Gaan we weer: wanbeleid kabinet zorgt voor leegloop bij het Korps Mariniers

De militairen hebben totaal geen zin om verplicht naar Zeeland te verhuizen. 

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er maar liefst 73 leden van het Korps Mariniers vertrokken. Dat bericht de NOS. Dit zijn er 50 meer dan het gemiddelde in voorgaande jaren per kwartaal. Als dit zo doorgaat is het personeelsbestand van het Korps aan het einde van het jaar met maar liefst 10 procent gekrompen.

Tien procent.

Van onze elite-gevechtseenheid die een grote en belangrijke rol speelt in de meest vreselijke conflictsituaties. Oh ja. Dat is allemaal al erg genoeg, maar het wordt nog problematischer als je beseft dat met name onderofficieren massaal vertrekken. Je kunt andere rangen vrij snel vervangen, maar onderofficieren niet. Het duurt namelijk gemiddeld 5 tot 10 jaar voordat een militair onderofficier wordt.

Eén van de voornaamste redenen dat de Mariniers massaal wegrennen? Ze vinden het alles behalve prettig dat hun kazerne in 2022 gaat verhuizen van het Utrechtse Doorn naar het Zeelandse Vlissingen. De militairen hebben wat onderzoek gedaan en ze zijn tot de conclusie gekomen dat het vrijwel onmogelijk wordt voor hun partner om een baan te vinden in de zuidelijke provincie. Oh ja, en als ze na een paar jaar vertrekken raken ze hun huis niet meer kwijt. Want, laten we eerlijk zijn: wie wil er nou in Zeeland wonen?

Kortom, de elites slagen er weer eens op fantastische wijze in om defensie te verzwakken door met allerlei idiote plannen op de proppen te komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Zeeuw

  Vreemd ik woon best fijn in zeeland.
  Van mij hoeft die kazerne ook helemaal niet hier heen te komen .
  Ik heb niets tegen mariniers , maar in een keer zo een groot aantal mensen in een relatief rustige streek neer zetten lijkt mij ook niet erg aantrekkelijk .
  Dit is vooral voor de huize markt op te krikken en de horeca fijn maar voor de rest van de bewoners niet echt aantrekkelijk .

  Dus doe mij en die mariniers een lol en laat het zoals het is
  Laat die mensen gewoon daar bij hun gezinnen waar alles in de buurt is zodat ze niet nog meer van huis zijn dan nodig is .

 2. fenderbender

  Hallo, HET IS GEEN WANBELEID.
  Dit gebeurt bewust, zodoende word de weg naar een europees leger legitiem gemaakt.
  Mijn schoonzoon is lid van dit onderdeel.
  Hier gebeurt niets toevallig of oeps foutje.
  Bullshit, ze weten precies wat ze doen.

  1. Zeeuw

   VVD minister van defensie zeker ?

  2. Ni28

   Dat stiekeme gedoe is Brussel eigen dus dat zou best kunnen dat dit het opmaat is naar Europese leger.

  3. Duke

   Dat denk ik ook. Opzettelijk wanbeleid voeren om de Nederlandse soevereiniteit te ondermijnen is wat mij betreft gelijk aan landverraad. Ik zou het daarom van harte toejuichen als ons leger zou ingrijpen en de bende wat zichzelf kabinet noemt ter verantwoording zou roepen.

   1. van Urk

    Inderdaad. Keihard gaan roepen voor meer veiligheid maar ondertussen het hele orgaan dat voor onze veiligheid moet gaan zorgen, compleet kapot willen maken. En dat gebeurt niet alleen met het Leger waar men een bepaald patroon begint te zien van opzettelijk wanbeleid. Mijn dorp ziet dat gebeuren in zijn eigen broodwinst. Eerst een quota in de jaren 70 gaan invoeren uit vrees van overbevissing in de Noordzee en nu moeten vissers opeens alles meenemen wat in hun netten terecht komt omdat een of andere Schotse kok het vond dat het voedselverspilling is om bijvangsten weer terug in zee te gaan gooien. En ook aan het milieu hoeven wij opeens niet meer aan te denken omdat de Fransen het pulsen weer geen goed idee vinden. Ik geloof echt dat die beleidsmakers in een ander dimensie leven of hebben zuurstof tekort gekregen van dagenlang achter het bureau zitten.

 3. Babaji538

  Wat ik mis, over het algemeen,
  is de goedheid in de mens.
  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, over het algemeen.

 4. Ni28

  Op zich is het een rare reactie voor de mariniers. Bij Utrecht hebt je geen zee en bij Vlissingen wel.

  1. van Urk

   Maar als het er op aankomt, trekken zij vanuit zee toch de binnenlanden weer in. 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.