Bam! Nee-stemmers winnen referendum over Big Brother-achtige Sleepwet

Screen Shot 2018-03-22 at 05.30.45
Foto:

49% tegen, 47% voor. 4% blanco.

Na het tellen van zo’n 80 procent van de stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen én het referendum is duidelijk geworden dat de tegen-stemmers het referendum over de sleepwet hebben gewonnen. 48,9% stemde tegen de wet. 47% ervoor. Bijna 4% van de stemmers vond zich niet gekwalificeerd om te stemmen en stemde dus blanco.

Opmerkelijk — maar niet verrassend — is dat de tegenstanders met name te vinden zijn in de grote steden… en in het hoge noorden. Zoals wel vaker blijkt dat die twee groepen met elkaar gemeen hebben dat ze de overheid wantrouwen, zeker als die de privacy van burgers aan zijn laars lapt. Blijkbaar hebben ze daar op het platteland in de rest van het land minder moeite mee… of misschien vertrouwen ze CDA-leider Sybrand Buma gewoon wat meer dan in de andere regio’s. Buma is een fervent voorstander van de wet en het CDA is nog altijd de grootste partij van Nederland — in de gemeenteraden, tenminste.

De vraag is nu: gaat er iets gebeuren? Rutte heeft al laten weten dat hij de wet niet zou aanpassen als ‘voor’ won, ook niet als het verschil 0,1% was. Maar wat als ‘tegen’ wint? Het kabinet zal de wet dan nogmaals moeten wegen, aldus Rutte eerder. Nou, doe maar ‘wegen’ dan. En snel een beetje.

Het is jammer dat het zo nipt is, maar het is goed dat ‘tegen’ toch heeft gewonnen. Het is tekenend voor de houding van het Nederlandse volk in het algemeen; misschien niet keihard, automatisch tegen autoriteit, maar in ieder geval wel uiterst kritisch. En dat is een bijzonder gezonde houding om te hebben.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

77 reacties

 1.   

  Godzijdank.
  Petra Hermans

  1.   

   @ Babaji538.
   Godzijdank kunnen wij ons “laven” aan de vaginamonologen.

 2.   

  Het feit dat nog zo veel mensen voor hebben gestemd, doet mij pijn. Wat een achterlijk volk woont er in dit land. Echt. Nederlanderschap onwaardig. Godzijdank dat onze kant gewonnen heeft. Als Mark Rutte de uitslag wéér aan zijn laars lapt, wil ik een mars richting Den Haag.

  1.   

   Dat mag het kabinet zelf beslissen. Het enige wat zij hoeft te doen is een heroverweging. De politiek zal veiligheud waarschijnlijk boven privacy stellen en zich gesteund voelen door een groot gedeelte van de bevolking.

   1.   

    @ Nederlandse Patriot.
    Het is idd. onbegrijpelijk.
    Hieruit blijkt, volgens mij, wél dat de mensen die “ja” hebben gezegd behoren tot de Nederlanders die het geen moer kan schelen wat er met hun gegevens gaat gebeuren en “alle vertrouwen hebben” in de “democratie” van NL., in de vorige eeuw waren er ook veel van dat soort die hun normen en waarden verloochenden.
    Levensgevaarlijke sujetten !

    1.   

     @ Onzin456.
     Je reacties zijn zoals je nickname.
     Ik kan helaas niet verder op dit forum vanmiddag, ik moet/ga straks een oud echtpaar met 2 (twee !!!) zwaar gehandicapte kinderen een klein beetje helpen. Voor deze beide kinderen is geen plaats in een tehuis/instelling, zodat dit oude echtpaar gedwongen wordt om het zélf te doen, hetgeen hen niet lukt. Dit oude echtpaar is tijdens hun werkzame leven uitgeknepen door de NL-“regering” maar nu ze zélf hulp nodig hebben geeft de “regering” niet thuis. Dezelfde regering waaraan u, @ Onzin, zich heeft “verkocht” !
     Gelukkig verkeer ik in de omstandigheid dat ik zelf m’n werktijd kan inrichten zodat ik zo hier en daar wat “sociaal” werk kan verrichten.
     Wellicht iets voor u @,Onzin ?

     1.   

      Goed bezig, corfo!

     2.   

      Corfo
      Bekend verhaal .Das wat ik hier al meerdere malen heb neergezet .Ze hebben wel geld voor bed bad brood enz .Huizen inrichtgeld voor nieuwe Nederlanders .En als jij of ik jaren gewerkt hebt en beetje gespaard hebt en hulp nodig hebt zeggen ze das inkomst afhankelijk .Dan kan je kiezen kaalgeplukt worden en hulp krijgen .Of in je eigen vuil blijven zitten .En na je uitgaven daar kijken we niet na .Dan ga maar verhuizen .Waar naartoe ?

  2.   

   Het is een beetje frappant dat je het “voor” kamp nou achterlijk noemt, ben je zo achterlijk dat je niet eens door hebt dat de regering allang alles kan zien? Die laatste privacy heb je geen kut aan. Het is alleen te hopen dat de regering dit goed gebruikt en op die manier alle salafistische imams etc het land uit stuurt!

   1.   

    @ Onzin456.
    U zegt het treffend : “Het is alleen te hopen dat de regering dit goed gebruikt enz.”
    Ik denk dat de “regering” té vaak de hoop van veel Nederlanders heeft weggepoetst.
    Heel veel “nee”-stemmers zullen dat hebben gedaan omdat zij de “regering” volkomen onbetrouwbaar achten; óóit hadden die nee-stemmers mogelijk de hoop dat zij niet meer afhankelijk zouden zijn van de Voedselbank, of dat hun kind(eren) normaal gevoed naar school kon(den) gaan.
    Een “regering” die luidkeels verkondigt dat NL een “rijk” landje is, maar intussen toestaat dat 100-duizenden inwoners in armoede moeten leven, is idd. een volkomen onbetrouwbare “regering”. In een échte democratie doet een regering de wil van het volk, in NL gebeurt dat NIET, aldus heerst hier géén democratie.

    1.   

     Wat hebben neestemmers met de voedselbank te maken? Zolang je werkt hoef je nooit te nimmer na de voedselbank, zelfs als je bij de afvalstoffendienst zou werken. Ik vind dat de regering nog een prima werk doet, het is alleen dat ze soms achterlijke acties vertonen, zoals al die kansarme immigranten binnen halen en de verslechterde integratie. Ik ben zelf ingesteld om geld te verdienen dus ik heb echt schijt aan mensen in de armoede, ze moeten gewoon werken. Zelfs mijn ouders waarvan alleen me vader kan werken leven niet in armoede. En wat is armoede? In de bijstand? Want dan snap ik het wel alleen al in de somalische kringen zitten er 70% in de bijstand. Het is gewoon luiheid en dat moet gestrafd worden anders zal het alleen maar slechter gaan worden met NL.

     1.   

      @ Onzin456.
      Rustig, rustig maar jongen !!!
      Nog nooit in een voedselbank geweest, zeker ?
      Daar zie je geen Somaliërs, die krijgen het vreten gratis van de overheid, door u én mij betaald.
      Mensen die wél gebruik moeten maken van een voedselbank zijn doorgaans échte Nederlanders die, vaak buiten hun schuld, in grote problemen zijn geraakt. Dat u zich daar niks van aantrekt is uw zaak, maar getuigt van een asociale instelling uwerzijds. (asociaal = géén rekening houdend met anderen).
      Ook ik leef gelukkig niet in armoede maar dat betekent geenszins dat ik m’n ogen sluit voor de noden van anderen, van vooral échte Nederlanders; en die zijn er veel meer dan u denkt.

     2.   

      Onzin456
      Ze doen zeker goed werk whahaha .List en bedrog .Jammer dat de meeste geen kaas hebben gegeten van economie en de media er nog een schepje bovenop doet .Als HBO er economie en marketing kan ik je het volgende vertellen .Rutte en Samson en consorten deden het radicaal verkeerd .
      Als je economie in een neerwaartse spiraal zit moet je juist je binnenlandse economie stimuleren ipv radicaal te bezuinigen . En op het moment van economische groei hou je de hand op de knip en los je je staatschuld af .

      Komt bij ong 80% van onze export gaat naar Duitsland .Als het daar slecht gaat kan rutte of wie dan ook doen wat hij wil dan gaat hier de economie echt niet groeien . En bewijs dat ze het verkeerd deden was en is er .Wij kwamen veel later uit de recessie als oa Duitsland (die stimuleerde wel oa in vergroening van ) . En zoals je afgelopen weken hebt kunnen zien is er een groot tekort aan personeel in de zorg (wegbezuinigd door vvd en pvda) .En staan bewoners in de prut en zonder nutsvoorzieningen in hun nieuwe woning .Ivm tekorten aan personeel .Ook bouw en eromheen heeft een grote klap gehad . Mensen zijn naar andere banen gegaan omgeschoold of hebben zoiets dit overkomt mij niet meer geen baan meer in die zorg .

     3.   

      Ded naam zegt het al ONZIN wat een wous

   2.   

    Weet je wat frappant is? Dat er zo veel defaitisten rondlopen in dit land. De mensen die vrijwillig hun vrijheid, privacy en land opgeven zijn inderdaad achterlijk. Er is geen ander woord voor. De tijd voor lief spelen is nu voorbij. De beuk erin, nu! Of blijf als een zoutzak in je luie stoel zitten terwijl je eigen land voor je ogen kapot gemaakt wordt. Aan jou de keuze.

    1.   

     Onzin heeft nog niet door dat ze alles aan het buitenland mogen doorspelen, wat moet de VS met mijn gegevens?

     1.   

      @ denk eens na.
      @Onzin begrijpt het (nog) niet helemaal, komt heel misschien nog wel.

 3.   

  Deze uitslag betekent uitsluitend een heroverweging: enkele debatten, mogelijk enkele lettertjes die worden aangepast, en de wet gaat gewoon door.

  De tegenstanders van raadgevende referenda zagen bezwaren tegen raadgevende referenda overigens weer eens worden bewaarheid.

  Deze kleine meerderheid geeft ook weer dat een groot gedeelte van het volk meer heeft met veiligheid dan met privacy.

  1.   

   Deze kleine meerderheid geeft ook weer dat een groot gedeelte van het volk meer heeft met veiligheid dan met privacy.

   Huh ? dat is nou weer zo’n typische conclusie . Sjong jonge wat laat u zich hier kennen zeg.

   Voor de rest staat er eigenlijk gewoon . Prima dat de regering zich niets van het volk aantrekt . Dat kan dat u dat vind.

   1.   

    “Prima dat de regering zich niets van het volk aantrekt .”

    Wat de regering moet doen is de referendumwet uitvoeren, namelijk een heroverweging van de Wiv.

    De uitkomst van zo’n heroverweging is dat de Wiv uiteindelijk wordt doorgevoerd, al dan niet voorzien van een inlegvelletje.

    1.   

     Guus vindt het geweldig dat we in een dictatuur wonen waarin de machthebbers zich geen sodemieter aantrekken van de burgers.

     Begrijpelijk, want Guus is een Overheids/Soros-trol die alles zal rechtlullen wat krom is en ook de meest smerige daden van dat georganiseerde misdaadsyndicaat zal verdedigen en beschermen.

     Vieze smeerlap.

     1.   

      De bevolking negeren zou betekenen dat de referendumwet niet wordt uitgevoerd, maar de referendumwet gaat worden uitgevoerd. Op instigatie van D66 worden er mogelijk enkele komma’s aan de Wiv toegevoegd en wordt deze alsnog doorgehaald.

      Het is overigens wel ironisch dat het rechtse blok in de Kamers voor de wet stemden, en het linkse blok tegen was.

     2.   

      Guus bevestigt hiermee volledig wat ik beweer: hij vindt het geweldig te leven in een dictatuur waarin de machthebbers zich geen sodemieter aantrekken van de burgers en hij komt daar schaamteloos voor uit.

      Guus had als top-stasi in de voormalige DDR een glanzende carriere gehad.

     3.   

      Nee, ik vind het belangrijk dat de volgende stap in de referendumwet correct wordt uitgevoerd.

     4.   

      Guus heeft een hele grote mond over Poetin.

     5.   

      In Rusland is de oppositie de mond gesnoerd, Dries, en zendt het Kremlinkanaal aan de lopende band overheidspropaganda uit. En voor je begint over de NOS: in Rusland treden geen ministers af naar aanleiding van journalistiek onderzoek.

     6.   

      Guus Geluk ,
      D666 Leider Penthouse heeft al gezegd dat de uitslag van het referendum hem niets kan schelen .Letterlijk ik kan er niets mee ik ben gehouden aan het regeerakkoord . Dat is de letterlijke uitspraak van de man .Schijnbaar weegt dan regeren zwaarder als het respecteren van de bevolking . BTW
      En als je nu denkt die heeft tegen gestemd .Nee voor gestemd . Omdat ik van mening ben dat justitie vaak achter de feiten aan loopt en hiermee een tool krijgt om toch eea te doen .Ik hoor straks mensen vloeken als er een terroristische aanslag gepleegd wordt en justitie wederom achter de feiten aanloopt puur omdat ze niks kunnen of mogen .
      En ondanks dat ik voor gestemd heb en bij de minderheid behoor ben ik een echte democraat die zegt .Meerderheid zegt nee .Dus helaas respecteren die hap.

     7.   

      Wheelboy, ik bemerk dat bij een meerderheid van een “nee-kamp” de conclusie is: het kabinet kan de wet niet uitvoeren en zowel negeert zij de bevolking. Nee, bij een nee – het neekamp heeft overigens de meest nipte meerderheid – hoeft het kabinet de WIV slechts te heroverwegen.

      Pechtold is gebonden aan het regeerakkoord en in het regeerakkoord staat dat de WIV wordt uitgevoerd. Dit is een voorbeeld hoe het raadgevend referendum conflicteert met de representatieve democratie.

     8.   

      @Guusje “ik vind het belangrijk dat de volgende stap in de referendumwet correct wordt uitgevoerd.”

      Negeren van de door de 48,7% van de Nederlandse bevolking gestemde Nee is de volgende stap van dit kabinet, let maar op.
      Uiteraard vind ons hypocriete Guusje dat belangrijk..

     9.   

      Rechtsaf: “Negeren van de door de 48,7% van de Nederlandse bevolking gestemde Nee is de volgende stap van dit kabinet, let maar op.”

      Dat is onjuist, Rechtsaf, negeren zou betekenen dat de Referendumwet niet wordt uitgevoerd. De referendumwet – die overigens, gelukkigerwijs, naar de prullenmand is verwezen – schrijft een heroverweging van in dit geval de Wiv voor.

      Ik voorspel dat het wetsvoorstel op bepaalde punten wordt aangepast en vervolgens door de coalitie door het parlement wordt gejaagd.

      (Overigens heeft een groot gedeelte van de achterban van VVD, CDA, CU voor de wet gestemd. Wat zegt dit ons?)

     10.   

      @Guusje jij bent natuurlijk 1 april 2005 vergeten.

      Een meerderheid van de Nederlandse kiezers (ruim 61 procent) stemde op 1 juni 2005 tegen de Europese grondwet bij het eerste nationale referendum ooit in ons land.

      Volgens de officiële uitslag was 61,5 procent tegen de Europese Grondwet..

      De opkomst was 63,3 procent.

      Aantal stemmen percentage
      Tegen 4.705.685 61,5%
      voor 2.940.730 38,5%

      Nu het zéér trieste van dit verhaal, Guusje.

      Het referendum over de Europese Grondwet kon naar zijn aard kortweg worden aangeduid als een raadplegend referendum.
      De Tweede en Eerste Kamer mochten de uitslag ervan naast zich neerleggen.

      En we weten natuurlijk allemaal wat dit inhield, juist, het werd door de strot gedrukt na een duidelijke NEE, Guusje…

     11.   

      Het dringt maar niet tot populistisch rechts door dat een “nee” niet leidt tot het niet uitvoeren van een bepaalde wet, maar tot een HEROVERWEGING van de wet. Bij een “nee” moet de politiek HEROVERWEGEN, maar mag zij zelf weten het advies op te volgen of niet.

      Ook weer een nadeel aan raadgevende referenda.

     12.   

      @Guusje zoals ik schreef, maar dan met andere bewoording, ze vegen hun partycratische reet er mee af..
      Dit is namelijk de 3de NEE en onder het mom “we gaan terug naar de tekentafel” wordt het weer netjes door onze strot gedrukt..
      En de linkse kliek vindt deze manier van democratie prima natuurlijk…

     13.   

      We stemmen bij het raadgevend referendum geen “nee” om de regering op te dragen een wet niet uit te voeren, maar om een heroverweging van de et te verzoeken. Van iemand negeren is dus geen sprake.

     14.   

      @Guusje jij bent natuurlijk horend doof, even een nieuw kafje om de wet en het wordt door de strot gedrukt.

      1april 2005 vergeten zeker..

 4.   

  Een DDtje
  In Den Haag verslaat oud PPVer de Mos zijn oud werkgever de PVV.
  Zou Wilders eindelijk doorkrijgen dat hijzelf de belemmerende factor is.
  Wil de PVV groeien, lijkt mij de oplossing voor handen.

  1.   

   Dat zeg niets.
   In 30 gemeenten heeft de PVV zijn intrede gedaan in sommige gemeenten zelfs als derde partij.
   PVV is blijvend.

   1.   

    @DD zeker is de PVV blijvend maar de linkse kliek vindt bv 5 zetels winst verlies, sterker nog, toetreden in 30 gemeenten vindt men een afgang..

 5.   

  Ik ben zowel verbaasd als aangenaam verrast door deze uitslag. Het dwingt de Regering de wet te heroverwegen en dat biedt de Tweede Kamer de mogelijkheid een paar zinnige aanpassingen te doen.

  1.   

   Ernst: Dat je verbaasd bent kan ik wel geloven, maar aangenaam verrast? Je was overtuigd van de zeperd voor de populisten. Lijkt anders uit te komen, dommertje!

   “Waarmee de laatste popging van populisten om in ons mooie land via het ondemocratische referendum uitgewerkt beleid om zeep te helpen in elk geval op een zeperd zal uitlopen.”

   1.   

    @ Stanly2000.
    “Vriendje” @Kwispel is inderdaad een buitengewoon dom figuurtje. Een “mens” die z’n eigen familie zou gaan verkopen/verraden voor een paar centen, zoals veel “Nederlanders” deden gedurende WO-II; u kent die landverraders vast wel !
    En Kwispeltje is één van hen ! Zoals u zeer terecht opmerkt : “een dommertje”

 6.   

  Het is zoals het is. Groenslinks de grote winnaar in Nederland en privacy de geote verliezer. Lever uw auto en bbq maar in, op weg terug naar de feodale staat met burgers zonder rechten. We zullen hiermee moeten leren leven. Dit is wat het Nederlandse volk heeft gekozen.

  1.   

   Ja, dat ziet Bloem goed:de electorale beweging is naar links en dat zal zich de komende jaren doorzetten.
   Populistisch rechts is uitgepraat hoewel te hopen is dat ze nog een beetje doorpruttelen om de boze burger die de onvrede over het leven via de politiek wil uitdrukken een uitlaatklep te bieden.

   1.   

    @Bloem.
    Met u eens.
    We krijgen wel verplicht een z.g. zwarte doos in de auto zodat onze zéér democratische “regering” kan zien waar u én ik de gehele dag uithangen. Leve de privacy !
    Iemand reageert : “de electorale beweging is naar links”. Dit waren gemeentelijke verkiezingen maar géén landelijke. Landelijke verkiezingen gaan er (misschien) heel anders uitzien. Hier is de wens duidelijk de vader van de wazige gedachte.
    Ik hoorde in ieder geval Penthousje P. jubelen : “Ik den dolgelukkig !! We hadden goud, we hebben verloren en hebben nú zilver !! Oh oh wat ben ik blij”.
    Ook zag ik, ik geloof in Islamsterdam, een als Smurf verklede mevrouw van het negroïde ras, die stond te kirren, dat ze 1 zetel kreeg “en nu de boel wel eens even zou oppoetsen”, aldaar.
    Al met al een vermakelijke avond, waar plm. de helft van de stemgerechtigden aan heeft meegewerkt.

    1.   

     “We krijgen wel verplicht een z.g. zwarte doos in de auto zodat onze zéér democratische “regering” kan zien waar u én ik de gehele dag uithangen. ”

     Corfo is niet slim maar wel fantasierijk.

     1.   

      @ Kwispel.
      Je kunt oreren wat je wilt Kwispel, die zwarte doos komt er, 100% zeker.
      NL is de laatste jaren verandert in een “noord Korea” waar de overheid álles, écht alles van je wil weten en op (on)democratische wijze in het bezit komt van ál je persoonlijke gegevens, onder het mom van “veiligheid”.
      Laat die zooi maar letten op de veiligheid van de militairen die, z.g. “voor volk & vaderland”, aanwezig zijn in bijv. Mali.
      Zodra een NL-militair wordt gedood door ondeugdelijk materiaal moeten de nabestaande naar een rechter om duidelijkheid te verkrijgen; op dát moment geeft de “regering” niet thuis. ‘t Is één grote bende van leugenaars/bedriegers en corrupte figuren die z.g. “regering” en jij, @Kwispel, voelt je bij hen als een “vis in ‘t water”.

     2.   

      @Corfo Ernst is een (islam)prostituee die zich steeds laat naaien maar dan voor niets, als het dan over slimheid hebt

     3.   

      Beste heer Siemien een prostituee die geen geld vraag noemt men in de volksmond gewoon een snol (excuseert u mij voor het taalgebruik).

     4.   

      @Ernst “fantasierijk” Ernst is nog stommer en achterlijker dan ik dacht, leeft Ernst onder een steen ofzo oh nee Ernst heeft zijn dikke vette islamitische plofkop tot zijn schouders in het beton gestopt…

     5.   

      @Bloem you made my point, maar dan wel een islamsnol..

    2.   

     Beste Corfo, niet alleen onze auto’s doch ook Amsterdam krijgt een zwarte doos :-)

     1.   

      @ Bloem.
      Ik zag het inderdaad gebeuren op t.v.
      De zwarte doos was vermomd als een Smurf !
      Hilarisch !

  2.   

   Links is helemaal niet de winnaar.
   SP groot verlies
   PVDA groot verlies
   D66 toch wel links te noemen groot verlies.

   1.   

    Zo zie ik het ook. En als de burgers binnenkort zullen ervaren dat de energietransitie alleen maar geld kost en geen CO2 vermindering brengt, dan gaan GL flink door de mand vallen.

    1.   

     @ DolleDries/Kees.
     Klopt helemaal wat jullie zeggen.

  1.   

   Het is geen bedrog maar ze zaten er wel naast.

   1.   

    De Hond ging nog wel maar is ander zat er toch wel heel erg naast dat je van bedrog mag spreken.

   2.   

    @DD ja zo gaat men het dan noemen he, men zat er naast, met de kennis van nu..!!!

  2.   

   DD ,hieruit blijkt dat de peilingen van de Hond ,dat gelooft toch geen Hond.

 7.   

  Het is duidelijk dat Nederland de sleepwet niet wil. In de prullenbak met dat ding

  1.   

   Dat is te kort door de bocht, Dries, een bijna even groot deel van Nederland wil de Wiv wel.

   1.   

    Zo werkt dat niet Guus.

   2.   

    Dus als er kleine meerderheid voor was geweest gaat het niet door omdat een groot deel het niet wil.
    Doe jij aan jojoën Guus.

 8.   

  Het refrerendum heeft zijn waarde bewezen.
  Hopelijk neemt de eerste kamer dit mee

 9.   

  Indeed
  Geen Bam
  Louter zouteloos geëmmer in de marge
  Zo typisch Kaaskop; ruggengraatloos.

  Ben nu een bibliografie aan het lezen van diverse piraten (waarop grotendeels de serie Black Sails is op gebaseerd (maar dan zonder de fictieve elementen)
  Veel Kaaskoppen.
  Van de Bahama’s tot Maine en Barbados tot Sumatra.
  Uit een ander hout gesneden dan deze genderloze generatie lulletje rozewaters, kruipvissen en diepbukkers.

 10.   

  En de grote winnaar is: Het referendum! En het besef dat mensen kunnen nadenken en voor hun ideeën opkomen. Daar zijn nu eenmaal referenda voor. En wat mij betreft moeten deze verplicht zijn dan moet iedereen leren denken en beslissen wat ie wilt. Dat is de echte democratie en de enige democratie.

  1.   

   “En de grote winnaar is: Het referendum!”

   Het referendum wordt afgeschaft, simpele ziel.

 11.   

  Ik ben bang dat het programma Hunt iT
  Daar een grote bijdragen heeft geleverd voor de ja stem.
  Omdat het mensen de indruk geeft dat ze alles al weten.
  Maar ook dat ze succesvol mensen kunne opsporen.
  Dat hebben we wel gemerkt met de teroristen we kregen ze zo snel te pakken!!!

 12.   

  Met dank aan de babyboom generatie en de linkse partijen die in de tweede helft van de vorige eeuw de poort wagenwijd hebben opgezet voor turken, marokanen, surinamers en verder waar de huidige generaties nu zoveel last van hebben. Partijen als DENK zijn nog maar in het begin van hun ‘overwinning’ want dit zal diverse etniciteiten aansporen op hun te stemmen om de waarde en identiteit witte Nederlanders die dit land hebben opgebouwd onder druk te zetten en hun wil op te leggen. De babyboom generatie (hippies jaren zestig en zeventig) hebben het voor deze en toekomstige generaties vrijwel onmogelijk gemaakt een bestaan op te bouwen in multiculture Nederland dat richting afgrond gaat. Blonde meisjes zullen worden lastig gevallen en bedreigt (zoals nu ook al gebeurt) zich tot de islam te bekeren en witte Nederlands uit naam van ‘positieve discrimantie’ (DISCRIMINATIE) buiten spel worden gezet. Eigenlijk moeten deze D66 en PvdA hippies voor zover ze nog leven worden opgegraven en alsnog worden verbrand.

  1.   

   Tom Sorry ,
   Maar babyboom generatie is van net na de oorlog tot meen begin 60s .
   Dan in begin 80s was er niets te kiezen wat de deuren dicht wilde houden . Enige was de CP /CD en die werden vollop voor Nazi uitgemaakt .Waarop de Babyboomers van toen 40s en 50s vollop PVDA KVP en AR en CHU stemde . Komt bij dat toendertijd het pas begon te spelen .Veel gastarbeiders waren italianen Spanjaarden en een paar Turken . En een verdwaalde Marokkaan .Midden 70s konden Surinamers kiezen na hun onafhankelijkheid . Meesten kozen destijds naar NL te komen .Toen was Suriname het land waar meer van hun bewoners in een ander land verbleven .
   Pas vanaf eind 70s tot nu is het aantal turken en Marokkanen toegenomen . Meeste zijn niet eens gekomen onder een PVDA kabinet .Maar onder CDA VVD . Als je de laatste 4 jaar niet meetelt .

 13.   

  Het “vertrouwen” van de Groningers in de overheid komt duidelijk tot uiting in bovenstaande uitslag! Zou het iets met aardbevingsschade te maken kunnen hebben?

  Ik zou trouwens ook niet weten waarom ik Rutte zou moeten vertrouwen als hij zegt dat er goede afspraken en garanties zijn wanneer data met het buitenland gedeeld wordt! Wat voor data, en welk buitenland? Bovendien heb ik nog 1000 euro van hem tegoed!

 14.   

 15.   

  Zoals bij de meeste referenda is nu de vraag “wat wil je dan?”
  Helemaal geen geheime dienst? Dat lijkt me toch niet mogelijk.
  Beatrice de Graaf zei dat het bezwaar tegen de wet vooral is dat die de politiek een té sterke greep geeft op de AIVD. Voor politici kan de greep misschien niet sterk genoeg zijn, maar dan is het gevaar levensgroot dat de AIVD de politieke waan van de dag moet volgen, ja, gereedschap wordt in handen van de politiek.
  Een politieke geheime dienst hebben ze vooral in dictaturen.
  Ach, DDS-zeurpieten zullen wel zeggen dat we al lang in een dictatuur leven.
  Loop ik dan het risico met een smoes te worden opgepakt omdat ik regimekritiek uitte?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!