Inlichtingenchef MIVD: populisten helpen Rusland!

Ah ja, natuurlijk.

Ach jeetje wat leuk! Het partijkartel heeft een bondgenoot gevonden in Onno Eichelsheim, directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst of MIVD. In een documentaire van Human zegt de inlichtingenbaas dat die vermaledijde populisten Rusland namelijk in de kaart spelen in zijn poging om Europa te destabiliseren. “We maken het ze [de Russen] gemakkelijk,” moppert de beste man.

“Rusland zoekt thema’s die binnen Europa scheuringen kunnen veroorzaken,” aldus Eigenheimer. Die thema’s zijn, hoe kan het ook anders, met name “islam en migratie.” Door juist op die thema’s te hameren helpen populisten Poetin dus een handje.

Oh ja, en dan is er dit ook nog:

“Het kan ook zijn dat ze (Rusland, red.) zich focussen op het verschil tussen Brussel en een soevereine staat, of de elite en het volk, en als je daar scheuring en reuring in kan krijgen heb je in ieder geval bewerkstelligd dat je de stabiliteit van delen van Europa, en van instituties, kunt ondermijnen.”

Hoewel hij zelf geen specifieke partijen noemt — haha, nee, over wie zou hij het toch hebben he? — weet Human wel over wie hij het heeft. Zo stelt de omroep in zijn persbericht:

“De politieke agenda’s van de PVV en het Forum voor Democratie sluiten aan bij die van Moskou.”

En als dat nog niet duidelijk is voegt Human daar aan toe:

“Zowel de PVV als het Forum voor Democratie doen mee. Beide partijen staan positief tegenover Rusland. Geert Wilders bezocht eind februari Moskou, Thierry Baudet riep de Amerikaanse president Donald Trump eerder al op economische sancties tegen Rusland op te heffen.”

Ah ja. Natuurlijk. Die kutpopulisten zijn eigenlijk gewoon verraders he? Walgelijke creaturen die Nederland het liefst uitleveren aan Vladimir Poetin. Je wordt er misselijk van! Kan iemand de galg alvast klaarzetten?

Het partijkartel zal blij zijn met Eichelsheim (die overigens een zorgwekkend Duits aandoende achternaam heeft, maar dat geheel terzijde hoor). Het mooiste voor hen? De documentaire wordt uitgezonden op… 19 maart. Twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Diepe. Diepe. Diepe. Zucht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

  1. Original NL

   Jammer ……

  2. B. Pascal

   De duivel laat duidelijk zien waar hij mee bezig. Merkel is gezegend door haar volgelingen.

 1. Koeienstaarten

  Kunnen we aub kappen overal de russen bij te betrekken? Ik heb geen probleem met geen enkele Rus, en ik denk dat er ook geen enkele Rus te vinden is die moeite heeft met mij. Laat dat land gewoon lekker met rust!

  Door het doorlopend linken van Rusland aan de meest bizarre zaken ontstaat er een sfeer die steeds meer op koude oorlog begint te lijken. Waarom doen we dit? Kunnen we die mensen niet gewoon met rust laten? Straks zijn we in oorlog met Rusland voor letterlijk helemaal niets.

  1. corfo

   @ Koeiensteerten.

   Één van onze “zéér bekwame bestuurders” beweerde overigens zélf dat geen enkele Rus te vertrouwen is.
   Dat lijkt mij kwalijker dan op dit forum door de één of andere z.g. MIVD’er te laten verklaren dat de “populisten” Rusland zouden helpen. Áls de Russen al geholpen zouden worden ( waarmee overigens ??) dan is ’t door de expansiepolitiek van de EU, door deze “politiek” voelen zij zich min of meer bedreigd, en dat kan ik begrijpen. Een paar onschuldige reactie op dit forum brengt een a.s. WO-III niet nóg sneller naderbij.

  2. Ni28

   Kortzichtige reactie, de Russen zouden u dankbaar zijn.

  3. Ni28

   Door islam en migratie ondermijnt de EU zichzelf al, daar zijn de Russen niet voor nodig. Wel maken de Russen misbruik van in hun berichtgeving omdat zij weten dat het tegen de zin van het volk is. De politiek in Europa moet dus drastisch veranderen. De kritiek op zinloze migratie is intussen de reden om censuur in te voeren. En daarmee begint je op Rusland te lijken. Dat zullen zij prettig vinden, censuur in het westerse democratie, wat willen zij ons verwijten? Dus moet de MIVD de juiste conclusies trekken en niet de regeringsstandpunt klakkeloos overnemen. Op deze wijze is de MIVD een speeltje in de handen van de Russen. De ware meesters in bedrog.

 2. van Urk

  Net twee dagen voor de gemeenteraadverkiezingen. Hoe kan het zo mogelijk. Maar als het zogenaamd zo,n gevaar kan opleveren en de bewijzen zijn er, waarom wordt er dan geen inval gedaan bij de PVV of FvD door deze zogenaamde Generalmajor Onno Eichelsheim?

 3. C.oitus

  Om een eu leger op te tuigen en de kosten hiervan te verdedigen heb je een vijand nodig, dus Rusland.

  1. Archetype01

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Noam_Chomsky

   https://www.youtube.com/watch?v=34LGPIXvU5M

   krijg je dan binnen via al jazeera.. niet dat je daar blij mee bent maar goed. het verhaal op zich staat als een huis

 4. chrism

  Tsja wat anders zou je zeggen .
  Die gast zit daar voor zijn werk en zijn speeltje .

  Ik word dood moe van dat gezever over populisten .
  Dat woord tot in den treuren gebruikt terwijl het merendeel niet eens weten wat het betekend , dus nogmaals zal ik het hier posten .

  Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een politieke stijl (soms een ideologie genoemd) waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest. Deze begrippen kunnen op verschillende manieren worden ingevuld, zodat men links-populisten, rechts-populisten en diverse andere typen kan onderscheiden. In het algemeen spraakgebruik heeft populisme doorgaans een negatieve bijklank, hoewel er politici en denkers zijn die het als geuzennaam voeren.

  Hoe dom is Den Haag en die MIVD kwiebus wel niet ??
  Ik maak mij terecht zorgen over wat in de Den haag zit mijn hemel .

  1. Frits Jansen

   Het begrip “populist” leidt inderdaad tot verwarring. Luisteren naar het volk, dat is toch niet verkeerd?

   In werkelijkheid praten populisten de kiezer naar de mond. Ze vertellen giftige sprookjes die ontevreden kiezers graag willen geloven. Het zijn vaardige tweedehandsautoverkopers. Ze komen met onmogelijke oplossingen voor niet werkelijk bestaande problemen, maar ze kijken wel uit die op te lossen, want hun voedingsbodem is ontevredenheid. Een tevreden kiezer verlaat de PVV.

   Tot ver in de vorige eeuw was democratie omstreden. Kan Jan met de Pet wel oordelen over het landsbestuur? Maar onze “vertegenwoordigende democratie”, ingebed destijds in de Zuilen, ondervangt dat bezwaar. Maar de Zuilen zijn omgevallen en er is een generatie populitici opgestaan die gewetenloos misbruik maakt van de zwakheden van het systeem – en misbruik maakt van internet.

   Ik ga steeds meer meevoelen met de Thaise militaire leiders, die onlangs besloten nog maar een poosje door te gaan, met het argument dat je aan de klucht rond Trump ziet dat democratie ook niet alles is. Een verlichte dictatuur kan een land veel goeds doen.

   1. eRik2017

    Ik merkte al van die dictatoriale kampbewaardertrekjes bij je op @Fritz. Een paar dagen terug waren die nog van een kampdokter.

    #untfritzen

 5. Guus Geluk

  Ik heb een groot respect voor deze militair en hij heeft ook het kef om te zeggen wat juist is. Want wat hij zegt klopt.

  Complimenten voor deze politieke moed!

  1. van Urk

   Guus Geluk@ Steek die veer er nog dieper in. Dat zegt u waarschijnlijk uit angst voordat er in de toekomst bij u gesleept zal gaan worden. 🙂

   1. Guus Geluk

    Ik ben verheugd dat deze inlichtingen-officier de feiten durft te benoemen. Hoort populistisch rechts het ook eens van een ander.

    1. eRik2017

     Guusje, toen je je naam koos dacht je dat je een gans was.
     Nu blijk je eigenlijk niets meer dan een badeend.

     #badeend #ontguußen #wimzin

     1. Guus Geluk

      De trol;

      – erik2017
      – Pit
      – Abri079
      – Rechtsaf
      – Siemien,

      is weer gearriveerd.

  2. tomygun

   GG ,
   O00 hij is gewoon een kef hondje ?.
   Ik vind hem een gluiperige slang Vlad de schuld geven
   die niets doet maar deze slang doet het zelf .
   Steun geven aan het partij kartel FvD en PVV proberen
   onderuit te trappen met behulp van de NSB omroep .
   Een pechvogel 2 alleen zou deze z,n kop moeten houden
   gewoon z,n werk doen of oprotten zijn info zou alleen
   naar de kamer mogen gaan het publiek rondstrooien
   zou niet mogen .

   1. Guus Geluk

    Onze Nederlandse legerofficier, strijdend voor volk en vaderland, wordt aan de kant gezet voor Poetin en consorten.

    ROFLOL.

    1. corfo

     @ Guus G.
     Ik was ff buitenshuis, kom terug en wat zie ik………..deze dwaze reactie van een new-NSB’er, t.w. “de heer” Geluk, die schrijft : “Een NL-legerofficier strijdend voor volk en vaderland.” Het deed mij uitbarsten in een daverende lach, mijn hond, Achmed, schrok zich een aap, is nú dus verdwenen, mijn echtgenote riep : “Corfo, corfo toch, wie doet er nú weer stom ?” “Ach, ’t is Guusje maar”, kon ik nog net uitbrengen.
     Je ziet het zeker wel Guusje, je maakt een heel gezin vrolijk én blij met je hilarische reacties. Een NL-legerofficier die strijdt voor volk en vaderland ? Dat is verleden tijd Guus, dit “volk is geïnfecteerd met parasieten en “vaderland” is een verboden woordje geworden, dat heet nu “Heimat”, zoals het land van Eva Braun-Merkel.

    2. lanex

     Allegoden, “voor volk en vaderland”, man man geloof je dit echt?

     1. corfo

      @lanex.
      Mensen, die wél denken, geloven daar geen woord van.
      De enkele ongeletterden onder ons zoals @GuusG., @Kwispel, @Kong en nog een paar new-NSB’ers, zéggen dat zij dit wél geloven, hoewel zij sterk anti-leger zijn, zij spelen doorlopend toneelstukjes, dekken elkaar en plaatsen onder vele nick-namen hun verderfelijke reacties.
      Het zijn de meest gevaarlijke trollen.

 6. Heinz

  Rare verwijzing naar de naam. Wat te denken van IJsselstein, Eindhoven. Heimwee is ook zo’n bizar woord. Portie flauwekul. Maar hij heeft wel gelijk. Wilders is dolblij met z’n speldje. Op internet kosten die speldjes €2,80 Voor Wilders een Russisch vrienschapsspeldje, voor de andere Nederlanders nieuwe Russische kernraketten op zich gericht die – zo liet Poetin weten – trefzeker zullen zijn.

  https://www.wereldvlaggen.nl/

 7. Babaji538

  Hij zit er goed, bij, met alle onderscheidingen.
  Het bijzonder eigenaardige aan dit soort mensen,
  is, dat ze geen flikker verstand hebben
  van taalexpressie.
  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog van taalexpressie.

 8. Meester Kong

  Natuurlijk. Die kutpopulisten zijn eigenlijk gewoon verraders he? Walgelijke creaturen die Nederland het liefst uitleveren aan Vladimir Poetin. Je wordt er misselijk van! Kan iemand de galg alvast klaarzetten?

  Ach hoe treffend verwoord!

  1. Frits Jansen

   De moderne opvolger van de galg is de guillotine. Met een scherp schuin mes snijdt die in één keer de nek door, een hele verbetering ten opzichte van het mensonwaardige gehak van vroegere beulen.

   1. Stanly2000

    Frits, je loopt achter. Het nieuwste en modernste is toch wel de pil van .66.

  2. van Urk

   Het punt is wat er met deze informatie wordt gedaan? Dat zagen we destijds hoe men met de informatie omging tijdens de jacht op terroristen. Het is makkelijker en zonder gevaar om de eerzame burger te bespioneren om zijn laatste eurootje af te troggelen of hem of haar te arresteren op verdenking van dubieuze handeltjes.

   1. Meester Kong

    “de eerzame burger te bespioneren om zijn laatste eurootje af te troggelen of hem of haar te arresteren op verdenking van dubieuze handeltjes.”

    Hee zijn er alweer Urker vissers opgepakt ?
    De coke wordt duur betaald 🙂

    1. van Urk

     Haha. Nee twee stomme broertjes die zogenaamd naar Zweden gingen voor een ski-trip. Ze hadden zelf maar sneeuwpoeder meegenomen voor het geval dat. 😉

     1. van Urk

      Trouwens ze gingen (wat ik al vermoedde) naar de stad Malmo. Kennelijk werken zij net als de vorige gepakten in opdracht van een islamitische misdaadorganisatie. De door Links binnengehaalde terroriserende kansenpareltjes zaten zeker weer zonder. Zonder Coke geen feest om met een granaat of AK47 door de straten te gaan op jacht naar blonde dames.

  3. Ni28

   Meester Kong ontpopt zich als een ware linkse beul. Hoe zou je maat Quispel over denken?

   1. Pit

    @Ni28: Wim moet je morsdoodzwijgen.

    1. eRik2017

     #ontwimmen

     1. Guus Geluk

      Ga maar weer onder je andere nicks verder, de erik-nick is irritant.

     2. eRik2017

      @Guusjeeeee
      Nog lekker dansje gemaakt? pilletje gehad?
      Ik zag dat dat filmpje van jou op YouTube echt een hit begit te worden!

     3. Guus Geluk

      – Pit
      – Rechtsaf
      – Siemien
      – Abro097

      #ontpitten.

     4. eRik2017

      #na-apen

   2. DolleDries

    Zolang Kong zijn kievitseitje niet mag rapen praat hij wartaal

  4. eRik2017

   Wat is dat toch met die linksen hoor @Kong nu weer.
   Terwijl er bij Groen Links stagiaires worden ge-oxfamd, heeft hij het over galgen plaatsen.
   Ze worden steeds extremer.

   Zat gister nog een film te kijken uit jouw CP tijd Kong.
   Daar is het uitgevonden. Structureel naar agenda vrouwen verkrachten met machtmisbruik, anders wordt hun leven stuk gemaakt.

 9. Alarmbel

  De Russen betichten van het manipuleren van de verkiezingen. En deze propaganda 2 dagen voor de verkiezingen via de StaatsTV uitzenden? En hierbij 2 partijen, die het etablissement onwelgevallig zijn, in de Russische hoek drukken. Wat een trieste vertoning.

 10. Frits Jansen

  DDS wil zoals gebruikelijk spotten en meewarig doen, maar iedereen die zijn verstand gebruikt begrijpt dat het gewoon waar is: de Russen en Wilders delen het doel om West-Europa te ontwrichten. Vooral Wilders. Want het is inmiddels méér dan duidelijk: Wilders brengt niets tot stand, hij speelt alleen maar voor stoorzender.
  Wilders’ voorbeeld is Adolf H., die Duitsland van de chaos redde. Zijn probleem is dat we hier (wat DDS ook zegt) (nog) geen chaos hebben, dus Wilders moet een tandje bij zetten. Een laatste wanhoopspoging want zijn roem is tanende.

  Of FvD wel constructieve ideeën heeft weet ik nog niet. Baudet is een leerling van Bolkestein die de opvatting huldigt dat alles mag (en moet) om stemmen te trekken. Macht dus. Wat ze daarmee willen doen weet ik niet. Nog meer macht krijgen vermoed ik. En dan?

  1. Ni28

   Wat kunt je toch kletsen, man.

  2. EU kok

   Frits Jansen deelt ons mede:DDS wil zoals gebruikelijk spotten en meewarig doen.
   .
   DDS, no-nonsense en betrouwbaar, vertelde ons gisteren:
   Wij van rechts roepen al jaren dat dit levensgevaarlijk is; dat schulden ons uiteindelijk zwak maken. Maar daar hebben politici en bankiers lak aan.
   .
   Wat zie ik tot mijn verbazing vandaag boven aan de bladzijde:
   KOOP BITCOINS VIA IDEAL !!!!
   .
   Hoe geniaal van wij van rechts om te beleggen in bitcoins en zo onze schulden naar beneden te brengen.
   Ik heb een nieuwe beleggings-advies site gevonden.
   DDS voor al uw financiële vraagstukken.

  3. Top

   “Boudet is een leerling van Bolkestijn” Eigenlijk zou je een ban verdienen. Want zo veel domheid is mensonterend!

  4. eRik2017

   #wimzin (=waanzin) #untfritzen

 11. Ni28

  Door islam en migratie ondermijnt de EU zichzelf al, daar zijn de Russen niet voor nodig. Wel maken de Russen misbruik van in hun berichtgeving omdat zij weten dat het tegen de zin van het volk is. De politiek in Europa moet dus drastisch veranderen. De kritiek op zinloze migratie is intussen de reden om censuur in te voeren. En daarmee begint je op Rusland te lijken. Dat zullen zij prettig vinden, censuur in het westerse democratie, wat willen zij ons verwijten? Dus moet de MIVD de juiste conclusies trekken en niet de regeringsstandpunt klakkeloos overnemen. Op deze wijze is de MIVD een speeltje in de handen van de Russen. De ware meesters in bedrog.

 12. Uiterst Links

  Goh ik dacht dat klassenstrijd een klassiek linkse thema was maar nou hoor ik dat ik het al die tijd fout had en dat het in feite een russische onderwerp is.

  Weer wat geleerd van een zogenaamde ‚expert‘

  1. van Urk

   Alles zit in zijn verband. Vertrouw de echte rooien in ons land trouwens ook niet die verspreid geinfiltreerd zijn in Linkse partijen als SP of GroenLinks of lid zijn van de VCP of NCPN. Waarschijnlijk spelen zij ook mee in het spel. Putin heeft in zijn hart nooit het communisme vaarwel gezegd. https://www.nrc.nl/nieuws/1992/03/14/communistische-partij-sovjet-unie-steunde-in-nederland-7136358-a224400

 13. Ernst Quispel

  Ik wijs hier al jaren op het verontrustende fenomeen dat rechtspopulisten meer liefde en loyaliteit betonen aan de smerige dictator Putin dan de eigen democratisch gekozen bestuurders. Dit verschijnsel is op dit blog helder waar te nemen.

  Dit is een zorgelijk verschijnsel dat zijn historische pendant heeft in de situatie in de jaren 30 en de Weimar-republiek. In Nederland waren er toen veel mensen, al dan niet NSB-ers, die meer waardering hadden voor Hitler en Mussolini dan de eigen bestuurders. De gevolgen waren een verzwakking van de nationale staat en een spoor van ellende.
  De kern is de uitholling van de democratie, Hitler en Mussolini waren, evenals Putin nu, fascisten.

  1. van Urk

   Begin geen oorlogstaal tegen fascisten als men daar de wapens niet voor heeft. Dat doet Nederland tegenwoordig. En dat is stom. Niets geleerd van vroeger toen wij helemaal geen oorlogstaal uitoefenden tegen Hitler.

   1. Pit

    De fascistische islam is een pleonasme. De echte fascisten zoekt men in die kringen, en de islampleitbezorgers niet te vergeten.

  2. Guus Geluk

   Vergeet ook niet dat sommige politici het met de moffen op een akkoordje wilde gooien.

   1. Ernst Quispel

    Zo interpreteer ik het bezoek van Wilders aan Rusland ook.

    1. Guus Geluk

     Het blijft opmerkelijk dat een man als Wilders zich zo voor de gek laat houden.

   2. Siemien

    @guusje en jij vindt het echt verschrikkelijk dat jij niet in die tijd leefde natuurlijk jij zou het uiteraard gelijk op een akkoordje gegooid hebben..

  3. Koos sssss

   Die smerige Russische dictator is net zo legaal verkozen als onze Pentouseboy Pechthold, of een mw. Ollongren, die in een jaartje tijd compleet de democratie opheft.

  4. wheelboy

   Ernst ,
   meer liefde en loyaliteit betonen aan de smerige dictator Putin = Poetin dan de eigen democratisch gekozen bestuurders.

   Welke democratisch gekozen bestuurders? Kabinet kies je niet dus die bestuurders vallen al af .CDK kies je niet dus die valt ook al af . Eerste kamer kies je niet valt ook af .Burgemeester kies je niet valt ook af .Rijst mij de vraag welke bestuurders kies je ?

   Poetin is net zo democratisch gekozen als de 2e kamer hier .Media die de man de hemel in prijzen .En wij hebben media die bepaalde politieke stromingen als ze groeien zwart maken als ze buiten het kartel vallen . Ook heb ik weinig media op zien treden tegen afschaffing van een stukje democratie (referendum) .Dat alleen al geeft aan dat ze hier geen haar beter zijn als in Rusland .

  5. Siemien

   @ernst jij bent anti-Nederlands dus wat lul jij nou, je zou Nederland verkopen als je kon sterker nog, omscholen tot islamitisch bolwerk (je weerspreekt dit immers nooit).
   Jij schoffeert het Nederlandse volk tot op het bot, vergelijkt indirect Nederlanders die voor hun eigen land staan in 1 adem met Hitler, jij moet je kapot schamen..

   #islamlover

   1. Ernst Quispel

    “je zou Nederland verkopen als je kon sterker nog, omscholen tot islamitisch bolwerk (je weerspreekt dit immers nooit).”

    Ik wil het voor jouw zielenrust wel even weerspreken hoor: ik zie niets in de islam en het lijkt me een heel erg slecht idee om Nederland om te vormen tot een islamitisch bolwerk.
    Het verkopen van Nederland lijkt me ook een heel slecht idee.

    1. eRik2017

     Je haat alles al dat Nederlands is @Ernst-Wim, misschien behalve vieze plaatjes uit Nederland.
     Onze geschiedenis, onze oranjegevoel en alles waaraan iemand trots is om Nederlander te zijn.
     Jij bent zoeen die vindt dat er geen Nederlandse identiteit mag zijn.

     1. eRik2017

      deze vergat ik nog:

      #ontwimmen

 14. Fortiori

  Wat is er mis met deze militair in zijn juiste analyse. DDS ?

  Bron Nu.nl

  Laatste update: 2 uur geleden
  Gepubliceerd: 15 maart 2018 07:54

  De Verenigde Staten staan achter de Britse beschuldiging dat Rusland verantwoordelijk is voor de aanval met zenuwgas op de voormalig Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia.De Amerikaanse regering steunt het besluit van Groot-Brittannië om 23 Russische diplomaten uit te zetten, zo heeft het Witte Huis in een verklaring laten weten.
  De aanval “past in het gedragspatroon waarin Rusland maling heeft aan de internationale rechtsorde, de soevereiniteit en veiligheid van landen wereldwijd bedreigt en pogingen doet om westerse democratische instituties en processen te ondermijnen”, aldus de verklaring.
  Bij de moordaanslag op zondag 4 maart, is de in de Sovjet-Unie ontwikkelde chemische stof novichok gebruikt. De Britse politieagent die Skripal en zijn 33-jarige dochter bewusteloos aantrof op een parkbankje werd ook vergiftigd. 
  Ontkenning
  De Britse premier Theresa May geeft de diplomaten een week de tijd om te vertrekken. Het gaat om de grootste groep diplomaten die het land wordt uitgezet in dertig jaar. Rusland heeft inmiddels een lijst ontvangen met de betreffende 23 diplomaten.
  Daarnaast zal Londen Russische staatsactiva bevriezen waar nodig. Rusland ontkent enige betrokkenheid bij de vergiftiging. Het departement verweet de Britten in een verklaring de confrontatie te hebben gekozen, in plaats van samen te werken met Rusland. Moskou zal op korte termijn reageren, beloofde het ministerie. 
  “We hebben geen onenigheid met de mensen van Rusland, maar het is tragisch dat president Vladimir Poetin ervoor heeft gekozen om op deze manier te handelen”, zei May in een toelichting op de zware sancties. De premier verklaarde “een bedreiging van Brits leven op Britse bodem” niet te tolereren.

 15. Vit

  Was het maar zo’n feest dat links zich echt zorgen moest gaan maken.

 16. B. Pascal

  Het toont het diepe linkse niveau van onze veiligheidsdiensten. Een veiligheidsdienst uit zich normaal los van de politiek. Echter dat blijkt dat ze gewoon vooringenomen zijn!
  Hoe kan Nederland Rusland helpen? Pffff laten we ophouden onszelf hoog te achten.
  Rusland klein achten dat is erg gevaarlijk! Wie dat als veiligheidsdienst niet begrijpt is ver van huis. Die opmerkingen van ons populisme beïnvloeden de Rus echt niet.
  De Navo en EU hebben grote fouten gemaakt, daar ligt door oorzaak. Het schenden van de afspraken door de Navo om niet oostwaarts te trekken is verkeerd gevallen. Nu Rusland in de benen komt kun je een reactie verwachten. Je moet nimmer ‘’lachen om de val van je vijand’’! De sovjet unie is een wereld macht geweest, vergeet dat niet.
  Volgens deze experts waren de NAVO-uitbreidingen naar het oosten een strategische blunder, die vroeg of laat tot crisis zou leiden.

  Afspraken na van Sovjet Unie 1990:
  Uit inmiddels vrijgekomen documenten blijkt dat er aan de vooravond van de beslissende onderhandelingen tussen Helmut Kohl en Michail Gorbatsjov na het nodige trekken en duwen in februari 1990 twee opties op tafel lagen: het voormalige Oost-Duitsland zou zich aansluiten bij ‘west’ maar geen NAVO-lid zijn, of het zou wél NAVO-lid worden maar een beperkte status krijgen. Kohl wilde het niet hard spelen en koos voor de eerste optie: geen NAVO-uitbreiding op het Oosten. Amerikaanse ambassadeur in Moskou (1987-1991), Jack Matlock, stelt dat er een “duidelijke toezegging” (“clear commitment”) was dat NAVO zich niet oostwaarts zou uitbreiden. De mening van Bush sr. over een compromis met de Russen: ‘To hell with that!’, dus doordrukken, wel NAVO-uitbreiding, geen afspraken maken met de Russen over de andere Oost-Europese landen. Daar is het gedonder begonnen!

  1. van Urk

   Inderdaad Pascal. Deze informatie had ik ooit eerder op DDS geplaatst nadat ik de interview van Putin ging volgen op National Geographic. We hebben zelf onze beloftes aan de Russen verbroken.

 17. Koos sssss

  Het verhaal gaat, dat Arthur Seyss-inquart in Nederland een buitenechtelijk kind heeft verwekt. Die ging door het leven onder de naam: “Eichelsheim”.

  De landverrader.

   1. eRik2017

    Ik vind wel dat je hele rare dingen begint te zeggen @Ernst-Wim
    Merkel een kind van Hitler, moslims de keel afsnijden enzo. Je draait wel een een beetje af!

    #vanhetpadjeaf

 18. DolleDries

  Sommige hier kunnen zo weer hun Nazi pakje uit de kast halen en juichend achter de propaganda aan lopen om een oorlog tegen de Russen te beginnen-Het is bijna meelijwekkend om te zien hoe ze in een val trappen die alleen maar vernietiging oplevert en waarbij de hoofd oproerkraaiers allang de benen hebben genomen of voor zich zelf gezorgd hebben.
  De vraag aan deze idioten is ,willen jullie de totale oorlog en zullen massaal in euforie ontsteken.

  1. DolleDries

   Analist Eric Zuesse schrijft voor The Strategic Culture Foundation dat ook de reguliere media al jaren regelmatig aandacht besteden aan de stormloop van de superrijken der aarde op –vaak luxueuze- ondergrondse bunkers. Wat volgens hem niet bekend wordt gemaakt is dat al deze jetset figuren één ding gemeen hebben, namelijk de kennis dat het Westen onder leiding van de VS een kernoorlog tegen Rusland en China voorbereidt. Slechts één miljardair of multimiljonair zou onvoorstelbaar veel ellende kunnen voorkomen door hier openlijk mee naar buiten te treden, en te eisen dat de agressieve anti-Russische koers van de VS, de EU en de NAVO onmiddellijk wordt stopgezet. Dat gebeurt echter niet, waarmee andermaal bevestigd wordt dat niemand van ‘de elite’ in Europa en Amerika ook maar een lor geeft om het lot van de gewone man, en zelfs niet dat van de hele wereld.

   De superrijken begonnen in 2014 massaal nucleair bestendige bunkers en ook vluchthavens in meestal afgelegen oorden te kopen, en gaan daar nog steeds onverminderd mee door. Over de reden kon echter enkel worden gespeculeerd.
   Die speculaties kunnen volgens Zuesse nu worden gestopt, omdat de rijksten zonder twijfel nauwe connecties hebben met de machthebbers, degenen die in de regeringssteden aan de touwtjes trekken. Die hebben dan ook geen vermoedens, maar kennis van wat het Westen voor de mogelijk al nabije toekomst heeft gepland: een kernoorlog tegen Rusland en China. Deze kennis mag echter beslist niet worden gedeeld met het volk, want dat wordt in die komende oorlog volledig opgeofferd.
   Fascistische neonazi staatsgreep in Oekraïne kantelpunt
   Het fatale loslaten van het aloude MAD principe, (Mutual Assured Destruction, Gegarandeerde Wederzijdse Vernietiging), dat tientallen jaren een wereldwijde kernoorlog voorkwam, gebeurde in 2006 onder president George Bush. Het duurde echter tot 2014 voordat duidelijk werd waar de VS op uit is. In dat jaar steunde en organiseerde de regering Obama namelijk een fascistische, neonazistische staatsgreep tegen de democratisch gekozen regering in Oekraïne*, en hielp het een extreem anti-Russisch regime aan de macht dat geen gelegenheid onbenut liet (en laat) om de NAVO proberen over te halen tot militaire actie.
   (* per hoge uitzondering publiceerde de officieuze regeringskrant The Hill op 9 november 2017 een artikel met tal van links en hooggeplaatste bronnen die bevestigden dat ‘de realiteit van neonazi’s in Oekraïne verre van Kremlin propaganda is’. Het schandaal dat het Westen dus inderdaad een neonazi-regime steunt en bewapent, wordt nog altijd volledig genegeerd door onze ‘kwaliteits’media.)
   Dat is in zoverre gelukt, dat de NAVO sindsdien grote hoeveelheden –voornamelijk Amerikaanse- troepen en materieel aan de grenzen met Rusland legert, en tevens moderne wapens aan het illegale regime in Kiev, dat nog steeds een racistische militaire campagne tegen de Russisch sprekende bevolking in het oosten van het land voert, is gaan leveren.
   Een kernoorlog tussen Amerika en Rusland is binnen een half uurtje voorbij. De rijken en machtigen moeten er daarom voor zorgen dat ze tijdig weten wanneer de NAVO de in Washington, Brussel, Berlijn, Londen en Parijs geplande ‘preventieve’ kernaanval op Rusland (en mogelijk ook China) gaat uitvoeren, want anders hebben ze zelf geen tijd meer om te vluchten. Daarom zullen ze zich massaal per heli en per vliegtuig naar hun vluchtoorden begeven zodra het signaal komt dat de aanval nabij is.
   NAVO werd agressieve alliantie gericht tegen Rusland en China
   Elk van deze miljardairs en multimiljonairs had er volgens Zuesse voor kunnen kiezen om de frauduleuze anti-Russische leugenpropaganda van het Westen aan de kaak te stellen, alsmede het bedrog dat de NAVO sinds het einde van de Koude Oorlog enkel een ‘defensief’ bondgenootschap is geweest. Het tegendeel is het geval; de NAVO is een agressieve alliantie geworden die zich vooral richt tegen Rusland en China, alsof de Koude Oorlog nooit werd gestopt (en dat werd deze ook niet, behalve dan in Moskou en Beijing, waar men nu heel goed beseft dat het Westen in 1990 heeft gelogen, en men noodgedwongen ook afstand heeft moeten doen van het MAD principe).
   De toonaangevendste Amerikaanse wetenschappers erkenden op 1 maart 2017 dat het nucleaire moderniseringsprogramma van de VS erop gericht is om ‘de capaciteit te hebben om een kernoorlog uit te vechten en te winnen, door de vijanden met een ‘first strike’ verrassingsaanval te ontwapenen.’
   Zuesse: ‘Natuurlijk weten alleen de beste insiders van de insiders van te voren van deze ‘verrassingsaanval’ (anders zou het geen verrassing meer zijn, en zou het voordeel van deze ‘first strike’ weg zijn). Een nucleair-bestendige bunker heeft naar verluid zo weinig ruimte, dat alleen de mensen die ze kopen tot die enkelingen (met voorkennis) zullen behoren (natuurlijk zal voor hoge regeringsofficials elders worden gezorgd).’
   Niet één rijke of machtige heeft kant van het volk gekozen
   Helaas heeft nog niet één superrijke of machthebber de kant van de gewone man gekozen. Allemaal hebben ze –surprise surprise- enkel hun eigenbelang op het oog. Tenminste, als je dat zo kunt noemen, het even kortzichtige als absurde idee dat een kernoorlog tegen Rusland en China te ‘winnen’ valt, en het ‘einde van de wereld’ in een ondergrondse bunker zonder al te veel problemen kan worden overleeft.
   ‘De psychologische realiteit die lang WO-3 heeft afgewend, is compleet verdwenen,’ waarschuwt Zuesse. ‘En de mensen die dit hebben veroorzaakt kopen nu al die nucleaire bunkers voor zichzelf.’ Hoeveel ‘professionele’ media in Amerika, Europa en Nederland berichten over deze realiteit? Zoals geschreven zou één superrijke of machtige al het verschil kunnen maken. Helaas hebben ze er allen voor gekozen om tot de ‘uitverkorenen’ te behoren die de door de Westerse globalisten geplande kernoorlog zullen overleven, ten koste van bijna alle andere mensen.
   Eén van de commentaren onder Zuesse’s artikel is veelzeggend: ‘Als hun lijfwachten hen niet te pakken krijgen, dan mensen zoals ik wel. Wij zijn mensen die de rest van ons leven zullen gebruiken om hen uit hun bunkers te graven, hen alles af te pakken, en hen dan voor de wolven te gooien – letterlijk.’

   1. Ernst Quispel

    Deze idiote tekst pikte DolleDrie zonder bronvermelding van Xandershit.

   2. Guus Geluk

    Troost voor Britten: Russische geheime dienst vestigt zich in Londen

     Vertrek Unilever snel gecompenseerd

    15 maart 2018 door Rudolf Julius

    Het besluit van Unilever om Rotterdam te verkiezen boven Londen is een gevoelige klap voor het Verenigd Koninkrijk. Toch is er dezelfde dag nog troost: de Russische geheime dienst FSB gaat het hoofdkantoor naar de Britse hoofdstad verplaatsen.

    “Veel van onze activiteiten spelen zich af in Groot-Brittannië”, zegt FSB-directeur Alexander Bortnikov. “Voor ons was Londen daarom een logische keuze.”

    De Britse premier Theresa May is verheugd: “De komst van de FSB toont aan dat de brexit organisaties niet wegjaagt uit Groot-Brittannië. Dit levert ontzettend veel extra banen bij de recherche en in de medische sector op.”

    Bron: De Speld

     1. Guus Geluk

      En het Unilever-hoofdkantoor.

      Dit is nu eenmaal een centrumrechts kabinet.

    1. Fortiori

     Als Monty Phyton.. Gaaf !!

 19. waakhond

  HAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!

 20. wheelboy

  Och ik vind die discussie over de Russen zo heerlijk .Voorlopig importeren we wel miljarden kuub gas van vadertje Rusland . Als die Rus dan zo slecht is dan vraag ik me af .Waarom handel je met de duivel !!!

  En mijn motto .Beter een goeie buur dan een verre vriend . En wat de meeste niet in de gaten hebben .Dat als de pleuris uitbreekt .Hij wederom hier wordt uitgevochten . En wij met alle ellende zitten .

 21. waakhond

  Sorry maar HAHAHAHA!!!!!!!

 22. Rosasolis

  Rusland heeft al eeuwenlang op zichzelf bestaan. Dit land heeft zoveel rottigheid meegemaakt, maar altijd zijn de Russen in staat om ieder ramp te overleven. Zij hebben geen populisten nodig…niet Alt-rechts en ook niet Alt-links. Fijn is het dat op culturele gebied, het zo goed gaat tussen Nederland en Rusland. Sinds het val van het soviet regiem, heeft Nederland de Hermitage in St. Petersburg hersteld, en de oorspronkelijke Nederlandse straatnamen uit de tijd van Tsaar Peter zijn nu ook terug. De Nederlandse
  Hermitage museum in Amsterdam krijgt dagelijks veel bezoekers. Als musicus kan ik de
  fantastische Russische zang- en instrumenteel talent blijven aanprijzen.

 23. sjun

  Zijn benoeming aan de PvdA of aan de VVD te danken?

  1. Ernst Quispel

   Over wie spreekt Sjun?

   1. Stanly2000

    Misschien over José Carlos Barrios Sanchez de gisteren door enkele reaguurders met veel gejuich en bombarie ontmaskerde Spanjaard? Waar is het hele verhaal gebleven?

 24. Anna

  NAVO “Amerikanen” hebben een goeie aan deze nieuwe directeur MIVD. Hij kan zich beter drukker maken om de oorlogsdreigingen, oorlogsuitingen van hem zelf en NAVO tegen de Russen. We hadden altijd goede handelsbetrekkingen en waren goede vrienden met de Russen totdat de NAVO “Amerikanen met hun wil en eisen kwamen om er zelf beter van te worden. Wat moeten al die duur betaalde NAVO grote heren zonder oorlogje voeren?

  1. Peter Selie

   Goed en krachtig verwoord Anna!

 25. Bes Tolen

  Als het zo ligt als Eichelsheim stelt, moet ik maar tegenstemmen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.