Túúrlijk: The Voice-kandidate die islamistische aanslag Nice nep vond heeft opeens ‘spijt’

Het klinkt allemaal weer lekker geloofwaardig, zullen we maar zeggen.

Ze is dé sensatie van het zoveelste seizoen van The Voice of France: Mennel Ibtissem. De dame van Syrische afkomst lijkt haar dankbaarheid voor de Franse gastvrijheid te willen tonen door hen te verwennen met haar stemgeluid, wat ze alleraardigst lijkt te doen: ze maakte afgelopen zaterdag diepe indruk op de jury, en mocht van hen zonder enige twijfel door naar de volgende ronde. Inmiddels lijkt ze één van de favorieten voor de uiteindelijke winst te zijn.

Dat klinkt allemaal hartstikke leuk voor haar en het Franse Voice-publiek, maar helaas zijn er deze week ook wat minder florisante details over haar bekend geworden. Mevrouw zou na de gruwelijk bloedige aanslag op feestvierende voetgangers op de boulevard van Nice – gepleegd door een islamist met een vrachtwagen, met 80 doden tot gevolg – namelijk wat niet zo frisse tweets de wereld in hebben gestuurd:

“Les vrais terroristes c’est notre gouvernement”

Oftewel: de echte terroristen zijn die lui in de Franse regering – en dus niet de moslimextremist die de vrachtwagen bestuurde, kennelijk. Want dat gebeurde onder zulke vage omstandigheden dat ze er wel erg aan lijkt te twijfelen of de hele boel niet nep is:

“C’est devenu une routine, un attentat par semaine. Et toujours pour rester fidèle, le ‘terroriste’ prend avec lui ses papiers d’identité. C’est vrai que quand on prépare un sale coup, on oublie surtout pas de prendre ses papiers”

Het komt neer op een sarcastische opmerking dat terroristen nooit lijken te vergeten om hun identiteitsbewijs mee te nemen, aangezien dat zo belangrijk is ofzo. Het is toch bijna… alsof iemand mensen met namen uit bepaalde regionen in een kwaad daglicht zou willen stellen. Heel verdacht allemaal natuurlijk.

Hoe dan ook: die ronduit smerige opmerkingen die niets anders doen dan verantwoordelijkheid bij de verantwoordelijken weg te nemen en de slachtoffers en nabestaanden te kleineren, worden nu opeens teruggenomen. Of nou ja: mevrouw probeert ervoor te compeseren. In nieuwe tweets – de oude zijn gek genoeg niet meer te vinden – verklaart ze de liefde aan Frankrijk:

En daarnaast was ze de bewuste avond overstuur en meende ze het allemaal niet zo joh:

Oh, en eigenlijk is de enige boodschap die ze voor de wereld heeft er een van ‘liefde, vrede en tolerantie’. Nou dan weten we dat ook weer, hè.

Hoe dan ook: dit kun je weinig anders noemen dan een ordinaire terugkrabbelactie nu haar succes opeens zou kunnen worden verpest door haar wegkijkuitspraken van destijds. Niet dat dat echt nodig was: mensen lijken dit soort dingen om één of andere reden snel te vergeven en te vergeten. Een reden die ik nooit zal begrijpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Bloem

  Niet mee willen doen in de westerse samenleving maar wel de voordelen willen plukken

 2. Vraagtekentje

  Zo zit dat islamitisch schorem in elkaar, graag alle voordelen van het westen om vervolgens zo onaangepast mogelijk te infiltreren in onze samenleving.

  1. Ernst Quispel

   “islamitisch schorem”

   Zucht!

   1. Hetzalwelweer

    lees ik nu echt een “zucht” van Wimpie? kom op EQ….kom met een link…ter verdediging.

   2. Vraagtekentje

    Overgegaan op minimalistische reacties???

    1. Hetzalwelweer

     een minimalistische reactie is? Ja nee of….euhm zal wel zo zijn omdat de NPO zegt dat het waar is.

     1. Vraagtekentje

      Sorry, was bedoelt voor EQ voor zijn “zucht”

   3. Bloem

    Net zo er als antisemitisch Schorem

 3. Vit

  Taqiyya.

  1. Pit

   Liegen is normaal gesproken verboden volgens de islam maar anders dan bij andere religies bestaan er situaties waarin een moslim gelegitimeerd mag liegen en het zelfs wordt aanbevolen.

   Dit concept het taqiyya.

   Taqiyya betekent preventie. Dus een moslim mag liegen ter bescherming van zichzelf of de islam. Er bestaan bepaalde condities waaronder men mag liegen. Een moslim mag
   liegen voor de islamitische zaak, mag liegen om het gezin rustig te houden, dus hij mag tegen zijn vrouw liegen, een moslim mag tegen zijn mede-moslim liegen om de rust in de samenleving te bewaren.

   Mohammed zelf beval mensen te liegen. Toen mensen die hij om te moorden had uitgestuurd zeiden: “We kunnen hem niet vermoorden tenzij wij liegen,” zei hij: “Ok, prima… lieg maar”.

   1. Vit

    Ik zeg altijd lieg niet dan hoef je niet zo veel te onthouden.

    1. Steve Van der Vekens

     Klopt, dan ben je vrijer. Er zijn nu eenmaal mensen die zonder te liegen geen normaal gesprek kunnen voeren. Triestig, maar ssssst. Karma is een bitch.

 4. Babaji538

  Niks leukers als slavendrijvers die elkaar
  de haren uit de kop trekken!

  Petra Hermans

 5. WorajaiP

  Ach, ze zal niet de eerte zijn die de “staat” verdenkt van manipulatie. Maar het blijft dommerdedom om als islamiteje iets te zeggen over een overduidelijk islamitische aanslag waarbij pls 80 mensen zijn vermoord. Dan ben je van het padje, en HAD JE HELEMAAL NIET MOGEN ZINGEN DAAR!
  Volgende keer moet de voice toch een wat betere background check doen, gouden keeltje of niet. Voor hetzelfde geld had ze een hele grote “BOEM!” gedaan en plein public.
  Ik bedoel maar.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Al die knuffel moslims van de Betere Mensch.
  Men graaft 1 millimeter diep (iets wat de ‘kwaliteits’journalist al jaren niet meer lukt) en men stoot weer op een ondergrondse kokende rivier van haat.

  En dus zullen er over enkele decennia geen Joden meer in Europa leven.
  Met de complimenten van de westerse leiders (van VVD tot GL en van labour tot Cons en van CDU tot SPD etc) en natuurlijk de door de policor- gecastreerde lemmingen die vrijwillig het Vrije en verlichte Europa offeren op het altaar van het Eeuwige deugen.

  Waar we Jan Sobieski nodig hebben zitten we opgezadeld met tandeloos wegkijkvee.

  1. Ernst Quispel

   Je bent een echt lachebekje, is het niet?

   1. Two Ravens Black Kettle

    Klopt
    Maar ik ben in tegenstelling tot U meer van Fawlty Towers, Black Adder en The Young Ones dan van Dolf Jansen, Amy Schumer en Twan Huys.

    Ouwe jaren ’80/’90 humor versus het ideologisch PC-gekotst van > ’90 – NU

    Uw niet aflatende zelotische strijd voor ideologische zuiverheid heeft inderdaad de humor doen sneven.
    Daar zullen de leden van Uw dorre cohort best trots op zijn.

    1. Ernst Quispel

     U bent een laag ontwikkelde zwetsmeier, Raven, ik zal verder geen aandacht aan u besteden.

 7. gimmeMystack

  Het grote probleem is dat ze gelijk heeft.
  Maar blijf gewoon bij je standpunt, ga niet ineens nep doen en je ziel verkopen om bekend te worden.
  Fake aanslagen worden al decennia gebruikt om de mening van het volk te beïnvloeden is niet nieuws.
  Zie pearl harbor, zie vietnam, zie 9/11 zie Charlie Hebdo en zie Las Vegas massamoord.

 8. falschirmjager

  Misschien zingt ze toch een valse noot en ligt ze weer in de goot? Nee dan in Amsterdam zo’n 17 jarig bekend Marokkaantje die handgranaatjes aan deurknoppen hangt.Waarom wordt zo’n stuk stront niet onmiddelijk met zijn ongetwijfelde gehele uitkerings gerechtigde familie acuut afgeleverd in Marokko?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.