Wat een verrassing! Onderzoek mishandeling hoofddoek-meisje stopt vanwege 'twijfel' over verklaring van het 'slachtoffer'

Geen categoriemrt 20 2018, 9:00
Het NOS Journaal ging heel blij aan de haal met het verhaal. Gek he?
Je verwacht het niet, maar het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat het 't onderzoek naar de mishandeling van een vijftienjarige moslima heeft stopgezet. De politie en het OM geloven namelijk nog maar weinig van het verhaal. Op meerdere punten blijkt er maar weinig van te kloppen... en zogenaamde 'getuigen' kunnen niet gevonden worden.
Het 'slachtoffer' deed aangifte omdat ze beweerde dat ze op 21 februari in elkaar werd geschopt en geslagen door '2 jongens' die haar gedwongen zouden hebben om haar hoofddoek af te doen. Toen ze dat weigerde scholden ze haar uit, aldus het meisje, en sloegen en schopten ze haar. Ofzo.
Helaas voor mevrouw heeft de politie onderzoek verricht en is men tot de conclusie gekomen dat haar verhaal aan alle kanten rammelt: Op meerdere punten heeft ze volgens de politie de waarheid niet verteld en, oh ja, een belangrijke ooggetuige die het volgens het meisje allemaal gezien zou hebben kan niet gevonden worden. Daardoor krijgt het OM de indruk dat die getuige niet bestaat. Tja, dat is toch wat problematisch inderdaad.
Zoals Wierd Duk terecht stelt hadden heel wat mensen "hier direct een grote mond over, terwijl scepsis van begin af aan op z'n plaats was." DENK stelde er Kamervragen over. De NOS nam het over in zijn Journaal. Want ja, zoiets is natuurlijk te mooi om te laten liggen; een hoofddoekdraagster als Het Grote Slachtoffer van Gewelddadig Racisme.
Natuurlijk leren die partijen en media er absoluut niet van dat het meisje haar verhaal waarschijnlijk uit haar duim gezogen heeft. De volgende keer dat een tiener zoiets verzint gaan ze er gewoon wéér mee aan de haal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten