Voorzitter van homo-afdeling Republikeinen lyrisch over Trump: ‘Hij heeft geschiedenis geschreven!’

Conservatisme en de Republikeinse partij (GOP) in de Verenigde Staten worden veelal geassocieerd met een afwijzing van mensen die niet heteroseksueel zijn. Maar er bestaat ook een organisatie, de Log Cabin Republicans (LCR), binnen de GOP die al 41 jaar bestaat en opkomt voor de rechten van de LGBT-gemeenschap. David Neyskens, die deze week bij de conservatieve CPAC-conventie aanwezig is, had een exclusief interview met de voorzitter van de LCR, Gregory Angelo.

DB: Wat zijn de Log Cabin Republicans?

MA: LCR is dé organisatie die LGBT-conservatieven en ook hetero-conservatieven die ons steunen verenigt. We staan voor individuele vrijheid, de vrije markt, sterke nationale defensie en gelijkwaardigheid voor alle Amerikanen.

DB: Hoe zou je zeggen dat het beleid van Donald Trump de LGBT-gemeenschap beïnvloed?

MA: Het beleid van Donald Trump moet je genuanceerd bekijken. Hij is eerder een centrist wat betreft onze gemeenschap, uitgezonderd zijn oproep om transgenders te bannen uit het leger. Maar verder dan dat is hij iemand die geschiedenis geschreven heeft als de president die het Witte Huis is ingegaan met het idee dat “Marriage equality” (homo-huwelijk) een wet is die niet meer veranderd wordt. Hij heeft onze gemeenschap retorisch, maar ook in daden gesteund. Voornamelijk zijn steun vanop het podium op de Republikeinse conventie waar hij de gehele LGBTQ-gemeenschap verwelkomde in de Republikeinse Partij en daarvoor een staande ovatie kreeg. Maar vooral zijn toespraak voor de 49 dodelijke slachtoffers van de schietpartij in de discotheek Orlando in 2016, die vermoord werden door een radicale islamitische terrorist. Waar hij als enige presidentskandidaat de radicale islam terechtwees en daarna expliciet zijn steun toezegde aan de LGBT-gemeenschap.

Hij stuurde ook een brief naar de Log Cabin Republicans om ons te feliciteren voor ons 40-jarig jubileum. Die kan je op onze website vinden.

DB: Was Trump jullie eerste keuze?

MA: Wij mogen enkel onze steun uitspreken wanneer de definitieve kandidaat van onze partij bekend is, maar hij had om te beginnen al heel veel steun in ze organisatie.

DB: Hoe vinden jullie dat Trump het doet?

MA: Welnu, LGBT-rechten gaan over meer dan het homo-huwelijk. Het gaat over alles waarover we hier op CPAC praten: opstaan tegen de radicale islam, het steunen van wapenbezit, opstaan tegen linkse “LGBT-bully’s” die fake news verspreiden over onze president. De president doet namelijk heel veel voor LGBT-rechten, ook al verschillen we van mening over het verbannen van transgenders uit het leger.

DB: Was dat niet eerder een ideetje om de sociaal-conservatieve basis te paaien, maar niet echt iets waar hijzelf achterstaat?

MA: Daar lijkt het op. Het was vooral een politieke zet om ervoor te zorgen dat de NDAA (National Defense Authorisation Act) goedgekeurd zou worden. Ik denk niet dat die wet juist is en het is ook nog niet doorgevoerd. Het was eerder politiek cynisme dan het signaal van een cultuuroorlog.

DB: Zijn er transgenders in het leger?

MA: Die zijn er. Het was dan ook verkeerd om een jaar geleden te zeggen dat iedereen kan zijn wie hij wil, maar dat je er een jaar later alsnog voor naar buiten wordt gesmeten.

DB: LCR bestaat 41 jaar, ik kan me voorstellen dat de zaken sterk veranderd zijn.

MA: Deze organisatie is gestart in 1977 toen er een referendum in California was die een verbod op homoseksuele leerkrachten wou invoeren. De peilingen gaven aan dat dit gesteund worden met een tweederde meerderheid. Het was de oud-gouverneur van California, Ronald Reagan, die hier met een opiniestuk tegen inging. Hierna is LCR gestart.

Wij hebben ons ingezet tegen “Don’t ask, don’t tell” (militairen mochten niet zeggen dat ze homoseksueel waren, maar ook niet vragen). Binnen de GOP waren er mensen die jarenlang naar de conventie gingen en die niet alleen geconfronteerd werden met meningsverschillen, maar ook vanaf het podium belaagd werden met haatbagger over homoseksualiteit. Dit is veranderd met Trump. Trump zei op de conventie in 2016 dat de Republikeinse Partij open was voor de gehele LGBTQ-gemeenschap.

DB: Hoe zit die geschiedenis in elkaar?

MA: Het toppunt van die periode was 1992. In 2016 is dit allemaal veranderd, dankzij toespraken van Peter Thiel (openlijk homoseksueel en internet-ondernemer), maar ook Donald Trump. Ook Newt Gingrich sprak over problemen die transgenders hadden in Iran. Rudy Giuliani die zei dat iedereen beschermd moeten worden door de politie. En ook Ted Cruz, die zei dat Bill of Rights voor zowel hetero- als homoseksuelen telt. Dat is een groot verschil op vier jaar tijd en allemaal dankzij Donald Trump.

DB: Wat is het percentage in de LGBT-gemeenschap dat Republikeins stemt?

MA: Beschikbare data laat zien dat het hoogst behaalde percentage dat de Republikeinen onder homo’s gehaald hebben 31% is. Dit zou natuurlijk op termijn richting het nationale gemiddelde moeten gaan, omdat je seksuele voorkeur weinig of niks te maken heeft met je politieke voorkeur. Vreemd genoeg was het in 2016 het laagst, 14%. De hoogste percentages waren in 1994 en 2010. Toen was het thema fiscale verantwoordelijkheid. Hiermee kunnen we dus verkiezingen veranderen. Als je kijkt naar staten waar Trump nipt gewonnen heeft, heeft Trump waarschijnlijk veel aan de LGBT-gemeenschap te danken.

We komen van ver, het was G.W. Bush die met anti-LGBT standpunten mensen naar de stembus probeerde te krijgen en Obama die in 2012 zijn uiterste best deed om met pro-LGBT standpunten Democraten naar de stembus te krijgen. Ik hou er niet van dat politieke partijen die component van mijn identiteit gebruiken om ons naar de stembus te krijgen. Wij zijn allemaal veel meer dan enkel homoseksueel. Ter linkerzijde is dat toch iets anders.

DB: Slotvraag: Wat zijn jullie posities over homo-huwelijk en homo-adoptie?

MA: Wij zijn voorstander van beide. De discussie over het homo-huwelijk is voorbij. Wij steunen homo-adoptie. Ik heb zelf gewerkt voor een adoptie-organisatie. Kinderen zijn oprecht blij dat ze in een warm nest terechtkomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  Er moet vast een nieuwe voorzitter komen want positief zijn over Trump dat kan eenmaal niet.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Op een gegeven moment gingen de Amerikaanse me interesseren (logischerwijs gevolgd via youtube en niet via de lobotomy-‘kwaliteits’media genaamd NPO/BBC/ZDF/RTL etc)

  Trump riep een homo het podium op.
  “De republikeinen moet er voor iedereen zijn. Het gaat het niet om wie je lief hebt, welke kleur je hebt maar WIE je bent”
  En het gehele publiek stond op en juichte.
  Minutenlang
  Uniek
  De rhino’s stonden in de burelen te knarsetanden
  En de Ollongren Lookalike Killary Clinton en haar mondorgaan Mouthaan krijsten met overslaande stem tegen de mensen: ‘you are all deplorables !!”

  Persoonlijk heb ik nooit begrepen waarom homo’s op linkse (cq. Kartel-)partijen blijven stemmen.

  Ik heb onlangs uitgelegd aan enkele ‘o zo hoogopgeleide’ uni vriendjes dat het de republikeinen waren die de slavernij afschafte en de democraten de partij van de racisten was.
  Onzin ! Waanzin !
  (maar iedereen heeft nu een telefoontje dus ff opzoeken)
  “Hmmmmm”
  “Ik ben bang dat hij gelijk heeft”
  (universitair geschoold deze mensen)

  Vorig jaar zei ik hetzelfde tegen een ‘gekleurde’ boezemkameraad van me.
  Zijn antwoord was nog treffender
  “hè? maar als je naar de tv kijkt of radio luistert denk je juist dat de republikeinen de racisten zijn”
  (indeed)

  Je ziet hetzelfde bij bekendere mensen die ‘the red pill’ slikken (denk bv. aan de revolutionair (*) Dave Rubin op youtube)

  https://www.youtube.com/watch?v=fXHGbUL1AEo

  (*)
  Dave beschouw ik als revolutionair omdat hij een van de weinige journalisten is die
  a) oprecht nieuwsgierig is
  b) zijn gasten laat uitpraten
  c) beide kanten aan bod laat komen
  d) diepte interviews houdt
  e) zijn moraliteit niet verward met kwaliteitsjournalistiek zoals 99,9% van de NL’se kruipdieren die zich vals tooien met deze naam (Wierd Duk en Arnold Karskens zijn bv. ook revolutionairen)
  f) mensen niet veroordeelt vanwege hun meningen

 3. Babaji538

  Kapotmaken is een vak apart.
  Ik adviseer ieder in de hele wereld
  om vooral hiermee door te gaan.
  Goed bezig.
  Petra Hermans

 4. Bloem

  Over 50 jaar zal men pas inzien dat dhr. Trump, weliswaar een buitenbeentje, één van de betere presidenten was die de VS ooit gehad hebben. Er zijn maar weinig politici die beloftes na de verkiezingen nakomen. Helaas heeft hij nog niet alles voor elkaar gekregen omdat de democraten standaard alles van hem wegstemmen en hij binnen de Republikeinse partij niet rechts genoeg is. De goede man heeft goede oplossingen. Jammer dat hij zo’n beroerde smaak voor vrouwen heeft

  1. Frits Jansen

   Uh? Melania vind ik ongeveer het enige positieve van Trump. Nota bene uit een voormalig Oostblokland. Ik wacht op het moment dat ze genoeg krijgt van Donald en haar mond open doet. Die zal haar dan wel voor weer een ander Oost-Europees mokkel inruilen (Ivana was ook al uit die streken)

  2. Julian

   Wat een geklaag en onzin. Trump heeft een huis en senaat die allebei van dezelfde politieke kleur zijn. 8 jaar lang hebben de republikeinen alles gedwarsboomt van Obama wat maar mogelijk is. Dan is het onmogelijk beloftes in te lossen. En over 50 jaar zal Trump alleen nog bestaan in het rijtje van Amerikaanse presidenten. Er zal geen legacy zijn. Of het moet zijn dat het een van de weinige presidenten die met een minderheid aan stemmen president werd dankzij het systeem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.