Tweede Kamer houdt morgen geheim anti-Israëlgesprek met Arabische ambassadeurs; PVV is er niet bij

Geen categoriefeb 06 2018, 15:00
De PVV heeft vandaag bij monde van Kamerlid Raymond de Roon laten weten niet aanwezig te zijn op een geheim gesprek dat dat de Tweede Kamer zal voeren met ambassadeurs uit enkele Arabische landen. Onderwerp van gesprek zal de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël zijn.
raymond_arab
De PVV zal morgen geen acte de presence geven op een bijeenkomst van Arabische ambassadeurs met Tweede Kamerleden, die onder leiding van D66'er Sjoerd Sjoerdsma gaan praten over de Amerikaanse erkenning voor Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Aanwezig zullen zijn o.a. Libië, Marokko, Egypte en Irak. Israël is er daarentegen niet bij, en de bijeenkomst zal ook nog eens achter gesloten deuren plaatsvinden.
Dat was kennelijk genoeg reden voor PVV-Kamerlid Raymond de Roon om aan te kondigen dat zijn partij de meeting zal boycotten. Dat deed hij begin deze middag op Twitter. De Roon ziet er een anti-Israëlbijeenkomst in waar "inspiratie" zal worden opgedaan door linkse partijen in de Tweede Kamer om "beleid tegen Israël" te ontwikkelen.
De VVD heeft bij monde van Han ten Broeke al gereageerd op de teksten van De Roon. Het liberale Kamerlid is het er niet mee eens, want "dit hebben we gewoon met zijn allen besloten." Ten Broeke meent namelijk dat de procedures zonder aanziens des persoons en des lands worden gehandhaafd. "Ga geen politiek bedrijven ten koste van neutrale procedures," vertelt hij zijn collega bij de PVV.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten