Als het aan het CDA en de PvdA ligt krijgen we binnenkort een landelijk sisverbod: mondje dicht tegen vrouwen

In Rotterdam en Amsterdam was er al sprake en een discussie rondom een sisverbod. Ditmaal gaat de landelijke politiek er ook nog overheen. Het moet geen lokale aangelegenheid zijn, maar landelijk beleid worden. Sissen richting vrouwen? Huppakee, een boete. Niet alleen sissen, maar elke vorm van seksuele intimidatie die nu niet als zodanig wordt behandeld, moet er aan geloven.

Wij denken dat het belangrijk is dat deze normstelling overal geldt. Het is immers niet normaal dat mensen zich niet meer veilig voelen op straat. Het kan wat ons betreft niet langer zo zijn dat onverlaten heersen over de straten, anderen serieus intimideren en daar gewoon mee weg kunnen komen. Laat maar duidelijk zijn wat niet getolereerd wordt, en dan hebben we het beslist niet over wat nagefluit, hoe hinderlijk soms ook. Nee, het gaat hier om lieden die anderen vrees aanjagen’, zegt Van Toorenburg (CDA) zaterdag.

De bedoeling is natuurlijk goed, maar volgens mij heb ik al zo veel blogs geschreven over politiek beleid dat als fundament ‘goede bedoelingen’ heeft, maar in de uitvoering nogal gebrekkig uitpakt. Hoe gaan we dit beleid handhaven? Waar ligt de grens? Ligt die bij de intentie van de dader, of is het onderhevig aan de interpretatie van de vrouw? Heeft het wel de gewenste sociale effecten? Zo veel vragen waar niet gelijk over gediscussieerd wordt als men zo een voorstel in behandeling neemt.

In Nederland hebben we al een tekort aan politie agenten en ook te weinig kapitaal om de agenten die we hebben op hun effectiefst hun werk te laten doen. Dan is er natuurlijk een voorkeur voor duidelijke regelgeving en handhaving. Dit soort regelgeving handhaven is moeilijk en tijdrovend, omdat er vaak toch nog een bepaalde vorm van nuance is en complexiteit. Daarom lijkt mij dit soort wetgeving wel mooi, maar niet te handhaven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Henk-Jansen

  Ook als het in de praktijk misschien niet te handhaven is is het belangrijk dat de politiek dit strafbaar stelt, als een duidelijk statement aan de daders dat we dit hier niet tolereren in Nederland!

  1. swetsnek

   tuurlijk wel henkie we doen toch wat we zelf willen

   1. eRik2017

    Ik snap niet @swets wat je hier tegen kan hebben?
    Als een paar stratenmakers voor de gein een keer een vrouw nafluiten zal daar niemand over vallen.

    Maar dat je dochter steeds voor h*er wordt uitgescholden en de “hoeveel kost” vraag aan een willekeurige vrouw die zomers gekleed gaat mag afgelopen zijn.

    1. Original NL

     @eRick….kan me onder sissen(?!) niets voorstellen.
     Maar jou stukje:
     “Maar dat je dochter steeds voor h*er wordt uitgescholden en de “hoeveel kost” vraag aan een willekeurige vrouw die zomers gekleed gaat mag afgelopen zijn”
     ….Gebeurd mijn dochters ook regelmatig….en altijd door groepjes marokkanen.

  2. tomygun

   Sh*t wim nou begin je weer over Nederland
   waar is je europa mag het daar wel ?

 2. Duke

  Sissen is vrijheid van meningsuiting. En hoe weet iemand of het sissen is of een spraakgebrek? De deugmaffia zal dit verbod als etnisch profileren zien. Zijn ze niet bang om stemmen te verliezen bij de PvdA?

  1. tomygun

   Duke ,
   Je zal maar een vortand missen oeps .

 3. swetsnek

  Ja dat krijg je met al dat buitenlands gespuis sssssssst tis wat he

 4. fusilier

  Lijkt mij makkelijk op te lossen met een paar mooie undercover vrouwelijke agentes

  1. tomygun

   fusilier ,
   Daar heb ik niets op tegen om met een mooie
   vrouwelijke agente under the cover te gaan .

 5. Babaji538

  Eerlijkheid duurt het langst.
  Eerlijkheid duurt het allerlangste.
  Petra Hermans

 6. WorajaiP

  Vele malen bedreigd door groepen jonge mannen, zowel overdag als s’avonds met opmerkingen en/of hinderlijk gedrag. Was volgens mij altijd al verboden, maar als de politie in geen velden of wegen te zien is….
  Voor HEEL Amsterdam noord patrouilleren s’nachts 2 man in een autootje. Op het buro zitten er nog een paar. Daar moet je het dan van hebben: vergeet het maar.
  Spuitbusje anti-beer (vrij verkrijgbaar in ons grote buurland) doet ook wonderen.

 7. bifbof

  Ben benieuwd of die Beatrix nou niks meer in het openbaar mag zeggen

 8. Rosasolis

  Wij vrouwen hebben genoeg geleden omdat sommige mannen willen ons plaatsen als 2de ranks burger. Macht niet uit hoe hard je heb gestudeerd, en daarna je bijdrage levert in je vaak voor onze samenleving. Sommige mannen denken, nog steeds, dat mannen
  moeten onze maatschappij beheren. Dat mannen alles onder hun “leiding” moeten doorzetten, en dat de “vrouwtjes” achter hun man moet staan! Zoals die domme oude
  pop liedje vertelde. Beste Alt-recht mannen, wij vrouwen zijn ook geschapen, en wij hebben hoog intelligentie. Wij kregen hoge cijfers op alle universiteiten en hoog scholen. Wij kunnen ook een hoge functie krijgen in allerlei beroepen. Het is nu tijd dat mannen moeten denken:
  Blijf voor je vrouw, anders ga je haar verliezen. Want het is nu eindelijk zover dat wij vrouwen werken samen met mannen voor een betere wereld. En daarom is het meer dat ooit van tevoren belangrijk, dat er samenwerking komt tussen hoog geschoolde
  vrouwen en mannen, die elkaar steunen zonder discriminatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.