Europese Commissie wil geld zien: ‘Juncker overweegt deel winst ECB op te eisen’

Oh ja. Dat is volkomen normaal, natuurlijk.

Als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Dat is al jaren het motto van de Europese Unie, en dan met name van de Europese Commissie. Maar nu maken Jean-Claude Juncker en Fransje Timmermans het wel héél dol:

De Europese Commissie overweegt een deel van de winst van de Europese Centrale Bank (ECB) op te eisen voor de Europese pot.

De belangrijkste reden dat Juncker zo naarstig op zoek is naar meer fondsen is, hoe kan het ook anders, Brexit. Die kost de EU flink wat geld. Nou zou je denken dat je de uitgaven gewoon verlaagt als de inkomsten lager worden, maar daar willen Juncker en co niet aan. En dus moet er op andere manieren geld gevonden worden. Dan maar door een deel van de verwachte winsten van de ECB op te eisen voor de Europese begroting.

Op dit moment verdeelt de ECB haar winst met nationale centrale banken, bij ons dus DNB. Dat is niet zo gek, want die nationale centrale banken zijn de aandeelhouders van de ECB. Vervolgens verdelen die nationale centrale banken hun winsten weer over hún aandeelhouders. Overigens algemeen is dat de nationale schatkist.

Met andere woorden, de Nederlandse regering krijgt op die manier nog iets terug van het geld dat we jaarlijks uitgeven aan ‘Europa.’

“De regeringen beslissen wat ze doen met dat geld,” zegt een woordvoerder van de ECB, die daar aan toevoegt dat een wijziging van de winsten alleen kan door de statuten van het Europees Stelsel van Centrale Banken te veranderen.

Laten we dat dus vooral niet doen. Die winsten horen naar onze centrale bank te stromen via DNB naar de staat. We geven al genoeg uit aan het megalomane Europese Project. Het is een grove schande dat eurofiele zetbazen nu nóg meer voor zichzelf opeisen, en dat dit natuurlijk weer ten koste moet gaan van óns.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Gerlos

  Wanneer ontbinden we het gedrocht EU inclusief drankorgel Juncker en ons geliefde Fransje Timmermans de Eurofiel bij uitstek.

 2. buitenbeentje

  Dat is natuurlijk een goede zaak. de EU heeft geld nodig en aangezien de ECB geheel onafhankelijk moet zijn kan de commissie hier vrij graaien.
  “”

  1. buitenbeentje

   Jammer dat de “/guur kwispedoor modus off” niet doorkwam.

 3. bifbof

  Er ZIJN geen winsten behalve in de boekhouding misschien , een mislukt project

 4. Bloem

  Het roven wordt steeds opzichtiger. Vroeg of laat zijn alle burgers het zat. Ook de hardleerse Eurofielen. Brussel is synoniem voor corruptie.

 5. Babaji538

  Het twitter account van ‘Donald (Franciszek) Tusk’
  werkt erg verhelderend.
  Over geloofwaardigheid, gesproken.
  Petra Hermans

 6. denk eens na

  Van een miljard kun je meer stelen als van een euro.

 7. wheelboy

  Ik heb het vorig jaar toen de brexit een feit was al gezegd .En let op mijn woorden wij gaan MEER betalen straks .Want dat geld wat de EU mist straks gaan ze ergens anders vandaan halen .Nu is het bij de ECB .En straks bij onze regering .Of slechter nog een EU tax .Die zie ik ook nog komen .

  Want ja de EU moet toch ergens zn miljoenen voor schrijfgerei vandaan halen .Of de maandelijkse verhuizing naar Straatsburg .Of de drank voor Junker .

 8. Ben Zine

  Zoiets heet toch gewoon bankroof ? Maar serieus… Wat is die hele EU toch een corrupt, spilziek, decadent, incestueus en geldverslindend gedrocht. Een heel LEGER ambtenaren vreet ervan, vult haar zakken en doet aan een schaamteloze manier van zelfverrijking. Hoe lang gedogen we deze verkwisting nog ? Wanneer komt er aan deze geldslurpende waanzin een einde ?

 9. Roughwood

  De vernietigende werking van meneer Korsakoff begint zijn tol te eisen. Weg met deze incapabele, democratie onwaardige en dictatoriale machtswellusteling die alle realiteitszin heeft verloren.

 10. Original NL

  Nexit nu!!!!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.