Goed nieuws: Kabinet gaat asielzoekers aanpakken die landen ‘shoppen’

In de Europese Unie hebben we een zeer groot probleem, want we hebben de Schengenzone. Dat is niet alleen een groot probleem als het gaat om internationale criminaliteit, maar ook met betrekking tot immigratie. Migranten die de buitengrenzen van de Europese Unie binnentreden kunnen door de open grenzen naar elk ander land toe en daar settelen. Dat wil het Kabinet nu aanpakken.

Dit wil het kabinet regelen met de andere EU-lidstaten, staat in een brief aan de Tweede Kamer. Het Europees asielbeleid moet volgens Nederland vergaand worden afgestemd, zodat ‘asielshoppen’ wordt tegengegaan.

Ook is het van belang om het doorreizen van asielzoekers die elders al een asielverzoek hebben ingediend, zogeheten secundaire migratiebewegingen, verder te ontmoedigen, meldt initiatiefnemer staatssecretaris Harbers (asiel).

Zo lang ‘vergaande afstemming’ niet betekent dat er een volledige integratie is van asielbeleid in Europa, is dit een zeer goed idee. Als het ook echt uitgevoerd kan worden, dan worden heel veel migranten die Nederland betreden weer teruggestuurd. Frankrijk kan er dan ook heel veel kwijtraken, want daar is het een zeer groot probleem geworden.
Daarnaast wil het Kabinet ook dat er een faire verdeling is van migranten over de gehele Europese Unie. Als dat een belangrijk onderdeel wordt van de onderhandelingen, dan kan het veel tegenstand verwachten van Midden- en Oost-Europa. Die landen willen geen verdeling en zullen er alles aan doen om dat tegen te gaan. Dan komt dit plan van het Kabinet ook in gevaar. Voor nu is het een plan waar ik de uitwerking wel graag van wil zien.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Ritter

  De meeste asielzoekers , die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa af reizen zijn in werkelijkheid economische immigranten die vanwege de de uitkeringen en dat soort dingen naar een Noord/West Europees land willen.

  Het is dus in essentie geen “vluchtelingen” probleem maar een migratie probleem.

  Een van de manieren om te voorkomen dat ze komen is het minder (financieel)
  aantrekkelijk maken om te komen. B.v. geen uitkering in de eerste vijf jaar en geen gezinshereniging en dat soort dingen.

  Denemarken heeft al zo’n systeem.

  Neem nu b.v. de asielzoekers die een verblijfsvergunning krijgen en die daarna op vakantie gaan naar het land van herkomst wat ze z.g. “ontvlucht” waren. Gelijk de verblijfsvergunning afpakken.
  ——-
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

  1. wheelboy

   Ritter .
   Helemaal mee eens . Australië heeft ook al zon beleid .Eerste 10 jaar krijg je daar niets .Je moet er zelf voor je zorgen . Na 10 jaar netjes te hebben opgepast heb je dezelfde rechten als iedere Australiër .Zo zou het hier ook moeten gaan .Wil je je verzorging staat behouden .Anders wordt het onbetaalbaar .Waardoor de onderlagen van de bevolking de rekening gepresenteerd krijgen .En dat zie je nu al voor een groot gedeelte gebeuren .

  2. Frits Jansen

   Je krijgt geen asiel als je geen vluchteling bent. Albanezen en Kosovaren worden massaal teruggestuurd.

   Dat gezeur over open grenzen moest ook maar eens uit zijn. Ik ben oud genoeg om het tijdperk vóór “Schengen” nog bewust te hebben meegemaakt, en toen werd er minder gecontroleerd dan nu! Zo lang we geen “Berlijnse” muren langs onze grenzen bouwen kan iemand altijd illegaal de grens over komen. En het leven is geen pretje als je hier illegaal bent (d.w.z. “zonder geldige verblijfstitel”): je moet voortdurend “onder de radar” blijven.

   Onze huidige asielverdragen zijn een uitvloeisel van mensonterende toestanden rond de Tweede Wereldoorlog, toen vluchtende Joden overal voor een dichte deur stonden, en alleen welkom waren in Auschwitz. DS zal deze oden wel “asielshoppers” noemen.

 2. Ni28

  Dit plan zou een korte tussenstap moeten zijn voor de volledige afsluiting van de buitengrenzen. Vanaf dat moment alleen de echte vluchtelingen toelaten onder strikte voorwaarden. Dus geen opmaat voor eerlijke verdeling maar de laatste stap voor de echte afsluiting van de buitengrenzen. Heel goed voor hele Europa. Laat Europa Europa blijven, het is al genoeg aangetast.

 3. Bon-vivant

  Onze journalist Lars Benthin schrijft:
  “Zo lang ‘vergaande afstemming’ niet betekent dat er een volledige integratie is van asielbeleid in Europa…”
  Dit lijkt mij nu juist wel een heel goed idee. Als in de hele EU hetzelfde asielbeleid geldt, heeft asielshoppen minder zin.

  Verder schrijft hij:
  “Daarnaast wil het Kabinet ook dat er een faire verdeling is van migranten over de gehele Europese Unie. …kan het veel tegenstand verwachten van Midden- en Oost-Europa. Die landen willen geen verdeling en zullen er alles aan doen om dat tegen te gaan.”
  Zoals ik al eerder betoogde, zouden deze landen keihard onder druk gezet moeten worden, desnoods snijd je ze af van EU-subsidies en andere EU-voordelen. Als ze dat niet bevalt, zijn ze vrij om de EU te verlaten.

  1. Fortiori

   Het zou inderdaad een juiste zet zijn om weigerachtige landen aan te pakken. Hongarije wat ruim 2x Nederland in oppervlakte is en 3e netto ontvanger van EU subsidie, is kandidaat nr. 1 Het is wonderlijk waarom sommigen zich haasten om die bolknak Viktor Orban nog een veer in z’n achterste te pluggen. Het land neemt niemand op.

   1. Ritter

    Fortiori

    Waarom zouden Hongarije en Polen zo gek zijn om gelukszoekers op te nemen.

    Immers de meeste asielzoekers zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar asielzoekers die om economische redenen (lees uitkeringen) naar West Europa reizen.

    De West Europese leiders zijn zo gek om dat te doen………maar waarom zouden de Oost Europese landen dit slechte “open grenzen” beleid moeten volgen?

    Daarbij zijn de meeste asielzoekers moslims die hun islam en bijbehorend gedrag meenemen naar Europa en daaraan vasthouden.

    Heeft u zich weleens afgevraagd waarom West Europa grote problemen heeft met moslims ( terreur aanslagen; veel moskeebouw; Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht zoals in Engeland; enzovoorts) en deze problemen in Oost Europa niet voorkomen?

    1. Ernst Quispel

     “Immers de meeste asielzoekers zijn geen echte vluchtelingen”

     Dit mantra wordt eindeloos herhaald omdat er ook wel sprake van schuldgevoel is. Door vluchtelingen weg te zetten als profiteurs wordt dit schuldgevoel weggeduwd.

     1. Ritter

      Ernst Quispel

      De asielzoekers reizen door meer dan 6 veilige landen om Noord/West Europa te bereiken. Omdat ze precies weten waar de “honingpot” staat.

      Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
      https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

     2. tomygun

      Ritter ,
      De mafklapper is aan het zuigen het zal wel een
      pedo homo zijn die kunnen niets anders .
      Echte Nederlanders zijn er voor de Nederlander .
      Wij zijn er voor een land als die echt hulp nodig
      heeft zo als een buurland .

     3. Stanly2000

      Ernst, het is helaas waar 60% van de mensen die naar Europa komen zijn geen vluchtelingen. Uitspraak van ons aller talenwonder Frans T.
      Waarschijnlijk ziet hij het nog te rooskleurig.

    2. Peter Loosduinen

     Ritter heeft gelijk !
     Waarom zouden de Oost Europese landen dit slechte “open grenzen” beleid moeten volgen?
     Wij zijn dom en zij zijn slim !

   2. Stanly2000

    Hongarije is een prachtig land, laten we dat zo houden. Waren er maar meer Orbáns in Europa dan zag het hele continent er beter uit. Onze “leiders” verkwanselen heel Europa.

   3. Original NL

    Ach…de kansparels willen helemaal niet naar polen hongarije of roemenie daar zijn de uitkeringen veel te laag.

  2. tomygun

   Bonyour,
   Mafklapper blijf van die oost europese landen af
   zij zijn een buffer tussen oost en west.
   Zij hebben ons bijna niets tebieden maar ja de linkse
   hufters houden van landje pik en in de zelfde periode
   hun eigen land in de uitverkoop doen .
   Als puntje bij paaltje komt heeft er niet 1 het recht
   zich hier als geluk zoeker neer tesrijken na 4000 km .
   Oprotten met dat spul .

  3. Stanly2000

   “Als in de hele EU hetzelfde asielbeleid geldt, heeft asielshoppen minder zin.”
   Water stroomt naar het laagste punt, maar asielshopper stromen naar de hoogste uitkering. De shoppers zouden als ze al in Oost Europa willen blijven 3 tot 4 maal zoveel krijgen als de oost-europese burgers. Of zullen we gelijk maar het loon, uitkering ed voor heel de EUSSR op een niveau brengen.

 4. Guus Geluk

  Vanmiddag gaf ik aan het volledig eens te zijn met het versterken van opvang in de regio. Hoe graag we het misschien ook zouden willen, niet iedereen kan hier worden opgevangen.

  1. tomygun

   Guus ,
   Met dank aan de geen die zich democraat maar gewoon
   linkse hufters zijn ,
   Bush sr , Clinton ,Bush jr , Obama , tuig is het ! .

   1. Guus Geluk

    Ja, we vergeten weleens dat de migrantenstroom voor een groot deel een uitvloeisel is van Westers wanbeleid.

    1. Holland

     Amerikaans wanbeleid.

     1. Guus Geluk

      Correct, Amerikaans wanbeleid. Europa zat met de gebakken peren.

      Zolang de Amerikanen Sisi maar niet omver gaan werpen. Dan zijn we nog verder van huis dan dat we al zijn.

 5. Babaji538

  Ik zie het als een misdaad tegen de mensheid.
  Het is het stadium van ‘kronkelende wormpjes’
  reeds ver voorbij geschreden.
  Goed nieuws? Laat me niet lachen.
  Met een mooie herinnering, aan de “Nederlanden”.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonologen, een misdaad tegen de mensheid.

 6. George van de linden

  Dat de niets presterende regeringsleden van het kabinet Prutte 3 in staat zijn in hun ondoelmatigheid te trachten elkaar de loef af te steken, vooruit, zelfs de meeste geharde echte Nederlander raakt er aan gewend. Maar wat staatsecretaris Mark Halbers (VVD) en nog niet zo lang geleden wethouder in Rotterdam vandaag presteert is het voorlopige hoogtepunt de Haagse onzin , of beter gezegd “Ge El U El “.
  Halbers schreef vandaag een brief naar de Tweede kamer waarin hij het door het kabinet voorgestelde Zes pijlers plan voor het beheersbaar maken van de nog steeds doorgaande migratie en de niet functionerende integratie presenteert.
  Naast de gebruikelijke kreten over beter dit en beter dat, komt de regering ook met een plan om naast de COA’s ook landelijk 3 LVV’s op te richten.
  Migranten zonder verblijfsrecht die, om wat voor reden dan ook niet vanuit het reguliere terugkeerproces – ofwel via zelfstandige terugkeer, ofwel via gedwongen terugkeer – vertrekken, plaatsen gemeenten in een lastige positie. Gemeenten worden dagelijks geconfronteerd met de maatschappelijke gevolgen van illegaal verblijf, voornamelijk op het vlak van openbare orde en gezondheidszorg. Omdat het bieden van tijdelijk onderdak soms instrumenteel kan zijn, kunnen deze migranten in de toekomst onder voorwaarden en voor een beperkte periode terecht in één van de op te richten Landelijke Vreemdelingen Voorzieningen (LVV’s).
  Angstvallig wordt gezwegen over het feit dat dit eigenlijk gesloten inrichtingen zouden moeten zijn, om te voorkomen dat afgewezen asiel- zoekers onderduiken. Nadat Rutte 2 voor de PvdA chantage door de knieën ging is illegaal verblijf in ons land niet langer strafbaar.
  Verder pleit Halbers voor een verbeterede controle bij de Nederlandse grenzen, zodat asielzoekers die uit een veilig land komen, terug kunnen worden gestuurd naar het land waar zij de EU zijn binnengekomen. Hij verwijst hiermee naar het Dublin 3 verdrag. Wie echter regelmatig de grenzen van Nederland binnenkomt , weet dat er van een goede controle geen enkele sprake is.
  Voor de rest, wij hebben even voor u 2 hoogtepunten uit 14 pagina’s gezwets uitgelicht, is het een zwakke poging van de regering om te laten zien, dat er in den Haag over deze brandende kwestie wordt nagedacht. Niets is minder waar, het is weer pappen en nathouden.
  Het verdient de moeite de brief eens aandachtig door te lezen:

  https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/mark-harbers/documenten/kamerstukken/2018/03/30/brief-tweede-kamer-integrale-migratieagenda

  Veel plezier met dit verhaal van een zwakzinnige!

  1. tomygun

   George ,
   +++++

  2. Steve Van der Vekens

   Ik heb geprobeerd het te lezen, maar ik kwam niet verder dan de eerste zin. Antwoordt: “Wij hebben nooit om die immigratie – waarvoor iedereen een tandje zou moeten bijsteken – nooit gevraagd. Rot op met je linkse, hoorndolse, watertrappelende kabinetsbrief en haal dat schorem hier weg!
   Mooi stuk George.
   ++++++

 7. wheelboy

  Het Probleem zit hem in het VN verdrag van de vluchteling .Dat is ergens in de 50s of 60s van de vorige eeuw getekend door hoop landen .Toen zag de wereld er heel anders uit en was het verplaatsen regionaal ipv over de hele wereld .

  Dit verdrag zal moeten worden aangepast .Zodat er een soort van Zone opvang is . BV je deelt Afrika in 3 zones Europa 1 zone Azie in zones en daar vang je op .Voordeel daarvan is dat je veel minder economische vluchtelingen krijgt en qua cultuur het dichter bij mekaar zit . En de opvang in die zones ten allertijde tijdelijk is .Na de oorlog meteen terug .Ook al is het na 10 jaar . En niet ja maar Mohammed is hier geboren dus zielig .Nee je wist dat het tijdelijk was .Ook geen rechten verlenen zoals AOW kinderbijslag enz . Want vergis je niet Iedere vluchteling die hier na zijn 15e verblijft heeft ook recht op AOW .Zij het voor het gedeelte dat hij in Nederland verblijft of verbleef.

 8. mening66

  En dat geloven ze zelf?
  Hebben ze dan al toestemming van DDR Merkel?
  Ze willen zo graag stoer doen dit kabinet maar het blijven Calimero ,s met een minderwaardigheid probleem zo groot als de Eiffeltoren.
  Ze willen mee spelen met de grote landen maar het enige wat NL kabinet mag doen is zorgen voor geld, veel geld.
  En verder sssst bek houden.

 9. Steve Van der Vekens

  Het duurt te lang, allemaal spelletjes.
  De Islam had zich hier met zijn marginale godsdienst (om te verdoezelen hoe barbaars ze zijn) en dito kledingsgewaden nooit mogen nestelen, want als herfstbladeren bij onguur weer op de grond, begint onze grond ook te rotten.

 10. Pit

  Dit Kabinet gaat helemaal niemand aanpakken, Brussel zal daar wel een stokje voor steken.

 11. rafi

  Afgesproken bij verdrag is dat het land van eerste opvang het probleem zelf maar oplost. En terecht. Want daar is het al veilig. Niet pas hier. Ten tweede is NL het dichtbevolkte land van de EU, en al veel te vol, dus heeft NL er recht op heel veel economische asielzoekers terug te sturen. Plus de illegalen en werkeloos geworden gastarbeiders. Er moet als norm de bevolkingsdichtheid gehanteerd worden. Zo logisch als wat. Erna natuurlijk Nexit.

 12. Duke

  Dat kunnen ze al lang uitvoeren. Daar hebben we het Dublin-verdrag voor.

 13. Steve Van der Vekens

  Zeg maar gewoon plunderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.