Goed nieuws: Kabinet gaat asielzoekers aanpakken die landen 'shoppen'

Goed nieuws: Kabinet gaat asielzoekers aanpakken die landen 'shoppen'

In de Europese Unie hebben we een zeer groot probleem, want we hebben de Schengenzone. Dat is niet alleen een groot probleem als het gaat om internationale criminaliteit, maar ook met betrekking tot immigratie. Migranten die de buitengrenzen van de Europese Unie binnentreden kunnen door de open grenzen naar elk ander land toe en daar settelen. Dat wil het Kabinet nu aanpakken.

Dit wil het kabinet regelen met de andere EU-lidstaten, staat in een brief aan de Tweede Kamer. Het Europees asielbeleid moet volgens Nederland vergaand worden afgestemd, zodat ‘asielshoppen’ wordt tegengegaan.

Ook is het van belang om het doorreizen van asielzoekers die elders al een asielverzoek hebben ingediend, zogeheten secundaire migratiebewegingen, verder te ontmoedigen, meldt initiatiefnemer staatssecretaris Harbers (asiel).

Zo lang 'vergaande afstemming' niet betekent dat er een volledige integratie is van asielbeleid in Europa, is dit een zeer goed idee. Als het ook echt uitgevoerd kan worden, dan worden heel veel migranten die Nederland betreden weer teruggestuurd. Frankrijk kan er dan ook heel veel kwijtraken, want daar is het een zeer groot probleem geworden.

Daarnaast wil het Kabinet ook dat er een faire verdeling is van migranten over de gehele Europese Unie. Als dat een belangrijk onderdeel wordt van de onderhandelingen, dan kan het veel tegenstand verwachten van Midden- en Oost-Europa. Die landen willen geen verdeling en zullen er alles aan doen om dat tegen te gaan. Dan komt dit plan van het Kabinet ook in gevaar. Voor nu is het een plan waar ik de uitwerking wel graag van wil zien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties