Gewoon in Nederland: echtpaar dat ex-moslims over het christendom leert dagelijks met de dood bedreigd

Christenvervolgingen iets uit het Midden-Oosten of andere conflictgebieden? Nou, nee dus: ook in ons eigen Nederland komt het helaas veelvuldig voor, zo bewijzen Faraidoun Fouad en echtgenote Wesselien wel met hun trieste verhaal.

Aan ieder zijn eigen geloof: dat is een grondwettelijk recht, en daar moeten we ook niet aan willen toornen in ons land. Zolang je je houdt aan de normen en waarden die gelden hier, dan maakt het wat mij betreft geen sikkepit uit of je christen, jood, moslim of wat dan ook bent. Zolang het, zoals gezegd, je meedraaien in onze samenleving (ja, op onze manier) maar niet in de weg zit.

Wat echter wél problematisch is aan de Islam, is de manier waarop veel aanhangers omgaan met geloofsgenoten die twijfelen aan hun geloof, of zelfs besluiten zich te bekeren. Volgens veruit de meeste Islamgeleerden is het een ware doodzonde om van je geloof te vallen, tenzij je naartoe overstapt naar de Islam. Maar als moslims overstappen naar een ander geloof, dat is simpelweg not done.

Dat verklaart dan ook waarom zoveel ex-moslims bijzonder bedreigd worden door hun (voormalige) geloofsgenoten. Dat kunnen Faraidoun Fouad en zijn vrouw Wesselien wel beamen: de van oorsprong Koerdische Irakees kwam als moslim naar Nederland, maar bekeerde zich na zeer positieve ontmoetingen met christenen langzaam tot het Christendom. Samen met zijn Nederlandse, eveneens christelijke vrouw runt hij nu de stichting Home for Kurds. Samen houden zij zich bezig met het opvangen van Koerdische vluchtelingen uit landen als Syrië en Irak. Dat doen zij vanuit een christelijk perspectief, wat betekent dat – wie dat wil natuurlijk – via hen in contact kan komen met het christelijke geloof.

Daar is aardig wat animo voor, zo blijkt uit het verhaal van Faraidoun:

Het Koerdisch-Nederlandse echtpaar is de drijvende kracht achter de organisatie Home for Kurds. Vanuit een statig pand in Rotterdam wil het echtpaar een thuis bieden aan Koerden en hen in aanraking brengen met het Evangelie. “Dit doen we door Koerden bij ons thuis uit te nodigen en hen te bezoeken,” vertelt Wesselien in Stem, het magazine van Stichting de Ondergrondse Kerk. “Elke dag komen er mensen bij ons eten. Dat zijn ex-moslims, maar ook Koerden die interesse hebben in het christelijk geloof. Twee keer per maand hebben we een weekend waarin we Bijbels onderwijs geven.”

Helaas heeft dit alles ook een schaduwzijde: zowel hij als zijn vrouw en de bezoekers worden stelselmatig met de dood bedreigt. Het echtpaar omdat ze moslims van hun geloof proberen te krijgen, en de gasten omdat ze als verraders worden gezien. Faraidoun komt met voorbeelden:

Nederlandse Koerden die naar de kerkdiensten van Faraidoun en Wesselien gaan, doen dit niet zonder risico. “Elke Koerd die bij ons naar de kerk komt, krijgt met vervolging te maken,” zegt Faraidoun. “Een van de jongeren die onze diensten bezoekt, wordt door zijn broer met zijn eigen bijbel op zijn hoofd geslagen omdat hij naar de kerk gaat. In de meeste gevallen is de vervolging echter niet fysiek, maar met woorden. Ze krijgen te horen: ‘Je bent vervloekt’, of: ‘Ik hoop dat je getroffen wordt door een bom als je naar de kerk gaat.’ Voor Koerden zijn dit soort vernederingen vaak zwaarder dan fysieke bedreigingen.”

Het is in-en-in triest dat zoiets mogelijk is in Nederland. De waaromvraag is natuurlijk geen echte vraag, zoals Thierry Baudet wel duidelijk maakt:

Rest te zien of hier ooit wat aan gedaan zal worden: ik zie het somber in, zolang we de door Baudet aangehaalde problemen niet onder ogen willen zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Ritter

  Door de illegale massa migratie (vaak onder het mom van “vluchteling”) van moslims naar Noord/West Europa zul je de dingen die je ziet in islamitische landen steeds meer in Noord/West Europa zien.

  Zoals meer kinderhuwelijken, Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken, eerwraak, enzovoorts. Ook dus het bedreigen van ex-moslims , Jodenhaat, en bedreigen van christenen.

  Veel moslims die naar Noord/West Europa migreren nemen hun islam (en bijbehorend gedrag) mee naar Europa en houden daaraan vast.

  Kortom, Noord/West Europa islamiseert ieder jaar een stukje meer.

  1. rafi

   Oplossing:

   1) alle illegalen eruit.
   2) alle leugenaars over hun vluchtverhaal (75%) eruit.
   3) alle gastarbeiders (ongeacht hun generatie van verblijf hier) eruit indien dan wel zodra werkloos (oftewel: herstel het principe van gastarbeid in ere – de bevolking is immers in de jaren zeventig nooit gevraagd of ze het goed vindt dat ze hier blijven, laat staan hun gezinnen over laten komen, al helemaal niet of gezinsVORMING accoord is).

   Dat scheelt bijna alle moslims.

   1. eRik2017

    @rafi
    Kan je ook accepteren dat er autochtone Nederlanders zijn die niet achter jouw relaas staan?

    1. rafi

     Ja, maar begrijpen doe ik hen niet.
     Zij vinden dus dat illegalen, dus lieden die na alle procedures van deze rechtstaat doorlopen te hebben toch hier niet mogen blijven omdat het in hun land veilig is, maar toch niet terug gaan, hier wederrechtelijk moeten mogen blijven? Wat stellen onze wetten dan nog voor?
     Zij vinden dus dat onechte vluchtelingen, economische gelukzoekers, voor wie de asielwet niet bedoeld is, toch hier mogen blijven, ook al liegen ze?
     Zij vinden dus dat het goed is dat gastarbeiders hier mochten blijven, ook als zij niet langer hier nodig zijn, blijkend uit hun werkeloos geworden zijn, en dat het goed is dat de bevolking hierom nooit is geraadpleegd, maar dit beleid door de strot kreeg geduwd, evenals opvolgende gezinshereniging en gezinsvorming?
     Die autochtonen zijn landverraders of niet goed snik. Maar beide categorieen zijn van alle eeuwen.

 2. eRik2017

  Mijn sympathie voor Baudet en FvD is afgelopen tijd gegroeid, en wat mij aantrok is het op een nette maar duidelijke manier van benoemen van zaken zoals ze zijn, zonder populisme.
  Het valt mij enorm tegen van Thierry Baudet dat hij hier kiest voor een populistische boodschap.

  Hij had ook de boodschap kunnen geven eenvoudig dat de integratie uit de pas loopt en dit niet kan worden getolereerd en dat FvD beloofd dit aan te pakken.

  Maar om nu even massaal aan te duiden waar het probleem ligt:

  ” Gevolg van decennialang onverantwoordelijk immigratiebeleid en laks, wegkijkend, falend integratiebeleid.”

  Vind ik net zo dom als ” Sluit alle moskeeen ”

  Niet goed Thierry, deze impulsieve tweets. Ik ben weer zwevend!

  1. RobertMarsman

   Dat is het probleem nog niet eens. Het probleem is niet falend integratiebeleid maar islam is het probleem. moslims kunnen nergens integreren waar islam niet de dominante religie of cultuur is.

   Sluit alle moskeeën daarentegen is nog niet eens zo heel erg dom maar eerder een begin van een oplossing.

   1. Ernst Quispel

    Een bizar idee, RobertMarsman, maar gelukkig vergt het een wijziging van de Grondwet. Dat is geen sinecure en dat is een geruststellend idee.

    1. RobertMarsman

     Jaja vind jij heilige huisjes sluiten waar haat gezaaid wordt tegen alles wat niet met islam te maken heeft een bizar idee. Ik niet hoor.

     1. Ernst Quispel

      Je hebt recht op je bizarre idee, beste Robert, en je mag het wat mij betreft ook van de daken schreeuwen, zolang er maar niets van terecht komt.

      Dat is het geval.

     2. Rechtsaf

      @Robert Ernst is een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen, telkens weer opnieuw.
      Sterker nog hij zal het aanmoedigen en hij zal het ten koste
      van alles verheerlijken, nog veel sterker!!!!!!, hij aanbidt het en vindt het écht verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..
      Ernst zal dit op geen enkele wijze tegenspreken.
      Ernst Schoffeert,zuigt,traineert is echt absoluut anti-Nederlander

   2. Pit

    @Robert: Wim is een zuigtrol, zuigtrollen gaan niet in op de inhoud maar draaien als strontvliegen om de stront. De inhoud van het bericht is een verschrikking en de zuigtrol komt niet van dan pure islampleitbezorging.

    #doodzwijgen

    1. eRik2017

     Nou ik ben wel zeer benieuwd naar Wim’s bevestiging van zijn verklaring.
     Even op blijven letten nu….

     #statementvanwim

 3. RobertMarsman

  Ernst Quispel Ik vind het altijd toch erg bizar dat iemand die zegt tegen haatzaaien te zijn dan weer wel voor moskeeën is. Als je inderdaad zo tegen haatzaaien bent zou je eigenlijk voor het sluiten van moskeeën moeten zijn aangezien het haatzaaien ook daar begint.

  “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… (Recep Tayyip Erdoğan)

  1. sonar

   Robert Marsman stop nu om met kwispedoris in debat te gaan hij is moslim en dat betekend Met Ons Samen Leven Is Moeilijk .
   Dat kan jij uit zijn reacties halen,echt van iemand zonder hersenen,of van iemand die geleerd heeft,maar weer gek geworden is van blijdschap.

   1. Ernst Quispel

    Ik ben geen moslim, sonar, lul niet zo dom.

    1. B. Pascal

     Maar echt neutraal ben je niet. Echt atheïsme bedrijf je ook niet, gezien je reacties. Dus wat de conclusie is: dat je voor christenhaat bent. Niets minder dan moslims doen. Nog een kleine stap er je wordt er een. Met een rode vlag ipv zwart.

     1. Pit

      @B.Pascal: Wim is een antisemitische islampleitbezorger die geen gelegenheid voorbij laat gaan om de leugen te verkondigen dat islam een religie is. Wim is een zuigtrol en zal bij gelegenheid ook z’n antichristelijke gal spugen als het gaat om de christelijke verworvenheden.

      #doodzwijgen

     2. Ernst Quispel

      Ik maakte mijn positie terzake religies al eerder duidelijk: ik heb geen hoge pet op van godsdiensten (dat zijn in mijn ogen dogmatisch-politieke systemen die de vrijheid van mensen inperken en geneigd zijn zich te richten op macht) maar geloof wel in een trancedente werkelijkheid die je wat mij betreft God, Allah, Brahman of Tao mag noemen. Er valt niet zoveel over te zeggen en als je erover begint te praten ben je het kwijt.

      Ik zie geen principieel verschil tussen de drie monotheïstische godsdiensten (Jodendom, christendom, islam). Ze zijn onderling geloofsinhoudelijk en in hun godsvoorstelling en maatschappijgerichtheid ook zeer verwant. De bezwaren tegen de islam zijn van dezelfde aard als die jegens Jodendom en christendom en richten zich op hun politiek-dogmatische uitwerking. In die uitwerking wedijveren ze vaak in onverdraagzaamheid, moordzucht, imperialisme en totalitarisme.

   2. Pit

    @Sonar: Wim is een islampleitbezorger, uit zijn bakkes zul je geen enkele veroordeling of verwerping lezen over islam of diens volgers. Zulke zuigtrollen moet je doodzwijgen, zij bevorderen de oorlogsverklaring die intrinsiek verbonden is aan islam.

    #doodzwijgen

  2. Ernst Quispel

   Marsman, ik ben niet voor moskeeën maar voor de vrijheid van godsdienst. Als we de grondrechten in dit land onderuit gaan halen omdat een bepaalde godsdienst ons niet aanstaat is het hek van de dam.

   Ik zie niets in de islam en ik vind dat we alles moeten doen om te bevorderen dat ze zich gaan aanpassen aan de moderne rechtsstaat , zoals christenen hebben gedaan. Het verbieden van een godsdienst is in dat streven het domste wat je kunt doen.

   1. eRik2017

    Nou kijk eens aan zeg! Dat is wel een hele stap @Ernst-Wim!
    ” ik vind dat we alles moeten doen om te bevorderen dat ze zich gaan aanpassen aan de moderne rechtsstaat ”
    Wij mogen aannemen dat je daarmee bedoeld, eigenlijk de rechtstaat zoals wij die in Nederland onderhouden, en niet waar deels Staat, deels de sharia bepaalt wat de rechtsstaat is zoals sommige staten die menen een rechtstaat te zijn.

    #goedevooruitgang

    1. Pit

     @Erik: Islam is geen godsdienst maar een totalitaire veroveringsideologie.
     Zuigtrol Wim is opzettelijk onwetend en houdt leugens in stand teneinde zijn islampleitbezorging kracht bij te zetten.

     #ideologie

     1. eRik2017

      Kajsa geloofde net zo in Rusische trollen als jij in Wim als voor de Islam.
      Laten wij even wachten of Wim nu gewoon zijn standpunt bevestigd…..

      Je weet he, Met wat hij verklaarde kan zijn vakantie naar Alanya nog wel eens worden geannuleerd.

    2. eRik2017

     Ernst-Wim? Kom er eens in! Plz even de bevestiging!

     1. eRik2017

      Eigenlijk ben ik net een politicus. net zolang blijven proberen tot het geen zin meer heeft en het er dus ook niet meer toe doet.
      Boeit mij ook niet veel meer.
      ik ben ontwimd! Ik moet toegeven Pit, als Ernst-wim hier gewoon geen reactie geeft, dan is zijn woord ook echt nu en in de toekomst niets waard!

      #ontwimmen #dagdds #ddstrolsite

    3. Ernst Quispel

     “Wij mogen aannemen dat je daarmee bedoeld, eigenlijk de rechtstaat zoals wij die in Nederland onderhouden, en niet waar deels Staat, deels de sharia bepaalt wat de rechtsstaat is zoals sommige staten die menen een rechtstaat te zijn.”

     Ja, dat bedoel ik, met de aantekening dat je bedoelt met een t schrijft.

     Overigens is de sharia geen monolitisch gegeven. De term zegt betrekkelijk weinig als je niet concretiseert wat hij omvat.

     p.s. Mijn naam is Ernst. Als je in het vervolg een inhoudelijke reactie van me wil zul je me zo moeten aanspreken.

     https://www.wrr.nl/publicaties/verkenningen/2006/04/12/sharia-en-nationaal-recht-rechtssystemen-in-moslimlanden-tussen-traditie-politiek-en-rechtsstaat—11

   2. RobertMarsman

    Jij leeft in een utopie. Ten eerste islam is geen religie maar een imperialistische ideologie vergelijkbaar met fascisme. En ten tweede zullen moslims zich nooit aan kunnen passen aan een moderne rechtsstaat waarin gelijkheid tussen man en vrouw bestaat. waar religies vreedzaam naast elkaar kunnen leven en noem maar op. De islam heeft namelijk zijn eigen recht en dat is de sharia. Dat is het enige recht die voor moslim autoriteit heeft en niet de wetten die hier gelden.

    Moslims kunnen nooit integreren in een vrije westerse samenleving gewoon omdat hun islam dat niet toelaat. Hoe meer men integreert in onze rechtsstaat des te meer afstand ze zouden moeten nemen van islam.

    Het probleem is dan ook helemaal niet gefaalde integratiebeleid maar het gevolg van het feit moslims niet kunnen integreren. En dat zullen ze nooit doen.

    En dan kan Baudet wel roepen dat het komt door gefaald integratiebeleid maar dan slaat hij de plank volledig mis.

    Van een moslim verlangen dat hij zich aanpast en onze normen en waardes omarmt is het zelfde als van een communist verlangen dat ze kapitalisme en vrijheid van religie omarmen. Dat zijn twee tegenpolen en die kan je niet samen hebben.

 4. Nasrani

  He Guusje, bedreigd door moslims. Fijne ideologie he, de islam. Blijf het maar een godsdienst niemen, je kinderen en kleinkinderen zullen je dankbaar zijn.
  De islam is een vergif en moet gestopt worden. Zijn aanhangers weg uit europa, goedschiks, en anders maar kwaadschiks.

  1. robroy

   Kwaadschiks zal het dan wel worden goedschiks is niet gelukt

  2. Guus Geluk

   Wie zegt dat de moslims kwaadschiks uit Europa moeten worden geworpen plaatst zichzelf buiten alle redelijke discussie.

   1. eRik2017

    @Guusje, heb jij ooit Ernst wel eens kritiek gegeven? dat je gewoon zei: Nou ernst, dat ben ik niet helemaal met je eens?

    1. Guus Geluk

     Getrol, niet op in gaan.

   2. robroy

    Het was een constatering Guus geen mening, wel bij de les blijven dank u

   3. Nasrani

    En verder wel inhoudelijk gelukkig. Je broeders en zusters zullen je dankbaar zijn.
    Maar idd, persoonlijk vind ik dat moslims uit europa moeten worden gedeporteerd wanneer ze niet vrijwillig willen vertrekken.

    1. Guus Geluk

     Deportaties waren in Nazi-Duitslabd aan de orde van de dag en daarna heeft Europa besloten nooit meer onschuldige mensen te deporteren. Je plaatst je, wederom, buiten elke redelijke discussie door de grootschalige deportatie van een geloofsgroep Nederlanders te bepleiten.

     1. Nasrani

      Je vergelijking gaat mank. De nazies deporteerden met de dood tot gevolg. Dat hoor je mij niet zeggen. Ik denk zelfs dat je bewust mijn woorden verdraait. Maar inhoudelijk reageren op het artikelel, waarin de ware aard van de islam wordt blootgelegd, heb ik je nog niet kunnen betrappen.

     2. Guus Geluk

      Andersom kan ik zeggen dat alle boeddhisten en hindoe’s moeten worden gedeporteerd, vanwege de hoge plaats die zulke landen innemen op de ranglijst can Open Doors, alsmede de schrijnende situatie van andere minderheden in boeddhistische landen.

      Dat is natuurlijk waanzin. Het deporteren van een geloofsgroep is op geen enkele wijze een oplossing, vooral niet daar veel moslims volledig verwesterd en geïntegreerd zijn.

      Wat Nederland moet doen is het werken aan de integratie, het tegengaan van intolerantie – want dat komt heus niet alleen van de moslims, hoewel men dat wel vaak zo probeert te framen – en het aanpakken van misdaad.

     3. Rechtsaf

      @Nasrani

      Dat is een nuance die Ernst/Guus/Wim niet kan onderscheiden, buiten het feit dat als je de islam aanvalt zij met gestrekt been dit zullen verdedigen…

      #ikblijfhetzeggen

     4. Guus Geluk

      Rechtsaf van Pitenbaaz vind ook dat alle moslims moeten worden gedeporteerd?

     5. sjun

      Definieer onschuldige mensen eens? In islam is een schuldige al iemand die niet de woorden van Mohammed gelooft en zijn Allah tracht te behagen. Ajem Choudary legt het nog eens uit: https://www.youtube.com/watch?v=69cvALxgU-Q

     6. Ernst Quispel

      We gaan de komende tijd enorm veel schuldige moslims ontmoeten.
      https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/jonge-moslims-doen-minder-aan-geloof-dan-ouders~a7201476/

      🙂

     7. eRik2017

      @Guus
      Als je hier gewoon niets op had gezegd, was er ook geen vervolg gekomen.

     8. Guus Geluk

      Sjun, als een moslim zich houdt aan de Nederlandse wetgeving, en zich niet schuldig maakt aan bedreiging of anderszins, is het een onschuldig persoon. Maar zelfs islamitische misdadigers worden niet stante pede gedeporteerd.

    2. Ernst Quispel

     Mogelijk vind je ook dat de zwaartekracht moet worden opgeheven.

   4. Rechtsaf

    @Guusje het verheerlijken van islam in een westers land en het vooral niet tegenspreken is nog veel erger, ik noem jullie ook islamprostituees

    1. Guus Geluk

     Pit, loop naar de pomp.

    2. Pit

     Rechtsaf: Geen Geluk is niet alleen een rugdekker, hij is ook nog een domme jongen dat hij het verschil niet kent tussen Pit en Rechtsaf.

     #linksaf

 5. B. Pascal

  Vrijheid van godsdienst, ja!
  Islam is geen godsdienst. Repressie!

  Ze hebben Mij vervolgd, ze zullen ook u vervolgen.
  Heb goede moed. Ik heb de wereld overwonnen!

  1. Pit

   Amen!

  2. Ernst Quispel

   Jawel hoor, geen serieuze godsdienstwetenschapper zal ontkennen dat de islam één van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten is. Die godsdiensten hebben alledrie sterk de neiging zich ook politiek te profileren en uit te drukken. Je zou dat de politiek-ideologische kant van die godsdiensten kunnen noemen en die vorm krijgt in uitingen als zionisme, christen-democratie en islamisme en alle variaties daar omheen. Dat betreft echter niet de kern van die godsdiensten maar veeleer een, wat mij betreft hinderlijk, bijverschijnsel.

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

   1. Rechtsaf

    @Pit kom niet aan Ernst’s islam want dan gaat hij gelijk in de verdediging.

    #Ernst=islamlover

    1. Ernst Quispel

     Tot zover de inhoudelijke reactie van Rechtsaf.

     1. Rechtsaf

      @ernst mijn reactie is zeker inhoudelijk.

      Ernst is namelijk een op en top islamverheerlijker en iedereen moet het lezen, Ernst is niet alleen een verheerlijker, nee, sterker nog, Ernst verdedigd het tot op het bot met uiteraard het schofferen van de Nederlandse burger als toetje.

      Ernst kan en wil geen enkel citaat leveren waarin hij ontkracht een de zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers van de islam te zijn.

      Ik heb gelijk en dat laat hij wederom zien, in zijn reactie, door het christendom te schofferen en hij de islam zal verdedigen met alles wat in zijn macht ligt, sterker nog, hij zal het aanmoedigen, verheerlijken en nog veel sterker, hij aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.

      #islamnazi

   2. B. Pascal

    Welke ‘’serieuze godsdienstwetenschapper’’ bedoel jij? Een verlichte linkse zeker!
    Jij als Atheïst blijft maar bezig om de theisten. Een bewijs van je theïsme.

    De oudste godsdienst het jodendom & christendom zijn één. Het christendom is ontsproten uit het jodendom. De islam is voorgekomen uit de natuurgodsdienst: maangod (Mohammed) en is de jongste (Het archeologische bewijs demonstreert dat de dominante religie van Arabië de cultus was van de maangod). Islam heeft daarom nog een maancirkel in haar ‘’logo’.’

    Het grootste verschil:
    De mens is een afschijnsel van God.
    De mens bestaat uit een lichaam, een geest en een ziel. Hij is drieenig wezen.
    Wanneer er één deel niet is leeft hij niet. De ziel is de oorsprong en type van leven; het karakter; de geest is de uiting gebruikt door het verstand; het lichaam is het middel waarmee
    de ziel zich zelfstandig over de aarde kan bewegen.
    Het jodendom en christendom zien God als een meervoudig wezen (drieenig). Drievuldig één in één wezen, God communiceert in Zichzelf. Hij overlegt in Zichzelf.
    Dit is de grootste en oudste waarheid, de oorsprong van alle het leven. Al het leven heeft een deel van dit afschijnsel in zich.

    De Islam ontkent een meervoudig wezen als God. De god van de Islam kan niet drievuldig zijn, immers hij is te hoog om zich met een mens te bemoeien, zoals Mohammed zegt.
    In wezen kan allah niet met zichzelf overleggen en communiceren. Hij kan daarom niet alomtegenwoordig zijn. Hij bewaard en onderhoud daarom de aarde ook niet.
    Hij is te hoog om in het kleine te kunnen zijn. Hij eigenlijk niet volledig en daarom niet almachtig.
    Hij heeft mensen nodig om zijn wil te profileren. Wij zien wat de uitwerking is. Hij is geen God!

    De koran is voor 75% politiek gericht. De bijbel en thora heeft 2a3 boeken waarin landsbestuur in beschreven wordt. Geen politieke voorkeur! Dat viel onder vrijheid, de gedachten van mensen vallen onder vrijheid van geweten. De Koran wil de gedachten van mensen sturen. De koran doet daarom niets onder voor een ideologie. De politieke voorkeuren binnen het christendom zijn niet te vinden in de bijbel maar zijn menselijk. De koran is wel politiek en dicteert politiek.
    Een groot verschil!

   3. sjun

    Tuurlijk
    https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/islam-ideologie-of-religie-1.566752

    Islam de enige ‘godsdienst’ die het vooral over ongelovigen heeft en wat daarmee moet.

    1. Ernst Quispel

     Sjun meent dat in de Koran is geregeld dat op geloofsafval in de islam de doodstraf staat. De duizenden ex-moslims die hier leven werden weliswaar nog niet om het leven gebracht maar dat is slechts een kwestie van tijd.

     Toch?

     1. sjun

      Mohammed was op zijn sterfbed zeer duidelijk over wat er met afvalligen diende te gebeuren. De doodstraf voor afvalligheid is vooral gebaseerd op de Hadith. De islamitische wet is evengoed gebaseerd op de Hadith als op de Koran.

      Bukhari 4.52.260:
      Ikrima heeft overgeleverd:
      Ali liet een aantal mensen verbranden en dit nieuws bereikte Ibn ‘Abbas, die zei, “Was ik in zijn plaats geweest had ik hen niet verbrand, aangezien de Profeet gezegd heeft, ‘Straf niemand met Allah’s straf.’ Er is geen twijfel, ik zou hen gedood hebben, aangezien de Profeet gezegd heeft, ‘Indien iemand (een moslim) zijn godsdienst verwerpt, dood hem.’ ”

      Bukhari 9.83.17:
      ‘Abdullah heeft overgeleverd: Allah’s Apostel zei,
      “Het bloed van een moslim die verklaart dat niemand het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allah en dat ik Zijn Apostel ben, kan niet vergoten worden behalve in 3 gevallen: Als vergelding voor moord, een getrouwde persoon die overspel pleegt en degene die afvalt van de Islam en de Moslims verlaat.”

      Maar ook de koran drukt zich in die richting uit:

      4.89. Zij [de huichelaars, hypocrieten, slechte moslims] wensen dat gij verwerpt, evenals zij hebben verworpen, zodat gij aan hen gelijk zult worden. Neemt derhalve geen vrienden uit hun midden totdat zij voor de zaak van Allah werken. En indien zij tot vijandschap vervallen, grijpt hen dan en doodt hen waar gij hen ook vindt; en neemt vriend noch helper uit hun midden.

      Mohammed loochenen is al tot vijandschap vervallen. Theo van Gogh ondervond het zelfs in Nederland ook.

      Jouw ‘duizenden’ ex-moslims, zo die al bestaan in Nederland, leven voortdurend in angst dat hun geloofsverlating uitkomt en een broeder wat rechter in de leer de opdracht van Mohammed de profeet der moslims uitvoert. Jij steekt ze met je opmerkelijke witwaspogingen nog eens een descriptief mes in de rug. Wees er maar trots op.

      Terzake je gezwatel over door jou aan Hitler toegeschreven christendom vond al vaker een uiteenzetting plaats. http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=21930#p362032

     2. Ernst Quispel

      Uit het feit dat de moslims in Nederland zich kennelijk geen donder gelegen laten liggen aan de leringen van Mohammed ter zake de geloofsafval die Sjun zo vlijtig in zijn islamofobe schriftje heeft opgeschreven, moet worden afgeleid dat het met de secularisatie van de moslims in Nederland harder loopt dan Sjun en de PVV ons willen doen geloven. In zijn kringen heerst namelijk de overtuiging dat Nederland in rap tempo islamiseert, dat voor moslims die de islam verlaten de doodstraf subiet wordt voltrokken en, gelet op het schokkende filmpje waarmee Geert dezer dagen ons de stuipen op het lijf probeerde te jagen, de islam per definitie en alomvattend staat voor alles wat gruwelijk en moorddadig is.

      De feiten in Nederland onderschrijven deze voorstelling van zaken niet echt maar dat tast het islamofobe denkraam nauwelijks aan: als de feiten niet kloppen met de islamofie theorie is dat alleen maar heel vervelend voor de feiten.

 6. Babaji538

  Eine Zigarette, bitte!
  Petra Hermans

 7. sjun

  In hetzelfde Nederland werd ook al op dinsdag 2 november 2004 een cineast die niet over de onaanraakbaar verklaarde Mohammed en zijn directieven te spreken was overhoop geknald terwijl gepoogd werd hem te onthoofden. Toen dat niet lukte werd het lijk als prikbord voor een volgende bedreiging gebruikt.

  1. Guus Geluk

   “die niet over de onaanraakbaar verklaarde Mohammed en zijn directieven te spreken was overhoop geknald terwijl gepoogd werd hem te onthoofden. Toen dat niet lukte werd het lijk als prikbord voor een volgende bedreiging gebruikt.”

   Als je wilt klinken als een intellectueel, moet je daarvoor wel je best doen. Dit is niets.

 8. Nasrani

  @guusje. Nog steeds niet inhoudelijk gereageerd op dit artikel. Het eigene van de islam is toch duidelijk verwoord. Afvalligen worden niet getolereerd. Ook niet in Nederland. ( en dan hebben wij Kuzu, die met kotsgeluiden reageert als daar aandacht voor wordt gevraagd door de SGP).
  Als je Christen bent heb ik zeer weinig respect voor jou. Ik snap werkelijk niet hoe je de islam nog kunt verdedigen. Werldwijd hebben mijn broeders en zusters het zwaar te verduren onder het juk van deze giftige ideologie. Maar nu dus ook( al lange tijd kan ik je uit eigen ervaring vertellen) in Nederland. Ik schaam me daarvoor. En voor jou.

  1. Guus Geluk

   De misvatting van jou (en de trol Pit alias, alias) is de stelling dat ik de islam verdedig. Ik verdedig de islam niet, maar ik verdedig de Godsdienstvrijheid, en in dit geval ook het recht van mijn islamitische medelanders om in Nederland te verblijven – mits men de beschikking heeft over een verblijfsvergunning.

   Andersom kan ik zeggen dat christenen – en moslims – lijden onder het regime in India, Myanmar en Nepal. Regeringen en meerderheden van Boeddhistische danwel hindoeïstische signatuur. Betekent dat dat we alle boeddhisten en hindoe’s uit Europa moeten verdrijven? Welnee, dat is geen oplossing.

   Daarmee is ook gezegd dat religies geen mensen ondrukken of vermoorden, maar mensen, mensen onderdrukken en vermoorden.

   1. Nasrani

    Dus teksten uit de koran die het tegenovergestelde ( nml iedereen wel onderdrukken die geen moslim is) beweren zijn onjuist? Je bent niet wijs. Daar waar de islam regeert is onderdrukking van alle anders denkenden. Ongelofelijk dat je dat nog durft te ontkennen. Eigenlijk is dat praten tegen beter weten in. En dom. Want de bewijzen liggen voor het grijpen.

    1. Guus Geluk

     Dat geldt ook voor boeddhistische danwel hindoeïstische overheden – is het je bijvoorbeeld bekend dat India op de ranglijst van Open Doors een hogere plaats inneemt dan Saoedi-Arabië? Het geweld en de intolerantie ten opzichte van andersgelovigen (christen, moslims) is in zulke landen schrikbarend toegenomen.

     Vanmorgen een artikel hieromtrent: https://nos.nl/artikel/2222694-zwangere-vrouw-lokt-indiase-dokter-in-de-val-geslachtsecho-mag-niet.html

     Maar is de oplossing van intolerantie binnen de islam of boeddhisme dan een grootschalige deportatie van zo’n bevolkingsgroep? Nee, niet bepaald. In elk geval niet in mijn optiek. Wat Nederland te doen staat is het tegengaan van intolerantie, het voeren van een realistisch immi- en integratiebeleid en het efficiënt aanpakken van misdaad onder allochtone jongeren.

     1. sjun

      Is het niet verstandiger de kraan dicht te draaien alvorens te gaan dweilen?

     2. Guus Geluk

      Ja. En daarom: “is het tegengaan van intolerantie, het voeren van een realistisch immi- en integratiebeleid en het efficiënt aanpakken van misdaad onder allochtone jongeren.”

    2. Pit

     @Nasrani: Geen Geluk, Wim’s rugdekkertje, probeert een ‘maar-zij-ook-je’ te doen om ons af te leiden van de leringen van Mohammed die de wereld bepaaldelijk geen prettiger oord hebben gemaakt.

     #islampleitbezorger

     1. Guus Geluk

      Ik prik Pitenbaazs bubbel door en dat veroorzaakt enige kortsluiting.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.