Facebook is niet het enige onlinebedrijf dat lak heeft aan uw privacy

Vertrouwen hebben in cyberspace, het blijft Russian Roulette. Nu blijkt dat niet alleen Facebook u heeft belazerd en lak heeft aan uw privacy, maar ook bedrijven als LinkedIn, Dropbox, Playstation, eBay en Uber blijken online niet goed genoeg beveiligd en via grote dataleks komen gemakkelijk wachtwoorden van mensen op straat te liggen. Om even precies te zijn de wachtwoorden van 3,3 miljoen Nederlanders.

Het ministerie van Defensie zegt dat hackers makkelijk bij uw wachtenwoord kunnen komen door veelvoudige dataleks waar bedrijven niets aan doen en variatie op wachtwoorden niet helpt. Er is een soort ‘Google van wachtwoorden’ ontstaan waar wachtwoorden te verkrijgen zijn. Mensen staan vaak op veel websites geregistreerd met ongeveer dezelfde wachtenwoorden. Let dus goed op! Het is zelfs mogelijk om via LinkedIn connecties spionagepogingen te doen. Bovendien geven mensen zich vaak op met hun zakelijke email waardoor hackers zo kunnen meekijken in organisaties of zelfs overheden!

Het advies van het ministerie van Defensie is om frequent uw wachtwoord te veranderen en als u echt zeker wilt weten of uw wachtwoord op die ‘befaamde Google wachtwoord-zoekmachine’ staat kunt u kijken op: https://haveibeenpwned.com/

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. oeioeivogel

  Wachtwoord hier, wachtwoord daar, wachtwoord overal. Om gek van te worden.

  1. tomygun

   Tja die krengen vliegen hier ook .
   Maar een wachtwoord is niet zo moeilijk .
   Gewoon ffwachten .

 2. Frits Jansen

  Dit bericht gaat over slordigheid.
  Facebook is veel erger, want bouwt zijn business model op de verkoop van jouw privacy.
  En dan niet voor die stomme reclames die je een product aanbevelen dat je net hebt gekocht – of besloten hebt niet te kopen. Nee, ze analyseren je hele psyche om te bepalen voor welke politieke boodschap je het meest vatbaar bent.
  Politici die hun kiezers alleen maar bang maken voor de islam zijn niet met hun tijd meegegaan.

  1. Duke

   Eens. Van de politiek van het partijkartel hebben we meer te vrezen dan van de islam.

 3. Babaji538

  Een vrouw met botox-lippen;
  wat wenst een man zich nog liever?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.