Adviescommissie Vreemdelingenzaken: de asielstroom zal de komende jaren alleen maar toenemen

De wereldbevolking explodeert, zeker in Afrika. Dit heeft gevolgen voor Europa.

De Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) heeft het kabinet in een advies laten weten dat het aantal Aziaten en (vooral) Afrikaanse migranten de komende jaren niet zal afnemen — wat het partijkartel ons trots vertelt — maar juist zal toenemen. De enige manier om die instroom nog enigszins te beperken is, aldus de commissie, de oorzaken van massa-immigratie weg te nemen. En dat gaat een mooi bedrag kosten.

Volgens de commissie neemt de wereldbevolking van nu tot 2030 met minstens een miljard mensen toe. De helft daarvan komt op rekening van Afrika. Aangezien de derde wereld het gat met de welvarende wereld niet kan dichten zullen Aziaten en Afrikanen naar Europa en Amerika blijven komen. Sterker nog, dat zullen ze meer dan ooit doen.

Eén manier om die instroom te beperken is volgens de Adviescommissie door meer geld te ‘investeren’ in opvang in de regio. De huidige kampen zijn, aldus voorzitter Koos Richelle, abominabel. “Als je alleen in het zand kunt spelen dan wordt de neiging om door te trekken naar Europa alleen maar groter,” zegt hij. Daarom moeten de kampen verbeterd worden. Er zou met name geld besteed moeten worden aan onderwijs in de kampen. Als Afrikanen en Aziaten begrijpen dat ze in die kampen aan hun toekomst kunnen werken en vervolgens een mooi leven kunnen opbouwen in eigen land zullen ze minder geneigd zijn om massaal naar Europa te komen. Dat is de gedachtegang, tenminste.

Vervolgens komt de commissie ook met een paar opmerkingen die allerminst politiekcorrect zijn (bravo, hulde). Zo zou het kabinet moeten onderzoeken “of het sociale zekerheidsstelsel voldoende migratiebestendig is.” Wat dat betreft is Richelle helder: “Je ziet dat sommige groepen onevenredig veel in de bijstand zitten, bijvoorbeeld Somaliërs.” Als daar geen verandering in komt hebben we niet alleen in cultureel opzicht, maar ook financieel een enorm probleem binnenkort.

Tot zover het niet-politiekcorrecte deel van het verhaal. Richelle stelt vervolgens namelijk dat je er niet voor kunt zorgen dat de massa-immigratie helemaal aan banden wordt gelegd. “Dat is een goedkope droom die wordt gecreëerd,” aldus de voorzitter. “Welke grens je ook trekt, er moet altijd een poortje in zitten waar iemand kan aankloppen om asiel aan te vragen.”

Dat klopt natuurlijk volledig, maar het is je reinste flauwekul dat al die mensen — of zelfs maar de meerderheid! — daadwerkelijk vluchtelingen zijn. Ze gebruiken de asielprocedure om naar Europa te komen en er vervolgens te blijven, maar dat betekent niet dat ze ook asielzoekers zijn. Maar al te vaak is het niet meer dan een voorwendsel. Ze komen eerst en vooral naar Europa omdat we hier welvarender zijn. Daar willen ze lekker van meegenieten.

Nou kan je ze dat nauwelijks kwalijk nemen, maar dat betekent niet dat wij daar maar in mee moeten gaan. Nederland kan in Europees verband wel degelijk veel meer doen om mensen buiten te houden. Wat er nu gebeurt is dat er helemaal geen hek is en dus ook geen poort, laat staan een poortje. Als dat hek wel wordt opgezet kun je mensen buiten houden en vervolgens zelf bepalen wie er door de poort mogen komen. Dat is al een ongelooflijk groot verschil met de huidige gang van zaken.

Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan bureaucraten. Die hebben soms de moed om problemen te benoemen, maar veel vaker doen ze net alsof hun neus bloedt. Dat is immers veel makkelijker.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Kodi

  De Visegrad landen zijn gezegend met hun realistische regeringen die zich geen dictaten uit Brussel laten welgevallen. Een voorbeeld voor ons land.

 2. Pit

  Het is een vooraf opgezet agressief en boosaardig plan van Brussel om Europa om te volken. Ze zijn aardig op weg.

 3. Henk-Jansen

  Duidelijk, om de grote stroom vluchtelingen in te dammen zullen we veel meer moeten investeren in ontwikkelingssamenwerking. Het idee dat je ze tegen kunt houden door een grote muur om Europa heen te bouwen is achterlijk en egoïstisch. We zijn het moreel verplicht om de armen op deze planeet te helpen.

  1. Pit

   @Henk: Klopt, op de plaats delict of direct daarnaast.

   1. eRik2017

    @Pit
    Wank-Wim is een Wimmer

  2. Holland

   “We zijn het moreel verplicht om de armen op deze planeet te helpen.”
   ——————————————————————————-
   Niet in de ‘wij-vorm’ praten Henkie-Penkie. JIJ voelt je moreel verplicht. En laat het dan daarbij.

  3. denk eens na

   We zijn helemaal niets verplicht. En met censoren bewapende muur is nog niet zo een slechte oplossing .

   1. Kodi

    En zo is het maar net.

  4. Kodi

   Gelieve de barmharige samaritaan op eigen kosten uit te hangen in plaats van met je praatjes je zakken te vullen over de ruggen van de werkende, belastingbetalende Nederlanders heen en en passant nog even je leuter in jonge kutjes of kontjes te steken in den vreemde.

  5. Koos sssss

   En waar zijn al die honderden miljarden Euro’s ontwikkelingshulp van de afgelopen decennia dan gebleven?

   Waarom zou nieuwe hulp ineens wel effect sorteren?

 4. Tinneke

  Het enige wat deze luie Afrikanen kunnen is fokken, uit verveling!
  Het beste dat de minister van Ontwikkelingssamenwerking kan doen, is haar gehele budget besteden aan geboortebeperking in Afrika.

  Afrikaanse bevolkingsgroei is Europese kopzorg

  1. Henk-Jansen

   De beste geboortebeperking is door welvaart te creëren in de Afrikaanse landen.

   1. Tinneke

    Dus nog veel en veel meer zilverpapier sparen!

  2. Kodi

   Afrikaanse bevolkingsgroei is Europese ondergang. En daarom moet die instroom worden geweerd aan de poort. Bezie die instroom als een vijandige invasie en behandel deze ook zo.

 5. eRik2017

  Ja kan hoog en laag springen, maar dat er mensen uit allerlei hoeken en gaten in de wereld, en met name Afrika, deze kant op komen dat ga je niet tegenhouden. Een grens om de EU heenzetten en die bewaken lijkt effectiever dan grenzen van elke lidstaat dichtzetten. Er is ook een opkomst van SBE’s Social Business Enterprises om in betreffende landen een economie te bouwen waar mensen kunnen werken, wonen, en consumeren met eigen verdiende geld.
  Je kan hier vluchtelingen en gelukszoekers opleiden om in hun eigen regio welvaart te brengen.
  Strenger worden lijkt mij wel een erg goed plan. iemand die hier voor gratis geld is, of landen in zijn eigen regio niet wil helpen (her)opbouwen, die hoeft hier niet per definitie welkom te zijn/blijven.

  Wel oppassen dat wij niet weer van de Oxfam organisaties bijkrijgen waar Wim zo fan van is. Dat er straks een hele seksindustrie in Afrika wordt opgetuigd met orgies en alles.
  Ik zie Rob de Geus al met zijn nieywe programma: “Red mijn seksvakantie”

  #seksvakantie

  1. Henk-Jansen

   Oxfam doet uitstekend werk in de armste regio’s van deze planeet. Dat er een aantal mensen werkzaam zijn die hun oerdriften niet kunnen beheersen hoeft nog geen oorzaak te zijn om de gehele organisatie af te branden!

   1. Ni28

    Juist in de armste landen komen de oerdriften het ongecontroleerd aan bod zodat de Oxfam medewerkers mee ook aangestoken worden. Die medewerkers zouden het juist tegen moeten gaan i.p.v. meedoen.

 6. Ni28

  De situatie in Afrikaanse landen wordt geleid door onvermogen van hun leiders die kapot maken alles waar zij nog van kunnen leven. In Zimbabwe hebben zij de blanken uitgedaagd en in Zuid Afrika zijn zij bezig. Alle blanke bedrijven, de enige die nog draaien gooien zij weg omdat zij zwart moeten zijn. Dat zij het niet kunnen maakt hun niet uit als zij maar de politiek correcte kleur hebben. Allemaal dictators aan de macht die het eigenlijk goed vinden dat hun bewoners Europa bedreigen met hun zinloze aanwezigheid. Laat Europa ze voeden want in Afrika komt toch niets van de grond. En de EU moedigt het nog aan ook. Idioten wie het zijn. Met deze opstelling zal de EU niet overleven, mensen zijn het zat.

  1. Henk-Jansen

   Je moet niet heel Afrika generaliseren aan de hand van een aantal dictators. Er zijn een groot aantal Afrikaanse landen waar ze zich in rap tempo aan het ontwikkelen zijn en dat moeten we als Westerse landen stimuleren.

   1. sjun

    Degeneratie lijkt eerder in de rede te liggen. Denk eens aan Egypte, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Somalië, Congo,…

 7. P.Sisterons

  Maak de anticonceptie pil of sterilisatie populair in landen waar men niet eens voor zichzelf kan zorgen, Tot nu toe komen ze onze kosten alhier de gehele dag qat kauwen.

  1. Kodi

   Anti-conceptie lijkt zo langzamerhand nog de enige vorm van ontwikkelingshulp aan Afrika die nog wel echt werkt. En schrappen heel die rest. Dat zal ons miljarden per jaar doen uitsparen.

   1. Ernst Quispel

    Kodi begint zijn opstelling warempel al een beetje te matigen: eerst zag hij toch meer in het doorsnijden van kelen.

    🙂

 8. Babaji538

  De Poort naar de Hel
  is voor iedereen toegankelijk, mits
  ware het enkel een luxe oord.
  Mokkels met blonde lippen en rode haren
  kennen vele kostgangers, ervoor en erna.

  Schoonheid wordt enkel gekend onder soortgenoten.

  Petra Hermans

  1. Siemien

   @Babaji vaginamonloog: De Poort naar de Hel

 9. Michel69

  Afrikanen en werken haha!!!

 10. Rosasolis

  Europa kan niet opnieuw een nieuwe bevolkings explosie van echte vluchtelingen uit oorlogsgebieden opnemen, en ook niet “economische vluchtelingen” uit arme Afrikaanse landen. Hoewel wij weinig kunnen doen om tegen de oorlogen in de Midden-oost te
  bestrijden, kunnen wij wel help geven aan arme Afrikaanse landen, die lijden aan extreme droogte, en ziekten. En vooral aan gebrek aan onderwijs, en vooral aan discriminatie tegen vrouwen en meisjes. Omdat die arme landen zo weinig hoge onderwijs kregen, vooral de vrouwen, komt er een te hoge bevolkingsgroei van jonge kinderen zonder toekomst. In plaats van horden jonge mannen uit Afrikaanse landen
  opnemen, moeten wij landbouw, en economisch help bieden, en vooral onderwijs voor
  vrouwen, met daarna kansen voor een goede baan, in eigen land.

 11. sjun

  Naast een mijnenveldje lost huisvesting in Noord-Groningen, beperkt zakgeld en een strak dagritme met een dagbesteding waarmee de eigen aanwezigheidskosten worden terugverdiend alsmede de aanscherping van het huidige containerbegrip asielzoeker voor iedereen die hier geld komt halen zo’n probleem al heel aardig op.

 12. Gerlos

  Simpel alles wat binnenkomt geen uitkeringen en helaas voor hun ook geen woonruimte, onze sociale stelsel kan dat nooit meer opbrengen en er zijn nog ik weet veel Nederlanders die woonruimte zoeken.

 13. Frits Jansen

  DDS mag suggestieve verhalen schrijven, maar bij klinkklare onzin twijfel ik toch aan de intelligentie van de schrijver.

  Asielzoekers zijn mensen die voor hun leven moeten vrezen. Nu kan armoede tot oorlogen leiden die inderdaad maken dat mensen voor hun leven moeten vrezen, maar armoede op zich is geen reden tot asielaanvrage.

  Ja, er gaat een heleboel mis op de wereld. Maar je ogen ervoor sluiten en de grenzen op slot doen is géén oplossing, niet omdat dat iet “politiek correct” is, maar omdat dat niet werkt. Als straks in Afdrika de Derde Wereldoorlog uitbreekt hebben wij daar ook last van.

  Er gaat overigens ook een heleboel goed. Zo werven ze in Angola Europese gastarbeiders! Nu we niet meer op de VS als “natuurlijke” leider kunnen rekenen zullen de Chinezen die rol overnemen, maar wel op de Chinese manier, dus niet al te ethisch.
  Toen Hollandse jongens hun leven gaven in Afghanistan voor, ja waarvoor eigenlijk, waren de Chinezen daar druk in de weer met lucratieve contracten voor de winning van zeldzame mineralen. Ook de grond in Afrika zit vol met zulke mineralen, en die hebben we hard nodig om onze honger naar mobieltjes te stillen.
  Ik voorzie over luttele decennia een enorme migratiestroom richting Afrika. Daar is het namelijk altijd lekker weer, en het is er nog steeds goedkoop.
  De geschiedenis zal zich herhalen dat waar politici falen vrede te stichten, de honger naar rijkdom wonderen doet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.