Guy Verhofstadt valt Europese christen-democraten hard aan vanwege Viktor Orbán

De Europese verkiezingen komen er aan in 2019 en nu barst de campagne al los. Voor zoverre je kan spreken over een ‘Europese campagne’, want nog steeds is er in het algemeen weinig te merken van die verkiezingen. Het staat te ver van de mensen. Guy Verhofstadt heeft alvast hard uitgehaald naar de christen-democraten en snapt niet dat ze nog in zee gaan met Viktor Orbán.

De Hongaarse premier, Orbán, is politiek gezien een van de grootste politieke vijanden van Verhofstadt. Hij representeert alles waar de leider van de Europese liberalen van walgt: euroscepticisme, nationalisme en rechts-conservatief. Daarom snapt hij ook niet waarom de grootste partij in het Europees Parlement, de christen-democratische EVP, nog samenwerkt met Orbán. Hij heeft natuurlijk wel een beetje gelijk, want de partij van Orbán is veel rechtser dan de EVP is. Toch wel de Europese partij de Hongaarse partij er graag bij hebben.

Orbán heeft laten zien dat hij een geduchte politieke tegenstander is in de Europese arena en hij laat ook zien dat de christen-democraten hem nodig hebben om nog enigszins rechts en conservatief over te komen. Daarnaast leidt Orbán de zogeheten Visegrad-landen. Een groep Midden- en Oost-Europese landen die erg kritisch zijn op de immigratiepolitiek van de Europese Unie.

Waar doelt Verhofstadt op? Hierop:

‘We hebben een tegenstander die anders is dan wij,’ zegt Orbán, doelend op Soros. ‘Hij werkt niet met open vizier, maar in het geniep. Hij is niet eerlijk, maar bedriegt, hij is niet nationaal, maar een kosmopoliet. Hij gelooft niet in werken, maar speculeert met geld. Hij heeft geen vaderland, omdat hij denkt dat de hele wereld van hem is.’

Wat dit te maken heeft met antisemitisme is mij een raadsel, maar de Europese verkiezingen zijn ineens een stuk interessanter geworden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het is onbegrijpelijk dat de Christendemocraten niet allang afstand van Orban hebben genomen.
  Als ze dat niet snel doen hoop en verwacht ik dat ze er electoraal stevig voor zullen worden afgestraft.

  1. tomygun

   E,Q mesthoop ,
   Afgestraft ? zeker dat zal gebeuren als de tijd er rijp voor is .
   Dan worden Gay en jij met al je wimmen uitbetaald .

 2. Ritter

  Viktor Orbán komt op voor zijn land en burgers en verzet zich tegen de (vaak illegale) massa immigratie uit de islamitische landen……………..en daarmee tegen de islamisering van zijn land.

  Daar tegenover staan de West Europese leiders die door het “open grenzen” beleid wat ze voorstaan toelaten dat er een massa invasie plaatsvind vanuit de islamitische landen.

  De gevolgen daarvan zijn te zien in vooral de grote steden. Compete wijken waar de autochtone bevolking is “vervangen” door immigranten en waar de politie haar gezag heeft verloren.

  Kennelijk heeft Guy Verhofstadt zich nooit afgevraagd waarom er in de Oost Europese landen ze niet de problemen hebben met de islam die wij in West Europa hebben.

  Geen islamitische terreur aanslagen; geen salafisten; geen massale moskeebouw; geen islamitische partijen; geen Sharia rechtbanken zoals in Engeland; enzovoorts.

  1. wheelboy

   Ritter klopt helemaal wat je daar zegt .Komt bij Orban heeft in zijn land een referendum gehouden .Hij voert in tegenstelling tot onze regering uit wat zijn volk wil .Dus je kan de man alleen maar toe juichen .

 3. Floris

  Dat Verhofstadt ver van het padje af is, is ook in België de gangbare opinie.

  Kritiek op de slang Soros (misschien wel de meest destructieve vijand van het Avondland) gelijkstellen aan antisemitisme is volkomen absurd. Deze gek hoort niet in het EP maar in een inrichting thuis.

  1. hans-e-pans

   Hoe durft de persoon Verhofstadt het woord “democratie” in de mond te nemen, terwijl hij een groot bewonderaar van Soros is.

   1. Ernst Quispel

    Wat zijn de democratische bezwaren tegen Soros?

  2. netwat

   Ik denk dan weer, hoe durft die nietszeggende oorlogshitsende nitwit van een verhofstadt zich zo uit te laten tegen een staatshoofd. Zwaar onbeschoft. Zou hij dit ook durven tegen erdogan? Ik betwijfel het.

 4. Ernst Quispel

  Orab moet wel degelijk worden gezien in de lijn van het fascisme.

  “De Hongaarse premier Viktor Orbán bijvoorbeeld nóémt zichzelf een overtuigde democraat, ‘maar ondertussen werkt hij zijn belangrijkste criticus uit het constitutioneel hof, sluit hij de grootste oppositiekrant en hertekent hij de kiesdistricten zodat hij met een minderheid aan stemmen een tweederde meerderheid in het parlement kan halen. Op zúlke zaken moet je letten. De democratie is de taal waarin de rechtspopulisten het spel spelen. Als je binnen het rechtspopulisme met een soort metaaldetector op zoek gaat naar sporen van het fascisme, loop je het risico daar overheen te kijken.’”

  https://www.vn.nl/langs-de-fascistische-meetlat/

  Dit artikel geeft de historische parallel helder weer en ook waarom we reden hebben om ons zeer ongerust te maken over figuren als Orban.

  1. Ernst Quispel

   Orab = uiteraard Orban

   1. tomygun

    Ja hoor .
    En Ernst Quispel = uiteraard EQ Mesthoop .

  1. Ali Yas

   “to bring “hundreds of thousands of migrants… from the Muslim world into the territory of the EU” en de overdracht van macht naar Brussel noemt Erika Harris “Liberal values”. Haar mening over de democratisch verkozen leider der Hongaren moeten we met een korreltje zout nemen.

 5. Duke

  Wanneer je kritiek krijgt van ubereurofiel Verhofstadt, weet je dat je op de goede weg zit.

  1. Ernst Quispel

   Dit is een weinig inhoudelijke reactie, Duke.

   1. Duke

    Ik dacht ik doe eens een keer een Quispel.

 6. Ritter

  AfD onderzoekt verbindingen tussen Merkel-regering en George Soros

  De woordvoerder Buitenlandse Zaken van de AfD-fractie in het Duitse parlement, Petr Bystron, heeft twee kleine interpellaties bij de regering ingediend, die ingaan op de verstrengelingen van het door de SPD geleide ministerie van Buitenlandse Zaken met de miljardair en politieke activist George Soros.

  De Europarlementariër van UKIP, Nigel Farage, heeft er in het Europees Parlement op gewezen dat de “Open Society Foundation” van Georges Soros een bloemlezing van 226 “betrouwbare bondgenoten” in het Europees Parlement heeft gepubliceerd – waaronder SPD-kanselierkandidaat Martin Schulz – en erop pocht het afgelopen jaar 43 ontmoetingen met de democratisch niet gelegitimeerde Europese commissie te hebben gehad.

  De regering van Israël heeft Soros bekritiseert als een bedreiging voor de veiligheid van Israël: de woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, Emmanuel Nahson, zei op 09-07-2017 volgens Reuters dat Soros “constant de democratisch gekozen regeringen van Israël ondermijnt” en groeperingen zou financieren die “de joodse staat belasteren en van hem het recht op zelfverdediging willen afpakken.”

  https://philosophia-perennis.com/2018/03/26/soros-maas/

  1. Ernst Quispel

   Wat heb je weer een bijzondere islamofobe website opgespoord, Ritter. Waar je de brutaliteit vandaan haalt dit soort zieke sites als serieuze bronnen op te voeren zal altijd wel een raadsel blijven.

   We beperken ons maar even tot het motto van deze site: ““Demokratische Staaten sollen zu autoritären Regimes werden, bevor der Islam übernimmt. Merkel ist die Erfüllung der Träume islamischer Usurpatoren” (Barbara Köster)”

   🙂

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    Als u niet openstaat voor de islamisering van Europa, dan bent u een islamofoob, racist, fascist of nazi!

    1. Ernst Quispel

     Er is geen enkele reden om open te staan voor islamisering van Europa, daarvan is ook nauwelijks sprake.

 7. DolleDries

  George Soros helpt EU met stille staatsgrepen tegen anti-immigratie lidstaten’
  Superstaat wordt al afgedwongen: Brussel deinst niet terug voor ondermijnen en omverwerpen regeringen van lidstaten die weigeren in alles te gehoorzamen

  Met enorme posters wordt in Hongarije gewaarschuwd voor George Soros en diens politieke bondgenoten, die hier worden afgebeeld met draadknippers. Een stem op deze partijen betekent het neerhalen van de door Brussel zo gehate grensmuur, waarna Hongarije net als West en Noord Europa door migranten zal worden overspoeld. (Afbeelding: Getty Images (2)).
  De media geven amper aandacht aan de vreemde gebeurtenissen op politiek gebied in Oost Europa. Twee premiers, die van Slovenië en Slowakije, moesten na een schandaal of grote politieke nederlaag opstappen. Het waren niet geheel toevallig regeringsleiders die zich openlijk verzetten tegen de door de EU geëiste massa immigratie en islamisering, en ook weer wilden gaan samenwerken met Rusland. De extreemlinkse globalistische miljardair George Soros, officieel partner van Brussel, blijkt hier achter te zitten, en heeft 2000 mensen ingehuurd om via de media en pro-EU partijen een vergelijkbare ‘stille staatsgreep’ in zijn thuisland Hongarije te plegen. Daarna zijn andere ‘onwillige’ landen aan de beurt.

  Slowaakse premier feitelijk afgezet vanwege ongewenste koers
  Het eerst slachtoffer was de Slowaakse premier Robert Fico, die na massale protesten moest aftreden vanwege een schandaal rond de moord op journalist Jan Kuciak, die corruptie bij de overheid onderzocht. Fico verzette zich op tal van terreinen tegen Brussel, en was een fervent voorstander van de Oost Europese Visegrad groep. Hij wilde de sancties tegen Moskou opheffen, omdat hij Rusland een betrouwbare energiepartner vond.
  Klaarblijkelijk werd Fico door het regime in Brussel als een bedreiging voor de zogenaamde ‘eenheid’ in de EU tegen Rusland beschouwt. Fico gaf al aan onder grote druk te staan. Zijn feitelijke afzetting werd veroorzaakt door krachten van buitenaf, met name George Soros, die vorig jaar september nog een privé gesprek met de Slowaakse president Andrej Kiska had, waarvan de inhoud nooit bekend gemaakt werd.
  Minister van BuZa Miroslav Lajcák verklaarde dat het een ‘onmiskenbaar feit is dat Soros een grote invloed op de ontwikkelingen in Oost en Centraal Europa, en daarbuiten, heeft.’ De Hongaarse premier Viktor Orban was nog rechtstreekser: ‘Soros en zijn netwerk maken van iedere gelegenheid gebruik om regeringen die zich verzetten tegen immigratie omver te werpen.’
  Immigratie kritische premier van Slovenië moest weg
  De andere regeringsleider die het veld moest ruimen was de Sloveense premier Miro Cerar, die openlijk door Soros werd aangevallen omdat hij tegen het EU-massa immigratie (en aanverwante islamisering) beleid was. Cerar werd vervolgens aangevallen door de massa media, en een hoge rechtbank schrapte een belangrijk economisch project van hem. Nu hij verdwenen is, is het verzet van Slovenië tegen de Brusselse totalitaire superstaat regering een stuk zwakker geworden.
  Volgende doelwitten: Hongarije, Tsjechië, Polen, Macedonië
  Hongarije, Tsjechië en Polen zijn de volgende landen die op het lijstje van Soros en Brussel staan om te worden aangepakt. Soros investeerde sinds 1989 meer dan $ 400 miljoen in zijn thuisland, en kondigde onlangs aan 2000 mensen ingehuurd te hebben om de verkiezingen in het land te gaan beïnvloeden (dàn mag het klaarblijkelijk wel van Europa).
  De regering in Boedapest wil juist dat de speciale ‘Stop Soros’ wetsvoorstellen worden aangenomen. In de aanloop naar de verkiezingen op 8 april zal Brussel zware kritiek uiten op de zogenaamde ‘ondemocratische’ regering van Orban, en zullen Soros en andere magnaten al hun controle over de media gebruiken om de bevolking te manipuleren om op pro-EU partijen te stemmen.
  Soros’ activiteiten worden ook door Tsjechië bestreden. President Milos Zeman heeft de aan Soros verbonden organisaties beschuldigd van inmenging in de binnenlandse politiek. Tevens dringt de miljardair aan op harde financiële maatregelen tegen Polen, dat zich eveneens nog steeds verzet tegen de door Brussel geëiste islamitische massa immigratie.
  Ook in Macedonië worden de subversieve acties van Soros bestreden. Soros gebruikt ook hier zijn geld en invloed om een ‘regime verandering’ teweeg te brengen.
  Russen gooiden Soros, belangrijke bondgenoot van Brussel, eruit
  Dat Soros misschien wel de allergrootste manipulator van de EU is blijkt wel uit deze lijst met maar liefst 226 Europarlementariërs die officieel te boek staan als zijn bondgenoten. Eén op de drie EP’s staan dus op zijn ‘loonlijst’ – als dat geen corruptie tot op het bot is, wat is het dan wel? Zij doen wat hij wil, en stemmen voor alles wat hem goed dunkt, inclusief de anti-Rusland hysterie waar de Europese politiek en media door bevangen zijn.
  Het Kremlin had genoeg van de staatsondermijnende activiteiten van de miljardair in Rusland, waarna zijn Open Society instellingen in 2015 als ‘ongewenste organisatie’ het land werden uitgezet. Brussel werkt juist openlijk samen met diverse Open Society organisaties, die geen geheim maken van het streven naar een grenzen-loze EU-superstaat met onbeperkte immigratie van tientallen miljoenen moslims uit Afrika en het Midden Oosten.
  Soros werkt voor de ‘Deep State’ die Europa wil verzwakken
  Achter de schermen werkt Soros in feite voor de al tientallen jaren aan de macht zijnde Amerikaanse ‘Deep State’ neocon schaduwregering, die Europa in toenemende mate als een concurrent en bedreiging is gaan zien, en ons continent daarom in zowel economisch als sociaal en cultureel opzicht wil verzwakken door ons te overspoelen met enorme aantallen moslimmigranten uit de Derde Wereld.
  In maart 2017 stuurden zes Amerikaanse senatoren een brief aan het ministerie van BuZa waarin ze vroegen om een onderzoek naar de door Soros gesteunde organisaties. Dat verzoek belandde echter onderin een la, zoals inmiddels gebruikelijk is met acties die ook maar enigszins de rol van Soros aan de kaak zouden kunnen stellen.
  Oost Europa vecht tegen sluipende machtsovername
  Ondertussen vechten veel Oost Europese landen tegen eenzelfde sluipende machtsovername zoals in West Europese landen heeft plaatsgevonden, waar grote delen van de politiek, media en gerechtelijke macht inmiddels ‘in de tas’ van het subversieve Brussel/Soros imperium zitten. Daarbij worden omkopingen, intimidaties, afpersingen, bedreigingen en kunstmatig gecreëerde schandalen niet geschuwd.
  Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Slovenië en Macedonië vechten dus net als Rusland tegen dezelfde dreiging. Als Soros wint raken ze definitief hun soevereiniteit en zelfbeschikkingsrecht kwijt aan de EU, dat dan opnieuw een stap dichter bij de in Brussel zo gewenste superstaat zal komen.

   1. Ernst Quispel

    In dit artikel wordt op geen enkele manier vermeld of aangetoond dat Soros een bedreiging voor de democratie zou zijn.

    1. Ali Yas

     De huidige “democratie” in de EU zal de man ongetwijfeld de hemel in prijzen.

    2. Stanly2000

     Ernst,
     Soros en jij staan achter de enige echte vijand van de democratie, de islam. Geef hun een meerderheid en de democratie wordt afgeschaft. Trouwens ons “democratisch gekozen” koningshuis staat ook achter de heer Soros, net als de antidemocraten van D66.

    3. Ernst Quispel

     De feiten over Soros zijn bekend en geven aan dat de man consequent goede doelen steunt en geen ander oogmerk heeft dan dat.

     De mensen die laster over hem verspreiden hekelen zijn inhoudelijke politieke keuzen (zo mag het onderdrukte Palestijnse volk niet worden gesteund) dan wel betreffen idiote complottheorieën. Het is niet toevallig dat hier door zijn lasteraars de mafklapperige complotsite Niburu als bron wordt opgevoerd.

     https://nl.wikipedia.org/wiki/George_Soros

     1. Stanly2000

      Ernst en Beukman

      Nog een complotdenker.
      http://adbroere.nl/web/nl/artikelen/wie-is-george-soros.php

     1. fenderbender

      @DolleDries

      Deel je kennis en doe geen moeite om de linksverblinden in te lichten, zinloos.

      Die geloven nog steeds dat de regering er voor nederland is, dat de eu er voor europa is, kijk naar groningen, jarenlang ontkennen en ontwijken, ontkrachten, en nu?

    1. Ernst Quispel

     DolleDries bewijst definitief zijn domheid: hij voert Niburu op als bron om een inhoudelijk punt te maken.

     🙂

     1. WimsulsumCode

      Voorlopig is alle domheid nog bij jou Ernst, met het niet beantworden van een simpele vraag.
      Ondertussen ga je op andere topics mensen voor “dom” uittmaken.
      Triest!

     2. Guus Geluk

      Trol Erik,

      Niburu is een UFO-site. Het is inderdaad niet verstandig deze site te hanteren als bron (zeg het enigszins subtieler).

     3. WimsulsumCode

      Je kan ook iemand ergens op wijzen Guus, en niet meteen schelden en voor dom uitmaken.

      #rugdekken

     4. Guus Geluk

      Eriktrol,

      Mogelijk zie ik deze prima bijdrage andermaal terug als personen anders dan Ernst schelden en voor dom uitmaken.

      Het was niet wijselijk Niburu te openbaren als referentie naar onderbouwing van het opgetekende betoog.

    2. Mariposa78

     Oh is dat de ufo site waar Beuk naar refereerde, nooit gezien of gelezen overigens.

 8. WimsulsumCode

  Sapperdeflap!

 9. poldi

  Mensen, mensen….niet reageren op onze super ooppertrol Ernst Quispel.
  Trap er aub niet in, want gezien zijn buitensporig aantal reacties, geniet hij ervan.

  1. Pit

   @Poldi: Helemaal mee eens, ik ben er zelf ook niet ingetrapt.

 10. Dragonmaster969

  hadden wij in Nederland maar een Viktor Orbán ipv Rubberen Rutte…

 11. Pindas

  Parasiet van de bovenste plank en met een aantal anderen{nederlanders]europese dansgroep vormend met internationale allure.Zeer bekend in het TBS circuit!

 12. corfo

  Geweldige vent, die Orban, staat voor z’n land én bevolking ! Ik ken maar een paar z.g. “politici” in Nederland die óók die moed hebben, hoewel…..daar is geen moed voor nodig alleen een redelijk denkvermogen en dát is juist weer iets dat veel NL-“politici” ontberen.
  Adolf Verhofstadt mocht willen dat hij een kwart van het denkvermogen van Orban zou bezitten.

 13. Pindas

  FF een wijselijke raad van onze “normale” reaguurders en afspreken dat we massaal NIET meer reageren op de tegendraadse reacties van die malloot{linksbuiten,communist,groeneralsgras},Ernst Quispel.Binnen een week heeft hij zichzelf van het leven berooft en is dit probleem opgelost,TOCH?

  1. fenderbender

   Helemaal mee eens, stangen en zieken, vaak zonder inhoud of feiten, erop uit om te frustreren.

   NIET MEER REAGEREN OP KWISPEL

 14. poldi

  De EU heeft in hun uitbreidingsdrang een grote fout gemaakt. Verhofstadt en Van Baalen stonden, in een soeverein land nota bene en in de achtertuin van Rusland, te schreeuwen tegen de regering van een democratisch gekozen president.
  De OVSE had deze verkiezing zelfs beoordeeld als eerlijk en transparant. Het EU-despotisme kon niet verkroppen dat Kiev een andere koers wilde lopen en jutte de menigte op tot niets minder dan een staatsgreep, met een oorlog tot gevolg. Poetin is geen lieverdje, maar de EU draagt hier de grootste schuld. Strategisch gezien heeft de EU wederom geblunderd.

  Verhofstadt is een super eurofiel pur sang en derhalve zeer gevaarlijk voor de toekomst van Europa !

 15. Fortiori

  Viktor Orban schopt overal tegen aan wat maar EU is. Maar het geld is goed, de 3e netto ontvanger EU subsidie. Bij het Cidi is hij omstreden. Rascistisch hoor ik van nazaten van Hongaarse vluchtelingen (1956) hier. Praatjesmaker.

   1. springmaarachterop

    Je kunt beter een fascist genoemd worden dan je land te laten volstromen met moslim ongedierte.

   2. Holland

    De verwarde man Quispel komt weer met uitermate ‘betrouwbare’ bron: een linkse dame, Eva S. Balogh, geeft op haar persoonlijke WordPress blogje, andere linkse dwaallichten en ideologische tegenhangers van Orban de ruimte om hun onzin te spuien.

    Orban is geen fascist: hij is een nationalist die zeer duidelijk de gevaren van de islam ziet en zeer terecht strijdt tegen toelating van subsidievretende, kansloze moslims in zijn land. Orban is een held.

     1. Holland

      Quispel, je zou niet meer op mij reageren had je ten stelligste beloofd. Je beloften zijn ook al niks waard. Stalker!

     2. WimsulsumCode

      Dat is typisch @Ernst-Wim
      Dat gaat ie zitten googlen om iets te vinden en dan komt hij met een nietszeggend blogje of kerksuffertje aan.
      En als hij erop gewezen wordt, dan zoekt hij nog een keer en komt met weer een website waar hij tot vandaag nog nooit eerder van had gehoord en waarvan de dee reputatie niet kennen.

      Ernst-Wim is iemand die onbewust zelf de groootste verspreider van nepnieuws!
      Dit heb ik zovaak bij hem gezien.
      Vandaag is trouwens EU kok rugdekker, want Guusje viert Pasen in de kerk.

     3. Beukman

      @Ernst
      “the Hungarian government has a “firmly pro-Russian view” and that its national media is weakened by a “vast concentration of ownership by pro-government oligarchs” who are “completely biased on issues of the EU, Nato and Russia”.”

      Geen woord hierover bij de aanhangers van Orban op DDS. In plaats daarvan moet louter Soros het ontgelden. Dat zal toch niet zo zijn omdat de man een jood is?

     4. Ernst Quispel

      Beukman, de laster jegens Soros heeft een onmiskenbaar antisemitische teneur.

      https://www.volkskrant.nl/buitenland/de-hongaarse-campagne-tegen-soros-heeft-een-antisemitisch-luchtje~a4505775/

     5. Holland

      “Dat zal toch niet zo zijn omdat de man een jood is?”
      —————————————————————–
      Zoiets kan alleen opkomen in het hoofd van een antisemiet.

      Schaam je Beukman voor die smerige suggestie.

     6. Beukman

      @Holland
      Ik hield je slechts een spiegel voor. Schaam je om te trappen in Orbans antisemitische retoriek.

     7. Holland

      Je gibbert weg Beuk. De zin “Dat zal toch niet zo zijn omdat de man een jood is?” is geboren in jouw hoofd. Zoiets kan alleen een antisemiet bedenken. Jij dus.

     8. Floris

      Het is duidelijk dat de weerzin tegen Soros wordt veroorzaakt door zijn subversieve activiteiten en niet door zijn afkomst.

     9. Pit

      @Erik: Laat Wim toch in z’n trollensop gaarkoken. Je weet dat de discussie met Wimpie op voorhand kansloos is.

     10. Beukman

      Stel je niet aan, @Holland. Je hebt mij vaak genoeg een antisemiet genoemd. Ik vind het zeer bedenkelijk dat je de antisemitische toespelingen niet herkent in deze woorden van Soros:

      “We hebben een tegenstander die anders is dan wij. Hij werkt niet met open vizier, maar in het geniep. Hij is niet eerlijk, maar bedriegt, hij is niet nationaal, maar een kosmopoliet. Hij gelooft niet in werken, maar speculeert met geld. Hij heeft geen vaderland, omdat hij denkt dat de hele wereld van hem is.”

     11. Ernst Quispel

      Beukman, ik neem aan dat je in de toeschrijving van het citaat niet Soros maar Orban bedoelt die gluiperig antisemitisch zwetst óver Soros.

     12. Beukman

      @Ernst
      Dank voor de correctie.

     13. Holland

      Los van zijn Joodse achtergrond, is deze beschrijving 100% van toepassing op de persoon en de smerige activiteiten van Soros. Er zit naar mijn smaak geen enkele antisemitische bedoeling in, dat maak jij er van omdat jij een antisemiet bent. Als links doordesemde gehaktbal ben je immers voor de zielige Palestijnen en tegen de Joden/Israel. Of wil je dat ontkennen?

     14. Floris

      @ Holland: Ik heb Beukman niet op antisemitisme kunnen betrappen, maar vanwege de obsessieve haat tegen Israël en het knuffelen van palestijnse barbaren zit er zeker een luchtje aan links:

      “Gisteren hadden ongeveer 1.500 demonstranten zich verzameld bij het Britse parlement om te protesteren tegen het antisemitisme binnen de Labourpartij. Vertegenwoordigers uit verschillende hoeken van de Joodse gemeenschap, een aantal Labour-politici en andere sympathisanten lieten duidelijk van zich horen: Enough Is Enough.

      Al jaren is het Britse Labour het toneel van antisemitische schandalen. De incidenten worden steevast veroordeeld, maar van een stevige aanpak om de Jodenhaat daadwerkelijk de partij uit te bannen is geen sprake.

      “Genoeg is genoeg,” aldus Jewish Leadership Council voorzitter Jonathan Goldstein. Volgens Goldstein is Labourleider Jeremy Corbyn verworden tot “een boegbeeld van een antisemitische politieke cultuur gebaseerd op obsessieve haat tegen Israel, samenzweringstheorieën en nepnieuws.”

      Rond Corbyn hangt al langere tijd de geur van antisemitisme. Rond de Britse verkiezingen kwamen meerdere schandalen rondom de Labourleider naar buiten, zoals een bezoek aan een herdenkingsplechtigheid van een overleden München-terrorist. Daarnaast maakten Corbyn-fans gebruik van antisemitische retoriek op spandoeken. Recent kwam in het nieuws dat Corbyn op Facebook lid was van verschillende Facebookgroepen waar Jodenhaat niet vreemd is.”

      https://www.cidi.nl/enoughisenough-demonstratie-tegen-antisemitisme-in-londen/

     15. Holland

      Floris, ik denk dat als Beukman de beschrijving van Soros’ persoon en activiteiten als antisemitisch duidt, hij een mindset moet hebben die gevoelig is om dit soort boodschappen als zodanig te classificeren. In essentie is dat ook een verankerde vorm van antisemitisme.

      Ik ben een babyboomer en dus nog groot gebracht met anti-nazi sentimenten, maar ik heb geen enkele herkenning in de door Orban gebezigde teksten als antisemitisch. Het is een exacte beschrijving van de wijze waarop Soros opereert, niet mooier en niet slechter.

      Zoals ik al eerder zei: je kunt veel zinnen, woorden en uitspraken een antisemitische achtergrond toe dichten. Maar dan is er echt wat mis met je realiteitszin.

     16. Floris

      @ Holland: Ik ben het niet helemaal met je eens. Als Beukman in die tekst antisemitisme herkent (en daar is wel enige aanleiding toe) dan zegt dat niets over Beukmans eigen positie daarin. Ik heb hem nooit op iets kunnen betrappen dat op antisemitisme wijst.

      Maar laten we ons bij de hoofdzaak houden. Soros is met z’n Open Society Foundation bezig heel Europa naar de sodemieter te helpen. En het is duidelijk dat DAT de reden is waarom Orban hem aanpakt.

      Als het plat antisemitisme zou zijn rijst de vraag waarom die 100.000 joden nog vrij rondlopen in Hongarije.

     17. Ernst Quispel

      Floris meent dat Soros heel Europa naar de sodemieter helpt.

      Ik zag nog niet dat daarop wijst, maar wellicht kan Floris me bijlichten.

     18. Floris

     19. Beukman

      @Holland
      Ik heb in een van mijn eerste reacties in deze draad punt voor punt uitgelegd waarom Orban met zijn verhaaltje over Soros bewust antisemitische sentimenten oproept. Voor de zekerheid heb ik de uiterst onfrisse brochure “De joden in Nederland” uit 1941 er nog maar eens bijgepakt, en ja hoor: daarin worden al die “kenmerken” genoemd van de jood die anders is dan “ons”, die “een kosmopoliet” is (een “bolsjewist” kom je ook nog wel eens tegen), die woekert met geld en die niet van werken houdt.

      Overigens, kijk eens naar de hierbovengenoemde brochure en de stereotyperende jood op de voorkant, en vergelijk die met de kop van Soros die Orban overal in Hongarije had laten ophangen:

      https://assets.catawiki.nl/assets/2013/9/21/3/a/d/3ad330dc-22ab-11e3-962c-247e2ab4c7f4.jpg

      Wat vind jij eigenlijk van dat laatste verwijt jegens een hoogbejaarde man van 86, een harde werker overigens gezien zijn vele activiteiten: “hij gelooft niet in werken”?

      Floris heeft hier gewoon gelijk: ik ben géén antisemiet (ik heb gvd joden in mijn familie), wat niet betekent dat ik vind dat het reilen en zeilen van de staat Israel boven alle kritiek verheven is. Maar dat zijn twee dingen waarvan gebleken is dat jij moeite hebt om ze uit elkaar te houden.

     20. Ernst Quispel

      Floris, voordat je je met een verwijzing naar GenStijl volledig belachelijk maakt zou ik gewoon even de Wikepediapagina over Soros raadplegen waar die lekken wat objectiever worden beschreven.

      Je bewering dat Soros Europa naar de verdommenis helpt is hysterische waanzin.

     21. Floris

      GeenStijl is een betrouwbare bron die altijd doorlinkt naar andere prima bronnen. Daarom heeft links ook zo’n hekel aan GS.

      Inhoudelijke weerlegging van wat GS brengt zie ik zelden. Als de MSM dat zouden kunnen dan zouden ze het zeker niet laten.

      Ook jij kan en doet dat niet. Begrijp je dat je daarmee inhoudelijk door de ondergrens zakt?

     22. Ernst Quispel

      Kan Floris aangeven met welke actie Soros Europa naar de sodemieter heeft geholpen?

     23. Holland

      OK Beukman, jij (en Floris) hebben me overtuigd dat ik je ten onrechte heb beschuldigd van antisemitisme. Excuses daarvoor.

      Toch verbaast het me dat je geen duistere kanten ziet aan de handelswijzen van Soros. Of het een antisemitische teneur heeft of niet, de tekst van Orban is wel degelijk geheel van toepassing op Soros. Ik heb vele artikelen in de loop van de jaren over de oude vos Soros gelezen en overal waar het beinvloeden van regimes (in Europa) en het stimuleren van migratiestromen in het geding is, speelt Soros een macabere rol. De man is een manipulant en intrigant en maakt zich schuldig aan ongeoorloofde inmenging in democratische processen en beinvloeding en financiering van agitatiegroepen. Ik begrijp heel goed dat Orban zich met alle mogelijke middelen tegen hem keert.

     24. Beukman

      Geen probleem, @Holland.

      Over de vermeend duistere kanten van Soros: ik weet niet wat ik daarvan moet denken. Ngo’s worden deels gefinancierd door geldschieters en in die zin hebben deze geldschieters enige politieke invloed.
      In de VS gaat dit nog veel verder. Verdiep je maar eens in de broertjes Koch, die enorme invloed uitoefenen en hierbij ook nog eens zeer doelbewust te werk gaan – S. Bannon heeft veel aan hen te danken.
      Ook een organisatie als NRA lobbiet er lustig op los, en schuift Republikeinse én Democratische politici grote sommen geld toe in ruil voor politieke steun. Dergelijke praktijken vinden ook in Nederland plaats, zij het op kleinere schaal.

      Maar Soros, altijd Soros, is de kwaaie pier! Zijn invloed heeft mythische proporties aangenomen. Ik ontkom niet aan de indruk dat rechtse blogs hem de schuld geven van zowat alles wat er mis is op de wereld.

      Wat stel je precies voor, @Holland? Zou je willen, als dat kon, dat mensen met geld helemaal geen steun meer mochten geven aan belangenorganisaties?

      Leuk detail trouwens: Soros geeft ook geld aan de Anne Frank Stichting.

     25. Ernst Quispel

      “ Soros, is de kwaaie pier! Zijn invloed heeft mythische proporties aangenomen”

      Dat mag je wel zeggen, Floris zegt in deze draad zeker te weten dat Soros Europa naar de sodemieter heeft geholpen.

      🙂

     26. Ali Yas

      Het is al erg genoeg dat Wim zijn eigen bronnen vals citeert, maar jokken over wat er in de reacties hierboven staat is toch wel extra dom. Ik citeer (maar dan echt):

      “Soros is met z’n Open Society Foundation bezig heel Europa naar de sodemieter te helpen.”

      (einde citaat). is bezig, Wim, *is bezig*. Dat is tegenwoordige tijd, geen voltooide tijd.

     27. Ernst Quispel

      Wie is Wim?

     28. Beukman

      @Ernst
      Soros is de Keyzer Söze van de Echte Wereld. Wie zijn kinderen bang wil maken, fluistert ze voor het slapen “Soros….. Soros…..” in de oortjes.

     29. Ernst Quispel

      Vergis je niet, Beukman, er zijn duidelijke aanwijzingen dat de smeerlap elke dag christenbaby’s bij het ontbijt eet.

      Ik bedoel maar, die man helpt Europa naar de sodemieter!

 16. Ruud562

  @Poldi, héél goed verwoord! Chapeau!

 17. Paaldanseres

  Verhofstad moet gewoon zijn bek houden en heel snel kaputt gaan.

 18. Beukman

  “‘We hebben een tegenstander die anders is dan wij,’ zegt Orbán, doelend op Soros. ‘Hij werkt niet met open vizier, maar in het geniep. Hij is niet eerlijk, maar bedriegt, hij is niet nationaal, maar een kosmopoliet. Hij gelooft niet in werken, maar speculeert met geld. Hij heeft geen vaderland, omdat hij denkt dat de hele wereld van hem is.’”

  “Wat dit te maken heeft met antisemitisme is mij een raadsel”, vraagt Lars Benthin zich vervolgens af.

  De Hongaren zijn minder naief, maar dat geldt eigenlijk voor iedereen die de geschiedenis een beetje kent. Orban noemt al de kenmerken die antisemieten vóór de oorlog aan joden toeschreven: ze willen niet werken, ze zijn kosmopoliet en hebben geen vaderland, ze speculeren met geld, ze doen hun dingen uit het zicht van andere mensen.

  Orban is een antisemiet en bespeelt de antisemitische sentimenten van de Hongaren; het antisemitisme steekt de kop weer op in een aantal oost-Europese landen. Verhofstadt heeft gewoon gelijk.

  1. Holland

   “Hij werkt niet met open vizier, maar in het geniep. Hij is niet eerlijk, maar bedriegt, hij is niet nationaal, maar een kosmopoliet. Hij gelooft niet in werken, maar speculeert met geld. Hij heeft geen vaderland, omdat hij denkt dat de hele wereld van hem is.”
   ————————————————————————————–
   Deze beschrijving van Soros is 100% feitelijk juist en ter zake doende. Alleen een links dwaallicht als Beukman kan -achteruit redenerend- daar antisemitische uitspraken van maken. Dat kunnen linkse kerkgangers trouwens van alles, van alle teksten, zinnen en uitspraken. Meesters zijn het in het verdacht maken van woorden.

   Het toont duidelijk aan hoe de kronkelredeneringen in hun deughoofden verlopen.

   1. Beukman

    Onzin, @Holland. Er is helemaal niets tegen kosmopolitisme, en alleen moslims zijn tegen speculeren. Toch noemt Orban deze zaken niet als compliment.
    Dat Soros tegen werken zou zijn en geen vaderland heeft, is ook al zo’n onzin die precies past in het antisemitische jargon.

    Niet voor niets kreeg Orban onlangs een grote joodse organisatie op zijn dak, nadat hij overal grote anti-Soros-propagandaposters had laten ophangen (hoe verzin je het als staat zijnde), die vervolgens inderdaad ook door aanhangers werden beklad met antisemitische leuzen. “Stinkjood!” schreven mensen eronder.

    Voor Holland is “stinkjood” vermoedelijk echter helemaal niet negatief. Als Soros zich een dag niet gewassen heeft, is hij toch een jood die stinkt?

    Doe je ogen eens open, @Holland. Het antisemitisme sluipt erin, zoals het ook Polen in sluipt met het wettelijk verbod om te spreken van “Poolse vernietigingskampen”.

    https://www.trouw.nl/home/orban-stopt-antisemitische-campagne-tegen-soros~a9241e44/

    1. Stanly2000

     Beukman;
     Ik weet het wel, deze side is niet een uit de linkse hoek, maar hier staan toch wel een paar interessante dingen. Ik zou zeggen lees het eens rustig door.
     https://www.franklinterhorst.nl/George%20Soros%20multimiljardair%20en%20parasiet.htm

     1. Beukman

      @Stanley
      Ter Horst is een complotdenker die alles aan mekaar wriemelt om zijn ding te bewijzen, en dat alles op de welbekende niet-falsifiseerbare wijze een complotdenker eigen. Lees bijv. maar eens de briljante wijze waarop hij “bewijst” dat er tot voor kort nog reuzen rondliepen op aarde, zoals wordt beweerd in Genesis 6:1-2-3-4.

      https://www.franklinterhorst.nl/reuzen.html

      Jouw link rechtvaardigt op geen enkele wijze de typisch antisemitische kenmerken die Orban Soros toeschrijft. Ik citeer ter vergelijking maar even Henry Ford, die in izjn beruchte antisemitische geschrift dit beweert:

      “De internationale joden en hun handlangers als de bewuste vijanden van alles, wat wij onder Angelsaxische cultuur verstaan, […]”

      Overigens is het nogal een gotspe om van een man van 86 te beweren dat deze niet van werken houdt, vind je ook niet?

    2. Holland

     Het enige antisemitisme dat Europa binnensluipt is het islam-antisemitisme. En dat weet jij donders goed Beukman, alleen wuif je dat weg als niet bestaand. Je bent ziende blind en horende doof.

     Soros -als zelfverklaarde globalist- stimuleert op tal van manieren de multiculturele samenleving door immigrantenstromen aan te moedigen en te faciliteren. Soros is een intrigant en manipulant en een groot gevaar voor de democratische waarden en de vrijheid in Europa.

     1. Beukman

      Soros pleit voor een samenhangend Europees vluchtelingenbeleid, @Holland, en is kritisch op de wijze waarop Hongarije wel mee wil delen in de lusten van de EU, maar niet in de lasten.

      En wat doet Orban tegen deze Hongaarse burger? Hij laat het land volplakken met posters tegen zijn kritikaster (stel je toch eens voor dat Rutte posters liet ophangen tegen een Nederlandse kritikaster van Den Haag), en uit zich over hem op een wijze die volgens jou geen spoortje antisemitisme bevat, maar in een taal die niettemin sterk verwant is aan de antisemitische taal van vóór de oorlog.

      Van mij mag Orban best kritiek uitoefenen op Soros, maar laat het hem dan doen zonder vage verdachtmakingen, en zonder associaties met antisemitische taal.

     2. EU kok

      quote: Het enige antisemitisme dat Europa binnensluipt is het islam-antisemitisme.
      Tunnelvisie of oogkleppen?

     3. Holland

      Je bent aan het Godwinnen als een bezetene. Heb je dat in de gaten Beukman?

     4. Ernst Quispel

      Het opkomende antisemitisme in Hongarije heeft weinig te maken met de paar moslims die daar worden toegelaten.

      https://www.trouw.nl/home/jodenhaat-sluipt-hongarije-in~ac0b0c42/

     5. Holland

      Beukman: “BUDAPEST (Reuters) – An anti-migrant billboard campaign by the Hungarian government that uses the image of U.S. financier George Soros is “reminiscent of Europe’s darkest hours”, Soros’ SPOKESMAN SAID on Tuesday.

      Oftewel: “…. wij van WC-eend….”

      De tekst op de posters luidde: ““Don’t let Soros have the last laugh.” Dat een antisemitisch elementen daar een leus overheen kalkte, kan niet op conto van Orban worden geschreven.

      Orban kant zich sterk tegen antisemitisme. In Hongarije wonen dan ook nog ruim 100.000 joden op nog geen 10 miljoen inwoners. In Nederland slechts 35.000 joden op 17 miljoen inwoners. De echte antisemieten wonen in West-Europa.

 19. Frits Jansen

  Politiek christendom is net zo erg als politieke islam.
  Eigenlijk is christelijke politiek erger, want kan zowel heel links als rechts zijn.
  Evenals liberalisme trouwens. Terwijl de VVD een “PVV light” is, geldt het woord “liberal” in de VS als een scheldwoord voor extreem links.

  1. WimsulsumCode

   Fritz is islampleitbezorger ten voeten uit.
   Christelijke politiek respecteert de scheiding van kerk en staat, en bewedgt zich dan inderdaad tussen links en rechts.
   Islampolitiek kent geen rechts of links, en wil politiek in de richting van de ideologie avn het geloof trekken.

   1. Ernst Quispel

    Als je, zoals Frits terecht aangeeft, aangeeft dat er geen principieel verschil is tussen de corrumperende invloed van christendom of islam in de politiek volgt daar niet uit dat je een pleitbezorger van de islam bent.

    In deze logica ben je een pleitbezorger van Erdogan als je er op wijst dat Putin in dezelfde mate een smerige dictator is.

   2. Pit

    @Erik: Let op de zuigers beste forumvriend!

 20. Stanly2000

  Beukman;
  Ik weet het wel, deze side is van een complotdenker, maar hier staan toch wel een paar interessante dingen. Ik zou zeggen lees het eens rustig door.
  https://www.ninefornews.nl/welkom-in-europa-beruchte-miljardair-george-soros-wakkert-vluchtelingencrisis-in-eu-doelbewust-aan/

  1. Beukman

   Je wrijft de vlek er alleen maar dieper in, @Stanley, door de enge complotter Engdahl op te voeren als bron.
   Lees ook de antisemitische reacties onder jouw ranzige stuk, waarin notabene indirect wordt verwezen naar de Protocollen van Zion:

   “Dit is een vooropgezet plan dat al meer dan een eeuw gaande is.
   Khazaarse ofwel Zionistische joden die de Talmud volgen willen het blanke ras en met name het Christendom volledig vernietigen.
   Ken je vijand. Lees de Talmud. Leer van de tests die de Zionisten de afgelopen 150 jaar over de aarde hebben uitgeworpen. Communisme, Corpocratisme, Feminisme, en tal van andere tests”

   https://www.quora.com/Is-William-Engdahl-a-genuine-historian-or-a-conspiracy-theorist

   “Based on his Wikipedia bio, it appears that Mr. Engdahl is allied with the Lyndon Larouche movement, and he is a proponent of scientifically questionable theories including a non-biological origin for petroleum and global warming denialism. In addition, after looking at his list of publications, he does not have anything published by a major publishing house or a university press that would have required him to undergo peer review before publication. I also don’t see evidence that he works much with primary source materials or archival sources, which leads me to think “conspiracy theorist” is more likely here than “genuine historian.” “

 21. Rosasolis

  Hoewel V. Orban is zeer Alt-rechts in zijn beleid, zijn er wel een aantal redenen dat sommige Christelijk-Democratische partijen zien enkele samenwerking met Orban’s
  Partij. Vele landen kunnen het niet langer veroorloven nog meer duizenden illegaal,
  ongeregistreerde vluchtelingen uit Midden-oosten landen te accepteren in asiel centers.
  Er moet veel meer grenscontrole komen in Italie, Griekenland, en Oost-Europese landen.
  En het is nog steeds een ramp in Frankrijk, waar duizenden illegalen in vreselijke kampen leven. Velen zijn nu zo-geheten ” economische vluchtelingen” (jonge mannen) uit arme Afrikaanse landen. Die hopen verder illegaal op boten naar de UK te kunnen. De Franse regering is altijd alert op een besmettelijke ziekte ramp. Gelukkig stuurt onze AIVD deze illegalen meteen op vracht vliegtuigen terug naar hun moederland.

 22. Babaji538

  Waarschuw ik direct voor alle accounts op Twitter,
  en helaas, waarschijnlijk ook elders, die zogenaamd
  voor en tegen Israël én Palestina staan, gelijk de statement
  van meerdere draaideuren, conform verslavingszucht.
  Petra Hermans

 23. Peter Loosduinen

  Leve Orban !
  Weg met Verhofstad .
  Hij mag op kosten van Soros wellicht eerst even zijn gebit laten reguleren.

 24. Gerlos

  Die Eurofiel Verhofstadt moet een beetje gaan dimmen met zijn uitspraken, is een gevaarlijk mannetje geworden lijkt wel onze Eurofiel Timmermans

 25. Luwadder R1

  Dat DDS hier aandacht aan besteedt aan dat gebral van Guy Verhofstadt de trompetter van de Brusselse poppenkast, die poppen leven nou eenmaal in hun eigen fantasiewereld dat moet je niet serieus nemen. Het valt voor die EU poppen niet mee dat er ook landen zijn die euro sceptisch cq euro moe zijn. Hoop dat er nog meer landen gaan dwars liggen. Hoe eerder die poppenkast in elkaar sodemietert, hoe beter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.