Antifa bekogelt Wilders in Emmen met eieren: komt u dat nog bekend voor?

De gewelddadige Antifa probeert door het land heen het democratisch proces te verstoren met als doel om de ‘fascisten en racisten te weren’. Met hun gewelddadige houding en gedrag zijn zij de enige personen die lijken op de Bruinhemden in de jaren ’30. Dat ze dat zelf niet lijken in te zien is een trieste ironie. In Emmen hebben ze Geert Wilders bekogeld met eieren, net als toen gebeurde bij Pim Fortuyn. We weten hoe dat afliep.

Buiten het feit dat het bijzonder enge kleuren zijn, is de gemakzucht in Nederland over deze groep ontluisterend. Communisten hebben een andere reputatie dan Nazi’s, maar het zijn allebei verschrikkelijke figuren. Door macht en geweld andersdenkenden onderdrukken en sturen. Antifa heeft door het land heen al genoeg schade aangericht en evenementen verstoord of ervoor gezorgd dat evenementen niet konden plaatsvinden. Op deze manier zorgen ze voor agressie bij lui aan de overkant van het politieke spectrum: de neo-nazi’s.

Op deze manier komt er dus een situatie waarbij allebei de partijen floreren. Een situatie van sociaal gelegitimeerd geweld en confrontatie. Op het moment dat extremen het politieke en publieke discours overnemen, zorgt het voor een splijtzwam in de maatschappij. Weldenkenden en normale burgers worden daarbij de dupe en worden gedwongen om een kant te kiezen. We hebben geen geschiedenisles nodig om te weten wat daar uit voorkomt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Guus Geluk

  Politici belagen met eieren danwel taarten is op geen enkele wijze acceptabel. Punt. De politie dient hiertegen streng op te treden.

  1. eRik2017

   Oprecht dank voor deze verbindende bijdrage (oprecht = oprecht)

 2. sjun

  De dag breekt aan dat Antifa oogst wat het al jaren zaait.

 3. DolleDries

  De hetze van Prethouse doet zijn werk.

 4. Gerlos

  Zo jammer, het is gauw Pasen en dan is het eiertijd, gekkie als je dan toch eieren te veel hebt breng ze dan naar de voedselbank dan doe je iets nuttigs.

 5. Henk-Jansen

  Walgelijke actie, elke vorm van extremisme moet hard aangepakt worden!

  1. Svetlana

   Niks walgelijk. Jij bent walgelijk om het hier op te nemen voor fascisten

   1. Guus Geluk

    Klets niet zo stompzinnig, Svetlana.

   2. loes530

    Svetlana wat zoek je hier

    1. Floris

     Zwetslana komt hier uitsluitend om te trollen.

   3. Rechtsaf

    Svetnenka poerlewietsje het feit dat je hier zo ontzettend stompzinnig reageert dat is pas fascistisch, soort vaginamonologen die je plaatst..

    1. Pit

     @Rechtsaf: poerlewietsje…

     Whoehahahaha!

     #geitvangerbrand

     1. Ernst Quispel

      Wat zielig, dit.

   4. Bloem

    U bent zo schattig naief. Diep in uw hart bent u een lief meisje op zoek naar vriendschap

 6. Svetlana

  ANTIFA, een organisatie waar je trots op kunt zijn. Ik steun het met heel mijn hart

  1. Henk-Jansen

   doe eens normaal, Antifa is een clubje extremisten dat net zo erg is als de zogeheten ‘fascisten’ die ze denkt te bestrijden.

   1. Svetlana

    Wat een onzin. Je hebt zeker leden van Antifa die geweld niet schuwen maar dan heb je het alleen over een kleine minderheid

    1. poldi

     Svetlana, ik heb veel zin om je door het toilet te trekken.
     Vreselijk serpent.

     1. Ernst Quispel

      Poldi reageert in overeenstemming met zijn mogelijkheden.

    2. sjun

     Was dat onder de NationaalSocialisten en volgelingen van Mohammed niet precies hetzelfde?

  2. sonar

   Vettelana dan heb jij geen hart ,harteloze figuren zijn jullie ,oproerkraaiers.

  3. Duke

   NSB-ers steunden vroeger ook met heel hun hart de organisatie. Svetlana, kom je toevallig uit Kiev?

   1. Step one

    Oekraine, dt is toch die hard core Nazi maffiarepubliek?

  4. Uiterst Links

   Eens svetlana. Antifa is de enige organisatie die de moed heeft om zich consequent tegen racisme te verzetten

   1. Disowned

    Wie wordt e r nou racistisch bejegend in dit land en continuu met agressie en moord aangevallen? Dat zijn de midden en rechtse orde handhavers! En door wie wordt het uitgevoerd? Door die van vooral erg niet nadenkende Linkse stinkers!

  5. Rechtsaf

   Svetneka = Wimsülsün = Ernst = islamverheerlijker = anti-Nederland= troll= scheppie sjus

  6. netwat

   Het word tijd dat antifa net zoals in amerika hier op de terroristen lijst komt. Het is een extreem linkse organisatie die geweld niet schuwt. Kijk maar naar Hamburg en de demonstraties die ze in amerika hebben gehouden. Mensen met israelische vlaggen worden belaagd door dit tuig. Kleinzielig tuig is het. Die zelfs kinderfeestjes zoals dat toneel met cowboy indianen verstoort. Hoe triest is dat zeg? Daar moet je zeker trots op zijn!

 7. Gerlos

  Svetlana ik ben het totaal oneens met jullie, waar komen in ONS LAND toch al die onderbuik gevoelen vandaan, en niet allen hier maar ook in heel Europa.

 8. Ernst Quispel

  Als het om geweld gaat is extreem links ronduit vredelievend in vergelijking met extreem rechts. Het betreft overigens in beide gevallen verwarde idioten.

  1. eRik2017

   Rote Armee Fraktion, G top hamburg 2017, Volkert v/d G. en ga zo maar even door.
   Je bent weer aan het opruien Wim, op een verkeerd moment waar een trol van links die mogelijk helemaal niet links is, oorlog zoekt.

   1. Ernst Quispel

    De Rote Armee Fraction en Volkert van der G. werden in slachtofferaantallen alleen door Breivik al ruimschoots overtroffen. Nog veel meer moorden werden gepleegd door Extreem Rechts in Duitsland.

    https://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

    eRik kan trollen als de beste maar als het een beetje inhoudelijk wordt blijkt het een stumper.

    1. eRik2017

     @Ernst-Wim is goed in etiketten plakken, alleen niet in beargumenteren, laat staan zijn een eigen stelling staande te houden.

     Wim nam de stelling in “Als het om geweld gaat is extreem links ronduit vredelievend in vergelijking met extreem rechts.”

     Als je dan komt met een aantal voorbeelden van geweld van links, geinitieerd door linkse groeperingen, dan komt Wim met de daad van één enkel individu zonder organisatie achter zich.

     Ik ben er heilig van overtiigd dat Wim zichzelf uitroept als winnaar van dit korte (nutteloze) debat. Hij ziet het mogelijk als een politieke overwinning van Partij Wim.
     Van harte hoop ik voor Wim en zijn clubje, naar eigen zeggen top-debaters, dat ze hoog zullen scoren bij de gemeenteraads, of andere verkiezingen.

     Succes Wim!

     1. Ernst Quispel

      Ik denk inderdaad dat je in deze korte discussie inhoudelijk af ging als een gieter, eRik.

      Je hebt inhoudelijk weinig te melden en je komt hier slechts om te trollen. Het is niet slim te doen wat je niet kunt.

     2. eRik2017

      Hahaha fantastisch dit!
      @Ernst-Wim, Je hebt echt helemaal gelijk Wim! Wim ze!

      #lekkerwimmen

     3. Floris

      “Ik ben er heilig van overtiigd dat Wim zichzelf uitroept als winnaar van dit korte (nutteloze) debat.”
      —————————————————————-
      En jawel…binnen 8 minuten deed trol Wim precies dat.

      DFTT

     4. Ernst Quispel

      Ja, Dloris, in dit geval was een andere conclusie ook niet mogelijk.

      Ik snap wel je gevoeligheid op dit punt wel hoor, je hebt, naar ik moet aannemen, ook geen prettige herinneringen aan inhoudelijke discussies die je met mij probeerde te voeren.

      🙂

     5. Ernst Quispel

      Floris illustreert zijn onmacht in de discussie.
      Sterkte, beste kerel.

     6. Floris

      @ eRik: Wat de psychopaat Wim niet beseft is dat het not-done is in een discussie om jezelf tot vervelens toe tot winnaar uit te roepen. Zeker als daar geen enkele grond voor is. Dit stuitende gebrek aan normale omgangsvormen en basale bescheidenheid is de belangrijkste reden waarom de overgrote meerderheid hem links laat liggen.

      Dat Beukman en Guus hem daar nog nooit, maar dan ook nooit, op hebben aangesproken zegt veel over hen. Hun zogenaamde goedmenselijkheid is flinterdun.

     7. eRik2017

      @Floris
      Ik heb echt een vermoeden dat deze man, ook bekend als Wim, echt de nodige issues heeft.
      Eens heb ik een discussie gehad met iemand die zich voordeed alas lid van een studentencorps. Volgens hem rechtvaardigde zijn lidmaatschap elk woord dat ik afgezeken zou zijn.
      Bij Wim krijg ik precies hetzelfde idee.
      Maarja, zoals Pit als zei, hij is zijn hele leven lang gepest. heeft geen vrienden geen famillie. Af en toe kunnen we er om lachen, maar eigenlijk is het best heel zielig.

      #wimmen

     8. Ernst Quispel

      Wat de inhoudelijk zwakke debater Dloris niet beseft dat als je een discussie aangaat zonder de feiten te kennen je het risico loopt ongenadig op je snufferd te gaan.
      Erik heeft inhoudelijk niets te melden en gaat vol een discussie in met een stelling die met één pennenstreek onderuit kan worden gehaald. Ja, dan ga je af.
      Die neiging heeft Floris ook en daar is hij zo bitter over dat hij zich verlaagt tot het uitkafferen van opponenten in de discussie tot psychopaat en erger. Dat hij daarmee zijn beperktheid in het debat onderstreept lijkt hij niet te beseffen.

     9. Floris

      “De dreiging van extreemrechts en rechts-extremisme tegen de democratische rechtsorde in Nederland is gering. Dat concludeert de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in de publicatie ‘Afkalvend front, blijvend beladen’ die vandaag is verschenen. Extreemrechts en rechts-extremisme zijn organisatorisch versnipperd, hebben een kleine achterban en onderling grote meningsverschillen.”

      https://www.aivd.nl/publicaties/publicaties/2010/11/02/aivd-rapport-dreiging-vanuit-extreemrechts-en-rechts-extremisme-gering

     10. eRik2017

      Ik zou serieus beginnen te denken dat Guus met beste bedoelingen de verzorger is van Wim want alles heeft z’n grenzen. De tekst van @Ernst-Wimt gaat een beetje soort van menselijk begrip te buiten.
      Misschien een over een andere boeg gooien:

      Win, vind je het leuk om morgen naar Artis te gaan? of het strand van Scheveningen? Iets leuks doen? de Efteling?

     11. Ernst Quispel

      Floris verwijst naar een beoordeling in een rapport uit 2010 (!) en hoopt daarmee te hebben bewezen dat extreem rechts minder gevaarlijk is dan extreem links.
      Ik verwees eenvoudig naar de feiten, de grote verschillen in aantallen dodelijke slachtoffers en daar gaat hij wijselijk niet op in.

      Een mooi voorbeeld van met geringe feitenkennis een te grote broek aantrekken in het debat. Straks gaat hij weer roepen dat het niet eerlijk is als ik meen dat hij de discussie voor de zoveelste keer op inhoud verloor.

      Ik zal hem nooit voor psychopaat uitkafferen maar een zekere neiging tot masochisme lijkt hem niet vreemd te zijn.

     12. Floris

      @ eRik: Dat Wim niet spoort (en wel op een zeer onprettige manier) moge duidelijk zijn.

      Zoals je ziet gaat hij gewoon op dezelfde voet door. Elke vorm van zelfreflectie ontbreekt. Het hilarische van zijn zelfpijperij is dat hij kennelijk niet beseft dat hij daardoor alleen maar meer weerstand oproept en geen hond hem nog serieus neemt.

     13. Ernst Quispel

      I rest my case. De reacties van eRik en Floris onderstrepen mijn punt duidelijker dan ik zelf kan doen.

     14. eRik2017

      @Floris
      Besef heeft deze man absoluut niet. Ik moet zelfs zeggen dat die relatie van Wim H. en deze Ernst-Wim zelfs interessant wordt, Wim H. heeft ook dingen op zijn website staan dat je gauw gelooft dat hij echt wappie wappie is.
      Uiteindelijk denk ik wel dat hij met z’n maatjes hier op DDS lekker kan wimmen omdat hij afgekeurd is voor werk. Ik kan mij daar ook serieus iets bij voorstellen!

      #wimmen

     15. Floris

      Wim blijft maar in dezelfde vlek wrijven. Hij waant zich…trompetgeschal…de winnaar.

      Ondertussen wordt hij massaal uitgelachen.

     16. eRik2017

      @Ernst-Wim
      Wim, ik geef mij gewonnen. je hebt gelijk in alles. Een debater als jij, daar kan ik niet tegenop. Je bent geweldig, en een voorbeeld voor heel DDS en daarbuiten!
      Wim moet eigenlijk als debater aanbeden worden!
      Wim, wil je alsjeblieft meedoen aan de verkiezingen met Partij Wim?

      #partijwim #wijwillenwim

     17. Floris

      @ eRik, even recapituleren wat hier nu is gebeurd, want het is typerend voor Wim’s modus operandi:

      Wim komt met een artikel uit de Volkskrant over extreemrechts geweld in (Oost)Duitsland uit 2013. Dat was ongeveer de honderdste keer. Een en ander staat bol van de aannames en is vaak genoeg weerlegd.

      Daar trekt Wim zich echter geen ene ruk van aan en hij blijft er maar naar linken. Hij heeft behalve Breivik (en dat was zoals je al opmerkte een lone wolf) geen poot om op te staan.

      Met zo iemand in discussie gaan is volkomen zinloos.

     18. eRik2017

      @Floris: je zegt het.
      Maar ik wilde even Wim op een voetstuk plaatsen. Dan wordt hij namelijk een heel stuk vriendelijker en toegankelijker.

      Je zal de waardering voelen die hem gegeven wordt. Hij zou er bijna voor uit de kast komen! Dat mag alleen niet bij DENK, dus zal hij niet doen.

      Wim is geweldigste!

      Okay, Twijfel er nooit meer aan dat elk gesprek/discussie/debat met Wim zinloos is.
      Vandaag is hij ook op zoek naar de interactie van seks bij de mens, en daarom heeft hij een profiel op een seksdatingsite.
      Hij houdt geheim welke seksite dat is.

     19. Ernst Quispel

      “Een en ander staat bol van de aannames en is vaak genoeg weerlegd.”

      Daar ben ik dan wel nieuwsgierig naar, Floris.

     20. Floris

      Wim was aanwezig bij de weerleggingen en bleef het antwoord schuldig. Tientallen keren.

     21. Ernst Quispel

      Ik vermoedde al dat Floris die ‘weerleggingen’ van mijn stelling niet kan leveren.

      Uiteraard mag ik niet concluderen dat hij inhoudelijk weer door het ijs zakt.

     22. Floris

      Je mag concluderen dat ik jou onwaardig vind om mee in discussie te gaan.

     23. eRik2017

      @Floris
      Laten wij gewoon bij zijn voor Wim dat hij “iets” heeft om in te geloven.
      Als je je hele leven al gepest bent, dan zal dat best moeilijk zijn.

    2. Rechtsaf

     @Ernst ga jij nou geweld/moord rechtvaardigen door te vergelijken, ben jij wel goed bij je islamitische trollenkop..

    3. wheelboy

     Ernst ,
     RARA die de zaak overal in de fik stak in de 80s en 90s . Dan de linkse activisten die in Kedichem de vergaderzaal in de fik staken toen de CD daar hun vergadering hield . De vrouw van Hans Janmaat verloor daar haar been .Ik kan voor NL niet echt rechtse aanslagen opnoemen . Linkse meer als zat .Wat niet zeggen wil dat ultra rechts lieverdjes zijn .

 9. Uiterst Links

  Er is niets mis met ANTIFA, wel met enkele gevallen maar die heb je overal

  1. eRik2017

   Wat is er dan goed aan Antifa?

   1. Uiterst Links

    Dat ze tegen racisme zijn

    1. eRik2017

     Iedereen is tegen racisme! Waar het om gaat is of er in alle aangeva;llen individuele gevallen wel sprake van racisme is!
     Weet je wel wat het betekent om aangevallen te worden en benoemd racist?

   2. Ernst Quispel

    Een voordeel is mogelijk dat ze niet de indruk laten ontstaan dat betogingen van extreem-rechtse nazi’s normaal zijn.

    1. Uiterst Links

     Precies. Je hebt een verschil tussen politieke uitersten en mensen die geweld plegen en uiteraard zijn er aanhangers van de uitersten die geweld plegen maar voornamelijk door de uiterst rechtse hoek

    2. Rechtsaf

     @ernst Links is het nieuwe nazisme

 10. Dollaert

  De Antifa heeft Wilders op de kaart gezet. Niet fraai, maar toch weer nieuws(on)waardig.
  In feite wederom gratis reklame voor Wilders, dat dan weer wel. Helaas kan ik in mijn gemeente geen PVV of FVD zelfs geen SP of 50 plus stemmen , dus blijf ik en nog enkele anderen lekker thuis!
  Er verandert toch niets.

  1. Ernst Quispel

   Dollaert staat waarschijnlijk model voor de potentiële PVV- en FvD-stemmer: de partijen zijn onzichtbaar of overtuigen niet en men blijft eenvoudig thuis.

   1. swetsnek

    ga je kindjes vervelen pedo

 11. Spaanse kok

  Diverse website gelezen over dit onderwerp.
  Alleen DDS weet te melden wie het ei gooide.
  Gelukkig is deze website uitermate betrouwbaar in hun verslaggeving.
  .
  Ik dacht mij ook te herinneren dat eigooien een hele oude traditie is in Emmen.
  Niets aan de hand dus, gewoon doorlopen mensen.

  1. eRik2017

   ” Gelukkig is deze website uitermate betrouwbaar in hun verslaggeving. ”
   Wat brengt jou dan eigenlijk hier @Spaans kokkie?

   1. swetsnek

    Op andere blogs mag ons spaans sokkie niet meer komen @eRik

  2. Floris

   “Alleen DDS weet te melden wie het ei gooide.”
   ——————————————————-
   Kokkie kan beter een soepie koken dan zoeken: https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/03/antifa-maakt-wilders-het-leven-zuur-in-emmen-594499/

 12. Spaanse kok

  De vermelding van de misselijkmakende twitter van GW naar aanleiding van de gebeurtenis ontbreekt ook al in bovenstaand artikel.

  1. eRik2017

   ben je in je eigen soep gevallen dat je brabbelt, spaans kokkie?

 13. Uiterst Links

  Ik ben tegen geweld en ik keur de bovenstaande actie dan ook niet goed. Wel wordt het ontzettend opgeblazen hoe geweldadig Antifa is. Je hebt zeker leden die geweld niet uit de weg gaan maar daar kun je niet de hele organisatie voor verwijten. Ik ben erg blij dat Antifa er is omdat ze niet alleen zeggen tegen racisme te zijn, maar laten het ook zien

  1. Dollaert

   Zo, jij bent blij dat de Antifa er is. Sinds de Antifa er is , is onze verzorgingstaat bijna compleet afgebroken , de democratie kapot.
   De Antifa is de SA van de PVDA! En dat heb ik aan den lijve ondervonden. Ik ben blij , dat nu eens openbaar te maken. Je wilt bewijzen? Die komen nog wel.

  2. sjun

   Antifa praktiseert in weerwil van haar naam fascisme. De neuzen moeten de gewenste kant op. Afwijkende meningen worden zonodig met inzet van geweld bestreden.

 14. swetsnek

  Heb hier ook nog van die eitjes maar daar zit zo’n pin in die maken veel meer rotzooi haha

  1. loes530

   Ben benieuwt als rutte daar is wat aan doet

 15. Bes Tolen

  Ernst Quispel. Er zijn meer mensen die zo heten en daarmee kunt u hen ongewenst problemen bezorgen. Vertrek dus van deze site is het advies.

 16. J.C.

  Als de overheid dan toch bepaalde clubs gaat verbieden…..

 17. Babaji538

  De vuilnisbakken waren inmiddels gesloten.

  Petra Hermans

 18. sjun

  Opmerkelijk dat Wim steevast op de proppen komt met het relaas van de verwarde bodybuilder en vrijmetselaar Anders Behring Breivik. Voor het gemak wordt de paranoïde man die om historische en maatschappelijk begrijpelijke reden tegen Neo-Marxisme en islam ageerde extreem-rechts gelabeld. Echter was dit kind van een globalist die zijn carrière belangrijker vond dan zijn gezin was vanaf 2007 bij geen enkele politieke partij aangesloten. Hier lijkt hetzelfde principe te zijn gehanteerd dat Hitler in weerwil van zijn politieke programma en idealen extreem rechts labelde om politiek te kunnen scoren over de ruggen van miljoenen oorlogsslachtoffers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.