Youp van ’t Hek niet welkom bij VARA-programma om het ‘kwetsende’ woord ‘pisnicht’

Een nieuwe dag, een nieuwe rel in bekend Nederland. We weten al langer dat er een trend is in Nederland om mensen aan te spreken op politiek incorrecte spraak. Dit heeft als gevolg dat er een vorm van zelfcensuur ontstaat. Op dit moment komt links-Nederland daar nu ook achter. Youp van ’t Hek gaat niet in een VARA-programma zitten, omdat men hem aanvalt op het gebruik van het woord ‘pisnicht‘. 

De Leeuw vond het raar dat zijn VARA-collega Van ’t Hek schreef dat hij het normaal vond dat hij Gijs van Dam, de man die door Jelle Brandt Corstius wordt beticht van seksueel ongepast gedrag, een ‘pisnicht’ noemde. ,,Ik had de pisnicht ook poot of flikker kunnen noemen”, schreef de cabaretier. ,,Dat is geen scheldwoord, maar gewoon Amsterdams. Ik ben door een in hartje Mokum geboren en getogen vader grootgebracht en hij heeft mij die woorden geleerd. Woorden die ik absoluut niet af wil leren.”

Youp heeft helemaal geen zin om naast Paul de Leeuw te zitten, want hij vindt dat die wel andere dingen te doen heeft dan naast ‘een teer zieltje’ te zitten. Gelijk heeft hij natuurlijk Daarnaast is het ook vrij hypocriet, aangezien De Leeuw zelf ook niet een van de lievere personen is in het publiek verkeer. Vaak zat heeft die mensen beledigd of nare woorden gebruikt. Het heeft hem in elk geval nooit tegengehouden en dat is ook logisch.

Door Voetbal International wordt er nu steeds meer gelet op het taalgebruik in programma’s. Youp heeft ook geen goed woord over voor de manier hoe VI is aangepakt en hoe er gereageerd is op het programma. Volgens hem kan je dan wel naar veel meer programma’s kijken voor dit soort gedrag en die ook boycotten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Babaji538

  De beste dokter is 24 uur per dag bereikbaar.
  Petra Hermans

  1. A3aan

   Dan zou ik daar dan maar eens rap gebruik van maken Petra.

 2. J.C.

  Vroeger zeiden we wel: die komt zichzelf nog wel eens tegen………

  Dat is precies wat ik nu steeds vaker zie gebeuren met links liberale lieden. Voorbeelden:

  Pechtold, die anderen de maat neemt, maar steeds harder teruggepakt wordt door te wijzen op z’n bedenkelijke gedrag en die van D66;

  Links liberale “kwaliteits”krantjes, deskundige verslaggevers en praatshowgastmensen, die voorheen dagelijks Trump probeerden neer te halen in hun “nieuws”, maar die nu muisstil zijn;

  Vice premier De Jonge (CDA), die in het tv programma (met lieve links liberale vragenstellers) “gesprek met de minister president, zo door de mand viel, qua deskundigheid en nietszeggendheid. Hij praatte wel veel onzinnige woorden, typisch CDA stijl;

  En vul verder zelf maar aan………

  1. J.C.

   Wat dan wel weer hoopgevend is, dat je steeds vaker ziet dat links liberale mensen zich zelf tegengekomen zijn en daarbij ontdekken, dat zij op het verkeerde paard aan het wedden waren. Zie bijvoorbeeld in Duitsland het verzet van mensen, die eerst volkomen open stonden om migranten op te vangen en nu gefrustreerd zijn, omdat het dweilen met de kraan open blijkt….

 3. Bloem

  Eigenlijk had ik van het Hek afgeschreven als linkse graaier. Door zijn rug recht te houden heeft hij bij mij aan waardering gewonnen

 4. Pedrito

  Paul de Leeuw toont weer eens aan dat hij een vervelende nichterige “zeikstengel” (dit woord leerde ik in Amsterdam Oud-West gewoon op straat) is.

 5. corfo

  Wát een stelletje zeik-neven daar bij de VARA !!
  Ze hadden al die naai-neef, Francisco van Jole, en nu dít weer !!!

 6. Two Ravens Black Kettle

  De Vara/Staatsmedia houdt de hand boven het hoofd van Francisco van de Vieze Witte Onderbroek maar gaat potsierlijk steigeren wanneer iemand pisnicht zegt. Wanneer homo’s in elkaar worden gerost door kanspareltjes doen ze allemaal of hun neus bloedt en bij elke moordpartij op Joden, kinderen en homos.exuelen gillen ze in koor dat de islamisten de werkelijke slachtoffers zijn.
  Dat is het niveau van de NLse ‘kwaliteitsjournalistiek’ anno 2018.
  Ze staan tot aan hun kroon in hun eigen schijnheiligheid te stampvoeten.
  Geen wonder dat journalisten hedentendage minder vertrouwd worden dan Judas Iskariot.

 7. Pit

  Ik begrijp het probleem niet. Een pisnicht is nou eenmaal een pisnicht. Je kunt het misschien anders noemen, maar de inhoud blijft hetzelfde.

  Nooit echt om van ’t Hek kunnen lachen, voor mij is hij de belichaming van alles wat van linksaf komt. Maar dat linksaf hem nu ook buiten de deur houdt heeft volgens mij te maken met het failliet van links.

  1. corfo

   @ Pit.
   Mee eens.
   Links voelt het failliet aankomen !
   Kan mij niet snel genoeg gaan.

 8. Vit

  Als hij het over Gordon had heeft hij gelijk.

 9. Ni28

  Met zijn grove taal mag v.d. Hek in Carre staan en niemand zegt wat. Moet een ander het proberen. Nu de VARA zich begint te distantiëren betekent het dat zij zich aangesproken voelen maar hoelang heeft het niet geduurd. Dus, begin de volgende keer bij jezelf voordat je iemand aanvalt, linkse kerk!

 10. Ni28

  Het is de vrije wereld van de VARA met hun vrijheid, blijheid en alles mag en wat zijn wij toch een leuke familie. Dat blijkt maar niet heus.

 11. Rechtsaf

  Zeikwijven mag ook niet meer zo meteen, we worden echt een een zeikland, ik ben van mening dat het woord neger, zwarte piet, Piet Hein, gewoon moeten blijven.
  De Nederlandse ruggetjes worden zo verschrikkelijk zwak gemaakt, wij (de Nederlander) mogen steeds minder zeggen maar al die allochtonen de je moeder, je zus en weet ik wie allemaal wel even pakken daar hoor je niemand over..
  Ik zeg opFLIKKEREN met het verbieden..

  1. Pit

   @Rechtsaf: Met Baudet in aantocht gaan we eindelijk rechtsaf 😉

  2. Pjotter

   Rechtsaf@ Amsterdam heeft een probleem met het NL racisme zeikerts deel n.l. de Coentunnel, iemand had deze week de oplossing, Coentunnel wordt Desi Bouterse tunnel.

 12. Benny

  de leeuw is een vervelend dik zeikwijf die alleen zijn eigen beledigende grappen leuk vind.maar maak je als niet homo een (woord)grap over homos loopt ie te janken, En zit met zijn linker arm diep in het hol van de vara. (Catch MY DRIFT)

  1. Abri079

   Paul de Leeuw dat is toch die man die o.a. als BOB zich de meest vervelende woorden liet ontvallen in het kader van grof is leuk?
   Was dat niet de man die bij de vegan streaker op tv live de onderbroek van de man wilde trekken?
   Meneer De Leeuw zou eens een spiegel moeten kopen.

 13. Peter Loosduinen

  Wellicht moet Youp eens op bezoek gaan in een darkroom vol pisnichten en dan zal hij merken dat deze knaapjes vreemde dingen uitspoken.
  Nieuwe termen zullen ter plekke ontstaan.

  1. Abri079

   Vertel! U bent ervaringsdeskundige?

 14. Peter Loosduinen

  De vette volgevreten over het paard getilde relnicht Paul is tot de grofste opmerkingen ten aanzien van anderen in staat.
  Nu wil hij anderen de maat nemen.
  Zie ook zijn teleurstelling toen bleek dat het jonge publiek in een show fan van Zwarte Piet waren………..
  Onze nationale pisnicht wist niet waar hij het zoeken moest.

 15. Karel Seurs

  Een heel belangrijk onderwerp om te beseffen is dat de Mensheid onder een voortdurend monitoringsprogramma staat van “buitenaardse”, meerdimensionale beschavingen. Enkele daarvan hebben volledig grip op de Aardse ontwikkelingen en houden de Mensheid in een voortdurende emotionele gijzeling. (Dit waren de woorden van Martijn van Staveren.)
  Als je Pechtold tijdens het Amsterdam partijleiders debat ondermaats hebt horen schreeuwen op partijleider Baudet, dan is het niet denkbeeldig dat onze beschavingen worden geleid door roepende, buitenaardse Pechtoldsen! Kwaadaardig!

 16. nienke

  Paul de leeuw moet maar eerst naar zichzelf kijken hij is nl. ook niet vies van woorden als kut, neuken en nog veel meer.
  Hypocriet.

 17. PindaRinda

  Bekende “DE PO[o]T verwijt de Ketel”verhaal.Inherent aan het “LINKS”zijn!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.