Inlichtingenchef MIVD: populisten helpen Rusland!

Geen categoriemrt 15 2018, 10:00
Ah ja, natuurlijk.
Ach jeetje wat leuk! Het partijkartel heeft een bondgenoot gevonden in Onno Eichelsheim, directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst of MIVD. In een documentaire van Human zegt de inlichtingenbaas dat die vermaledijde populisten Rusland namelijk in de kaart spelen in zijn poging om Europa te destabiliseren. "We maken het ze [de Russen] gemakkelijk," moppert de beste man.
"Rusland zoekt thema's die binnen Europa scheuringen kunnen veroorzaken," aldus Eigenheimer. Die thema's zijn, hoe kan het ook anders, met name "islam en migratie." Door juist op die thema's te hameren helpen populisten Poetin dus een handje.
Oh ja, en dan is er dit ook nog:

"Het kan ook zijn dat ze (Rusland, red.) zich focussen op het verschil tussen Brussel en een soevereine staat, of de elite en het volk, en als je daar scheuring en reuring in kan krijgen heb je in ieder geval bewerkstelligd dat je de stabiliteit van delen van Europa, en van instituties, kunt ondermijnen."

Hoewel hij zelf geen specifieke partijen noemt -- haha, nee, over wie zou hij het toch hebben he? -- weet Human wel over wie hij het heeft. Zo stelt de omroep in zijn persbericht:

"De politieke agenda’s van de PVV en het Forum voor Democratie sluiten aan bij die van Moskou."

En als dat nog niet duidelijk is voegt Human daar aan toe:

"Zowel de PVV als het Forum voor Democratie doen mee. Beide partijen staan positief tegenover Rusland. Geert Wilders bezocht eind februari Moskou, Thierry Baudet riep de Amerikaanse president Donald Trump eerder al op economische sancties tegen Rusland op te heffen."

Ah ja. Natuurlijk. Die kutpopulisten zijn eigenlijk gewoon verraders he? Walgelijke creaturen die Nederland het liefst uitleveren aan Vladimir Poetin. Je wordt er misselijk van! Kan iemand de galg alvast klaarzetten?
Het partijkartel zal blij zijn met Eichelsheim (die overigens een zorgwekkend Duits aandoende achternaam heeft, maar dat geheel terzijde hoor). Het mooiste voor hen? De documentaire wordt uitgezonden op... 19 maart. Twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Diepe. Diepe. Diepe. Zucht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten