Geert Wilders dolblij met goede resultaat Lega Nord in Italië

Hij ziet zijn kans schoon om de EU even flink het vuur aan de schenen te leggen… en om het immigratiebeleid van de Unie onder handen te nemen.

Zoals wij eerder vandaag berichtten heeft er een politieke aardbeving plaatsgevonden in Italië. De Vijfsterrenbeweging van Luigi Di Maio is er namelijk in geslaagd om de verkiezingen aldaar op grootse wijze te winnen. Die jonge partij kreeg maar liefst 32,5% van de stemmen terwijl de tweede partij van het land, de linkse PD, genoegen moest nemen met minder dan 20%.

Dat was deel één van de aardbeving, want er kwam ook nog een naschok. De eurosceptische en anti-immigratie partij Lega Nord zette namelijk ook een historisch resultaat neer. Deze partij haalde flink uit en werd de derde partij van het land. Wat de Senaat betreft kreeg de partij 16,2%, in de Kamer 17,7% aldus RaiNews. De PD (de linkse Democraten) deden het met 19,2% en 19,0% maar een héél klein beetje beter.

Het is daarom bepaald niet verwonderlijk dat de leider van Lega Nord, Matteo Salvini, bijzonder in zijn nopjes is met de uitslag:

En raad eens voor wie dat ook geldt? Jawel, ook Geert Wilders is bijzonder tevreden met het resultaat:

Natuurlijk is dat weinig verrassend. De Lega Nord en de PVV hebben veel met elkaar gemeen. Beide partijen hebben weinig fiducie in de Europese Unie, zijn tegen het multiculturalisme, hebben lak aan de politieke correctheid, en zijn ook nog eens anti-immigratie. Voor Wilders is Lega Nord dus gewoon een bondgenoot — en misschien zelfs een ideologie-genoot.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump zal tevreden zijn. Die liet in 2016 tijdens een ontmoeting met Salvini al weten dat hij hoopte dat de man “ooit premier zou worden.” Vervolgens poseerden de twee trots voor de camera’s. Hoewel Salvini daar dus niet in is geslaagd is het resultaat van gisteren wel degelijk een grote doorbraak voor zijn partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De Italianen lijken definitief de streep te hebben getrokken.
  De Visigrad landen en Oostenrijk gingen hen voor.

  Ik zou de toekomstige nieuwe Italiaanse regering aan willen raden om het Australisch systeem in te voeren.
  1) alle illegalen actief uit het land verwijderen
  2) alle gelukszoekers die via illegale weg en bootjes komen onmiddellijk op boten zetten en terug naar Noord-Afrika slepen (en daarna de boten lek schieten)
  3) de volksverhuizingskraan enkele jaren dicht zodat het Italiaanse volk even op adem kan komen.

  Het zou zomaar eens kunnen dat over vijf jaar een dergelijke revolutie ook zal kunnen plaats gaan vinden in Duitsland.
  De SPD is inmiddels de derde partij bij de Oosterburen ondanks de continue haat vanuit de MSM en ze blijven kelderen in de peilingen.
  De sociaal democratie kan bijna officieel te grave worden gedragen. De verraders van de oorspronkelijke bevolking, oude migrantengroepen en de arbeiders.

 2. Ben Zine

  Laten we hopen dat Italië het tweede land wordt, na het Verenigd Koninkrijk, dat de EU zal gaan verlaten. Met de partijen die gisteren hebben gewonnen gaat dat zeker lukken.

  1. Ernst Quispel

   Nee, Ben Zine, daarvoor bestaat in Italië geen begin van een meerderheid. Zelfs de Italianen leren van de ramp van de Brexit.

   1. corfo

    @ Kwispel.
    De Brexit is nog niet eens voltooid, sufferd !!!

    1. Ernst Quispel

     Zeker, corfo, dat zie je goed. Het is ook onzeker of de Brexit ooit voltooid zal worden, er gaan steeds meer stemmen op om deze onzalige beslissing geheel of gedeeltelijk terug te draaien.

     https://nos.nl/artikel/2218303-nieuwe-britse-partij-wil-brexit-stoppen-volk-kan-van-mening-veranderen.html

     1. denk eens na

      NOS of de speld zelfde bron

   2. Ben Zine

    We gaan het zien Ernst, we gaan het zien… De anti-EU stemming zou zo maar in een stroomversnelling terecht kunnen komen. Mensen worden het langzaam maar zeker spuugzat om te worden betutteld door een oud ongekozen dictatoriaal megalomaan drankorgel in Brussel. Het gaat om een bepaald kantelpunt, als dat eenmaal is bereikt kan het snel gaan. Maar dat is uiteraard een hypothese. De verkiezingsuitslag in Italië spreekt in ieder geval boekdelen.

 3. sjun

  De parti heet al even Lega omdat het zich op heel Italië in plaats van op afscheiding daarvan richt.

 4. Marija

  Gaan we nu eindelijk het licht aan het einde van de tunnel zien???
  Het kan mij niet snel genoeg gaan.

  1. Bloem

   Laten we hopen dat het licht aan het einde van de tunnel niet gewoon een tegenligger is.
   Ben het met u eens dat dit een goede ontwikkeling is, nu de rest van Europa nog

 5. Ernst Quispel

  De Lega deed het minder goed dan door deze populisten was gehoopt en ze kunnen daardoor slechts meedraaien in een tranentrekkend politiek proces van politieke stagnatie en verlamming die zal veroorzaken dat Italië in Europa de komende jaren geen rol van betekenis kan en zal spelen.

  Malle Geert juicht deze chaos toe, zoals het vandalistische populisten betaamd.

  1. Siemien

   @ernst jij ziet immers de islam als betere optie..

   1. Ernst Quispel

    Nee, ik zie niets in de islam.

    Hoe kom je daar bij?

    1. Siemien

     @ernst jawel dat zie jij wel, sterker nog, je vindt de islam de beste oplossing voor Nederland, christelijke roots verafschuw jij tot op je botten namelijk..

     1. Ernst Quispel

      Nee, je zult geen citaat van mij kunnen aantreffen waaruit liefde of waardering voor de islam kan blijken. Dit lieg je eenvoudig bij elkaar.

      Christus heb ik daarentegen hoog zitten: een spiritueel leraar van het niveau Lao Tze, Boeddha en Socrates.

     2. Siemien

      @ernst jij bent hypocriet, je verafschuwd het christendom tot op je botten, je zult van jou geen enkel citaat aantreffen waaruit blijkt dat je ju liefde voor de islam ontkracht, het feit is dat jij een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam bent, jij zal het verdedigen met alles wat in je zit, sterker nog, je moedigt het aan, verheerlijkt het, nog veel sterker, je aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is…

     3. Ernst Quispel

      Siemien kiest er voor zichzelf hier als platte leugenaar te kijk te zetten.
      Hij kan geen enkel citaat van mij kunnen leveren waaruit kan blijken wat hij me hier allemaal in de mond legt. Hij lult maar wat.

      Je staat totaal voor gek, Siemien, en je beseft het.

     4. eRik2017

      @Ernst-Wim jij kan echt zilke vreselijke leugens vertellen, of je bent echt knettergek.
      Onlangs zei je dat je het Christendom een onbarmhartig geloof vindt. Nu ga je verkondigen dat je Christus hoog hebt zitten. Waarom dan? omdat hij een onbarmhartig geloof voortbracht? Dat zou wel jouw sadisme verklaren.

     5. Ernst Quispel

      Godsdiensten zijn niet Gods dienst, zei J.W. Kaiser, en dat zag hij goed.
      Godsdiensten zijn politiek-dogmatische machtsstructuren die worden ontwikkeld nadat de oorspronkelijke profeet dood is. Christus zou gruwen van nagenoeg alles wat het christendom heeft voortgebracht maar mogelijk wel verheugd zijn over hetgeen individuele christenen deden die zich door de Geest lieten leiden.

     6. Rechtsaf

      @ernst kan en wil geen enkel citaat leveren waarin hij ontkracht een de zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers van de islam te zijn.

      Ik heb gelijk en laat hij wederom zien, in zijn reactie, het christendom te schofferen en dat hij de islam zal verdedigen met alles wat in zijn macht ligt, sterker nog, hij zal het aanmoedigen, verheerlijken en nog veel sterker, hij aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.

    2. sonar

     Kwalletje en je bent een bekeerling en aanhanger van de profeet,ga jij die nu al verloochenen ,mag je wel uitkijken ze gooien je zo van het dak.

   2. Bloem

    Reageer s.v.p. niet op deze figuur. Hij is niet serieus op een debat uit

    1. Siemien

     @Bloem met linkse trollen valt niet te debatteren

   3. Pit

    @Siemien:

    #doodzwijgen

  2. penis aqua di rosa

   Kunt u zich niet wat fatsoenlijker uitdrukken naar de heer Wilders?
   Ik ken er nog een paar, maar weet mijn fatsoen te behouden.

 6. corfo

  Als ná Engeland ook Italië uit de EU stapt, en die kans is zeker aanwezig (al zal dat nog ff duren), is dat een goede stap voorwaarts, want de EU heeft alleen maar armoede en ellende gebracht in grote delen van Europa. Als je een eurofiel vraagt naar de voordelen van de EU wordt er iets gestameld als : “Grenzen zijn weg”(leugen), ” Er zijn grote handelsverdragen” (waren er altijd al). Dat vrijwel alle landen er stevig op zijn achteruit gegaan krijgt dat soort niet over de lippen. De EU heeft problemen met Engeland, Rusland, China, Amerika enz.
  Het doek kan niet snel genoeg vallen voor dat kl.tenclubje met Zuipschuit Juncker als straalbezopen roerganger.

  1. Frits Jansen

   Ga eens in Polen kijken. Ja de regering rommelt daar een beetje, maar het land oogt zeer welvarend, en Warszawa ziet er uit als een moderne metropool (niet ooit maar wel dynamisch).
   Praag idem dito, met dit verschil dat dit altijd al een prachtige stad was.
   Communistisch Boedapest was gezellig maar arm. Nu is de stad gezellig en rijk.

   Ach, u zult wel zeggen dat wij Hollanders dat betaald hebben. Zo is het nooit goed.

   1. eRik2017

    Nieuw Hollands gezegde:

    Aan die laatste zin, herken je de Wim!

 7. corfo

  Het z.g. “establishment” is in geheel Europa op weg naar áf.
  In Duitsland loopt ’t op z’n eind; in Italië gaat ’t ook de goede kant op.
  Wanneer zouden die eurofiele mensjes als Timmerfranske, van Baalen, Rubberen Rutje, Penthousje P., Adolf Verhofstadt enz. nou eens gaan inzien ?
  Ik vermoed dat personen van dat allooi blijven zitten en zich krampachtig vastklampen aan de “macht” en het”geld”.
  Maar hun tijd is geweest, denk ik.
  ’t Wordt tijd voor verandering/vernieuwing.

  1. Paaldanseres

   Die zien dat zeker in. Geloof maar dat hun koffertje voor een dictoriaal land al gepakt is… alles voor een veilige aftocht. Hun poepgaatje word steeds nauwer. Veels te bang om achtervolgd, opgepakt en (terecht) afgerekend te worden door het volk. Ik zou zeggen…. laat maar komen…

 8. Fortiori

  Laten die Italianen maar blij zijn met de EU en de Euro.. zij realiseerden een groei van 1, 7% itt Nederland 3,5% Dat kan alleen maar minder worden wanneer zij het bloc verlaten. En Geert, laat hem maar blij zijn met eenvriendschapsspeldje wat je overal op internet kan kopen. € 2,80

 9. P.Sisterons

  Het gaat toch altijd om geld? De partijen die zo graag “migranten” naar Europa halen, zijn alleen maar uit op geldelijk gewin. Niets anders. Het feit dat het importvolk ongeletterd is, komt alleen nog maar beter uit. Vorm van moderne slavernij. Zoals de burgemeester tegen de priester zei: Hou jij ze dom, dan hou ik ze arm.

  1. Kodi

   Zo is het maar net.

  2. Frits Jansen

   Ik hoorde – strikt vertrouwelijk uiteraard – dat headhunters tussen de Syrische vluchtelingen een gevluchte bankdirecteur hebben gevonden – die best de leiding van de ING wil overnemen, voor aanmerkelijk minder geld dan die Hamers.
   Elk nadeel hep z’n voordeel.

   1. eRik2017

    Oh mijn god, @Fritz is een ergere dooddoener mogelijk?
    https://www.youtube.com/watch?v=RTxeGpXlDKM

    Wat een #wimmer zeg!

 10. Babaji538

  Je bevredigen over de doden, al reeds dooien
  van Auschwitz is niet ieder gegeven …

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog is niet ieder gegeven …

 11. Frits Jansen

  Die blonde man links op de foto is niet Wilders maar Trump.
  Geeft niets, iedereen maakt op z’n tijd een foutje. Ze lijken ook te veel op elkaar.

 12. Guus Geluk

  Deze eurosceptische partijen in het arme Zuid-Europa zullen zich uiteraard niet aan de Europese (begrotings)regels willen houden en dat is een probleem voor het rijke West-Europa. Ik neem aan dat Wilders dit inziet?

  1. Ego-non-solus

   Beste Guus
   Uiteraard? Dat begrijp ik niet. Wat ik wel zie dat het verschil niet zozeer arm en rijk is maar wel of niet de eigen burgers pijn willen doen. De Nederlander is een schlemiel. Zorg, defensie, veiligheid, onderwijs uitkleden, hij laat het allemaal gebeuren. Met pensioen op naar de 70? Ja hoor, kan! En dan lees ik dat in Frankrijk velen nog royaal vóór hun 60-ste mogen stoppen.

   Binnen begrotingsregels blijven? Daar is (even versimpeld) onze zuid-europese medemens veel te ontvlambaar voor. Dan is het gemakkelijker Nederland een hogere EU-bijdrage te vragen en (dus) hier de lasten te verhogen.

   1. Pit

    @Ego: Italië heeft een staatsschuld van 2500 miljard. Dat is 132,0% van het BBP (2016).

    @exIt

    1. Heinz

     Maar wel een heerlijk land om op vakantie te gaan. En dan is de Euro toch wel gemakkelijk. Dus binnenboord houden maar. Pizza, Pizza

     1. Pit

      @Heinz: Als jij de euro vooral makkelijk vindt, snap ik wel dat je Italië binnenboord wil houden. Dat diezelfde euro ons ook héél veel geld (belastingen, premies, heffingen) kost gaat kennelijk aan jou voorbij.

   2. Guus Geluk

    Ja, de Zuid-Europese eurosceptici voelen natuurlijk helemaal niets voor de door Brussel opgestelde begrotingsregels, zoals het echte eurodwarsliggers betaamt. Dat is niet in het belang van het zuinige Nederland.

    Uiteraard staat deheer Wilders te juichen om de uitslag, aangezien hij niet verder denkt dan Nexit.

  2. Kodi

   Het probleem voor het werkende West-Europa is dat Brussel onze inkomsten blijft doorsluizen naar Zuid-Europa. Niemand gelooft toch nog dat al ons uitgeleende geld nog (met rente) terugkomt? En ondertussen maar weer nieuwe leningen verstrekken. Ook dat wordt niet goed, geld kwijt. Alzo kunnen we onze vorderingen afschrijven en bij onze eigen rentedragende staatsschuld optellen. Wilders ziet het inderdaad juist dat wij geen verder geld aan Zuid-Europa moeten uitlenen, omdat het andermaal op niet goed, geld kwijt uitdraait. En de rug van Wilders is nou eenmaal rechter dan die van rubberen Rutte.

 13. poldi

  Elsevier
  ———
  Na dreun Italië wil Timmermans ‘meer solidariteit’.
  Extreem-rechts aan de poorten van de macht. Hoe denkt u daarover? De vraag wordt gesteld aan Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. Hij reageerde op de politieke aardverschuiving die de Italiaanse verkiezingen teweeg heeft gebracht: ‘We moeten nog harder werken om de Europese idealen over te brengen.’

  Zo te lezen heeft timmerfrans niets en dan ook niets geleerd !!

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/na-dreun-italie-wil-timmermans-meer-solidariteit-592885/

  Reacties
  ———-
  1) Ja de socialist Timmermans zal daar wel pijn aan hebben. Maar kijk uit: MET SOLIDARITEIT BEDOELEN ZE BETALEN.
  Dat is bij de socialisten altijd het refrijn geweest.

  2) Geen enkele, maar dan ook geen enkele zelfreflectie. Integendeel, nóg meer Europa.
  Het is tekenend hoe Brussel eigenlijk alleen met zichzelf bezig is en daarvoor de lidstaten nodig heeft.
  Wat een kortzichtigheid, wat een arrogantie. Hij predikt hier een Europa van en voor Brussel.

  3) De Hongaarse premier Viktor Orbán zei bijvoorbeeld zondag op een campagnebijeenkomst: ‘We hebben meer kinderen nodig, niet meer migranten.’” Klopt weer als een bus!

 14. Kees

  Ik denk dat de grote vraag blijft wat Duitsland zal gaan doen. De 2 partijen die nu weer gaan regeren hebben enorm verloren en die trend zet zich door. De AFD wordt steeds groter. Ook de populariteit van Marcon wordt steeds minder. Kortom, het draagvlak van de EU in zijn huidige vorm wordt elke dag minder, en dat is goed voor Europa!

 15. Frits Jansen

  PVV wil chaos. Elk doel dient als het maar tot de macht leidt. Dat u dat Wilders zich echt zorgen maakt over islamisering? Welnee, dat is voor hem slechts een middel om haat te zaaien en de aandacht te trekken.

  Vandaag de ga wordt steeds duidelijke dat ook de geharde aanhang van oliedomme PVV-aanhangers door begint te krijgen dat de magie van Wilders is uitgewerkt. Hij wordt al bijna moet van zijn eigen provocaties.

  Ik schreef al eerder dat hij Floor Dessing heeft ingeschakeld om een afgelegen eiland te zoeken waar hij een rustige oude dag kan genieten. Via satelliet zal hij ons dan al gauw zijn boek Mijn Strijd toesturen. Komt die titel u bekend voor, dan spreekt u vast een mondje Duits.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.