'Flirt-spel' niet te spelen op de PlayStation vanwege 'seksistische inhoud'

Geen categoriemrt 08 2018, 15:00
De controle op de samenleving wordt steeds groter. Niet alleen overheden doen er aan mee, maar ook bedrijven. Censuur, op elk niveau, dus ook sociaal niveau, wordt toegepast op alles dat niet welgevallig is. Nu heeft Sony besloten dat op de PlayStation het flirt-spel Super Seducer niet zal verschijnen. Het spel zou te veel seksistische elementen bevatten en flirten te pervers weergeven. Sony heeft die reden niet aangegeven, maar er is al veel controverse rondom het spel.

De afgelopen dagen ontstond controverse omtrent de game. Gamesite Polygon concludeert bijvoorbeeld dat Super Seducer "zo slecht is als het klinkt". Techsite Motherboard omschrijft het als "een spel over stalken en lastigvallen van vrouwen". Steam, het grootste gameplatform voor pc's, biedt het spel wel aan.

We moeten spellen niet de lading geven als ze die lading niet verdienen. De redenering kan dan zo ver gaan dat elke vorm van geweld in een spel verboden zou moeten worden, omdat het te representatief zou zijn voor wat er in het echte leven zou gebeuren. Gelukkig doen we dat niet, maar we gaan wel langzaam die kant op. Alles wat ook maar een beetje seksistisch, homofoob, om xenofoob opgevat kan worden, kan met dezelfde redenering aangevallen worden, zodat spellen maken een verschrikkelijke bezigheid wordt en spellen spelen al helemaal.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=ht8s5qty_gE
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten