Britse zender zendt schokkende documentaire uit over Cambridge Analytica: een verhaal over omkoping, hoeren, en ex-spionnen

Geen categoriemrt 20 2018, 8:00
Cambridge Analytica blijkt lak te hebben aan de regels om verkiezingen te winnen voor haar cliënten.
De Britse zender Channel 4 heeft gisteren een bijzonder interessante en eigenlijk ook schokkende documentaire uitgezonden over Cambridge Analytica. Dat is de firma die in de hele wereld aan verkiezingscampagnes werkt, en die ook betrokken was bij de Trump campagne.
Cambridge Analytica is al flink onder vuur komen te liggen, maar dat zal nu alleen maar erger worden. De undercoverjournalisten van Channel 4 hebben de hoogste bazen van het bedrijf namelijk vast weten te leggen op video terwijl ze opscheppen dat ze mensen omkopen voor hun cliënten, prostituees inzetten om tegenstanders in de problemen te brengen, en gebruik maken van ex-spionnen om de oppositie kapot te maken.
Het moge duidelijk zijn dat deze documentaire voor enorme problemen gaat zorgen voor het bedrijf... en het ergste is wellicht voor ze dat Channel 4 al heeft laten weten dat er vandaag weer een reportage aankomt, alweer met undercoverbeelden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten