Afgang: 50Plus laat campagne aflosboete helemaal versloffen

“We zijn maar met vier Kamerleden.”

Als je dan als politieke partij zijnde een campagne begint voor een (raadgevend) referendum, zet je dan ook voor de volle honderd procent in. Wil of kan je dat niet? Prima, dan begin je gewoon niet aan. Simpel.

Het lijkt een gemakkelijk te begrijpen stelregel, maar helaas is het allemaal niet besteed aan de bejaarden van 50Plus.

Uiterlijk donderdag moeten er 300.000 handtekeningen zijn opgehaald voor een volksraadpleging over het kabinetsbesluit de wet-Hillen af te schaffen, het fiscale voordeeltje voor wie zijn hypotheek bijna of helemaal heeft afgelost. Maar hoewel de campagne van 50Plus hiervoor in eerste instantie zijn vruchten afwierp en de steunverklaringen met tienduizenden binnenstroomden, kwam de klad erin toen de Tweede Kamer twee weken terug het raadgevend referendum over de kling joeg.

Martin van Rooijen, Kamerlid van de partij, heeft een mooi excuus bedacht. “Niemand pakte het op,” zegt hij, zelfs ouderenbonden en organisaties van, voor en door woningbezitters niet. Daarom besloten hij en zijn kompanen m “een tandje lager “te gaan. “We zijn maar met vier Kamerleden. Formeel is het ook geen 50Plus-ding,  het is van de burger.

Dit is dus één van de grootste problemen die ik heb met de ouderenpartij. De club wordt echt gerund door een paar types met een vreselijke, neerslachtige, defeatist mentaliteit van heb ik jou daar. Als het niet gaat zoals zij willen is het altijd de schuld van ‘de ander.’ Nooit komen ze zelf tekort, nooit hebben ze het zelf laten liggen. Nee, ‘de wereld’ is tegen ze en daarom is ‘het niet gelukt.’ Dat ze zelf de hele dag lui op hun reet zitten heeft daar zogenaamd niets mee te maken.

Afijn, het is in ieder geval wel leuk dat oudere kiezers weten wat voor vlees ze in de kuip hebben met Krol en Van Rooijen. Met deze twee win je de oorlog niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Dat kun je 50Plus niet aanrekenen.
  Zij hebben tenminste de mogelijkheid geboden.
  Het verzet zal toch echt van het apathisch stemvee moeten komen.

 2. Guus Geluk

  Dit is een voorbeeld hoe het raadplegend referendum de representatieve democratie dwarsligt: deze zaken – namelijk de afschaffing van de Wet-Hillen – zijn opgesteld in het regeerakkoord. Als het kabinet besluit het advies over te nemen, breekt zij haar eigen akkoord; beklonken tussen de vier coalitiepartijen. Zoniet, dan schreeuwen de populisten moord en brand, maar volgt het kabinet wel de lijn van het regeerakkoord.

  Het. Raadgevend. Referendum. Is. Een. Ramp.

  1. Ni28

   Dit is gelul en dat weet je zelf goed. Dit is het bewijs dat Nederland geen land is met referenda traditie die je moet opbouwen en niet in de grond stampen. Referendum heeft niet afgedaan want die heeft hier niet eens goed de kans gekregen om door te dringen bij mensen. Het is wel bewijs dat representatieve democratie afgedaan heeft. En de huidige regering bewijst het heel goed door dingen door te drijven die mensen niet wilden. Daar hebben zij niet voor gestemd. Dit is huichelarij en geen democratie.

   1. Guus Geluk

    “Referendum heeft niet afgedaan want die heeft hier niet eens goed de kans gekregen om door te dringen bij mensen. Het is wel bewijs dat representatieve democratie afgedaan heeft.”

    Het raadgevend referendum bracht veel verwarring en onder het volk is er thans een groter draagvlak voor de representatieve democratie. Derhalve kan de representatieve democratie niet hebben afgedaan.

    “En de huidige regering bewijst het heel goed door dingen door te drijven die mensen niet wilden”

    Ja, en zaken die mensen wél wilden. Het regeerakkoord is compromissenpolitiek.

 3. Ni28

  Alle huizenbezitters vinden het prima dat zij na aflossing van hun schuld blijven dokken. Maar dan moeten zij niet later gaan klagen over een gemiste kans.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.