Geadopteerde tweelingzussen blijken niet alleen geen tweeling te zijn, maar ook geen zussen

Geen categoriemrt 29 2018, 11:00
Duizenden kinderen uit Sri Lanka komen erachter dat er op grote schaal met hun adoptiepapieren gerommeld is.
Miranda en Marleen Blenkers mochten bij RTL komen vertellen over hun persoonlijke geschiedenis. Die is namelijk anders dan die van de meeste mensen; ze zijn geadopteerd. Oorspronkelijk komen ze uit Sri Lanka, maar als baby's kwamen ze naar Nederland waar ze opgevoed werden door liefhebbende Nederlandse ouders.
Op zich hartstikke lief, natuurlijk, maar het betekende ook dat Miranda en Marleen niets over hun biologische ouders wisten. Ze vroegen hun adoptie-ouders daar wel over, maar die wisten ook niks.
Toen ze opgroeiden viel het de 'zussen' op dat hoewel ze volgens de adoptiepapieren een tweeling waren, ze niet eens bijna op elkaar leken. Er was echt niets waardoor een ander dacht: oh, dat zijn zussen. Niets. Dat is toch een beetje gek.
Daarom besloten ze uiteindelijk om een DNA-test te doen. Het resultaat? Ze zijn helemaal geen zussen. Tenminste, biologisch gezien niet. Het is één grote leugen. Ze hebben verschillende ouders... en over die ouders weten ze ook nog eens niets.
"We weten niet zo goed hoe, we weten niet zo goed waar. We weten niet wat er wel en niet klopt," aldus Miranda bij RTL Late Night gisteravond. "Ik zou heel graag zoeken" naar haar ouders, "maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen."
Al met al is er waarschijnlijk gefraudeerd met de adoptiepapieren van duizenden door Nederlanders geadopteerde Sri Lankaanse kinderen. Dat is sowieso al erg, maar het wordt nog erger als je opeens de vraag stelt: maar klopt het dan wel dat de biologische moeders hun kinderen vrijwillig hebben afgestaan? Kan het zijn dat die zijn afgepakt? Of dat er gedaan werd alsof het kind na de geboorte overleden was, om maar iets te noemen?
Het moge duidelijk zijn: hier moet een groot onderzoek naar komen. In Sri Lanka, natuurlijk, maar de Nederlandse overheid moet daar ook een rol in spelen. Deze mensen zijn immers Nederlandse burgers. Zij hebben recht op de waarheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten