Duitse minister wil Schengen opschorten en controles aan grens uitbreiden

Geen categoriemrt 20 2018, 10:00
Tot de EU haar buitengrenzen effectief leert te beschermen moet Duitsland het zelf maar doen. Aldus de nieuwe Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer.
De nieuwe regeringscoalitie in Duitsland is in veel opzichten bepaald niet zaligmakend, maar er zit wel degelijk één goede minister in het nieuwe kabinet: Horst Seehofer van CSU. Ja, dat is dus de Beierse bondgenoot van Angela Merkels CDU.
https://twitter.com/demo_demo_nl/status/975672695357673477
"De interne grenscontroles moeten worden uitgevoerd zolang de EU er niet in slaagt de buitengrenzen effectief te beschermen," aldus Seehofer in een interview met Welt am Sonntag, "[maar] dat zie ik niet in afzienbare tijd gebeuren."
Natuurlijk gaan linkse partijen los op de minister. Zo beweert Katrin Göring (ja echt) Eckardt van de Groenen dat het in haar ogen onbegrijpelijk is dat "Horst Seehofer klaarblijkelijk niet begrijpt" dat Duitsland dit soort problemen niet in zijn eentje kan oplossen. Ofzo. "De minister moet leren," huilt ze, "dat Duitsland geen eiland is, maar in het midden van Europa ligt. "Zekerheid kan alleen gemeenschappelijk en op Europees niveau gewaarborgd worden." Daarom wil zij zich wél focussen op een "Europese grenscontrole." Maar, zegt ze erbij, die moet eerst en vooral "humaan zijn," want ja, mevrouw is wel het Duitse equivalent van GroenLinks. Dat soort kritiek viel dus te verwachten. De kans dat Seehofer daarvan onder de indruk is, is nogal klein.
Dat gezegd hebbende is het weliswaar flink van Seehofer dat hij dit nu roept, maar is het tegelijkertijd nog veelzeggender dat hij het beleid van Angela Merkel al jaren vrij kritiekloos steunt.
Je zou bijna denken dat Seehofer dit soort uitspraken alleen maar doet omdat hij door heeft dat Alternative für Deutschland een echt electoraal gevaar vormt voor CDU-CSU.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten