Nederlandse EU-parlementariërs zijn klaar met Selmayr: ‘Hij moet weg!’

“Als dit in Burkina Faso gebeurt, krijgt het land geen steun meer.”

Nederlandse leden van het Europees Parlement zijn niet van plan om een stapje terug te doen. Wat hen betreft moet Martin Selmayr, de nieuwe secretaris-generaal in de Europese Commissie, wieberen. En snel een beetje.

Nederlandse Europarlementariërs van VVD, GroenLinks, D66, PvdA en SP willen dat de benoeming van Selmayr tot secretaris-generaal wordt teruggedraaid, bleek dinsdagavond tijdens een NOS-debat in Brussel.

Het is ongelooflijk, maar zelfs VVD’er Hans van Baalen vindt het absoluut niet kunnen dat Selmayrs benoeming er zo snel doorheen gedrukt werd. Ik citeer:

“Als dit in Burkina Faso gebeurt, krijgt het land geen steun meer en zeggen we: zo bestuur je een land niet. Dus het beste is dat hij nu zich terugtrekt.”

Aangezien Van Baalen eurofiel tot op het bot is, is dat een ronduit schokkende uitspraak, maar het is tekenend voor de woede in het Europees Parlement. Parlementariërs voelen zich op de tenen getrapt. Hen werd niets gevraagd, de normale procedure werd niet gevolgd. Dat de Europese Commissie zich dictatoriaal gedraagt naar lidstaten toe, soit, maar in Brussel zelf? Nee, dat kunnen ze niet accepteren.

Ongelooflijk genoeg is er nog wel één partij die Selmayr misschien toch nog een kans wil geven. Het gaat om… het CDA. Die partij is lid van de Europese Volkspartij van Jean-Claude Juncker. Selmayr was jaren zijn grote vertrouweling. CDA-parlementariër Esther de Lange zegt dat de zaak weliswaar “stinkt,” maar dat zij en haar collega-christendemocraten toch eerst meer informatie willen hebben… alvorens al dan niet te eisen dat Selmayr opstapt.

Met andere woorden, mevrouw is bang dat haar christendemocratische vrienden van de Europese Volkspartij boos worden als ze Selmayr publiekelijk afvalt. Daarom hoopt ze de boot nog even af te houden. Misschien dat Selmayr opstapt voor het CDA zich hoeft uit te spreken, zal ze denken. Dat zou ideaal zijn.

De manier waarop Selmayr benoemd werd is natuurlijk volstrekt immoreel en zelfs corrupt. Er was bijvoorbeeld maar één tegenkandidaat: Clara Martinez Alberola. Die ken je ongetwijfeld niet, maar zij is… een medewerker van Selmayr. Mevrouw was dus een strokandidaat; een nepkandidaat die alleen maar naar voren geschoven werd zodat de Europese Commissie kon zeggen dat de regels wél gevolgd waren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. eRik2017

  Wie kan er nog enig vertrouwen hebben in de EU Commissie als corruptie zegeviert?

  Ik ben zeer pro EU naar model de EG en zoals Rutte het vorige week definieerde.
  Maar als dit standhoudt, dan is dat corruptie en wat mij betreft liever #nexit want een corrupte figuur aan het stuur van de EU leidt tot niets.

 2. Ni28

  Niet alleen Selmayer maar ook Juncker en de hele corrupte Euro commissie moeten weg. Met dat soort kan de Unie nooit naar verwachtingen van de burgers werken. De vraag is of de burger nog überhaupt verwachtingen heeft, er is al te veel kapot gemaakt. Alleen de moed ontbreekt nog om met deze unie af te rekenen. Een unie zoals deze kon nooit de bedoeling zijn. Deze is gekaapt door goudzoekers die er goed van leven ten kosten van de belastingbetalers. Een onoverzichtelijke bureaucratische kolos met corrupte leden die allee maar geld kost en aan de pijpen van islamitische(en andere)dictators in de rest van de wereld danst.

 3. denk eens na

  Een kijkje in de keuken van de mafia

 4. corfo

  Die hele troep z.g. EU-parlementariërs hoor je niet meer als Zuipschuit Juncker ze een keer met z’n bezopen kop, “terecht” wijst. Dan is ’t : “Sicher, Herr Jan Kloot Juncker, natürlich, Herr Juncker, wie Sie wünschen Herr Jan Kloot. Humble humble humble !!!”
  Nog geen enkele EU-parlementariër gezien/gehoord met een rechte rug.

  1. eRik2017

   @corfo
   Partij Wim is nu als de dood zo bang dat net als Oxfam, de EU Commissie beschadigd raakt!

   Vive la revolution!

   1. corfo

    @ eRik2017.
    +++++ !!
    Wég met die hele rotzooi, die zich “EU-leiding” durft te noemen. Zag toevallig gisteren op tv dat Jan Kloot Juncker een bomvolle vergaderzaal binnentrad om “op te treden”. Op weg naar het podium pakte de zwalkende Jan Kloot iedere vrouw die hij passeerde, bij de bovenarm en een enkele mevrouw werd zelfs door de zatlap gezoend. Wát een performance ! Een straalbezopen Luxemburger, in eigen land volledig uitgekotst, die zich “de keizer van Europa” waant.
    Schandalige zaak.

    Vive la revolution !

 5. Florissa

  Nederland ,en het er niet mee eens zijn ,verkiezingen komen eraan ,daarna is het weer buigen , knikken , en betalen aan Druncker .
  Er zit er niet een met ballen uit Nederland .Plucheplakkers en bang voor d’r baantje .
  Trump laat zich niet omkopen ,die doet wat hij wil ,en zet al die klunzen in Brussel schaakmat .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.