Rusland betaalt met gelijke prijs terug: zet twee Nederlandse ambassadeurs uit

Rusland betaalt met gelijke prijs terug: zet twee Nederlandse ambassadeurs uit

Het Westen is niet zo blij met Rusland door de vergiftiging van ex-spion Skripal in het Verenigd Koninkrijk. Zo werden in veel Westerse landen Russische ambassadeurs uitgezet. Rusland had een reactie daarop en gaf aan dat het land hetzelfde aantal ambassadeurs zou uitzetten. Daar zijn nu dus twee Nederlandse ambassadeurs bij gekomen.

Een Russische woordvoerder zei vanochtend dat president Poetin nog steeds nauwe banden wil onderhouden met andere landen, ondanks het besluit om westerse diplomaten uit te zetten.

Ambassadeurs uitzetten is in de diplomatieke wereld een heel zwaar wapen. Het geeft meestal aan dat de relatie heel erg slecht is geworden en dat verdere stappen tot agressie kunnen leiden. Toch lijkt het in veel opzichten toch een actie om te provoceren en elkaar af te troeven. Men is al bang dat het tot een nieuwe Koude Oorlog zal leiden, maar zover zijn we gelukkig nog niet. Desondanks lijkt het Westen een harde confrontatie met Rusland niet uit de weg te gaan en doet het zo veel mogelijk om weer ruzie te krijgen met de supermacht. Dat is een scenario die allemaal niet willen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties