Kabinet komt met “briljant plan” omtrent immigratiebeleid

Eindelijk, we gaan iets merken van het kabinet omtrent het immigratiebeleid. Na 208 dagen komt het kabinet  met een ‘terugduwplan’ voor asielzoekers. Ja, u leest het goed; een terugduwplan. Niet dat we het niet gewend zijn maar VVD, CDA, D66 en CU stellen teleur. Dit plan moet ervoor zorgen dat het minder aantrekkelijk wordt voor asielzoekers om naar Nederland te komen.

Op dit moment is er een afspraak tussen Europese landen om ‘solidair’ asielzoekers op te vangen en hierin een eerlijke verdeling te maken. Heel vaak lijkt dit niet te werken, omdat bepaalde Europese landen bijna geen asielzoekers willen opvangen, zoals Hongarije en Polen en andere Europese landen weer veel asielzoekers opvangen, zoals Duitsland en Nederland. Hierdoor zijn asielzoekers ook niet verplicht om in het eerste land van aankomst asiel aan te vragen en reizen door naar de aantrekkelijke landen zoals Zweden en Nederland. Met het ‘terugduwplan’ moeten doorgereisde asielzoekers dus weer terug en dit moet het minder aantrekkelijk maken voor asielzoekers om naar Nederland te komen, aldus VVD staatssecretaris van Asiel en Migratie Mark Harbers.

De Nederlandse overheid heeft er geen rekening mee gehouden dat dit asielzoekers wellicht niet ontmoedigt en ze gewoon rechtstreeks naar Nederland gaan. Dan kunnen zij alsnog asiel aanvragen en heeft dit ‘terugduwplan’ helemaal geen effect. Het is water naar zee dragen. VluchtelingenWerk Nederland noemt dit plan van Harbers spierballentaal. Maar VluchtelingenWerk Nederland hoeft zich geen zorgen te maken; het is slechts hoe we het gewend zijn van de VVD: het verkopen van gebakken lucht en wanstaltige daden omhult met dure woorden en ogenschijnlijke ‘briljante plannen’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. Ni28

  Als ik de namen lees van betrokkenen ministers, Ollongren en Kaag, is de hoop meteen in wanhoop gedraaid.

  1. DirkSteen

   Rutte is er ook ongetwijfeld bij betrokken, dus kan het niets goeds zijn!!!

 2. Guus Geluk

  Ik weet nog dat, toen Harbers voor de gemeenteraadsverkiezingen een brief stuurde naar het EC omtrent asielshoppen, populistisch rechts riep: “dat is alleen maar voor de verkiezingen!” (uiteraard negerend dat het tegengaan van asielshoppen in het regeerakkoord was opgenomen). Nu wil de VVD, of het kabinet, er werk van maken, zonder verkiezingen in aantocht, en dan is het weer niet goed.

  De logica van populistisch rechts lijkt moeilijk te volgen.

  1. Holland

   Gebakken lucht werkt nooit Guus. Het stinkt hooguit.

   1. Guus Geluk

    Dat het gebakken lucht is, is in theorie mogelijk, maar dan blijft de vraag waarom het kabinet enerzijds vasthoudt aan de verdeelsleutel en abderzijds in het regeerakkoord plachtte op te tekenen asielshoppen te willen tegengaan.

  2. Ni28

   Het gaat niet over logica maar vertrouwen.

   1. Guus Geluk

    Mwah, ik ga af op de feiten.

    1. Holland

     Lees het ‘Briefje van Jan (Dijkgraaf) aan de asielindustrie’ op TPO en je ziet de onnozelheid (je mag het ook doortraptheid noemen vanwege quasi daadkrachtigheid) van dit overheidsplan Guus.

     1. Guus Geluk

      De kortzichtige briefjes van Dijkgraaf neem ik niet serieus.

     2. Holland

      Op speciaal verzoek voor Guus, wijze woorden van Jan Dijkgraaf:

      “WE MOETEN KUNNEN AANTONEN DAT ZE UIT BELGIE OF DUITSLAND KOMEN.
      Denkt Harbers nou echt dat die mannen (vrouwen en kinderen komen later) in België of Duitsland gepind hebben? Denkt Harbers nou echt dat die mannen in België of Duitsland etnisch geprofileerd zijn in hun opgepimpte BMW-3-serie en dat bij de staandehouding de papieren niet in orde waren? Denkt Harbers nou echt dat de Belgische of Duitse AIVD de gezichten van de mannen wel even door de gezichtsherkenning willen trekken om te zien of ze op een marktplein in pak ‘m beet Molenbeek of Keulen gefilmd zijn toen ze op weg waren naar taalles? Denkt Harbers nou echt dat aan de Belgisch/Nederlandse of Duits/Nederlandse grensovergangen douaniers staan die de paspoorten van die mannen controleren? Denkt Harbers nou echt dat die mannen hun Nokia 3210 vol data niet leegtrekken, stuk slaan en weggooien ruim voor ze het polderparadijs Nederland betreden?”

      En zo is het maar net, Guus. Pure symbool politiek die nergens op slaat en geen enkele impact heeft. Alleen bedoeld om onnozele schapen zoals jij in slaap te sussen.

     3. Guus Geluk

      Met Dijkfpgraafs kortzichtige epistels komen we niet ver. Elsevier daarentegen weet de zaken beter op een rij te zetten.

      https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/03/harbers-komt-met-ambitieus-migratieplan-601201/

     4. Rechtsaf

      @Holland Guusje bagatelliseert het gewoon een beetje en haalt elzevier erbij en gaat verder niet in op je reactie..

     5. Guus Geluk

      Ik acht het uitvoerige artikel van Elsevier meer betrouwbaar dan Dijkgraafs vodje, beste RechtsPit.

     6. Rechtsaf

      @islamguusje

     7. Holland

      Het gaat in dit geval helemaal niet om betrouwbaarheid, maar zuiver om gesundes Empfinden. Om de praktijk tegenover de theorie. Om nuchter verstand tegenover de roze wolk. Maar Guus is teveel robot om dat te begrijpen.

     8. Guus Geluk

      #islamofoobpitje #wiekaatstkandebalverwachten.

     9. Rechtsaf

      Guusje doet een Kuzoetje “ja maar hij doet het ook”

     10. Guus Geluk

      Dijkgraaf gaat niet eens op het hele plan in, Holland. Als hij dat had gedaan, was zijn briefje langer geweest.

    2. Ni28

     De feiten zijn tot nu toe triest te noemen.

     1. Guus Geluk

      Eens, de migrantenstroom is afschuwelijk.

    3. Ni28

     “Met Dijkfpgraafs kortzichtige epistels komen we niet ver…”
     Met de visie van Rutte zeker wel.

     1. Guus Geluk

      Harbers is verantwoordelijk voor dit karwei.

  3. bifbof

   U bent een verstandig mens en weet ook best dat er miljoenen “vluchtelingen” in Afrika staan te trappelen om hier te komen , en het worden er meer , veel meer .
   Dit kan zo niet doorgaan , er zal iets anders moeten gebeuren.

   1. Guus Geluk

    Dst het zo niet langer kan is evident.

    1. Holland

     En wat voor oplossingen heeft Guus voor dit probleem dan in petto?

     1. Guus Geluk

      Ik kan een heel eind meekomen met Harbers, zoals het versterken van opvang in de regio, maar ik voorzie problemen bij het verdelen van vluchtelingen middels de quota. Daar moeten we van af, want het draagvlak voor zulke quota is klein.

 3. Banale Baviaan

  Guus geluk weet toch ook wel dat we slechts zoet gehouden worden met deze imago politiek en dat er slechts getracht wordt een rad voor onze ogen te draaien?

 4. Rechtsaf

  De grenzen zijn nog steeds open en dat is het hele probleem, die moet je gewoon dichtgooien dan is het probleem opgelost, ooh ja en eerst maar eens wat busladingen vol terugsturen, in het kader van gezinshereniging in eigen land..

 5. Pedrito

  Bij ons thuis noemen wij dit plan gewoon: KLINKLARE LULKOEK !

 6. 75

  Geef een bedrijf die mogelijkheden ziet in een land die geen asielzoekers wil terugnemen een subsidie uit de ontwikkeling pot, laat hem daar dan een bedrijf starten met de verplichting om een groot aantal van hun asielzoekers terug te nemen.

 7. Bon-vivant

  Ik heb een heel ander plan.
  Vang alle vluchtelingen die zich melden aan de buitengrens van de EU (inclusief alle vliegvelden en havens) op door Frontex. Verdeel deze mensen naar rato over alle EU-landen en beoordeel daar hun status volgens universele EU-richtlijnen. EU-landen die geen vluchtelingen willen opnemen hebben GEEN recht meer op EU-subsidies en ander EU-voordelen. Kunnen ze daar niet mee leven dan staat het ze vrij de EU te verlaten.

  1. Holland

   Er wordt niks meer opgevangen, Wim-vivant. Nederland is vol en zit niet te wachten op nog meer horden economische immigranten, ofwel kansarme bijstandsontvangers.

   1. Bon-vivant

    Even voor de goede orde Holland. Ik heb het hier NIET over economische migranten. Deze krijgen sowieso geen status in de asielprocedure. Ik heb over vluchtelingen, mensen die vluchten voor oorlog, geweld en uitbuiting.

    1. Holland

     Vluchtelingen moeten opgevangen worden in nabije buurlanden, waarvoor de EU rijkelijk zal doneren, zowel in geld als (organisatorische, medische en materiele) faciliteiten. Niet naar Europa halen.

     1. Pit

      @Holland: Hoewel Bon zegt dat er geen vluchtelingen naar Europa worden gehaald is het tegendeel een feit. Zou het opzettelijke onwetendheid zijn?

      https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/12/571557-571557/

    2. Bon-vivant

     Er worden geen vluchtelingen naar Europa gehaald. Deze mensen komen hier op eigen kracht heen. En volgens het VN-vluchtelingenverdrag dat door alle EU-landen is ondertekend, hebben wij de plicht om deze mensen veiligheid te bieden.

     1. Holland

      Dan het VN-vluchtelingenverdrag per kerend post opzeggen en de ‘op eigen kracht gekomen vluchtelingen’ (die dan dus al zes of meer veilige landen doorkruist hebben) eveneens per kerende boot terugsturen.

      Vluchtelingen opvangen in de eigen regio, niet in Europa!

     2. Bon-vivant

      Uit de EU, uit Schengen, VN-vluchtelingenverdrag opzeggen. Nederland zou dat allemaal kunnen doen en het gekkie van de internationale gemeenschap worden. Niet echt het land waar ik trots op zou zijn.

     3. Holland

      Wim-vivant, wat is er tegen om vluchtelingen in de eigen regio op te vangen?

     4. Bon-vivant

      Dat zal ik jou vertellen Holland (ik noem jou gewoon bij je echte nick name en verlaag mij niet tot flauwe grapjes, zoals “Wim-vivant”).
      Daar is helemaal niets op tegen en veruit de meeste vluchtelingen verblijven ook in de regio. Maar als een vluchteling Europees grondgebied binnenstapt, dienen we hem/haar bescherming te bieden. Dit principe vervalt als we het VN-vluchtelingenverdrag opzeggen, zoals jij wil.

     5. Rechtsaf

      @Bon er moet gezorgd worden dat vluchtelingen helemaal niet op Europese bodem terecht komen, sterker nog, men (Europese unie) dient landen onder zware druk te zetten zodat dit soort landen zich normaal gaan gedragen ten opzichte van haar eigen burgers.
      Verder vind ik dat de uitgeprocedeerden direct terug moeten, dat “vluchtelingen” uit landen die inmiddels veilig zijn terug moeten, ik vind dat gezinsherenigingen in Nederland uitgesloten dienen te worden omdat dit een perverse manipulatieve prikkel geeft.

     6. Bon-vivant

      @rechtsaf
      “…men (Europese unie) dient landen onder zware druk te zetten zodat dit soort landen zich normaal gaan gedragen ten opzichte van haar eigen burgers.”
      Goed punt. Kunnen we jou afvaardigen naar Syrië om de strijdende partijen te gaan vertellen om zich normaal te gaan gedragen?

     7. Holland

      Wat ik wil Bon-Hütten is dat er geen een vluchteling meer in Europa binnen komt en dat ALLE vluchtelingen in de regio worden opgevangen tot hun land van herkomst weer veilig is. Zoals gezegd zal Europa dat zeer royaal financieren: daar worden dezelfde AZC’s gebouwd als hier in ons land, die nadat de vluchtelingen zijn teruggekeerd, kunnen dienen om de eigen bevolking te huisvesten.

      Illegale vluchtelingen die toch proberen Europa binnen te komen, worden direct teruggebracht naar zo’n AZC, dat is voorzien van vele westerse gemakken en comfort.

     8. Bon-vivant

      Bon-Hütten? Wat heb ik je nu net gezegd Holland?
      Ik geef het op. Hier ga ik niet meer serieus op reageren.

     9. Ernst Quispel

      “ik noem jou gewoon bij je echte nick name en verlaag mij niet tot flauwe grapjes, zoals “Wim-vivant”).”

      De enige manier om trollen zoals Holland en Rechtsaf dit af te leren is niet te reageren als ze je niet correct aanspreken.

     10. Rechtsaf

      @Bon je leest dyslectisch, en begrijpend lezen is ook niet je sterkste kant

     11. Bon-vivant

      Ga iets nuttigs doen met je leven, Rechtsaf!

     12. Rechtsaf

      @Bon maar wat begrijp je niet dan?
      Ik ben niet dé Europese Unie dus ik moet helemaal niet naar Syrië..
      Dus mijn opmerking of je begrijpend kunt lezen is nog niet zo gek..

     13. Bon-vivant

      @Rechtsaf.
      Mijn opmerking was overdrachtelijk bedoeld. Natuurlijk ben jij de EU niet.

      Maar mijn punt was: Hoe moet de EU landen die in een burgeroorlog zijn verwikkeld onder zware druk te zetten zodat zij zich normaal gaan gedragen ten opzichte van haar eigen burgers? Nog even afgezien van het feit dat de EU eigenlijk geen eenduidig buitenlandbeleid heeft en dus op het wereldtoneel nauwelijks een rol van betekenis speelt.

     14. Holland

      Bom-vivant, als Libiers vluchten voor oorlogsgeweld kunnen ze opgevangen worden in omringende landen als Egypte, Algerije, Tunesie en Niger. In Libie zelf valt uiteerd geen eer te behalen momenteel. Je voorbeeld was dan ook onzinnig.

     15. Bon-vivant

      Bom-vivant? Wie is dat nou weer?

 8. Rosasolis

  Trouw vermelde gisteren dat vele asiel centers zijn al dicht in vele dorpen en steden.
  En binnenkort zullen er meer gaan volgen. Vele asielzoekers zijn al terug naar hun moederland.

  1. Holland

   Dat wil de overheid je graag doen geloven, Rosa.

   1. sonar

    Holland als je in woningen stopt dan gaan de asiel centra s wel leeg,alleen de autochtone burgers staan inmiddels 8 tot 10 jaar op een wachtlijst.
    Er word niemand terug gestuurd want zij blijven gewoon legaal of illegaal.
    Het kabinet wilt van alles ,maar de grenzen sluiten ho maar ,terwijl dat de snelste resultaten geeft.

   2. Rosasolis

    @Holland. En hoe WEET u dat het ander is? Omdat u abonnee bent op verschillende sensatie internet sites bent? Trouw is een van onze oudste
    kranten, dit jaar 75 jaar oud. Ik ben jarenlang abonnee op dit dagblad en
    heb nooit een echte bewuste leugen ontdekt. Dagelijks is er altijd en rubriekje
    over correcties, waar nodig. Vergeet dat dit zeer gelezen krant word ’s nachts gedrukt, om de ochtend editie te kunnen leveren door heel Nederland. En als er sprake van een onduidelijk bericht was, dan volgende dag is er altijd een correctie…
    Meer dan wat je krijgt op sensatie nep nieuws op verschillende internet sites!

    1. Ernst Quispel

     Je hebt gelijk, Rosalis, ik lees Trouw ook al vele jaren en ervaar het als een zeer betrouwbare en evenwichtige krant.

     1. Holland

      Trouw is goed als het gaat om human interest, wetenschap, cultuur e.d.. Inzake (wereld)politiek is het volslagen onbetrouwbaar, MSM en een overtikkrant van voorgekookt persbureaunieuws.

    2. Rechtsaf

     @rosalis En hoe weet jezelf dat het anders is? door het lezen van een krant?

     1. Floris

      Het is een nek-aan-nek strijd tussen Rosalis en Guus Gelul wie deze maand de wisselbeker voor de naïefste deelnemer van DDS krijgt uitgereikt.

     2. Ernst Quispel

      DFTT.

     3. Holland

      Spreek Nederlands Ernst: NDTV.

  2. Frits Jansen

   Talloze AZC medewerkers worden ontslagen. Die zullen de regering dankbaar zijn, maar niet heus.

   1. Holland

    Het meest recente bericht dat Google daarover oplevert is van april 2017 en betreft 100 medewerkers.

    Ben je weer uit je nek aan het kletsen Frits Jansen?

    1. Guus Geluk

     Vanmorgen las ik dat er zo’n elf azc’s worden gesloten.

     1. Rechtsaf

      @Guus dat zijn er overigens veel te weinig..

     2. Guus Geluk

      Je kunt alle azc’s sluiten, maar dan moet je wel in een recordtempo woningen gaan vinden om de mensen onder te brengen. Die groeien niet aan een boom op het Binnenhof.

   2. Baron von Munchhausen

    Die AZC medewerkers? Hoef je géén medelijden mee te hebben.
    Zij komen uit, inmiddels, miljarden kostende “zieligheidsindustrie” .
    Deze industrie bedenkt/verzint/ontdekt/fabriceert wel weer nieuwe ‘problemen”, zodat de medewerkers (uit de belastingpot) hun huichelachtige hulp kunnen aanbieden.

   3. Original NL

    ……Talloze AZC medewerkers worden ontslagen. Die zullen de regering dankbaar zijn, maar niet heus…..
    ……….
    Lekker belangrijk..
    Zoals gezegd….ambtenaren hebben al genoeg..
    Ga maar eens werk zoeken wat onze economie geld opleverd en niet leven van ons belastinggeld!!

   4. sjun

    Dat scheelt de samenleving weer aan cumulerende meerkosten in de directe omgeving.

  3. sjun

   Kijk eens aan, binnenkort geen Gronings gas meer nodig… Oh wacht…

 9. Frits Jansen

  Lukt het DDS alleen maar om met een leuke rechtse klaagzang te komen door de werkelijkheid een beetje te verdraaien? Wie de moeite neemt te kijken wat er echt aan de hand is ziet dat het kabinet asielzoeker uit “veilige landen” versneld wil terugsturen. Sommigen mogen Kaag en Ollongren haten, maar dit is dus wel “rechts” beleid.
  Dat spreekt trouwens niet vanzelf. Rusland mag bijvoorbeeld als “veilig land” gelden, maar een Russische dissident of homo kan wel degelijk in levensgevaar verkeren.
  En als ze vaststellen dat Afghanistan voor Afghanen wel veilig genoeg is dan rijzen zeker twijfels.
  Letterlijk lullig zijn de procedures om vast te stellen of vluchtelingen die beweren homo te zijn ook echt homo zijn. Kunnen ze een homo-man die alsnog met een vrouw trouwt niet het land uitzetten? Dat zal fake homo-claims ontmoedigen.

 10. Baron von Munchhausen

  Ach,…….. ach,……ach,…….ach,……ach,…….ach,……ach,…….ach,……ach,……. .
  “Duizend bommen en granaten!!!”
  Kunnen die in zichzelf gekeerde “Brusselse Zonnekoningen/innen aanbidders” in Den-Haag nu wérkelijk niets???
  Neem me niet kwalijk; ze kunnen wel wat: Nederland Ont-Nederlandiseren!!!
  Vroeger werden dit soort lieden omgekeerd opgehangen of zoals Mussert voor het vuurpeleton; namens LANDVERRAAD!

  1. Bon-vivant

   Ont-Nederlandiseren. Goed punt van Baron von Munchhausen. Ik durf hier in Apeldoorn niet eens meer zonder djellaba de straat op.

 11. Ritter

  De meeste asielzoekers , die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa af reizen zijn in werkelijkheid economische immigranten die vanwege de de uitkeringen en dat soort dingen naar een Noord/West Europees land willen.

  Dus een van de manieren om te voorkomen dat ze komen is het minder (financieel)
  aantrekkelijk maken om te komen. B.v. geen uitkering in de eerste vijf jaar en geen gezinshereniging en dat soort dingen.

  Neem nu b.v. de asielzoekers die een verblijfsvergunning krijgen en die daarna op vakantie gaan naar het land van herkomst wat ze z.g. “ontvlucht” waren. Gelijk de verblijfsvergunning afpakken.
  ——-
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

  1. Bon-vivant

   Goed idee van Ritter “geen uitkering in de eerste vijf jaar”. Dan moeten ze vijf jaar lang over straat zwerven en hun behoeften doen in parken en bosjes. Dat zal ze leren.

   1. Ritter

    Bon-vivant

    Voedsel en medische zorg kunnen ze krijgen van de gemeenten en slapen in grote opvangzalen.

    Als het echte vluchtelingen zijn zullen ze hiermee blij zijn.

    Als het asielzoekers zijn die voor de ruime uitkeringen en gratis huizen naar Noord/West Europa reizen zullen ze teleurgesteld zijn.

    Overigens word dit systeem al (gedeeltelijk) in Denemarken met succes toegepast.
    https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2062711-in-denemarken-krijgen-asielzoekers-al-minder-geld.html?title=in-denemarken-krijgen-asielzoekers-al-minder-geld

    1. Bon-vivant

     “Voedsel en medische zorg kunnen ze krijgen van de gemeenten en slapen in grote opvangzalen.”
     Dat hebben ze nu al. Dat noemen we AZC. Dat is zo’n instelling die veel gemeenten niet binnen haar grenzen wil hebben. Dus jij bent er voorstander van om vluchtelingen vijf jaar lang in AZC’s te huisvesten? Dus ook binnen jouw gemeente.

   2. Holland

    Dus staan we ‘machteloos’ volgens Bon-vivant, moeten alle immigranten gedwongen blijven opvangen en rijkelijk voorzien van geld, onderdak en goederen. Opdat ze hun behoefte niet in parken en bosjes doen. Briljant!

    Misschien dat potdichte grenzen, een straf uitzettingsbeleid en een ontmoedigend communicatiebombardement gericht op de doelgroepen beter werkt?

    1. Floris

     Idioten als Bon-vivant zien niet in dat Europa dit “nicht schaffen kann”. We gaan eraan kapot als deze migratie niet acuut wordt gestopt.

     1. Bon-vivant

      “Idioten als Bon-vivant…”. Dank u Floris. Zullen we eens op een zindelijke manier gaan discussiëren?

     2. Ernst Quispel

      Zindelijk en inhoudelijk debatteren is niet iets waar Floris op uit en tot in staat is, Bon vivant.
      Als je op hem reageert bereid je dan voor op een stroom van stront en bagger.

     3. Bon-vivant

      Floris is hier helaas niet uniek in op dit forum, Ernst.

    2. Bon-vivant

     @Holland.
     “…moeten alle immigranten gedwongen blijven opvangen en rijkelijk voorzien van geld, onderdak en goederen.”
     Ik kan nergens terugvinden waar ik dit geschreven zou hebben.

   3. Rechtsaf

    @Bon “Dan moeten ze vijf jaar lang over straat zwerven en hun behoeften doen in parken en bosjes.”

    Nee hoor, er wordt uiteraard in onze zorgstaat perfect voor deze mensen gezorgd, zo perfect zelfs dat ze alles gratis krijgen waar een Nederlandse burgers zich helemaal scheel betaald aan zorgkosten, belastingen worden deze mensen vrijgesteld van al deze dingen..

    1. Bon-vivant

     @Rechtaf. “…er wordt uiteraard in onze zorgstaat perfect voor deze mensen gezorgd..” Prima toch. Wat is het probleem dan?

 12. H.Vaes

  Waar het op neer komt is….dat nooit te bewijzen valt of iemand vanuit België of Duitsland ons land binnen komt om te gaan profiteren van de door ons zuur verdiende verworvenheden.

  Dus ….einde discussie en asiel verlenen .En het kabinet …weet dat….ze willen alleen maar mooi weer spelen.
  Dit plan kan alleen maar werken….als de ….GRENZEN STRENG BEWAAKT GAAN WORDEN. Dan kun je namelijk zien …of iemand vanuit België of Duitsland komt.
  Maar probeer dat die sukkels in den Haag maar eens aan het verstand te brengen.
  Dus dit plan….is een zoethoudertje ……meer niet.

 13. George van de linden

  Tot verbazing van experts neemt plotseling de schurft in Noord-Duitsland weer toe, zoals de NDR berichtte:

  Schurft is een besmettelijke huidziekte, die door speciale mijten wordt overgedragen. In Midden-Europa komt de ziekte inmiddels slechts zelden voor. In enkele ontwikkelingslanden daarentegen is tot 30% van de bevolking met schurft besmet.
  In Noord-Duitsland hebben op dit moment veel mensen schurft (scabiës) – en de aantallen nemen verder toe. Waarom de situatie dit jaar zo erg is, kunnen zelfs expert tot nu toe niet verklaren. Het gaat vooral om mensen, die samenleven in een kleine ruimte – bijvoorbeeld bejaardenonderkomens, kleuterscholen en vluchtelingencentra.
  Wat zal er wel niet gebeurd zijn? Laten we de “experts” een handje helpen met enige logica. Was er in bejaardenhuizen in Duitsland de afgelopen jaren een significante toename van schurft? Kon men in bejaardenhuizen senioren zien die zichzelf voortdurend krabden? Nee?
  En hoe zit dat op kleuterscholen? Dat daar helaas steeds vaker sprake is van luizen, is bekend. En schurft? Had je gedacht! Wat noemde de NDR op de derde plaats, vluchtelingencentra?
  Komen de “vluchtelingen” uit Midden-Europa, waar de ziekte grotendeels uitgeroeid was, zoals de omroep correct meldt. Of uit ontwikkelingslanden, waarin hij bij tot 30% van de bevolking voorhanden is, zoals de omroep eveneens correct bericht? Nu hoeft men alleen nog maar een en een bij elkaar op te tellen om tot een arbeidshypothese te geraken, die men empirisch kan onderzoeken.
  Maar daartoe zal het niet komen, noch tot de arbeidshypothese noch tot empirisch onderzoek. Want iedere kennis, die tegenstrijdig is aan het axioma van de edele en verstandige vluchteling, die ons met zijn gezonde gen-pool voor inteelt behoedt (volgens rassenpoliticus Wolfgang Schäuble), deze kennis is ook bij Merkel-experts met onmiddellijke ingang taboe of “nazi” en daar mag niet aan gedacht worden.
  Voor de gecastreerde journalisten van de NDR geldt iets dergelijks. En daarom wrijven ze als idioten hun ogen uit en kunnen dat met die schurft gewoon niet verklaren.
  Ikzelf zal er niet raar van opkijken als hier straks ook Ebola opduikt en zich verspreidt, zoals HIV en hepatitis …. daar zullen de hoogopgeleide onderzoekers en “vluchtelingen”, u weet wel die tandartsen / architecten en chirurgen vast ook wel verbaasd om zijn en het af proberen te schuiven op het bejaardentehuis.
  De overheid is dus gewaarschuwd!

 14. Duke

  We hebben het Dublin verdrag dat stelt dat ze in het eerste land asiel moeten aanvragen. Wilders kan wel roepen dat we als Nederlander gediscrimineerd worden, maar ik zie liever dat hij of een andere partij een procedure begint om zo met Dublin in de hand de stroom naar Nederland te stoppen en ze terug te sturen naar Duitsland of Belgie.
  Nog beter is ze bij de grens al tegenhouden en ze niet binnen laten.

 15. Gerlos

  Slaap rustig verder bestuurders van ONS LAND en luister zeker niet naar de onvrede die heerst bij de Nederlanders betreffende de immigratie.

 16. Ruud562

  Tja, velen hebben o.a. de VVD verkozen boven andere partijen die wél efficiente maatregelen willen nemen in de problematiek van de economische gelukzoeker c.q. parasiet! Een VVD die in tientallen jarenlang regeringsverantwoordelijkheid heeft laten zien waar zij voor staan: kortzichtigheid, corruptie en pure domheid. Voorbeelden: de VVD heeft de basis gelegd voor de instroom van lui die onze maatschappij ontwrichten door in de jaren zestig uit puur winstbejag ze hier toe te laten i.p.v. de industrie te verplichten tot het alternatief: automatisering. De VVD heeft het Groningse gas jarenlang ongebreideld laten wegvloeien zodat de inwoners én industrie daar nu reeel gevaar lopen met onverstelbare gevolgen voor heel Nederland! Een beetje bekwame politicus had jaren geleden al alternatieven bedacht voor dat gas, alternatieven die bekostigd hadden kunnen worden uit de gasbaten. Maar een nu mislukte overheidsprojecten die miljarden koste hadden prioriteit! De marktwerking, de ontrafeling van Defensie en politie, ons pensioenbeheer dat vrijwel is overgedragen aan ‘Brussel’, de VVD had en heeft hier een zeer grote vinger in ergo een hele hand! En dan de vele leugens van Rutte, zijn vele corrupte VVD-leden! Ja, héél veel is weg te schrijven op het conto van de VVD, desondanks is er hier veel volk dat ook achter deze partij staan, puur dom stemvolk dus! En zo blijven we dus in een cirkel draaien totdat de vaart eruit is en we met z’n allen in de bagger zakken om er nooit meer uit te kunnen komen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.