Verrassing! De VVD is voor zesde jaar op rij de meest corrupte partij van Nederland

Graaien, baantjes toeschuiven, onheus keuvelen en machtsmisbruik: de liberale maffiapartij van Mark Rutte is alwéér de grootste integriteitsschender van het jaar. En toeval is dat niet, want die smoezelige bokaal wint de VVD nu al voor de zesde keer op rij.

2017 was een jaar met vele gezichten: de opkomst van het Forum voor Democratie, de teloorgang van de PvdA en natuurlijk ook het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Maar guess what afgelopen jaar nog meer was: juist! Wederom twaalf maanden boordevol kansen voor VVD-politici om eens even flink de eigen zakken te vullen, hun vriendjes aan leuke baantjes te helpen of de boel flink te bedriegen en misleiden.

En dat hoef je niet van ons aan te nemen, maar luister even naar de mensen die dit nu al zes jaar lang monitoren. En dus ook al zes jaar lang moeten concluderen dat de VVD met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt qua integriteitsschandalen:

“Het is het zesde jaar op rij dat de liberalen de lijst van het maandblad aanvoeren.

De bekendste affaire die de VVD in 2016 op haar naam schreef, bleef de partij ook in 2017 achtervolgen. Oud-politicus Jos van Rey werd ook in hoger beroep tot een jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.”

De grootste partij van het land blijkt daarmee ook nog altijd de meest foute partij van het land, ondanks partijleider Rutte’s triomfantelijke voornemen dat de VVD de standaard moet gaan zetten op het gebied van integriteit. Mooi niet, dus.

Overigens is voor 2018 de teller ook alweer aan het lopen. Het opstappen van Halbe Zijlstra als minister van buitenlandse zaken nadat hij gejokt had over ontmoetingen die niet hadden plaatsgevonden, gaan de liberalen ook voor het komende kalenderjaar alvast weer aan kop.

Dus wrijf maar in je handjes en zet alvast maar wat popcorn klaar in de voorraadkast: aangezien de VVD behalve holle kreten nog niets geleerd heeft van de schandalen uit het verleden gaan we ook in 2018 nog genoeg horen van partijgenoten van Van Rey en Zijlstra die worden ontmaskerd, keizers zonder kleren blijken of onder wie domweg ineens het tapijt wordt uitgetrokken. En het zou natuurlijk een prachtig en vermakelijk schouwspel zijn, ware het niet dat dit soort zaken altijd ten koste gaan de goede naam van ons geliefde Nederland. en van de inkomsten die wij als hardwerkende belastingbetalers genereren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Ernst Quispel

  De VVD heeft inderdaad een serieus probleem als het gaat om integriteit. Het is bedenkelijk dat men dit al jaren onderkent maar kennelijk niet kan oplossen.

  1. Siemien

   Kun je nagaan wat voor soort volk daar op stemt

 2. Supernoodle

  De grootste fout van de PVV is, dat ze met Rutte samen gewerkt hebben.

  1. corfo

   @ Supernoodle.
   +++++

  2. Bon-vivant

   De PVV wilde vorig jaar maar al te graag opnieuw samenwerken. Wilders liep maandenlang te jengelen waarom hij niet uitgenodigd was door Rutte.

  3. Anna

   Supernoodle. Inderdaad. De grootste fout van Wilders/PVV is dat ze met de Vereniging Van Dieven en hun liegende leider hebben samengewerkt.

  4. wheelboy

   Idd Vandaag hoorde ik op BNR nieuwsradio een stuk waarin Pinokkio nog steeds liegt over zijn samenwerking met de PVV .Hij vond het zijn grootste fout .PVV wilde niet regeren enz . Terwijl Hans Hillen van het CDA ruiterlijk in een interview zij het was puur om er voor te zorgen dat ze een smoes hadden voor een cordon sanitaire . En meneer Rutte blijft er op los liegen .

  5. DirkSteen

   Ja, zo werd de PVV genaaid door het “keurige” CDA, die zich NIET aan de gemaakte afspraken hield!!

 3. Blue monday

  Onbegrijpelijk dat mensen nog op deze bende blijven stemmen, electoraal gevolg van gelieg en kroonprins Halbe: 0 zetels verlies.

  Ze kunnen blijkbaar alles flikken in dit land.

 4. Anna

  We kunnen intussen vaststellen dat VVD is de Vereniging Van Dieven die liegen en bedriegen. Een leider die nooit op feiten wil ingaan en alleen maar draait, liegt en bedriegt. Daar kun je niks goeds van verwachten. Russen demoniseren omdat EU en NAVO dat eisen daar zijn ze goed in.

 5. corfo

  Goh zeg, wie had dát nou verwacht ?
  Even nadenkend zou ik willen zeggen :
  wat kun je ook van zo’n partij verwachten ? De meest corrupte, liegende, bedriegende en nepnieuws verspreidende figuur als “baas”, dan moeten z’n vazallen van ’t zelfde kaliber zijn; en zíe, het klopt. Als een vent weg moet wegens vérstrekkende leugens (Halve Zijkstra) worden hem óók nog de handen boven z’n kop gehouden, als ’t niet anders meer kan, zit de hele bende te janken, terwijl de bevolking juicht.
  Wij worden “geregeerd” door de MAFFIA, keer op keer wordt dat duidelijk !

 6. DolleDries

  Dan mag je toch wel van een maffiose bende spreken.

 7. Knopper

  Ik stel een referendum voor , oh nee we snappen het toch niet oké dom voorstel , sorry

 8. Ni28

  En de aanvoerder van deze bende heeft zondag nog zijn oprechtheid op televisie verkondigt en geprobeerd een sympathieke indruk achter te laten. Dit gaaf land gaat hem boven alles.

  1. DolleDries

   Maar ja een huilende Godfather.

 9. Two Ravens Black Kettle

  De VVD is moreel failliet
  De tandeloze water-, zeep en oliemensjes van de Markies Frau Merkel.
  Tijd dat ze samensmelten met Demofoben’66, de overbevolkingsguru’s van de Snottie (de nieuwe Trudeau !!), de volgevreten Bieflappen van PvdA, de Open-de-Poorten islam-geile brigade van Gertjan Seegers en het Eeuwige Buigzwam CDA.
  In jachttermen zou je spreken van een fors koppel kaal geplukte maar helaas bedorven wegkijkgevogelte

  Gezien de peilingen kan het ’t gemiddelde VVD-kistkalf overigens maar bar weinig boeien.

  Echter er is ook goed nieuws
  Vandaag is voor de aller aller aller allereerste keer in Duitsland de AFD in de peilingen voorbij de eurofiele Stasi van de SPD geglipt
  Een historische gebeurtenis

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article173741409/Insa-Umfrage-AfD-erstmals-vor-der-SPD.html

  (wat zongen ze ook alweer een paar jaar terug bij die inteelt Staatsprogramma’s zoals DWDD, Pauw en ’t NOS journaal)
  Job Cohèèèèn
  Yes we Kèèèn !

  Net als Martin Schultz
  (de dood van de sociaal democratie; oorzaak (want geen ‘journalist’ zal er zijn vinger opleggen); verraad aan (en haat naar) de arbeidersklasse. Ze telden jarenlang hun zilverlingen en ze kwamen er decennialang mee weg totdat Internet roet in het eten wierp. En in elk lang gingen ze één voor één met de billen bloot.
  (vandaar dat Kasja Ollongren het Vrije Net wil vernietigen)
  Enfin
  Nu die andere eurofiele socialistische partij nog; de VVD van Capt. Slagroom en zijn 40 Fraudeurs en Rovers)

 10. Adriaan

  Rutte zal apetrots zijn met deze uitslag. Dit is wat hij voor ogen heeft. De corrupste premier aller tijden. Uiteraard zal hij het ontkennen, want dat hoort nu eenmaal bij corrupte mensen. Nou ja, mensen. Tuig van de bovenste richel. En ook deze kwalificatie zal Rutte niks doen. Hij geniet ervan om als schoft te worden uitgescholden. Een soort van ziekelijke masochisme.

  1. A3aan

   Ahhhh, eigenlijk een soort trol dus, zoals die hier bij DDS ook rond spoken.

 11. Knopper

  Ik vond die traantjes vertoning toch wel aandoenlijk ,ja sorry werd ook door emoties overmand ,zeker omdat ik ernaast stond ,ja heb hem nog een zakdoek gegeven ,ja echt ik was erbij

 12. Babaji538

  Ik heb jullie wel door, daar bij “De Dagelijkse Standaard”.
  Jullie zijn dat gewoon bewust aan het verzinnen.
  Ja.
  Jullie zijn de VVD in een kwaad daglicht aan het zetten.
  Terwijl het de partij van transformatie, transparantie, integriteit,
  eerlijkheid en oprechtheid is.
  Ja, maar daar, bij “De Dagelijkse Standaard”, zijn jullie (!)
  een stelletje jokkebrokken.
  Gewoon een beetje expres stoken om een vuurtje warmer
  te maken, terwijl de rook ons reeds ontstegen is!

  Petra Hermans

 13. poldi

  Tijdens het wekelijks vragenuurtje van afgelopen vrijdag zei Mark Rutte op vragen van een journaliste herhaaldelijk dat liegen niet toelaatbaar is.

  Hahahahahaha….ik viel haast van mijn stoel van het lachen !

  Als er één liegt alsof het gedrukt staat is het Mark Rutte wel.
  Ongelooflijk dat zijn neus niet gigantisch is gegroeid.

 14. Pit

  – Weekers
  – Teeven
  – Opstelten
  – van Miltenburg
  – van der Steur
  – Hennis
  – Zijlstra
  – –> Rutte

  1. Abri079

   Jorritsma met haar illegale warmtepomp in haar woning.

 15. Pindas

  Corruptie is INHERENT aan een “goedlopende”poliklieke partij waar leugens en bedrog een EERSTE vereiste zijn om uberhaupt maar deel uit te mogen maken en mee te spelen in het smerigste spel ter wereld,DE POLIKLIEK!

 16. Bon-vivant

  Goed dat er tijdschriften zijn als Vrij Nederland, die deze gegevens haarfijn voor ons inventariseert. In Rusland (ik noem maar een voorbeeld) zou zo’n tijdschrift allang van staatswege zijn opgeheven.

 17. Heinz

  Goed voor een Netflix serie, kijk er nu al naar uit

  1. Duke

   Als je van dit soort series houdt, bekijk de Italiaanse 80’s serie La Piovra eens. Een soort van maffia plus partijkartel serie. Na het zien van die serie kijk je heel anders tegen politieke gebeurtenissen aan.

 18. Knopper

  Ja stond er niet bij maar ik wilde de bron beschermen , ja want zo’n heilige tranenbron die verdiend wel enige bescherming straks staat iedereen halbe zijlstra zijn waarheidsserum onterecht op te vangen en komen we al snel bij een tekort van ruttes porties waarheid ,dus verkneukel u nog ff over het VVD gestuntel en trek uw conclusie !!!

 19. Duke

  Ik zie ze er bij de VVD wel voor aan dat ze denken dat integriteit iets is dat je kan kopen.

 20. Knopper

  Hey zippie ga gewoon je moeder je moeder nuqen ik ben Nederlander ja zemmel me klip ,sheb skiën i mesh ,dood aan je gehele familie ga je zues nueqen rijg je om en fader geleik farken pfoe spuug ik kotjs op joellie

 21. Knopper

  En ja Sylvana ik vind zwart geld wel een punt van discussie ,want ook hier word zwart weer geassocieerd aan slecht dus beter is het donker overleeft geld of penthousegeld of ja ik was het, maar niet bij geld

 22. Knopper

  Echt waar deze mensen leven ,en ja dat doen ze !!!

 23. Duckday

  Wie zou op deze partij nu stemmen en welke partijen werken nu samen met deze partij
  CDA CU DDR66 (GroenLinks steunt )enz dat geeft toch stof tot nadenken
  De PVV mag zeker blij zijn dat ze met zulke partijen niet in zee zijn gegaan

 24. Gerlos

  Goede keus om op de VVD te blijven stemmen.

  1. Pit

   Omdat ze voor het zesde jaar op rij de meest corrupte partij van Nederland zijn of omdat Rutte zijn eigen leugens niet eens meer kan tellen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.