Lewis Hamilton is doodsbang voor Max Verstappen: 'Ik denk dat Red Bull de snelste auto heeft'

Geen categoriemrt 15 2018, 11:00
Kan Max Verstappen meedingen voor de wereldtitel? Lewis Hamilton vreest van wel.
Volgende week is de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen. Die Grand Prix wordt gereden in Melbourne, Australië. Hartstikke leuk natuurlijk voor alle racefans. We hebben het nu een paar maanden zonder Formule 1 moeten doen, en ik moet toegeven dat mijn zondagen daardoor toch echt een stuk saaier waren.
De afgelopen weken hebben de verschillende teams hun nieuwe bolides flink getest. Daarbij viel het op dat Mercedes, Ferrari en Red Bull behoorlijk aan elkaar gewaagd lijken te zijn. Goed nieuws, natuurlijk, zeker omdat dat de afgelopen jaren heel anders was. Toen domineerde Mercedes eigenlijk vanaf dag één, hoewel Ferrari vorig jaar juist in de eerste seizoenshelft leuk meedeed. Red Bull was in de eerste helft nergens te bekennen. Pa in de tweede helft van het seizoen kon Max Verstappen een rol van betekenis spelen.
Dit jaar zal dat anders zijn zegt... Lewis Hamilton. De wereldkampioen van Mercedes heeft eens goed naar de concurrentie gekeken en concludeert:

"Ik denk dat Red Bull in potentie de snelste wagen heeft. Ik heb begrepen dat het team nog met een upgrade komt voor de eerste race, die een tijdwinst oplevert van twee- tot vier tienden per ronde."

Ferrari was weliswaar net een beetje sneller bij de tests in Barcelona, maar dat verschil wordt door die upgrade natuurlijk te niet gedaan. Daar komt nog eens bij dat Verstappen vooral bezig was met het testen van de betrouwbaarheid van zijn nieuwe bolide.
Nou, dat zit wel goed. De nieuwe Red Bull lijkt niet kapot te krijgen, wat wederom een enorm verschil is met vorig jaar.
Het gevolg? Zoals Hamilton uitlegt:

"Mercedes, Ferrari en Red Bull gaan vanaf het begin weinig voor elkaar onder doen. En ik denk dat dit het hele seizoen zo blijft."

Met andere woorden: Hamilton is ervan overtuigd dat 2018 het eerste jaar is waarin Max Verstappen écht een gooi naar het wereldkampioenschap kan doen.
Kom op Max! Word de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten