Wilders gaat vandaag naar het Russische parlement: "Zin in!!"

Geen categoriefeb 27 2018, 12:00
Maar is hij ook welkom in de datsja van Vladimir Poetin? Dát is de grote vraag.
Geert Wilders heeft het nog altijd prima naar zijn zin in Rusland. Hoewel hij de boot lange tijd afhield is hij tegenwoordig publiekelijk uitgesproken pro-Rusland. Dat komt ongetwijfeld voor een groot deel doordat hij ziet dat zijn meest fanatieke volgers dat óók zijn. Je hoeft maar tien minuten actief te zijn op Twitter om dat te zien.
Daarom zien we nu dus ineens dit soort tweets voorbijkomen:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/968375406649802752
Een vice-minister van Buitenlandse Zaken is natuurlijk minder indrukwekkend dan de minister zelf, maar dat laatste was wellicht ook wat te veel gevraagd. Wilders is weliswaar de leider van de tweede politieke partij van Nederland, maar hij heeft officieel verder geen macht en vertegenwoordigt de Nederlandse staat niet.
Maar goed, voor Rusland kleven er natuurlijk wel degelijk voordelen aan dit bezoek. Rusland is één van de minst populaire landen in Nederland. Poetin wordt op grote schaal gewantrouwd. Het is best mogelijk dat Wilders daar iets aan kan doen, al was het maar door mooie foto's te tweeten zodat Nederlanders zien dat Rusland toch echt niet The Evil Empire is. Dat er gewone mensen wonen, dat er schitterende gebouwen staan, dat het er vaak hartstikke gezellig is, en dat ze ook graag vriendschappelijke banden willen onderhouden met andere landen en volkeren.
Natuurlijk is dat ongetwijfeld waarom de Doema Wilders heeft uitgenodigd. Het is een pr-offensief. Maar daarom niet minder slim.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten