Voordelen van een woning huren

Stel je voor je bent afgestudeerd en je verlaat je studentenhuis/woning definitief. Je gaat definitief op zoek naar een ‘’echte’’ woning. Hier komen natuurlijk allerlei vragen in je op als waar kan je het beste wonen? Wil je al met je partner samen intrekken, met vrienden of alleen?

En uiteraard ook een hele belangrijke; wil je een woning kopen of huren?

Je zou denken dat een woning kopen het beste voor je is en om zo daadwerkelijk over je eigen plek te beschikken. Daar staat tegenover dat een woning huren juist erg voordelig kan zijn. Hieronder geven we je vijf voordelen van een woning huren

Ten eerste is het goedkoper. Zowel wat de huur betreft als de maandelijkse kosten voor bijvoorbeeld energie is een woning huren gunstiger. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het verwarmen van je woning dan zit er al een groot verschil in kosten in vergelijking met een grotere koopwoning. Daarbij komt dat huurwoningen vaak zijn ingesloten tussen andere huurwoningen. Denk aan rijtjeshuizen en appartementen. Dit zorgt er mede voor dat er veel minder warmte verloren gaat.

Voor goedkope huurhuizen en appartementen kun je terecht op deze website.

Geen groot onderhoud aan je huurwoning

Ten tweede hoef je geen onderhoud te raadplegen. Wanneer de woning van jezelf is dan moet je zelf altijd alles onderhouden, wat natuurlijk veel werk is en tevens duur kan zijn. Er gaat vroeg of laat wel iets stuk of er ontstaat slijtage op bepaalde apparaten waardoor er vervanging nodig is. Wanneer je een woning huurt dan is de huisbaas hier verantwoordelijk voor en hoef je je nergens druk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is aan hem doorgeven wat er vervangen moet worden en dan zal hij iemand voor je langs sturen om het te repareren.

Ten derde is een woning huren veiliger met betrekking tot inbraak. Dit geldt echter alleen voor appartementen waar je als inbreker meerdere deuren moet passeren om binnen de woning te komen, terwijl bij een woning aan de grond je maar langs een deur hoeft. Daarnaast is het nog een stuk lastiger om met je gestolen waar ongemerkt een gebouw uit te komen waar tientallen mensen wonen.

Ten vierde zijn er extra voorzieningen . Soms is het zo dat appartementencomplexen beschikken over speciale voorzieningen voor de bewoners zoals wasruimtes, een fitnesscentra of zelfs een zwembad.

Daarnaast is een eigen parkeergarage die alleen voor de bewoners van het gebouw bedoeld is ook een stuk veiliger dan je auto te moeten parkeren in de stad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan auto-inbrekers, hangjeugd etc.

Tot slot is er sprake van meer financiële vrijheid.

Door het feit dat een appartement financieel minder zal doorwegen dan de lening die je moet terugbetalen voor een huis, zal je ook minder druk en/of ervaren. Blijkt het huurappartement je toch niet meer te bevallen, dan kan je relatief eenvoudig ergens anders je intrek nemen. Of je kan gaan wonen in een wat chiquere wijk waar een huis huren of kopen in eerste instantie moeilijk te betalen zou zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.