‘Flirt-spel’ niet te spelen op de PlayStation vanwege ‘seksistische inhoud’

De controle op de samenleving wordt steeds groter. Niet alleen overheden doen er aan mee, maar ook bedrijven. Censuur, op elk niveau, dus ook sociaal niveau, wordt toegepast op alles dat niet welgevallig is. Nu heeft Sony besloten dat op de PlayStation het flirt-spel Super Seducer niet zal verschijnen. Het spel zou te veel seksistische elementen bevatten en flirten te pervers weergeven. Sony heeft die reden niet aangegeven, maar er is al veel controverse rondom het spel.

De afgelopen dagen ontstond controverse omtrent de game. Gamesite Polygon concludeert bijvoorbeeld dat Super Seducer “zo slecht is als het klinkt”. Techsite Motherboard omschrijft het als “een spel over stalken en lastigvallen van vrouwen”. Steam, het grootste gameplatform voor pc’s, biedt het spel wel aan.

We moeten spellen niet de lading geven als ze die lading niet verdienen. De redenering kan dan zo ver gaan dat elke vorm van geweld in een spel verboden zou moeten worden, omdat het te representatief zou zijn voor wat er in het echte leven zou gebeuren. Gelukkig doen we dat niet, maar we gaan wel langzaam die kant op. Alles wat ook maar een beetje seksistisch, homofoob, om xenofoob opgevat kan worden, kan met dezelfde redenering aangevallen worden, zodat spellen maken een verschrikkelijke bezigheid wordt en spellen spelen al helemaal.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=ht8s5qty_gE

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Het censuur dringt door tot alles wat mensen kan bereiken en polariseert de samenleving. Het schaken en dammen b.v. mag nog wel dankzij de diversiteit van de figuurtjes, wit en zwart(in alfabetische volgorde).

  1. Spaanse kok

   Precies Ni28.
   In Florida wordt het verkrijgen van een wapen voor mensen onder de 21 ook al onmogelijk gemaakt.
   Moet echt niet gekker worden, die bemoeizucht van de overheid en/of bedrijfsleven.
   Alleen wapens boven de 21, het toppunt van discriminatie, censuur en polarisatie.

  2. hans-e-pans

   Vergeet bij het schaken de kleuren wit en zwart, daarbij komt ook nog dat wit mag beginnen.

   Maar dan heb je genderneutrale pionnen en lopers.

   Paarden, owee de dierenbescherming.

   Torens, zijn ze wel volgens de geldende bouwvoorschriften gebouwd.

   Dan heb je natuurlijk het koningklijk stel, waarvan de een rechts staat en dan de ander links.

   Het spel moet ook nog eens op zwarte en witte velden gespeeld worden, ieder op zijn eigen kleur of juist niet. Zijn de velden niet te klein enz enz enz.

 2. Ni28

  Off topic(maar niet helemaal). Een nieuwe delirium onderzoek is een geweldige doorbraak in de geneeskunde. Chapeau, Nederlandse wetenschap! De toenemende verwardheid kan nu bestreden worden.

  1. swetsnek

   misschien iets voor onze huistrollen kunnen ze eindelijk de zaak eens nuchter bekijken

 3. Knopper

  Buiten buiten houden opgelost klaar !!!

 4. Babaji538

  Het zal wel niet het juiste basis station zijn.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.