Ongelooflijk: antidemocraten D66 janken tranen met tuiten dat de eigen Turkse kandidaten de Raad ingaan door voorkeursstemmen

Sommige mensen zouden dit gerechtigheid noemen.

Als je wilt weten hoe gestoord, hypocriet, en antidemocratisch D66 is, welnu, zoek niet verder. Tegenover journalisten van het Algemeen Dagblad klagen prominente leden van de afdeling Dordrecht namelijk dat twee Turkse kandidaten via voorkeursstemmen de Gemeenteraad in zijn gekomen.

In Dordrecht behaalde D66 drie zetels. Normaal gesproken zou de top drie van de lijst die zetels in handen krijgen: lijsttrekker Kevin Noels, de nummer 2 Eelco de Vos en de nummer 3 Paul Tiebosch. Maar wat blijkt? Twee Turkse kandidaten, die op respectievelijk plek 9 en plek 30 (!) gezet waren blijken zoveel voorkeursstemmen gekregen te hebben dat zij de Raad ingaan, en dus niet de nummers twee en drie.

Nummer 9 Osman Bosuguy legt uit:

“Continu campaignen is mijn drijfveer geweest. Ik dacht bij mezelf ‘gewoon gas geven’.”

En de nummer 30, Ahmet Polat:

“Ik ben overdonderd. Iedereen is overdonderd. De mensen hebben mij het vertrouwen gegeven: ‘Jij moet dit gaan doen’.”

In plaats van de heren te feliciteren zijn hun partijgenoten woedend. Tiebosch klaagt:

“Ahmet heeft er met mij ook niet over gesproken dat hij campagne voerde voor zichzelf. Hij stond op een niet verkiesbare plek.”

Hij stond wel degelijk op een verkiesbare plek, Paul. Namelijk op de dertigste plaats. Als je op de lijst staat ben je verkiesbaar. Punt. Dat jij daar als nepdemocraat moeite mee hebt omdat jij wel even bepaald wie er in de raad mogen komen is jouw probleem.

Ook De Vos doet mee met het jankebalken:

“Bosuguy had ik verwacht. Hij heeft knetterveel campagne gevoerd in de Dordtse Turkse gemeenschap. Maar Ahmet had ik niet verwacht. Hij had geen politieke ambities, zei hij.”

Dit is zo ongelooflijk tekenend voor D66. Die partij behandelt Turken (en andere allochtone kandidaten) als stemvee. Je zet een Turk op de lijst omdat je dan wat extra stemmen krijgt. Maar die worden wel gebruikt om een autochtone, traditionele D66’er de politiek in te loodsen. Turken mogen stemmen trekken én stemmen, maar ze moeten vooral niet denken dat ze iets in te brengen hebben in de partij — en al helemaal niet in de gemeenteraad.

De arrogantie is werkelijk stuitend… maar helaas ook bijzonder veelzeggend. Want D66 is een ongelooflijk arrogante, hypocriete, en — als puntje bij paaltje komt ook nog eens — racistische partij.

Nou, beste Tiebosch, De Vos en Noels, ik vind het heel mooi voor de heren Bosuguy en Polat dat het ze gelukt is om in de gemeenteraad te komen. Ze hebben slim en goed campagne gevoerd. Gefeliciteerd! Als jullie partijgenoten daar een probleem mee hebben moeten ze maar eens een cursus “democratie” volgen.

Oh, en dat het AD meldt dat zij raadszetels “wegkapen” is écht een grof schandaal. Ze kapen helemaal niets. De kiezer heeft gestemd. Zij hebben recht op die zetels. Punt. De enige mensen die deze zetels alsnog proberen te kapen zijn Tiebosch en De Vos die duidelijk via de media druk op hun partijgenoten proberen te zetten om hen zo ver te krijgen hun zetel alsnog op te geven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Duke

  Ik gun het D66 dat deze heren zich gaan afscheiden en zich bij DENK gaan voegen.

 2. Seneca

  @duke
  ik denk dat dit sneller gebeurt dan men denkt. bovendien heb ik zo-even twee jeugdfoto’s van mevrouw Ollongren gezien met kleding met schattige hakenkruisjes. vermoedelijk is pa Ollongren door deze hakenkruisjes in de ‘adelstand’ verheven.

 3. Nasrani

  Ha ha, jammer dat we de namen niet kunnen zien van degenen die op ze hebben gestemd. Waarschijnlijk echt Nederlandse namen, zoals P.Jansen, H.Pietersen, G.Geluk, j.Ernst, M.Kong,

 4. Floris

  De turkse gemeenschap stemt op turken. Blinde identiteitspolitiek.

  Van der Galien, die steeds verder naar links opschuift, vindt dat kennelijk prima.

  Dit los je alleen op door voorkeursstemmen af te schaffen. Het kan niet zo zijn dat een of andere nr 30 (waarschijnlijk zonder veel capaciteiten) de nummer 2 voorbij steekt. Het systeem van voorkeursstemmen is rijp voor de prullenbak.

  1. Ernst Quispel

   “Van der Galien, die steeds verder naar links opschuift”

   Dat komt misschien meer omdat je zelf rap richting extreem-rechts opschuift, Floris. Je vindt de VVD inmiddels toch ook knetterlinks?

   Het is is dus gezichtsbedrog die moet worden toegeschreven aan je eigen radicalisering.

   1. Rechtsaf

    @GolieErnst jij hebt niet alleen stront in je ogen, ze zitten ook dicht gekit met linksdraaiende islamitische bisonkit..

  2. Koos sssss

   Wat je er ook van vindt, Floris, dit, met die voorkeursstemmen gaat volgens de spelregels en daar kan je niets tegenin brengen.
   De Turken hebben het spel hier keurig volgens de regels gespeeld en verdienen daarmee hun plaatsen. Daarbij heeft “de een of andere nr. 30” tenminste 1 capaciteit meer, dan de nummer 2.

   Of voorkeursstemmen nou zo een goed idee is, dat is dan weer een geheel andere discussie.

 5. sjun

  Wat is nu precies het probleem? D66 stond al wat langer verdergaande islamisering voor en nu wordt dat wat beter zichtbaar. De partij mag nog blij zijn dat niet het gehele moslimelectoraat zich in de politieke koers van de ‘Denkers’ aan de hand van Recep Tayyip Erdoğan kan vinden.

 6. fenderbender

  Kan het zijn dat nederland de eerste europese bananenrepubliek word?
  Of is het dat misschien al.

  Iemand nieuwsuur gezien over Denemarken, wow daar zijn de ogen open gegaan, helaas lopen wij nog 2 stemmingrondes achter.

  1. Ernst Quispel

   Natuurlijk, fenderbender, we staan op het punt een islamitisch kalifaat te worden.

   Je gelooft je ogen hier soms niet.

   1. van Urk

    Ernst Quispel@ Daar zijn die D66,ers Paul en de Vos anders nu wel bang voor met het idee dat zij nu een insluipend islamitisch of Turkse kwaad binnen gehaald hebben die niet voor alle Nederlanders op willen komen maar alleen om de lange arm van Erdogan te versterken.

    1. Ni28

     Van Urk, Quispel is ziende blind en horend doof dus je poging is zinloos.

   2. sjun

    Op termijn gaat het die kant op. Daarna komt er verzet en schoon schip.

   3. Rechtsaf

    @GolieErrnst jij bent bewust onwetend en ziende blind, sterker nog of eerlijk gezegd erger nog je bagatelliseert de boel een beetje en vindt het allemaal wel meevallen zo islamitisch is Nederland helemaal niet.

    Beste islamprostituee, vergeleken met 40 jaar geleden zijn wij ernstig geïslamiseerd, je hebt stront in je ogen als je dit ontkent, punt is, in de nuance schrijf je het heel groot, “we staan op het punt een islamitisch kalifaat te worden.” terwijl er absoluut een probleem heerst in Nederland…

  2. Seneca

   @fenderbender
   deze eer is niet voor NL weggelegd. de eerste bananenmonarchie van Europ is het VK, gevolgd door Zweden. NL zal de derde zijn. Duitsland wordt de eerste bananenrepubliek, onmiddellijk gevolgd door Frankrijk.

   1. van Urk

    “Het westen is sterk geseculariseerd, in moslimlanden gaat dat niet gebeuren, meent politicoloog en islamexpert Shadi Hamid. Want de islam zit heel anders in elkaar. Dat vormt wel een bedreiging voor de westerse liberale democratie, maar Hamid vindt dat niet zo erg” https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/wen-er-maar-aan-de-politieke-islam-blijft~ab1cab335/

    1. Rechtsaf

     @Urk GolieErnst, GolieGuusje, Goliekong, Goliebeukman, zeg maar alle golies vinden het niet erg, sterker nog, ze vinden het zéér jammer en ernstig dat er niet nog meer islam in Nederland is…

 7. fusilier

  Ja de denk partij is net als een koekoeks jong, eenmaal in het nest , verhongeren de anderen.

 8. tomygun

  Mike jij zou dit moeten weten !
  We nemen een trein op de plaats van bestemming
  stappen wij uit .

 9. CheikhRedo

  @Floris ‘De Turkse gemeenschap stemt op Turken. Blinde identiteits politiek’.

  De Christenen op het CDA of CU, de Gereformeerden op de SGP, de dieren liefhebbers op de partij voor de dieren, de ouderen op 50 plus? Hoezo identiteits politiek? Meer dan de helft vam de turken stemt niet op DENK of gaat überhaupt niet stemmen! So what else is new!

 10. Ni28

  Grote steden zullen hier steeds meer last van ondervinden als de blanke bevolking in de minderheid komt. Dan kan daar net zo goed de kalifaat uitgeroepen worden. Dankzij onze hypocriete politici die aan de macht zijn.

 11. CheikhRedo

  @NI 28, in de grote steden is al meer dan de helft buitenlands!

  1. Ni28

   Dat bedoel ik dan ook dus hun invloed wordt steeds groter en gezien het feit dat zij niet van plan zijn om in te burgeren zal hun drang naar acceptatie steeds groter worden. Slechte ontwikkeling.

 12. CheikhRedo

  51% gemiddeld dacht ik

 13. david1veenstra

  AS JE ALS PARTIJKADER NIET SNAPT DAT HET ZO KAN LOPEN DAN VERDIEN JE NIET ANDERS.
  Ja, die voorkeurstemmen. Ineens wordt dit een probleem voor de partijen.
  Wedden dat er over een poosje voorzichtige pogingen gedaan worden om dit stukje kieswet op de helling te zetten?

 14. Ritter

  Geen DENK in Dordt? Dan maken we er gewoon DENK66 van bij de Pechtoldpartij.

  Turken stemmen op Turken. Is nou eenmaal zo

  https://www.geenstijl.nl/5141309/turkse-coup-onder-de-iets-te-ver-omhoog-gestoken-neus-van-de-lokale-partijtop/

 15. Rechtsaf

  Weten we allemaal hoe Hitler aan de macht kwam?, ik zie enige gelijkenis, sterker nog, Turken, Marokkanen en andere buitenlanders gebruiken ons eigen rechtssysteem tegen onszelf, die zogenaamde Nederlanders doen mee voor een partij als de PvdA en D666 om vervolgens af te splitsen dus een eigen islamitische partij te starten…

 16. Gerlos

  Alles te danken aan die eigenaar van het wip penthouse Pechtold, ze zijn niet voor niets gekelderd met zetels. Lekker doorgaan op deze manier en dan zwaaien we D66 uit, Pechtold en consorten kijk naar nieuwsuur van zaterdag j.l. over een uitzending van de sociaal democraten die het licht hebben gezien betreffende de integratie kunnen jullie een voorbeeld aan nemen,

 17. Florissa

  Alleen mensen die werken laten stemmen ,zou al een heel andere uitslag geven .
  Vind het echter niet erg dat D66 opgevreten wordt door een stel koekoeksjongen
  die ze al die tijd hebben beschermd . Binnen een paar jaar is het dezelfde partij als Denk, hebben we een tweede Pechtold ,maar dan met een Turks accent,en een Penthouse in Istanbul .

 18. Pit

  De Racisten ’66

 19. Guus Geluk

  Hier ben ik het eens met Michael. Heel slim campagne gevoerd van deze D66-ers. En dan mogen ze gewoon de zetel bezitten.

  1. Rechtsaf

   @GolieGuus ik zie je heel stiekem gniffelen in je islamitische denk knuistjes

 20. Shadow1100

  Adv. Marktplaats:
  Aangeboden t.e.a.b. een land gedeeltelijke gelegen onder de zeespiegel. Tot enkele jaren geleden zeer goed onderhouden. Vooral zeer geliefd bij arabisch sprekend volk en mensen met een licht getinte of donkere huidskleur.
  Gratis geld, gratis woning, gratis inboedel, gratis gezondheidszorg en de mogelijkheid om minstens 1 maal per jaar in het land waaruit u uit onveiligheid bent gevlucht op vakantie te gaan.
  Werken en enigszins aanpassen echt niet noodzakelijk.
  De oorspronkelijke autochtone bevolking zal compleet uit het straatbeeld verdwijnen zoals nu al in vele wijken het geval is.
  De huidige, nog geldende, wetgeving zal binnenkort worden vervangen. De enige bron van wetgeving wordt de ‘Sharia’ en de Hadith, de uitspraken en leefregels van de profeet mohammed.
  De koran wordt straks beschouwd als dé grondwet.
  De partijen waar nog op gestemd kan worden zijn Denk en D66. De eerlijkheid gebiedt mij u te zeggen dat D66 àbsoluut niet te vertrouwen is.
  Andere politieke partijen en oppositiegroeperingen zijn verboden.
  De democratische monarchie met ons parlementaire stelsel zal verdwijnen en veranderen in een absolute monarchie bestuurt door de zichzelf benoemde koning Kuzu. Deze koning regeert dan via een ministerraad, waarvan de belangrijkste posten worden bekleed door vooraanstaande leden van de koninklijke familie.
  Godallahmachtig…….

  1. Ernst Quispel

   Shadow1100 maakt duidelijk dat de term islamofobie ook semantisch vaak juist is. Dit is tragische irrationele angst.

 21. Pit

  In veel gemeenten heeft D66 gevoelige nederlagen geleden, en daar feliciteer ik deze fascistenclub van harte mee!

  #d33

 22. Gerlos

  Het blijven Turken, en binnenkort zeggen ze de mazzel want we gaan een eigen partij oprichten voor onze Multi Culti Samenleving, hartelijk dank D66.

 23. Baron von Munchhausen

  Democraatje hier,
  democraatje daar,
  Moslimpje hier,
  moslimpje daar,
  EU,tje hier,
  EU,tje daar,
  Vingertje wijzen hier,
  vingertje wijzen daar,
  D66…. we zijn er mee klaar!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.