VVD-jongeren keren zich tegen VVD-leider in Amsterdam: 'Eric van der Burg is geen vertegenwoordiger van liberale waarden'

VVD-jongeren keren zich tegen VVD-leider in Amsterdam: 'Eric van der Burg is geen vertegenwoordiger van liberale waarden'

Joh.

De jongeren van de JOVD -- dat is de jongerenorganisatie van de VVD -- zet vol in de aanval in op de Amsterdamse VVD-lijsttrekker Eric van der Burg. De reden ligt voor de hand: Van der Burg is zo links als de pest. En daar heeft de JOVD haar buik vol van.

Afgelopen week waarschuwde Mark Rutte dat er weleens een linkse coalitie aan de macht kon komen in Amsterdam. Voor normale VVD'ers en JOVD'ers is dat een schrikbeeld. Niet voor Van der Burg, aldus de JOVD.

"In plaats van alarmbellen hoort Van der Burg blijkbaar een vrolijk carillon spelen," schrijven de liberale jongeren die daar aan toevoegen dat de lokale VVD-leider overduidelijk "niet bij machte is het tij te keren."

En dat was de introductie nog maar. Vervolgens gaat de JOVD namelijk écht los:

"De JOVD Amsterdam erkent dat Amsterdam een grote concentratie van links electoraat kent, maar dat de lijsttrekker van de VVD Amsterdam dat geluid ondersteunt vindt zij ronduit walgelijk."

Nóg waren ze niet klaar:

"Een lijsttrekker die bekend staat om uitspraken als ’hoe meer asielzoekers hoe beter’ en sociale huur in de stad laat oplopen tot 57% is geen vertegenwoordiger van liberale waarden.

De conclusie:

"Dat het Forum voor Democratie in het gapende gat op rechts springt, is voor de JOVD Amsterdam zowel pijnlijk als logisch."

Dat doet gewoon pijn zeg. Frits Bolkestein veegde eerder al op heerlijke wijze de vloer aan met de knetterlinkse Van der Burg, maar dit verhaal van de JOVD doet daar niet voor onder.

Natuurlijk is er wel één probleempje voor de jonge 'liberalen': als ze echt rechtsliberaal zijn hebben ze sowieso niets te zoeken bij de VVD, zéker niet in Amsterdam. Als ze écht geloven in de inhoud van hun statement zit er maar één ding op: vandaag nog overstappen naar de JFVD, de jongerenorganisatie van de FVD, en er alles aan doen om Van der Burg te verslaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties