Zelfs VVD-propagandist Wouter de Winther (Telegraaf) bekritiseert het kabinet nu

Geen categoriefeb 27 2018, 11:00
De coalitie let "opvallend weinig" op draagvlak, aldus VVD-propagandist van het huisblad van de partij.
Het is ongelooflijk, maar zelfs Wouter de Winther -- die bekend is komen te staan als de grootste propagandist van de VVD in de mediawereld -- vindt dat het nieuwe kabinet Rutte III zich toch wat vreemd gedraagt. Met name Kajsa Ollongren -- de autoritaire minister van D66 -- moet het ontgelden.

Op het politieke scorebord begint het geschutter van Ollongren te tellen, want zoiets straalt ook op de geloofwaardigheid van De Jonge af. Haar collega’s waren nog maar net bekomen van haar gekakel over het werk van de geheime diensten. Er zijn ministers beter uit de startblokken gekomen.

Ook CDA-minister en vice-premier Hugo de Jong moet eraan geloven:

De Jonge durfde de woorden van zijn D66-collega niet meer te herhalen, net als premier Mark Rutte daar eerder voor uitkeek. Hij bleek evenwel de volledige CDA-gereedschapskist van nietszeggendheid te hebben meegenomen naar de bijeenkomst. (Kennelijk wordt die in de partij gratis verstrekt bij het aantreden in een kabinet.) Wat overbleef was een vicepremier die politiek ervaren genoeg is om zich te realiseren dat zijn collega fout zat, maar omwille van de lieve coalitie-vrede de werkelijkheid ontkende.

De bron in aanmerking nemende is dit ronduit schokkend. De Telegraaf staat namelijk altijd pal achter Rutte, zijn VVD én diens coalitie. Toen Halbe Zijlstra onder vuur kwam te liggen nam die krant het probleemloos voor hem op, ook al had hij gelogen en daardoor voor enorme internationale problemen gezorgd. Het maakte De Telegraaf niet uit. Zijlstra was immers minister in Rutte III, en dat kabinet moest ten koste van alles beschermd worden.
De vraag is nu: gaan De Winther en De Telegraaf het kabinet iets kritischer benaderen, of blijven ze zich alleen maar richten op bewindspersonen van D66 en het CDA, terwijl VVD'ers de dans blijven ontspringen?
Ik ben bang dat de vraag stellen hem beantwoorden is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten