren.

 8. corfo

  Dhr. Baudet doet ’t uitstekend !
  Dat vinden trouwens álle reaguurders !!!

  1. Rechtsaf

   Zeker..

 9. Ni28

  Wat zijn die trollen toch een nare soort. Het is weer gelijk prijs na hun middagslaapje.

  1. Guus Geluk

   Je moet Erik niet voederen, DFTT.

   1. eRik2017

    Guusje, Jij moet echt een plaat voor je kop hebben!
    Stop eens met die natte scheten. het is gewoon echt vervuilend!

    heb je vanavond weer een feestje?

    1. Ernst Quispel

     DFTT.

    2. Floris

     Guusje wilde ons doen geloven dat hij hier voor inhoudelijke discussies kwam en Wim niet kende. Aangezien hij niets anders meer doet dan Wimpies rug dekken heeft hij dat masker laten vallen.

     Speciaal voor Guusje nog een keer de definitie van een trol:

     “Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken,[1] opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen.

     De trol zaait onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Zo zal een trol op een niet-rokers-forum telkens weer beginnen over hoe prettig roken is.
     Ook zal een trol een bepaalde beroemdheid afkraken op de fansite van de betreffende persoon, of op een politiek forum een mening geven die conflicteert met de mening van de meerderheid van de gebruikers daar.”

     Wim voldoet voor 100% aan dit profiel. Guus voldoet er gedeeltelijk aan en compromitteert zichzelf door steeds de kant van de oppertrol te kiezen. Dat heeft tot gevolg dat ook Guus wordt uitgekotst.

     Erik voldoet niet aan dit profiel en is dus geen trol.

     1. Guus Geluk

      99% van Eriks (is vrijwel zeker Pit) bijdragen op dit forum is zuigen en zieken. Hij is hier uitsluitend om te trollen.

     2. Floris

      eRik is vrijwel zeker NIET Pit.

      Zoals ik het inschat kwam eRik hier voor de discussie. Op een gegeven moment kreeg hij in de gaten wat voor onmens Wim is en is hij hem op zijn manier gaan bestrijden. Velen gingen hem voor, zowel hier als elders.

      Een normale discussie is met Wim niet mogelijk, dus koos eRik deze weg. Dat kan jij trollen noemen, maar dan negeer je de definitie. eRik gaat hier niet dagelijks tegen de stroom in, wordt niet uitgekotst en is dus géén trol. Jullie zijn dat wel.

     3. Guus Geluk

      Er is geen sprake van een inhoudelijke discussie of het begin van een poging daartoe. Erik beperkt zich tot het zuigen en zieken. Al dan niet geassisteerd door zijn (ik citeer) “forummaatje” Pit.

      Don’t feed the troll, zal ik maar zeggen.

     4. Floris

      eRik plaatst ook serieuze bijdragen.

      Inmiddels ben jij afgezakt tot de slippendrager van een psychopaat die hier Jan en alleman loopt af te zeiken (althans, dat probeert hij).

 10. Tinneke

  Als lezen niet vanzelf gaat……. De drie geroyeerde kandidaat-Kamerleden hebben in dat artikel gesproken over het falende bestuursbeleid aangaande de partijdemocratie van FvD. Maar waarom zijn ze niet zelf opgestapt??? waarom altijd achteraf moord en brand schreeuwen!

 11. RobertMarsman

  @Ego non solus Sommige willen meer inspraak voor leden en een groter bestuur. Lijkt me toch vrij logisch voor een ledenpartij. Lijkt me toch vrij logisch als je lid bent van een politieke partij?

  Waarom heeft Baudet überhaupt een ledenpartij opgericht dan? Het zijn maar drie man die de touwtjes in handen hebben. En dat moeten ze zelf weten maar daar hoef je dan toch geen ledenpartij op te richten. Wordt dan zoiets als de PVV

  Sterker nog dan had hij dit gezeik helemaal niet gehad. Dus waarom een ledenpartij dan? Zou wel voor de subsidie zijn dan. Je bent als Forumlid dus eigenlijk niets anders dan een subsidiespons.

  1. Ego-non-solus

   Uw logica is niet de mijne. Ik ben lid omdat ik de doelstellingen onderschrijf. Niet om ze ook aan te willen passen, dat is met 23000 leden een onbegonnen zaak. Ik kan daar dus wél begrip voor opbrengen. En die verdachtmaking inzake subsidie, zal ik daar maar niet op ingaan?

   1. RobertMarsman

    Nou dat is dan misschien jouw logica mijn logica niet hoor. En ik denk buiten mij om nog vele meer. Lid worden van een politieke partij dat doe je natuurlijk om politiek actief te zijn of te worden. Om te praten over maatschappelijke problemen en daar een goede oplossing voor proberen te vinden.

    Ik hoef niet lid te worden van een partij alleen maar omdat ik hun doelstelling zou volgen. Daarvoor stem ik wel op die partij. Ik zou eerder lid worden om mee te helpen due doelstellingen te verwezenlijken.

    Maar dat is mijn logica.

    1. Ego non solus

     Ik begrijp uw redenering @RobertMarsman en daar is ook helemaal niets mis mee. Integendeel. Maar inderdaad, ik wil mij beperken tot het deel “verwezenlijken”, een klus van – omgeven en tegengewerkt door een partijkartel – op zich al epische omvang.

 12. poldi

  Plagiaat
  ————
  Ik wil mijn land terug, gewoon, mijn eigen land
Met de waarden en de normen
De handelsgeest, de eigenwijsheid
Die het karakter van ons volkje vormen

  Ik wil mijn stad terug, gewoon, mijn eigen stad
Waar ik ben opgegroeid, een fijne jeugd heb gehad
Zonder dat ik struikel over vreemdelingen
Die mij hun cultuur opdringen.

  Ik wil mijn overheid terug 
Gewoon, mijn eigen overheid
Die haar eigen volk beschermt
Niet achterstelt tegenover een dominante minderheid

  Ik wil mijn baan terug, gewoon, mijn eigen baan
Die ik jaren heb vervuld, die nu is weggegeven
Aan goedkoper personeel, van buitenlandse afkomst
Of vraag ik nu te veel?
  Ik wil mijn land terug, gewoon, mijn eigen land
  
Waar ik zo veel van houd, waarvoor ik vechten wil
Ik wil mijn land terug, mijn eigen land terug
En als het even kan, een beetje vlug!!

  Door:
  Willemientje

 13. poldi

  Het viel te verwachten dat het FvD van binnenuit zou worden geïnfecteerd door mollen van buitenaf….met slechts één bedoeling…….” het ontwrichten van een partij dat een wezenlijke bedreiging dreigt te worden voor de piraten-partijen op het Binnenhof t.w VVD…. , CDA,…, D66, en…. CU die bezig zijn Nederland te verkwanselen en……over te dragen aan het
  in wording zijnde Europees- Islamitisch-Kalifaat……..

 14. Julian

  Een ding is zeker had dit zich bij D66 afgespeeld dan waren de reacties heel anders geweest. Dan was het een machtsspelletje van Pechtold geweest etc etc. Maar ja als het FvD is…

 15. fanof43

  De statuten van de vereniging zijn inderdaad niet erg democratisch ingericht en een aantal artikelen is zelfs contradictoir. Geen mooi vakwerk. Neemt niet weg dat een jonge partij, wil die vaste basis krijgen, zich in de opbouwende periode al te grote inspraak van jan en alleman niet kan veroorloven. Het risico van chaos en daarmee ondermijning is nl. aanzienlijk. Neemt niet weg dat, voor zover fanof43 kan overzien, het omgaan met lastige leden tactischer en eleganter moet kunnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.