Rusland betaalt met gelijke prijs terug: zet twee Nederlandse ambassadeurs uit

Geen categoriemrt 30 2018, 16:00
Het Westen is niet zo blij met Rusland door de vergiftiging van ex-spion Skripal in het Verenigd Koninkrijk. Zo werden in veel Westerse landen Russische ambassadeurs uitgezet. Rusland had een reactie daarop en gaf aan dat het land hetzelfde aantal ambassadeurs zou uitzetten. Daar zijn nu dus twee Nederlandse ambassadeurs bij gekomen.

Een Russische woordvoerder zei vanochtend dat president Poetin nog steeds nauwe banden wil onderhouden met andere landen, ondanks het besluit om westerse diplomaten uit te zetten.

Ambassadeurs uitzetten is in de diplomatieke wereld een heel zwaar wapen. Het geeft meestal aan dat de relatie heel erg slecht is geworden en dat verdere stappen tot agressie kunnen leiden. Toch lijkt het in veel opzichten toch een actie om te provoceren en elkaar af te troeven. Men is al bang dat het tot een nieuwe Koude Oorlog zal leiden, maar zover zijn we gelukkig nog niet. Desondanks lijkt het Westen een harde confrontatie met Rusland niet uit de weg te gaan en doet het zo veel mogelijk om weer ruzie te krijgen met de supermacht. Dat is een scenario die allemaal niet willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten