Geadopteerde tweelingzussen blijken niet alleen geen tweeling te zijn, maar ook geen zussen

Duizenden kinderen uit Sri Lanka komen erachter dat er op grote schaal met hun adoptiepapieren gerommeld is.

Miranda en Marleen Blenkers mochten bij RTL komen vertellen over hun persoonlijke geschiedenis. Die is namelijk anders dan die van de meeste mensen; ze zijn geadopteerd. Oorspronkelijk komen ze uit Sri Lanka, maar als baby’s kwamen ze naar Nederland waar ze opgevoed werden door liefhebbende Nederlandse ouders.

Op zich hartstikke lief, natuurlijk, maar het betekende ook dat Miranda en Marleen niets over hun biologische ouders wisten. Ze vroegen hun adoptie-ouders daar wel over, maar die wisten ook niks.

Toen ze opgroeiden viel het de ‘zussen’ op dat hoewel ze volgens de adoptiepapieren een tweeling waren, ze niet eens bijna op elkaar leken. Er was echt niets waardoor een ander dacht: oh, dat zijn zussen. Niets. Dat is toch een beetje gek.

Daarom besloten ze uiteindelijk om een DNA-test te doen. Het resultaat? Ze zijn helemaal geen zussen. Tenminste, biologisch gezien niet. Het is één grote leugen. Ze hebben verschillende ouders… en over die ouders weten ze ook nog eens niets.

“We weten niet zo goed hoe, we weten niet zo goed waar. We weten niet wat er wel en niet klopt,” aldus Miranda bij RTL Late Night gisteravond. “Ik zou heel graag zoeken” naar haar ouders, “maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen.”

Al met al is er waarschijnlijk gefraudeerd met de adoptiepapieren van duizenden door Nederlanders geadopteerde Sri Lankaanse kinderen. Dat is sowieso al erg, maar het wordt nog erger als je opeens de vraag stelt: maar klopt het dan wel dat de biologische moeders hun kinderen vrijwillig hebben afgestaan? Kan het zijn dat die zijn afgepakt? Of dat er gedaan werd alsof het kind na de geboorte overleden was, om maar iets te noemen?

Het moge duidelijk zijn: hier moet een groot onderzoek naar komen. In Sri Lanka, natuurlijk, maar de Nederlandse overheid moet daar ook een rol in spelen. Deze mensen zijn immers Nederlandse burgers. Zij hebben recht op de waarheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Pindas

  Als betreffende instanties in de jaren 70 ook al de ogen open hadden gehad dan waren ze NET ALS WIJ al doordrongen van het feit dat transacties,van welke aard dan ook,gepaard gaan met geld van huis uit STINKEN
  In die tijd,ken ze persoonlijk,haalde men voor 10.000 gulden kinderen op uit welk deel van de wereld het maar aangeboden werd.en vaak waren de ouders er niet eens van op de hoogte wat voor zaakjes er werden gedaan met hun kinderen!
  Dus nu ineens op hoge poten gaan lopen is een GOTSPE!

 2. Bloem

  Steeds meer komt aan het licht dat die hele zieligheidsindustrie niet deugt. Foster Parrentsplan kwam in de jaren 90 al negatief in het licht te staan. Nu decennia later ook Oxfam AzG en nu adoptie in het algemeen. De wereld is een verrotte plek. De ergsten zijn de zogenaamde socialisten die zich superieur aan anderen wanen

 3. Bes Tolen

  Adoptieouders zijn geen mensen waarvoor je respect kunt hebben. Ze weten dat er veel niet of helemaal niet klopt en daarmee belasten ze ook hun familie en vrienden. En de maatschappij natuurlijk. Dat interesseert blijkbaar niets. Familieleden hebben vaak de pest in en vrienden blijken vaak afstand te nemen. De politiek heeft grote schuld. Ook al door aftrekbaarheid voor de belasting en allerlei regelingen waaronder adoptieouders vallen.
  Als een land als Haïti wat overkomt, zijn de rapen gaar. Geen regel wordt dan nog door die regering van dat moment in acht genomen. In spoed werden kinderen over gebracht naar hier. Natuurlijk is dat vragen om toekomstige ellende.
  Het streven van elke regering van tegenwoordig is blijkbaar het land te verzieken. Welk westers land je ook op de korrel neemt. Daarom werken ze ook aan adoptie mee. Naar mijn idee schurken, die echt wel weten dat er ook veel kinderen zijn gestolen dan wel gekocht. Want dat is algemeen bekend. Over mensenhandel gesproken.
  Politici moeten ook naar de gevangenis, wat ze m.i. hebben verdiend, om veel onheil voor de toekomst te voorkomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.