Wilders gaat vandaag naar het Russische parlement: “Zin in!!”

Maar is hij ook welkom in de datsja van Vladimir Poetin? Dát is de grote vraag.

Geert Wilders heeft het nog altijd prima naar zijn zin in Rusland. Hoewel hij de boot lange tijd afhield is hij tegenwoordig publiekelijk uitgesproken pro-Rusland. Dat komt ongetwijfeld voor een groot deel doordat hij ziet dat zijn meest fanatieke volgers dat óók zijn. Je hoeft maar tien minuten actief te zijn op Twitter om dat te zien.

Daarom zien we nu dus ineens dit soort tweets voorbijkomen:

Een vice-minister van Buitenlandse Zaken is natuurlijk minder indrukwekkend dan de minister zelf, maar dat laatste was wellicht ook wat te veel gevraagd. Wilders is weliswaar de leider van de tweede politieke partij van Nederland, maar hij heeft officieel verder geen macht en vertegenwoordigt de Nederlandse staat niet.

Maar goed, voor Rusland kleven er natuurlijk wel degelijk voordelen aan dit bezoek. Rusland is één van de minst populaire landen in Nederland. Poetin wordt op grote schaal gewantrouwd. Het is best mogelijk dat Wilders daar iets aan kan doen, al was het maar door mooie foto’s te tweeten zodat Nederlanders zien dat Rusland toch echt niet The Evil Empire is. Dat er gewone mensen wonen, dat er schitterende gebouwen staan, dat het er vaak hartstikke gezellig is, en dat ze ook graag vriendschappelijke banden willen onderhouden met andere landen en volkeren.

Natuurlijk is dat ongetwijfeld waarom de Doema Wilders heeft uitgenodigd. Het is een pr-offensief. Maar daarom niet minder slim.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Ernst Quispel

  Voor zijn aanhang is dit natuurlijk ook geweldig. De meeste PVV-aanhagers hebben meer waardering voor de dictator Putin dan de eigen democratisch gekozen bestuurders.

  1. EllyD18

   Was het je nog steeds niet opgevallen dat er maar enkele van onze bestuurders democratisch zijn gekozen.
   De CU met 5 zetels behoort helemaal niet in de regering te zitten. De PVV behoort er wel in te zitten. Dat is democratisch kiezen.

   1. Heinz

    Elly, de PPV weet dat het er de mensen niet voor heeft. Wel gekozen, dat zeker, maar te wispelturig. Getalsmatig, quantiteit ok, maar kwaliteit ? Dus in de oppositie. Dan kan je wel een deukje oplopen maar verder niet veel vervolgschade. Bij een regeringspartij is dat anders. Dat hebben wij gezien.

  2. nogmaals

   Onze taalnazi heeft het over pvv_aanhagers !

  3. Lex

   Inderdaad een lafbek van een Premier die er alles voor overheeft voor een leuke top baan in Brussel. Die liever de Europese belangen behartigt dan de belangen van zijn eigen volk.

   Een Premier die de democratie niets kan schelen.

   Daar heb ik inderdaad geen enkele respect voor.

  4. Heinz

   Ernst, de Yeti is binnen, een mythe arriveert.

   1. eRik2017

    Ernst-Wim en Guusje zijn even een stukje wandelen in de tuin. Ze komen zo terug.

  5. Adriaan

   “…de eigen democratisch gekozen bestuurders…”??? Hebben wij Kajsa Ollongren gekozen? Hebben wij Ferdinand Grapperhaus gekozen??? Om er maar twee te noemen.
   Ik heb daar toch een andere mening over.

 2. Frits Jansen

  Soms lijken dictators onmisbaar. Poetin zorgt voor (relatieve) orde en rust in Rusland, Wilders voorkomt met zijn autoritaire leiding LPF-toestanden – die nu al wel het FvD teisteren.
  Het is een lastig dilemma. Politiek maakt ook meer kapot dan je lief is.

  Wilders gaat ook op “house hunting”. Voor na zijn aanstaande pensioen zoekt hij een veilige plek. Misschien een Datsja in Siberië.

  1. corfo

   @Frits Jansen.
   Ik verwacht dat hij een Datsja aangeboden krijgt door Putin, hij zal dat echter afwijzen, hij, dhr. Wilders, is een eerlijk mens ! (dat kan van héél veel andere z.g. “politici” niet gezegd worden.

 3. Pit

  Ik wens de heer Wilders alle succes en ga ervan uit dat er vruchtbare ontmoetingen zullen plaatsvinden.

  1. Kodi

   Ik verwacht ook zeker dat hij weer een master speech gaat geven zoals alleen een echt staatsman dat kan.

   1. Pit

    @Kodi: Ik zie ernaar uit en ga zeker kijken.

   2. Ernst Quispel

    Deze Staatsman bracht het nooit verder dan fractievoorzitter van een oppositiepartij.

    🙂

    1. sonar

     Kwispedoor wat heb jij al berijkt in jouw armzalig leven,uit jouw reacties zal dat niet veel zijn ,wel een 10 voor wegkijken en hersenloze reacties.

     1. Ernst Quispel

      ‘berijkt’

      Hij bedoelt waarschijnlijk ‘bereikt’, de schat!

     2. Pit

      @Sonar: Trek je niets aan van Wim het taalneuqertje, zelf bakt hij er helemaal niets van en is reeds uitgekotst.

      #ducttape

     3. eRik2017

      Ontwimmen met ducttape Mwwooeoehaha

    2. eRik2017

     Dat is vele stappen verder dan Ernst-Wim ooit is gekomen als leider dan wel politicus.
     DDS is voor Ernst-Wim de top in zijn debatersleven.

     Well Done Wim!

     1. Ernst Quispel

      Ik zie dat onze huistrol zijn roes al weer heeft uitgeslapen.

      🙂

     2. eRik2017

      Ja, ik zag net ook dat Guus net binnenkwam.

     3. Guus Geluk

      De trol Pit is weg en mede-trol Erik komt binnenrollen.

      Zucht.

      Niet voederen dan maar weer.

     4. eRik2017

      @Ernst-Wim en Guus-Wim
      Waar blijft BonBon?
      Dan hebben wij Trölteam Kwik, Kwek en Kwak weer compleet.

      #kwikkwekenkwak

  2. Guus Geluk

   Woehaha.

  3. Heinz

   @Pit, Hopelijk gebeuren er geen rare dingen. Je hoort zoveel rare dingen de laatste tijd…

  4. Marija

   Waarom zou Wilders veroordeeld moeten worden voor zijn bezoek aan Rusland? HAlbe Zeilstra zou er met volledige instemming van onze regering ook heen zijn gegaan. Ik zie het verschil niet.
   U ?

 4. DolleDries

  Prima actie van Wilders het grootse deel van Nederland heeft niets tegen Rusland.
  Je mag de hetze tegen Rusland best op het nazi niveau zetten ook gezien de smerige Goebbels niveau leugen van Zijlstra.

 5. Guus Geluk

  Ja, de Russische elites lijken deheer Wilders te gebruiken als PR-stunt en deheer Wilders gebruikt het dictatoriale regime als provocatie.

  Ik zou anders niet weten waarom deheer Wilders, in het achterhoofd hebbende dat hij eens aangaf de VS één van zijn meest favoriete landen te vinden, op zo’n uitnodiging in zou gaan.

  Ach ja.

 6. Ni28

  Dat heb ik al laatst geschreven. Poetin maakt graag gebruik van de tegenstander van Rutte om deze openlijk te kleineren door Wilders te laten praten in het Russische parlement. Geen cordon sanitair in Rusland maar echte democratie waarvan die Hollanders nog kunnen leren. Gewoon een provocatie met een smiley. Wilders laat zich dan ook gebruiken want echt schaden kan het hem niet. Hij zal het niet voelen dat hij bij een wolf in schaapskleren op bezoek is. De gastvrijheid zal enorm zijn, geen plakje begrafenis cake bij de thee zoals hier of een broodje kaas tussen de middag. Hij zal zich in het paradijs wanen. Maar dat is ook het gevaar want het is niet oprecht bedoeld in dit geval.

  1. Ni28

   Dit kan ik allemaal schrijven ook zonder Wilders te kleineren zoals kleinzielige trollen doen.

  2. Guus Geluk

   Wolf in schaapskleren is het juiste woord, maar in Rusland draaien oppositieleiders de bak in en zijn er geen kritische journalisten. Rusland zou juist iets van het Westen kunnen leren, namelijk hoe men een democratie opzet.

   1. sonar

    Guus zegt wolf in schaapskleren ,hij niet verder gekomen dan een ganzenpakje en zwemvliezen ,en neemt een ander de maat droeftoeter.

 7. Vit

  “Voor Rusland kleven er natuurlijk wel degelijk voordelen aan dit bezoek. Rusland is één van de minst populaire landen in Nederland. Poetin wordt op grote schaal gewantrouwd. Het is best mogelijk dat Wilders daar iets aan kan doen.”

  Dat vraag ik me af of Rusland een van de minst populaire landen is, de meningssturing is wel zo dat wij dat moeten vinden en Poetin moeten wantrouwen, zelf vind ik dat nogal meevallen en Vladimir is gewoon een sterke leider.

  Nou ben ik wel Rusland minded moet ik zeggen omdat ik verre Russische voorouders heb.

 8. Beukman

  Voor Putin is Geert een nuttige idioot, een van de destabiliserende krachten van de EU, zoals die er zijn in ieder EU-land.
  Van een verzwakte EU wordt Putin alleen maar sterker.
  Zijn vice-minister zal derhalve Geert met alle égards ontvangen en een half uur voor hem uittrekken. Zoals elke nuttige idioot zal ook Geert hierdoor werkelijk gaan denken een echte bondgenoot te hebben gevonden, en niet doorhebben dat hij slechts wordt gebruikt.
  Go Geert!

  1. Ernst Quispel

   De situatie is ernstiger: ook Wilders wenst de EU te destabiliseren ten gunste van Rusland. Hij is in Rusland op bezoek als een marionettenleider van een Vijfde Colonne.

   1. corfo

    @ Kwispel/Beukenoot.
    Dhr. hoeft de EU écht niet te destabiliseren, dat doet de EU n.l. zélf al.
    Als de situatie “ernstig” zou zijn, zoals u zegt, is dat veroorzaakt door de EU zélf met het “inpalmen” van voormalige Sovjet-satellietstaten, zoals Hongarije, Bulgarije, Roemenië en laatstelijk Oekraïne. Vanzelfsprekend is de USSR niet gelukkig met het “omringd zijn door NAVO-lidstaten”; dat is niet hun schuld maar van de EU o.l.v. de onnavolgbare, doorlopend bezopen zijnde Jan Kloot Juncker.
    P.s. Ik ben géén aanhanger van de USSR en/of Putin, integendeel.

  2. Vit

   Daarom werd hij ook uitgenodigd!

   Grinnik.

   1. Vit

    Tot ergernis van het hele kabinet denk ik zo.

 9. Ni28

  Wilders krijgt alleen maar een positieve beeld voorgeschoteld, dat is de enige zekerheid.

  1. Vit

   Wellicht is er geen andere.

   1. Beukman

    Zeker niet, Vit. Rusland is een superland! Kijk maar eens met hoeveel procent dhr. Putin steeds wordt herkozen! Ook de pers is heel tevreden over hem. Laten we hopen dat dhr. Wilders snel onze minister-president wordt! Dan kan hij een goed woordje doen bij Putin, om van Nederland een vazalstaat van Rusland te maken.

    1. Holland

     Kleuter.

 10. Guus Geluk

  Ik kan haast niet geloven dat Wilders in deze Russische maskerade trapt, hij moet toch doorhebben dat hij wordt gebruikt?

  1. Vit

   Jij laat je oren nogal hangen naar de MSM dat is duidelijk, bij jou is de meningssturing dus gelukt.

   1. Guus Geluk

    Nee, ik lees ook weleens een boek.

    1. Vit

     Een verzamelalbum van Donald Duck?

     1. Guus Geluk

      Ja, óók.

     2. eRik2017

      En het Oxfamhandboek. Heeft ie geleend van Wim.

     3. Guus Geluk

      DFTT.

 11. buitenbeentje

  Toon mij je vrienden …..
  Rutte en de EU kiezen voor corrupt Oekraïne, dictator Nazi Erdogan, Hamas, Saudi Arabië.
  Wilders kiest voor Rusland.
  Bij gebrek aan beter kies ik de kant van Wilders.

 12. Kodi

  Moermansk: “Het spijt ons, maar Keulen ligt 2.500 km verder naar het zuiden.”

  Geplaatst op 5 februari 2016

  In de Russische regio Moermansk zijn migranten te ver gegaan met Russische meisjes: enkele van de “vluchtelingen” liggen nu in het ziekenhuis en anderen zitten in de gevangenis.

  Migranten uit het Midden-Oosten en Afghanistan hebben afgelopen zaterdag in een nachtclub in de regio Moermansk, in de stad Polar Zori, jonge Russische vrouwen lastiggevallen en kregen te laat in de gaten dat ze niet in de EU waren. Hoewel de politie geen nadere inlichtingen wilde geven, was er sprake van vele gewonden.

  Media berichtten dat Noorwegen daarvoor ongeveer 50 “vluchtelingen” uit het Midden-Oosten en Afghanistan wegens hun “slechte gedrag” weer naar Rusland uitgezet zou hebben. In Polar Zori aangekomen, besloten de “vluchtelingen” een beetje lol te maken in de lokale discotheek “Gandvik” en begonnen daar toen Russische meisjes lastig te vallen en seksueel te intimideren.

  Het was echter hun pech dat in Moermansk niet de tolerantie van het Verlichte Europa heerst. De autochtonen maakten hen heel snel duidelijk waar ze zich bevonden: “Het spijt ons, maar Keulen ligt 2.500 km verder naar het zuiden.” Volgens commentatoren op de sociale netwerken probeerden ze te vluchten en zich te verstoppen, maar ze werden gevonden en door de inwoners van de stad “opgevoed”. Als er niet enorm veel politieagenten gekomen zouden zijn, dan was de situatie absoluut heel slecht voor ze afgelopen, vooral gezien de winterse kou in Moermansk.

  Het gevecht tussen de “vluchtelingen” en in de inwoners van stad Polar Zori vond echter niet plaats in de club “Gandvik”, maar op straat, waar zich voor zulke gasten plekken bevinden waarop men “als mannen onder elkaar kan praten”, bericht FlashNord.

  Het resultaat: 18 migranten in het ziekenhuis, 33 in de lokale gevangenis en een grote wens bij hen om zo snel mogelijk weer naar huis terug te kunnen keren. Officiële bevestigingen van het Openbaar Ministerie waren er niet, omdat die er blijkbaar geen zin in heeft om nog meer voeding te geven aan de door het Westen gevolgde koers van “het wilde Rusland”.

  Bron: http://www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/25932-Murmansk-Tut-uns-leid-Kln-ist-2500-Kilometer-weiter-sdlich-von-hier.html

  1. Vit

   Schitterend verhaal vond ik dat, een filmpje daarvan stond op Joetjoep, met dit verschil dat de politie stond toe te kijken.

   1. Kodi

    Ik durf er wel een goede fles wodka op in te zetten dat deze verkrachtende asieleisers Moermansk voortaan met een grote boog zullen mijden. Ze hebben daar een taal moeten verstaan welke bij de doorgaans minder aanspreekbaarderen wel werkt.

    1. Original NL

     Ja kodi……
     Het linkse genderloze feministen koor staat vast al op het perron “welkom in mijn land” te blaten om deze “arme vluchtelingen” in NL op te nemen!

     1. Kodi

      Vele steden in Duitsland en nog erger in Zweden zijn daardoor al verworden tot ware verkrachtingsparadijzen.

 13. Kodi

  JOEHOE HALBE! Geert is wél in Rusland
  https://www.geenstijl.nl/5140949/maar-is-halbe-er-ook-bij/

 14. nogmaals

  Huistrollen zoals guus, ernst, Beukman en Jansen doen tamelijk denigrerend over het feit dat Wilders zal spreken met “slechts” een vice-minister. Tenslotte had Zijlstra wel direct contact met Putin. Je weet wel, de democratisch verkozen Zijlstra die daarom bijna goddelijk werd vereerd door onze trollen.

 15. Ni28

  13, Quispel is wakker.

 16. Ni28

  Onthouden! Als je op het Noordpool staat ga je altijd naar het zuiden.

 17. Ni28

  24@ Hoe kan Rusland democratie kennen als zij uit de feodalisme direct in het communisme zijn gestapt. Russen doen grote stappen, dat is waar, zijn hebben ook de grootste kabouters.

  1. Guus Geluk

   En daarom kunnen ze de democratie leren van het Westen.

   1. Holland

    Wij hebben geen democratie Guus. Slechts een door een maffioos partij-kartel gestuurde marionettenregering met een in achterkamertjes opgesteld en dichtgetimmerd regeerakkoord waar de burgers geen enkele inspraak bij hebben gehad. Veel verschil met Rusland is er niet.

    En overal waar de ‘democratie’ kunstmatig werd ingebracht (Irak, Libie) is de puinhoop groter dan ooit.

    1. Guus Geluk

     Jawel, Holland. De opstellers van het regeerakkoord zijn namelijk democratisch gekozen door de achterban. Het zijn volksvertegenwoordigers: ofwel vertegenwoordigers van verschillende groepen binnen dit land.

     In Rusland heerst een autocraat en een regime. Daar is helemaal geen regeerakkoord.

 18. Ni28

  De betekenis van internet trol wordt door iedereen anders uitgelegd. Het lijkt democratie wel.

 19. Ni28

  Rusland is de struikelblok en de reden van dat Oost en West elkaar niet begrijpt, bedenk ik net.

  1. DolleDries

   Hoezo Rusland het struikelblok.

  2. Vit

   Zeker wat betreft het immigratie vraagstuk.

 20. DolleDries

  Oekraïne en Nederland sturen 200 landgenoten als schietschijf een oorlogsgebied in en dan zijn de Russen de kwaaie pier. Het kan verkeren in dit landje

 21. DolleDries

  Vreemd heel Nederland was in de jubelende ban van het bezoek van het koningshuis aan de mensen rechtende en democratische staat China.

 22. Bloem

  Men hoeft niet uitgesproken pro-Rusland te zijn om de anti-Russische houding van het partij- en mediakartel te veroordelen. Daarbij komt dat het nooit slim is om één van de sterkste jongetjes uit de klas voortdurend tegen de schenen te schoppen. Vroeg of laat is dat jongetje het beu en kun je een ongenadig pak slaag verwachten. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben

  1. DolleDries

   Ben benieuwd waar zo oorlogshitser als Pechtholt dan zit met zijn kornuiten.

   1. Bloem

    In zijn penthouse denk ik.
    Overigens heeft Pechtold vast gedacht dat hij voor zijn diensten een abonnement op het blad zou krijgen i.p.v. een woning. Vraag mezelf af of dat een teleurstelling of een meevaller voor hem was……

    1. corfo

     @ DolleDries/Bloem.
     Ik verwacht dat Penthousje P. + kornuiten “in zak en as” zitten !

 23. corfo

  Ik verwacht dat dhr. Wilders ná terugkomst, géén sprookjes vertelt, zoals ons aller Halve Zijkstra, u weet wel, de “minister” van VVD-huize.
  Dhr. Wilders, evenals dhr. Baudet, hebben geen verzinseltjes nodig om te “vertellen” wat
  Putin allemaal van plan is, dat deed n.l. “minister” Zijkstra al !
  Ik lees in diverse reacties een ziekmakende jaloezie vanwege het feit dat dhr. Wilders is uitgenodigd door de Doema (Russisch parlement) en bijv, Penthousje P. niet.

  1. Heinz

   Er is er maar één die schuddebuikend van het lachen onder de salontafel ligt over deze komedie.
   Die dekselse Putin toch ! Heeft ie die Hollanders toch nog te pakken met zijn onderminister.

   1. DolleDries

    Ik denk dat Poetin niet meer bijkwam met die leugens van Zijlstra.

  2. Kodi

   En terwijl Alexander Pechtold (D66) continu de mond vol heeft over ‘internationaliseren’, ‘globale oriëntatie’ en ‘over de grenzen heen kijken’, trekt deze grootste droplul allertijden zich in de praktijk schielijk terug achter de dijken. In het buitenland zien ze dat Lulletje Rozenwater helemaal niet staan met zijn afgelebberde doorsnee meninkjes.

   Nee, dan Geert Wilders (PVV), die door Pechtold wordt weggezet als de leider van een xenofobe partij die alleen maar zit te navelstaren. Wilders wordt wereldwijd gevraagd om zijn visie en mening uit te dragen over allerlei globale politieke ontwikkelingen, die ertoe doen. Hij is een inspiratiebron voor velen. Zo heeft hij al in de VS gesproken, in Canada, in Australië, in Duitsland, in Denemarken, in Engeland, in Zwitserland en noem maar op. En nu weer in Rusland. Wilders is een gevierd en gerespecteerd gastspreker all over the world. De intellectuele lilliputter Pechtold kan niet in de schaduw staan van de charismatische gigant Wilders. En dat steekt hem.

   1. Vit

    Hem niet alleen, er zijn alhier figuren die groen zien van afgunst.

   2. DolleDries

    Het is gewoon een klasbak.

 24. WoesteRik

  Duim omhoog voor de redactie van DDS ! Toch één vraagje, wanneer komt er een ‘deel’-functie naar VK ? Dit wordt momenteel al aangeboden bij Sceptr.net & Doorbraak.be. VK is (mijns inziens) het beste alternatief tegenover FB & zal (volgens mij) meer en meer het toevluchtsoord worden voor ‘verbannen’ FB’ers wegens de fel toegenomen politiek-correcte censuur !

  1. Marija

   Huh?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.