Veertig euro per persoon extra betalen voor de Europese Unie: als nettobetaler nóg meer gaan betalen

Het Verenigd Koninkrijk gaat de Europese Unie verlaten. Het land heeft een verstandige keuze gemaakt door het zinkende schip te verlaten. Als gevolg zal de uitgaven van het VK niet meegeteld worden in de Europese begroting. Er valt een groot gat. Is dat erg? In principe niet, want er is een land minder en daardoor al minder uitgaven. Zoals u de Europese Unie kent, wil het meer, meer, meer. Veertig euro extra per persoon om precies te zijn.

Als een Rupsje Nooitgenoeg wil de Europese Commissie ruim veertig euro extra van elke Nederlander. Dat eist EU-begrotingscommissaris Oettinger uit Duitsland. Nu al betaalt ons land als koploper van Europa per persoon zo’n 219 euro per jaar mee aan de Brusselse geldpotten. De totale EU-kosten per Nederlander zouden dan jaarlijks 261 euro per persoon gaan bedragen.

De eurocommissaris die hier verantwoordelijk voor is, de Duitser Günther Oettinger (ja dat biermerk), verdedigt dit door te zeggen dat dit maar tien cent extra per dag is. Niet zeiken dus, wil hij impliceren. Als overheden dit soort retorische trucjes uit gaan halen, door het bedrag zo erg te simplificeren en te bagatelliseren, dan is er iets goed mis. In dit geval is het al helemaal mis, want met het VK weg zijn er minder landen over om druk uit te oefenen op de EU om de begroting te stabiliseren of kleiner te maken.

Oettinger – die vorig jaar een miljard Chinezen als ’spleetogen’ beledigde en waarschuwde voor de verplichting van het homohuwelijk – doet alsof het niets is. De ex-premier van Baden-Württemberg wijst op extra opgaven voor Brussel: „De bescherming van onze buitengrenzen en de strijd tegen terreur.” Landen als Duitsland willen nu al 18 miljoen euro uitgeven voor een grenshek en bewapende posten tussen Tunesië en Libië.

Het volgende trucje: de noodzaak benadrukken door veiligheid en overleving erbij te halen. Alsof dit soort aspecten alleen door de Europese Unie opgelost kan worden en niet door de lidstaten zelf lidstaten die samenwerken. Heel geniepig, maar ook hier moeten we niet intrappen. De Europese politici en ambtenaren zullen alles erbij gaan halen om ‘meer geld’ goed te praten. Laten we hier als Nederland en als nettobetaler alstublieft niet aan mee doen. Met dit Kabinet ben ik er alleen verre van zeker van dat ze de rug recht houdt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. eRik2017

  Geen probleem!
  Paar europarkementariers erbij om het aantal weer aan te vullen tot 750.
  Over een paar jaar komt de UK weer terug, ondertussen moet er nog een paar landen toetreden, dus nog een paar parlementariers erbij. De hele molen moet gevoerd blijven worden met financiele middelen. Staatsschulden van de onderlinge lidstaten blijft in de grote som der lidstaten doorgroeien. Griekenland mag weer op de geldmarkt gaan lenen, en alles herhaalt zich weer.
  Als wij op een platform nog niet eens kunnen #ontwimmen en #ontguusen, laat staan dat wij dit broeinest van geldverslinding kunnen tegenhouden.

  #namijkomtdezondvloed

 2. 75

  Dat is ongeveer 0,00007 cent per minuut, dus waar hebben we het over.
  Als we het zoo opschrijven lijkt het helemaal niks. (dit is dan nog een groter lul verhaal)
  Maar 40 x 18000000=toch altijd nog 72000000
  En 261 X 18000000= 4698000000 is toch wel een erg hoog bedrag.

 3. corfo

  De EU is niet te verzadigen, blijkt telkens weer.
  ’t Is één grote geldverslindende en -smijtende zooi geworden.
  Met als grote leider een ladderzat figuur, als de Rattenvanger van Hamelen, met in z’n kielzog nietsnutten als Rubberen Rutje, Timmermans, Bolle van Baalen Adolf Verhofstadt en Piemeltje Pechtold.

 4. DolleDries

  Is voor een gezinnetje met twee kinderen 4 maal 261 1044 Euro
  Half Netto maandsalaris van een modaal inkomen.

  1. tomygun

   DD ,
   Het is anders zij brengen het naar 11cent per inwoner per dag .
   Al heb je 10 kinderen dan betaal je niet 2610 euro per jaar .
   Je neemt de gehele bevolking 40% heeft een baan deze 40 %
   moet 261 x 2.5 = 652.50 per werkende dokken en dit maal het
   aantal leden wat in een gezin werkt .
   Zo als pa en moe plus een kind werkt dan moeten zij een kleine
   2000 euro per jaar dokken ja u moet ook voor wim en wim en wim
   en wim en wim en wim en mo en mo en mo en mo dokken .

 5. DolleDries

  Nu begreep dat de pensioenpot van de EU aangevuld moet worden.

 6. Fortiori

  In de ochtenduren op BNR: Britse douane heeft nog niets op orde met het voorgenomen vertrek uit de Unie in 2019. Nog maar een goed jaar om e.e.a te regelen.

  1. DolleDries

   Hier wel dan?

   1. swetsnek

    niet op reageren op die randdebiel

    1. Pit

     @Swetsnek: Fortiori is inderdaad uit de Wimwagen.

     1. eRik2017

      Het Clubje van Wim: Wïmşelşüm Kulübü

 7. Ni28

  Dit kabinet staat al in de startblokken om te tekenen voor grotere afdracht naar Brussel. D66 lijkt de leiding te hebben in dit kabinet een grote EU is wat zij willen. Zelfs meer, een wereldeenheid vanuit een punt geregeerd. Globalisering, de hele wereld is happy en tevreden met een soort Juncker of Pechtold aan de leiding. Dus dokken maar, er moet nog meer geld naar vanuit het Noorden naar het Zuiden om de euro te redden en daarna nog meer de wereld in om gelijkheid te creëren. D66 gelooft in sprookjes maar deze zal anders aflopen. Niet alles is namelijk mogelijk en dit is een voorbeeld van.

 8. Henk-Jansen

  4 tientjes… Waar hebben we het toch over?

  1. denk eens na

   ik denk dat ik een uur op kan noemen wat ik voor 4 tientjes kan weg geven of kopen.

   1. denk eens na

    Of aan de maaltijd kan besteden van de Griekse god die in het parlement zit , of aan die vet gevreten pvda er die alle talen spreekt behalve van de Nederlandse burger.

  2. Rechtsaf

   Dat weet jij natuurlijk niet want je kop zit minstens 1 meter in het beton gestort dan zie je lekker niets

  3. denk eens na

   Het wordt tijd dat henk reuma aan zijn vingers krijgt ,want de hersenen laten het een beetje afweten , dan word ons een hoop onzin bespaart .

   1. Rechtsaf

    Amen!

  4. eRik2017

   Hahaha, jaja
   Wat voor lol kan je er toch in vinden mensen vreselijk in de gordijnen te jagen en op te ruien.
   Drees draait zich om in zijn graf om Henk / Wank-Wim een draai om zijn oren te geven.

   Ga jij morgen helpen bij de voedselbank Henk? of slaap je uit?

 9. denk eens na

  Wel eens gehoord van water neer de oceaan dragen?

 10. Fortiori

  Het grappige: De moedige malloten die met het Brexit referendum instemden de EU te verlaten werden bejubeld. Nexit Nexit. Nu gaat het ons een schijntje kosten(een roker is p.m meer kwijt) en men loopt te hoop. Afgezien wat het de Britten nog gaat kosten gaan hier de oogjes toe. Hoe hypocriet en ridicuul tegelijk.

  1. denk eens na

   Wat een onzin kan verschijnen uit een laptop, zeker met Italiaanse vingers boven de toetsen.

   1. Pit

    @denk eens na: Fortiori = Wim

  2. toetssteen

   Fort
   Mondialiteit prediken en niet verder kunnen denken dan die kleine EU. Great!

  3. Hurdy

   Hoe zou het eigenlijk gaan als Nederland, België en nog een paar landen de EU zouden verlaten en de rest van de landen de EU gewoon doorzet? Dan worden mensen in die resterende landen straatarm want dan zouden ze honderden euro’s meer moeten betalen.

 11. Babaji538

  “Defensie erkent misbruik.”

  Ik geloof, toch stellig, dat je geen misbruik
  kunt erkennen.
  Alleen maar taalgebruik en het voorbeeld
  van een edel gelaat, verder verkrachten,
  zoals de eerste vrouw werd verkracht.

  Maar het was geen vrouw.

  Petra Hermans

 12. Hurdy

  Voor pro-EU-personen lijkt me dit geen probleem. Maar ik, als anti-EU-persoon wil hier niet aan meebetalen. Is er een manier om er onderuit te komen door bezwaar aan te teken o.i.d.?

 13. Gerlos

  Wanneer stopt dat gedrocht EU nu eens met dat geleuter over MEER MEER wij willen in dit land MINDER MINDER. Totale schip van bijleg dit gedrocht.

 14. Frits Jansen

  Als je geld uitgeeft is altijd de vraag wat je er voor terug krijgt.
  De EU slaagt er – kennelijk – niet in zichzelf goed te verkopen, want zeker ook komt doordat journalisten eigenlijk noiit behoorlik verslag doen over wat de EU doet, en zich alleen maar focussen op schandaaltjes, meer nog dan in de binnenlandse politiek. “Ged nieuws is geen nieuws” is hun adagium. Bedenk dat de veelbesproken vrijheud van meningsuiting het broertje is van het recht om goed geïnformeerd te worden, want ook dat is onmisbaar in een democratie.

  1. Ernst Quispel

   Precies, het kost wat maar dan heb je ook wat.

   1. Dubbele Komma

    kwispeldoor laat weer een natte scheet.

    wat hebben we er voor terug dan kwispeldoor?

    inperking van onze vrijheid? miljoenen moordlustige moslims? die nog meer bakken met geld kosten?

    wat hebben wij aan europa? netto helemaal geen ene reet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.