Zelfs VVD-propagandist Wouter de Winther (Telegraaf) bekritiseert het kabinet nu

snapshot
Foto: Ollongren in actie voor D66, enkele jaren geleden. Bron: Screenshot D66 / YouTube.

De coalitie let “opvallend weinig” op draagvlak, aldus VVD-propagandist van het huisblad van de partij.

Het is ongelooflijk, maar zelfs Wouter de Winther — die bekend is komen te staan als de grootste propagandist van de VVD in de mediawereld — vindt dat het nieuwe kabinet Rutte III zich toch wat vreemd gedraagt. Met name Kajsa Ollongren — de autoritaire minister van D66 — moet het ontgelden.

Op het politieke scorebord begint het geschutter van Ollongren te tellen, want zoiets straalt ook op de geloofwaardigheid van De Jonge af. Haar collega’s waren nog maar net bekomen van haar gekakel over het werk van de geheime diensten. Er zijn ministers beter uit de startblokken gekomen.

Ook CDA-minister en vice-premier Hugo de Jong moet eraan geloven:

De Jonge durfde de woorden van zijn D66-collega niet meer te herhalen, net als premier Mark Rutte daar eerder voor uitkeek. Hij bleek evenwel de volledige CDA-gereedschapskist van nietszeggendheid te hebben meegenomen naar de bijeenkomst. (Kennelijk wordt die in de partij gratis verstrekt bij het aantreden in een kabinet.) Wat overbleef was een vicepremier die politiek ervaren genoeg is om zich te realiseren dat zijn collega fout zat, maar omwille van de lieve coalitie-vrede de werkelijkheid ontkende.

De bron in aanmerking nemende is dit ronduit schokkend. De Telegraaf staat namelijk altijd pal achter Rutte, zijn VVD én diens coalitie. Toen Halbe Zijlstra onder vuur kwam te liggen nam die krant het probleemloos voor hem op, ook al had hij gelogen en daardoor voor enorme internationale problemen gezorgd. Het maakte De Telegraaf niet uit. Zijlstra was immers minister in Rutte III, en dat kabinet moest ten koste van alles beschermd worden.

De vraag is nu: gaan De Winther en De Telegraaf het kabinet iets kritischer benaderen, of blijven ze zich alleen maar richten op bewindspersonen van D66 en het CDA, terwijl VVD’ers de dans blijven ontspringen?

Ik ben bang dat de vraag stellen hem beantwoorden is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Ook dit zijn stoere praatjes voor de verkiezingen, typische VVD-manipulatie om de kiezer op het verkeerde been te zetten. Het is immers mosterd na de maaltijd, het kwaad is reeds geschied. Het referendum is afgeschaft en dat draai je niet meer terug. Niet Ollongren is daarvoor verantwoordelijk, maar RUTTE. Hij is namelijk EINDVERANTWOORDELIJK. De Winther is hier totaal ongeloofwaardig bezig.

  1.   

   Een wijs gebod bij verkiezingspraatjes van de VVD: Trap er niet in!

 2.   

  Het is voor mij volkomen onbegrijpelijk dat het CDA in dit avontuur gestapt is. Balkenende werd genadeloos afgestraft, Verhagen gaf met Rutte I de genadeklap, waarmee eens de grootste partij in elkaar stortte. En nu gaan ze in zee met Penthouse66 en VolksVerlakkersD.

  Als ophangen niet helpt kan je altijd nog je polsen open snijden?

  1.   

   Het CDA maakte toen de onvergeeflijke fout met de PVV in zee te gaan, onder leiding van de Roomse Rat Maxime Verhagen. Er zitten namelijk ook christenen bij het CDA. Het is sowieso een rare partij, destijds stonden in ons land de roomsen en de protestanten tegenover elkaar, en toen gingen ze opeens fuseren. Nederland heeft tachtig jaar gevochten tegen een roomse overheerser. Dit is een protestants land en dat moet het blijven.

   Het gemiddelde CDA lid schijnt ver over de 70 te zijn. Die partij sterft gewoon uit.

   Wel jammer als je bedekt dat de CDU in Duitsland voor rust zorgt, zij het ook al niet meer zoveel als vroeger.

   1.   

    Nederland een protestants land? Hooguit ooit een protestantse Leitkultur, maar de bevolking was Katholiek. Je maatschappelijk inzicht is weer eens bedroevend.

    1.   

     Er zijn zelfs nu meer katholieken hier dan protestanten maar die hebben de grootste mond. Terwijl de katholieken van het leven genieten gaan de protestanten gebukt onder de leer van Calvijn door met hun saaie leven.

     1.   

      Onbegrijpelijk van het CDA?
      Vergeet niet dat het CDA maar een partijtje is wat schommelt tussen de 10 en 17 zeteltjes…
      Meer macht dan nu zullen ze nooit meer krijgen.

      Daarbij, dit kabinet voelt, ruikt en klinkt als het CDA met een vieze Rutte-saus er overheen.

     2.   

      Bleven de roomse mannetjes dan ook maar uit de buurt van die ‘saaie’ calvinistische vrouwen. Je moet dan immers wel consequent zijn. Maar het lijkt wel alsof het de norm is in roomse kringen om liever met een protestantse dan met een vrouw uit de eigen kring te willen gaan, gezien het overschot aan gemengde huwelijken. Waarschijnlijk doen ze dit omdat ze zich nog immer achtergesteld voelen in dit land, en zo’n gemengd huwelijk als het ultieme bewijs van aanvaarding door de aanhangers van het vaderlandse geloof zien.

    2.   

     Nooit waren er in Nederland meer dan 40% rooms-katholiek.

   2.   

    @Frits Jansen

    “Het CDA maakte toen de onvergeeflijke fout met de PVV in zee te gaan, onder leiding van de Roomse Rat Maxime Verhagen”.

    Het kan verkeren. Ik heb destijds de Imannuel op m’n blote knietjes gedankt, dat de PVV op tijd gezien heeft dat de PVV bedrogen was door het protestantse deel van het CDA en de gedoogconstructie toen onmiddellijk beëindigd heeft.

 3.   

  Wouter de Winther kan beter overstappen naar Het Parool.

 4.   

  De VVD is een criminele zooi en die wordt nu mentaal gesterkt door D66 waanideeën. Zij houden elkaar in het zadel en het gaat er nu om wie het langer volhoudt. D66 met hun desastreuze ideeën of de VVD net het accepteren er van. CDA en CU tellen niet mee die zijn er voor de aantal.

 5.   

  Wie geloofd er nu een pathologische leugenaar als Rutte en een op NO1 staande frauderende partij met een degenererend hoogtepunt van 6 KEER op rij als meest criminele leugenachtig frauderend en liegend?
  Die persoon is wel erg dom of net zo verrot als deze lieden die de VVL, de D is niet meer van toepassing geloofd en hierop zal stemmen!

 6.   

  VVD Van Viezigheid Doordrongen,is alless mee gezegd!

 7.   

  Dachten we dat het vorige kabinet slecht was, nou het is geweldig vergeleken bij deze
  anti-democraten.

  Overigens…dit is wel het meest anonieme kabinet ooit…..in woorden en daden.

 8.   

  Ik zeg “alle ballen op de VVD” richten, maar om nu het CDA en D66 met rust te laten
  is ook zo zonde.

  Helaas zijn alle politieke partijen meer met zich zelf bezig dan de mensen die ze vertegenwoordigen. Ze verdienen allemaal hun deel.

 9.   

  Begin bij de gemeenteraad verkiezing niet te stemmen op zulke partijen VVD ;CDA;
  DDR 66 Pent House; CU ;SGP; GroenLinks SP ;PVDA :Denk en nog meer van die puin straf ze gewoon af

 10.   

  De Telegraaf,is een flutblad geworden, denk ook dat met het nieuws wat ze brengen de oplage achteruit holt .
  Journalisten zouden onpartijdig en scherp moeten zijn en niet altijd de favoriete politieke voorkeur uit de wind moeten houden ,VVD ,CDA, CU en over die andere meelooppartij maar niet te spreken ,hadden ze allang tot op de grond toe af moeten fikken .

 11.   

  Ik calculeer al enige tijd in,
  dat zowel Rutte, De Telegraaf als
  de Kwaakkikker niet helemaal goed bij, zijn.

  Petra Hermans

 12.   

  Ik begrijp dat de trollen liever een links kabinet hadden gehad dat ONS LAND naar de kloten hadden geholpen. Helaas voor jullie Geert had het ook niet gered.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!