Facebook heeft slecht nieuws voor Remain-gekkies: geen nieuw bewijs gevonden voor invloed Rusland op Brexit-referendum

Geen categoriemrt 01 2018, 9:00
Ach wat jammer nou, ze hebben dus géén goede reden om de uitslag ongedaan te maken!
Britse Remainers -- voorstanders van voortgezet Brits lidmaatschap van de Europese Unie -- zullen ongetwijfeld een beetje teleurgesteld zijn in Facebook. Zij hoopten namelijk dat "ander onderzoek"van de sociale media-gigant zou aantonen dat de uitslag van het Brexit-referendum grotendeels beïnvloed was door Rusland. Britten stemden alleen maar om uit de EU te stappen, hadden deze zeurpieten besloten, omdat ze stiekem zwaar gemanipuleerd werden door Moskou.
Helaas, dat blijkt toch niet helemaal te kloppen:

Beleidsdirecteur Simon Milner van Facebook UK stuurde woensdag een brief naar de betreffende Lagerhuiscommissie waarin hij zegt dat zijn bedrijf sinds half januari heeft geprobeerd aanwijzingen te vinden voor gecoördineerde Russische activiteiten rond brexit die nog niet eerder waren ontdekt. Dat werk is vruchteloos gebleven.

Eerder deed Facebook vergelijkbaar onderzoek. Toen was gebleken dat er maar een "paar" gevallen waren van mogelijke Russische trollen die propaganda verspreid hadden. Maar, hoopte het Lagerhuis, wellicht dat uit extra onderzoek zou blijken dat het allemaal wel degelijk één groot complot was.
Niet dus. Het Leave-kamp heeft het referendum gewonnen omdat Britten gewoon niet deel willen uitmaken van een log, bureaucratisch en ronduit totalitair Europees monster.
Vreselijk jammer natuurlijk voor Remainers, maar ze zullen dus op zoek moeten gaan naar een ander excuus om de uitslag van het referendum naast zich neer te leggen. Rusland had er in ieder geval niets mee te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten