Moederhaters gaan los op SP-Kamerlid Nine Kooiman: ‘Hoe durft ze op te stappen voor haar kinderen?!!!11!’

Het doorgeslagen gedwongen feminisme ten voeten uit.

SP-Kamerlid Nine Kooiman kondigde gisteravond “onverwachts haar vertrek aan.” Volgens haar officiële verklaring wil ze meer tijd met haar gezin besteden. In haar geval is dat geen eufemisme voor “er komt een schandaal aan,” maar gewoon de waarheid. Kooiman werd vorig jaar namelijk moeder. En ja, zegt ze, een veeleisende baan als Kamerlid en het moederschap zijn wat haar betreft moeilijk met elkaar te combineren. In ieder geval op dit moment, nu haar baby nog zo klein is.

“Vorig jaar ben ik moeder geworden,” aldus Kooiman. “Ik merk dat ik de balans tussen het moederschap en het Kamerlidmaatschap moeilijk kan vinden en daardoor niet het Kamerlid kan zijn wat ik graag zou willen zijn.” De keuze was, gaat ze verder, “lastig en zwaar maar uiteindelijk heb ik daarom besloten dat ik deze week afscheid neem als Kamerlid.”

Kooiman zit al tien jaar in de Tweede Kamer. Haar dossiers zijn onder meer politie en jeugdzorg. Ook was ze fanatiek bezig met — of eigenlijk tegen — seksueel geweld. Maar ja, toen haar zoon geboren werd merkte ze dat ze gewoon echt minder tijd had voor dat laatste. En dat zit haar dwars.

“Nu ik naast de Haagse bubbel minder mogelijkheden heb om deze mensen te zien maakt dat ik dit werk niet alleen minder leuk vind, maar vind ik ook dat ik mijn functie als volksvertegenwoordiger niet voldoende kan uitvoeren. De SP heeft alle ruimte geboden, maar toch heb ik met pijn in het hart deze beslissing genomen,” aldus de verse moeder. (Niet kersvers, maar vers? Ja)

Het is een buitengewoon mooie beslissing van deze dame. Ik ben vorig jaar vader geworden. Wegens onze thuissituatie hebben wij besloten dat ik vanaf mei een stapje terug doe qua werk(dagen). Het is nu eenmaal moeilijker voor mijn vrouw om dat te doen dan voor mij. .

Maar als het kiezen of delen is, met een vrouw die eigenlijk het liefst vaker bij het kind is en een situatie waarin het lastig zo niet onmogelijk is voor zowel papa als mama om fors minder te gaan werken, zal één iemand echt op moeten houden. Kooiman heeft die keuze gemaakt, en dat is niets om zich voor te schamen. Sterker nog, het is de belangrijkste beslissing die ze kan nemen. Onze échte erfenis, onze échte nalatenschap, zijn onze kinderen.

Jammer genoeg is Nederland blijkbaar zo doorgeslagen in zijn gedwongen feminisme dat Kooiman toch flink wat negatieve opmerkingen krijgt op Twitter. Zo wordt ze er onder meer van beschuldigd een “graaier” te zijn. Iets met wachtgeld. Helaas voor dat soort types heeft Kooiman haar antwoord paraat: “SP’ers storten [dat] geld terug.”

https://twitter.com/LADESTEIN/status/978876451230494720

En dan zijn dat dit soort belachelijke opmerkingen er ook nog:

https://twitter.com/JJDeBom2/status/978861487497367553

https://twitter.com/tw_LvH/status/978833096790470656

Je wordt er gewoon moe van. Kiezen voor je kind is tegenwoordig blijkbaar een schande.

En deze opmerking van Alexander Pechtold is natuurlijk volstrekt belachelijk:

Nee, Alex. Dat is zelfs je reinste onzin. Het Kamerlidmaatschap is hard werk en hoort dat ook te zijn. Je bent immers een volksvertegenwoordiger. Dat is geen baan die je dagelijks even van 9 uur tot 17 uur kunt doen en klaar. Kamerleden moeten net als topmanagers in het bedrijfsleven lange dagen en veel uren maken. Daar worden ze ook rijkelijk voor beloond. Dat je dat niet kunt combineren met kleine kinderen als je partner ook voltijd werkt is gewoon helder. Dan doe je het als de kinderen groter zijn, daar is helemaal niets mis mee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Frits Jansen

  Bij DDS gaat elk bericht over een schandaal.
  Hier is het schandaal dat een stelletje twitteraars het niet eens is met de beslissing van deze moeder.
  Wat errurg!

  1. B. Pascal

   Inderdaad laat de DDS zich de b*k maar houden over gezinszaken. Ze passen complete naast de pot.
   Afgelopen dagen heeft Tim van de DDS genoeg Elizabeth Badinter gepromoot.

   Tim een feminist! Hij volgt Plato! Met die z’n androgyne.
   Dus laat de DDS gezinszaken en seksuele geaardheden maar rusten.
   Lijken wel de NOS, DDS-COC cultus.

 2. corfo

  Natuurlijk hoort “moederliefde” niet thuis inde “grote-mensen-wereld”,
  dat hoort alléén thuis in de dierenwereld !!
  Wie is/zijn hier nu eigenlijk gek geworden ?
  Maar mogelijk neem ik de berichtgeving wel iets té serieus.

 3. DolleDries

  Volkomen te begrijpen deze beslissing heel druk met de kinderen en dan nog voor half geld bij de SP werken

 4. Ernst Quispel

  Welke feministen en moederhaters precies? Ik zie wat tweets van dom volk dat pavlov iets over wachtgeld roept en het pleidooi van Pechtold om de belemmeringen voor moeders in de Tweede kamer weg te nemen, verder kan ik weinig feminisme en moederhaat ontdekken.

 5. Bon-vivant

  Gelukkig wordt Alexander Pechtold ook weer ge-bash-t. Ik dacht al, waar wil Michael van der Galien met dit stukje proza heen. Maar op het eind viel het kwartje bij mij.

  1. EU kok

   Positief bekijken aub.
   Michael komt op voor de menselijke en sociale waardes, welke binnen de SP zichtbaar zijn en waardeert dit links gedachtegoed ten zeerste.
   In zijn eigen vergelijkbare prive situatie doet hij schijnbaar ook een stapje terug om hun kind de volle aandacht te geven.
   .
   Zijn website is conservatief rechts.
   Zijn gezinsleven is progressief links.
   Mooi toch.

  2. Pit

   @Bon: Penthouse Alexander noemen is zó 2017…

 6. J.C.

  Mw. Kooiman heeft een zeer aanvaardbaar excuus om haar baan (tijdelijk) neer te leggen.

  Nog niet zo heel lang geleden deed bijna iedere vrouw, die net moeder geworden was dat. De tijden zijn veranderd en dat kan ook goed zijn. Als de partners zich allebei en gezamenlijk prettig voelen bij de keuze van de onderlinge verdeling van het wel, niet of in mindere mate buitens huis een baan hebben, is iedere keuze prima.

  De dwaas A. Pechtold maakt zichzelf nog steeds wijs, dat D66 niet echt is afgestraft bij de GR 2018 verkiezingen. “D66 heeft nog steeds zilver in handen”.

  Ik hoop dat Pechtold leider blijft bij D66, de inmiddels duidelijk zichtbare neergang van D66 kan mij immers niet snel genoeg gaan. En met Pechtold aan de leiding gaat dat beslist lukken………………..

 7. Appelstroop

  Prima keuze, niets belangrijkers als je gezin. Scheelt weer een kindje die door een kinderdagverblijf/school is opgevoed ipv zijn of haar ouders.

 8. AS210854

  Het is natuurlijk heel gemakkelijk voor haar om tijdelijk haar baan op te geven. Zij krijgt doorbetaald, terwijl de ” gewone” vrouw als ze zelf stopt met werken geen inkomen meer heeft.

 9. CJD

  jonge! SP kamerleden zijn wel veel meer gewend dan een paar domme tweets die over wachtgeld zeuren.

  Ik zie hier ook niet in wat er zo vreselijk is wat Pechtolt hier getweet heeft

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.