Max Verstappen maakt er een potje van in Australië en eindigt als zesde

Geen categoriemrt 25 2018, 11:00
De Nederlandse coureur heeft er weinig van gebakken bij de start van het nieuwe Formule 1-seizoen: de Red Bull-racer eindigde als zesde, na de Ferrari's, Mercedessen, teamgenoot Daniel Ricciardo en zelfs de McLaren van Fernando Alonso.
Het was natuurlijk ook wel te voorspellen: allerlei zogenaamde Formule 1-watchers voorspelden dat 2018 nu wél het jaar was waarin de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen wereldkampioen ging worden. Niet voor het eerst waren de verwachtingen hooggespannen... en niet voor het eerst bleek dat ook weer eens volledig onterecht te zijn.
De eerste Grand Prix van het jaar, in Australië, liep dan ook onmiddellijk uit op een flop. Verstappen heeft geen moment goed in de race gezeten en moest uiteindelijk genoegen nemen met een teleurstellende zesde plaats. Er werd gespeculeerd dat de Red Bull-bolides dit jaar beter dan ooit waren, maar in de eindklassering was dat zeker niet te zien: naast de zesde plaats voor Verstappen moest teamgenoot Daniel Ricciardo genoegen nemen met een vierde plek. De winst ging naar Sebastian Vettel, die Lewis Hamilton wist af te troeven.
Verstappen eindigde dus ver van het podium vandaan in een race waarin hij z'n auto liet spinnen en een gele waarschuwingsvlag heeft genegeerd:

"Achter de Ferrari's was Verstappen prima weg, maar Kevin Magnussen nog beter en hij nam zo de vierde plaats van de Nederlander over.

De Deen kon de topdrie echter niet volgen. Voor Verstappen was het daarom zaak Magnussen terug te pakken. Dat bleek op de hardere band geen sinecure; Verstappen forceerde en na twee kleine uitglijders tolde de Red Bull in ronde 10 om zijn as.

De Nederlander kreeg zijn Red Bull direct weer onder controle, maar de pirouette kostte hem drie plaatsen. Doordat de bolides van Haas direct na de pitsstop beide stilvielen, kon hij snel weer opklimmen naar plek zes."

Een mislukte race van Verstappen in Australië, dus. Wellicht is het daarom de moeite waard om eens te stoppen met te doen alsof de man binnen afzienbare tijd wereldkampioen Formule 1 gaat worden. Verstappen is een groot talent en de beste Formule 1-coureur die Nederland ooit gekend heeft: zeker. Maar net doen alsof hij de Lionel Messi van de autosport is? Die houding leidt alleen maar tot teleurstellingen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten