Opnieuw vandalisme en ingekegelde ruiten bij joods restaurant HaCarmel in Amsterdam

Zo onderhand wordt duidelijk dat HaCarmel zijn restaurant beter had kunnen huisvesten op de Gazastrook dan in het ‘tolerante, vrije’ Amsterdam. Voor de derde keer in slechts enkele maanden tijd is het Joodse etablissement aangevallen door antisemitische vandalen.

Het is weer feest bij HaCarmel, één van de weinige koshere eetgelegenheden die Nederland. Voor de derde maal in slechts een paar maanden tijd is het Joodse restaurant het doelwit geworden van antisemitisch vandalisme. Nadat in december een mafketel met een Palestijnse vlag de ruiten al had stukgeslagen en vorige maand een gekkie huis had gehouden met eieren en mayonaise, lagen vandaag de ruiten van HaCarmel alwéér aan diggelen:

“Het koosjere restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam is opnieuw mikpunt geworden van vandalisme. Er is een poging gedaan om de ruiten in te gooien. De ruiten zijn niet volledig ingeslagen, wel zit er een grote ster in de ruit.”

Ik ken de uitbater van HaCarmel niet, maar ik heb zo het vermoeden dat deze man denkt ‘here we go again‘, of hoe je dat ook zegt in het Hebreeuws. Of Nederlands, want laten we wel wezen: we prijzen onszelf altijd voor onze openheid en tolerantie.

En wellicht – ideetje maar, hoor – moeten we dat niet alleen als vage waarde uitdragen, maar er ook eindelijk eens wat mee doen. Want driemaal gevandaliseerd in nog geen half jaar tijd duidt op een serieus probleem. Op lieden die gewoon bezig zijn het koshere restaurant de stad uit te jagen, en dat – momenteel – gewoon straffeloos kunnen doen. Waarom hangen er nog geen camera’s bij dat restaurant? Waarom staat er desnoods geen politie-agent op wacht?

De veiligheid van Nederlandse burgers moet gewoon gegarandeerd zijn. Sterker nog: de veiligheid van álle Nederlandse burgers moet gewoon gegarandeerd zijn. Dus ook de Joodse Nederlanders die de kost verdienen met een eigen restaurant. Dus hup D66, dat nog steeds de lakens uitdeelt in Amsterdam: beveilig dat restaurant, en rap een beetje. Jullie zijn toch zo’n fan van meer afluisterapparatuur inzetten tegen de burger? Nou, dit is jullie cue. Ga die antisemitische gekken die HaCarmel telkens aanvallen eens even helemaal de moeder sleepwetten, en snel een beetje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Guus Geluk

  Geweld tegen eigendommen van Nederlandse burgers – ongeacht de afkomst en geloof – is onacceptabel. Punt. De daders moeten zwaar worden gestraft.

  1. Archetype01

   goh laat dat nou net het probleem zijn, het zwakke optreden van de vorige “Verwarde man” laat dit soort tuig zien dat ze met dingen kunnen wegkomen

   1. Archetype01

    even en correctie.

    het optreden van het OM M.B.T. de “verwarde man” laat veel te wensen over.*
    https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/12/aanvaller-joods-restaurant-is-verward-hoeft-niet-de-cel-in-570624/

    en toont daarmee aan dat zulk soort geweld gedoogt word door de overheid, als je maar een goed excuus hebt.

    1. Guus Geluk

     In het artikel: “‘Die idiote Trump heeft mij zo boos gemaakt.”

     Deze uitlating kan inderdaad slechts van een verwarde man komen. Trump maakt mij ook weleens boos, maar ik verniel andermans eigendommen niet.

     Hij moet grondig worden nagekeken.

     1. DolleDries

      Integendeel ,het is heel geslepen van die vent want hij weet dat zo opmerking in Nederland als zeer politiek correct wordt ontvangen. Anti Trump doet het altijd goed in Nederland.
      Natuurlijk heeft hij een hekel aan Joden, maar hij was wel zo slim omdat niet te roepen

     2. Siemien

      @guus moslims(lees; verwarde mensen) gebruiken altijd externe factoren om te rechtvaardigen wat ze doen, ook wel genaamd slachtofferrol..

     3. Pit

      @Siemien: Binnen de islam kent men de cultus van eer en schaamte.

      Het ligt nooit aan de islamiet en altijd aan de ander. Daarbij moet je, vooral in Nederland, flink schreeuwen, dan gaan we onszelf vanzelf censureren.

      Wim en zijn rugtuffers buigen graag voor de islam. Zij zijn de gênante mening toegedaan dat de problemen met islam in Nederland onze eigen schuld zijn. Een mooiere exponent van die islamitische schuld- en schaamtecultuur is nauwelijks weer te geven.

      #zelfislamisering

     4. eRik2017

      Tuurlijk, Binnenkort gaan Wim en Guusje weer naar Thailand en naar Atjeh. Daar is een darkroom waar ze gratis zweepslaagjes krijgen, en elke avond is het feest bij Oxfam, tot vroeg in de ochtend. Met meiden in bikini in het zwembad, en aan de rand liefdespaartjes. Kost niets want het is gesubsidieerd. Die genotskreun werd mogelijk gemaakt met uw steun!

      #genotskreunmetuwsteun #zweepjes

     5. Guus Geluk

      Chips, daar is onze professionele provocateur weer, genaamd Erik.

     6. eRik2017

      That’s right babe!

     7. Bon-vivant

      Ja, puber-eRik pakt weer flink uit. Jammer…

     8. Guus Geluk

      We zouden de redactie moeten vragen een leeftijdsgrens op het forum te dreunen. Tot 20 jaar geen comments.

     9. eRik2017

      Ik zeg: Doen!

  2. tomygun

   GG ,
   Tja en zwaar is natuurlijk een taakstraf van 10 uur he !
   Links maakt meer stuk dan je lief hebt .

   1. Meester Kong

    Religie, bron van alle kwaad.

    1. Guus Geluk

     Nee hoor, zonder islam zouden mensen elkaar alsnog de hersenen inslaan. Of ruiten ingooien van een winkel op de hoek. De mens heeft deze wereld nu eenmaal geen fijner plaats gemaakt.

     1. van Urk

      Inderdaad. Wat heeft religie nou weer met vandalisme te maken? Als het aan Kong lag is een verkeersovertreding tussen twee verschillende denkende mensen ook een oorzaak van religie. Zo kan hij wel blijven doorgaan om zijn eigen ideologie te gaan verdedigen.

     2. Vit

      Ik kan het mis hebben, maar volgens mij was het cynisch bedoeld.

     3. Guus Geluk

      “Wat heeft religie nou weer met vandalisme te maken?”

      Niets.

     4. Siemien

      @guus en als jij de christenen de schuld kan geven doe je dat natuurlijk heel graag, je bent immers een verdediger van de islam en een warme pleitbezorger..

     5. Holland

      Wat een flauwekul: dit is wel degelijk religieus geinspireerd vandalisme. Ik durf 100 tegen 1 te wedden dat de stenengooier opnieuw een Palestijn/Marokkaan/moslim is. Overal in Europa (en daarbuiten) worden Joden gediscrimineerd en geintimideerd door moslims.

     6. Guus Geluk

      Dat is onjuist, Siemien, ik geef geen geloofsgroepen de schuld.

     7. Pit

      @Holland: Maar je weet toch dat de ogen Guus opgemaakt zijn met islam-make-up? Die zuigtrol ziet natuurlijk de realiteit niet meer, zijn halalbril heeft geblindeerde glazen.

      #zuigtrol

     8. Guus Geluk

      “Overal in Europa (en daarbuiten) worden Joden gediscrimineerd en geintimideerd door moslims.”

      Kijk, antisemitisme wordt weer eens geframed als een moslimcrime.

      Wist je dat de FPÖ-ministers door de Israëlische regering worden geboycot, vanwege het antisemitische verleden van die partij?

     9. van Urk

      Holland@ Over deze kwestie kan men waarschijnlijk inderdaad spreken over een religieus politieke twist tussen een moslim en een Jood. Maar wie weet was het dit keer zo,n Linkse tomatengooier met een Palestijnse sjaal om zijn nek die van de week nog een tupperware avondje had in De Verrekijker.

     10. Guus Geluk

      “…zijn halalbril heeft geblindeerde glazen.”

      Blader jij maar obsessief in de koran, Pit. Zonder koran waren er ook ruiten ingeslagen en waren er ook Joden belaagd. De bron van alle kwaad – in de woorden van Kong – is de mens en de mens zal de bron van alle kwaad blijven.

     11. Vit

      Yep, vooral door wat men met de paplepel ingegoten krijgt.

     12. Holland

      En Guus maar downplayen en afleiden en liegen en draaien om de islam te beschermen. Nooit het beestje bij de naam noemen, altijd excuses zoeken en de islam uit de wind houden. Immer de focus breder trekken zodat anderen even erg zijn, het overal gebeurt en iedereen het gedaan kan hebben – als de islam maar niet, nooit en nimmer de schuld ergens van krijgt.

      Guus, je bent een smerige islamlover, een islambepleiter, een islambeschermer, kortom een vieze dhimmy.

     13. Guus Geluk

      Ik pleit niet voor de islam, net zo min voor het boeddhisme, atheïsme en het vliegende spaghettimonster pleit.

     14. Siemien

      @guus sterker nog, je blijft de koran verdedigen neemt er geen afstand van,bagatelliseert het, je bepleit de islam met een zéér, zéér, zéér warm hart.
      Je noemt het beestje niet bij de naam, geeft het het liefst een zacht nicknaampje..
      Als de islam een man was zou jij je terstond laten verkrachten maar dan zonder tegenwerking zo graag als jij dat wilt..

     15. Pit

      @Siemien: Geen Geluk en zijn rugtuffers nuanceren alles kapot, en dat is in het voordeel van islam. Zolang je geen stelling neemt tegen islam zal ze welig tieren. In 1955 werd de eerste moskee geopend, momenteel staan er meer dan 450.

      #kapotnuanceren

     16. Guus Geluk

      Siem-Pit: “Als de islam een man was zou jij je terstond laten verkrachten maar dan zonder tegenwerking zo graag als jij dat wilt..”

      Nee, ik heb niets met de islam.

      Zonder tegenwerking en verkrachten is een beetje dubbelop, maar dat zag je zeker wel?

     17. van Urk

      Vit@ Dat ligt inderdaad meestal aan de strenge fundamentele opvoeding van de ouders of aan de haatpredikers. Ik kan gelukkig genoeg voorbeelden geven van mensen uit bepaalde ideologische of geloofsgroepen hier in Nederland die geen haat tonen en zeer tolerant zijn tegenover tegen andersdenkenden. En als de Israelische Joden totaal geen vertrouwen hebben in moslims (of andersom) waarom worden moslims toegelaten in het Israelische leger en zelfs zo dat ze kunnen op klimmen tot officier? Net als de vraag waarom moslims juist in het Israelisch leger willen dienen. Dat staat niet in verhouding van mensen die hardnekkig willen beweren dat Israel een apartheidsstaat is. http://www.joods.nl/2013/08/moslims-in-het-israelische-leger/

     18. Guus Geluk

      “Ik kan gelukkig genoeg voorbeelden geven van mensen uit bepaalde ideologische of geloofsgroepen hier in Nederland die geen haat tonen en zeer tolerant zijn tegenover tegen andersdenkenden.”

      Hier sluit ik me bij aan: ik ken tolerante christenen, boeddhisten en moslims. In alke geloofsgroepen lopen ook intoleranten rond, maar dat geldt ook voor politieke stromingen – en het atheïsme.

      De mens is haatdragend en overdraagzaam. Antisemitisme is een wereldwijd, van alle tijd en afschuwelijk verschijnsel.

     19. eRik2017

      Ik ben de laatste die islam de schuld geeft van vandalisme, maar we mogen de problemen en feitelijke relaties wel benoemen.
      Iedereen kijkt alweer uit naar de Ramadan, waar elke avond zodra de moskee uitloopt er meteen sporen van vernielingen volgen. Kapotte ruiten, auto’s in de fik, etc. En dat weer in verhouding totr de dat bijv. marokkaanse jongetjes thuis alles mogen en geen halt toegeroepen worden, in verhouding tot “kkjoden kkhomo” roepende jochies op scootertjes die er lol aan beleven (voor anderen) levensgevaarlijke capriolen op het fiets uit de halen, enz.
      Dan zijn er meteen weer partijen die op hun achterste benen staan, maar afgelopen lente werd het zelfs door moskeebesturen toegegeven.

    2. DolleDries

     Valt wel mee Kong toch ,als het maar macht oplevert gezien jou SP in Rotterdam de handjes aan één slaat met een islam partij.

    3. Siemien

     @kong geldzucht is dé wortel van alle kwaad..

     1. van Urk

      Siemien@ Een beter antwoord had u niet kunnen geven.

     2. Siemien

      @Urk 😉

     3. DolleDries

      Ik denk meer de macht.

  3. Ernst Quispel

   Eens.

  4. Vit

   Mee eens, nou nog de uitvoering.

   Gelukkig daalt de criminaliteit. (Gebbetje hoor)

   1. Guus Geluk

    Ik ken de cijfers niet.

     1. van Urk

     2. Guus Geluk

      Mooi, maar dat is voor slachtoffers moeilijk te geloven.

    1. Vit

     De echte cijfers krijgen we ook niet omdat er massaal geen aangifte wordt gedaan.

     https://www.geenstijl.nl/4944692/nl_is_aangiftemoe/

     Voordat je over GeenStijl begint met onbetrouwbare site, deze kunnen het zich niet veroorloven met nepnieuws te komen.

     1. Pit

     2. Pit

      En als je al aangifte doet (oplichting) dan doen ze er niets of bijna niets mee:

      http://www.ad.nl/binnenland/politie-doet-weinig-met-aangifte-online-oplichting~ad5de954/

    2. Pit

     @Urk: Geen Geluk kent de cijfers niet.

     Tja… als je kop in islambeton is gegoten dan zie je ook niets. Gelukkig ben ik niet te beroerd om een aantal cijfers te laten zien, gewoon te vinden op internet.

     #islambeton

     1. Guus Geluk

      Wat is islambeton?

     2. Holland

      Daar is die plaat van gemaakt die voor je kop zit.

   2. Pit

    @Vit: Tja… de aangiftebereidheid loopt al jaren terug, in sommige steden verdwijnt 50% van de aangiften in de vuilnisbak, me dunkt dat “cijfers” uitwijzen dat het veiliger wordt en is geworden.

    Maar ik zag je knipoog… 😉

    1. Pit

     Door het structurele tekort aan rechercheurs hebben criminelen vrij spel.

     http://www.telegraaf.nl/binnenland/28250387/__Noodkreet_wijkagente__.html

    2. Pit

     De aangiftemoeheid onder Nederlanders blijft toenemen. In 2016 deed een kwart van de slachtoffers van traditionele criminaliteit aangifte bij de politie. In 2012 was dat nog 29 procent. Dat blijkt uit de nieuwste Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

     http://www.ad.nl/binnenland/minder-vaak-aangifte-na-misdrijf~a7e9d316/

     1. swetsnek

      pit heeft er maar een dagtaak aan geloof ik

     2. Pit

      @Swetsnek: Nee hoor, dat valt reuze mee, ik archiveer het e.e.a.

      Probleem zijn de mensen die zeggen dat ze de cijfers niet kennen omdat ze die niet willen zien.

      Nederland is beslist niet veiliger en dat is een ernstige zaak! Vooral omdat dit al járen bekend is.

     3. eRik2017

      Het is bekend dat tijdens de recessie enorm gesneden werd gesneden in politie. Ineens daalde aantal misdrijven enorm. Gewoon doordat alle aangiftes niet kunnen worden behandeld en een misdrijf is pas voluit geregistreerd op het moment dat een veroordeling plaats heeft gevonden. Nou daar zitten nogal wat marges en gaten.
      De korpsen zijn sindsdien nooit aangevuld.

      De jaarlijkse Politie-iftar mag wel wat kosten. 100.000 euro voor de verbinding. Ik ben er als groep niet welkom.
      Hopen dat deze gemeenschap de politie meer als vriend gaat zien.

    1. Siemien

     @swetsnek men kan nu niet zegge n dat men de cijfers niet kent..

   3. sjun

    Dat zal recht evenredig aan de aangiftebereidheid zijn die door al te ongeïnteresseerde opnemers zodra er een link blijkt met moskeegangers nog eens verder gefrustreerd worden. Zo groeit er een klimaat voor eigenrichting om onverlaten via lik op stuk te verhelderen dat zij grenzen overschreden en dat het in hun eigen belang wordt om dat niet te blijven doen.

    1. Ernst Quispel

     Laten we maar op vertrouwen dat Sjun zelf prima begrijpt wat hij hier bazelt.

     1. sjun

      Het zal door meerderen begrepen worden zodra praktisering ervan plaatsvindt.

  5. tomygun

   GG .
   En die zullen zwaar gestraft worden als zij Nederlander zijn he !
   want een pop zonder kop weggooien is veel erger dan dit .

  6. Nasrani

   Doe eens een gokje over de achtergrond van deze vandalen!

   1. Pit

    @Nasrani: Mohammedanen?

    1. Nasrani

     Tja, elk weldenkend mens weet dat. Behalve onze links christelijke landgenoten. Die blijven ontkennen dat de islam en zijn aanhangers het onkruid is dat onze westerse samenleving ernstig blijven bedreigen. Ik kom steeds vaker tot de conclusie dat nativiteit( zoals verwoord door GG) niet zo onschuldig is als het lijkt. Richting onze toekomst bijna misdadig. De geschiedenis zal een hard oordeel vellen over deze ‘landverraders’. Maar misschien is het dan al te laat.

    2. eRik2017

     @Pit
     Je zit ernaastGister fietste ik er toevallig langs en zag hoe 7 kabouters een stoeptegel uit de traat trokken en deze tegen de ruit aan flikkerden. Ze riepen Lang Leve de Koning, renden weg en verscholen zich achter een grote rode paddenstoel.

     #terreurkabouters

 2. Two Ravens Black Kettle

  Met goedkeuring van de politieke D’66 rechtbanken.
  Of zoals de Grote Denker Judith Sargentini zou gillen; “allemaal hysterie !”

  Het onzalige Verbond tussen de linkse fascisten en antisemieten en de fascistoïde antisemitische islamisten veranderd Europa in een Jodenvrije Zone.

  Frau ‘mijn kinderen zijn geen sociaal experiment !’ Halsema en die Jesse ‘Ich binn Trudeau’ Snotneus noemen dat culturele verrijking, solidariteit en progressie. Overbevolking en alles onder het beton was/is de kern hun GL Links beleid

  Frau Bathory Merkel daarentegen sprak over het volledig mislukken van de Multicul.
  (waarna ze krankzinnig werd, Poort Europa uit haar hengsels sloeg en miljoenen jonge hersenchirurgen en terugkerende jihadisten (allemaal hysterie ! zou Judith Sargentini gillen) door liet Europa trekken op zoek naar de steeds schraler wordende honingpotten van Zweden, Duitsland, Engeland en Nederland)

  Mijn inschatting is dat over 25 jaar Zweden Joden rein zal zijn.
  Nederland zal niet ver achter blijven.
  En dat allemaal onder de neus van de feminazi’s, progressievelingen en de MSM-journalistiek die al meer dan een halve eeuw wegkijken en doofpotten.
  O ja
  En natuurlijk het verachtelijk stemvee die stug op Europa’s Kartel partijen blijft stemmen (zeker in NL (Het land van vijftien miljoeeeen zombies, op dat hele kleine stukje a.-aarde die…. want bij ons zal de revolutie zeker niet vandaan komen)

  Saillant detail sinds het zingen van dat vreselijk liedje is dit land 2 miljoen zielen rijker geworden.
  Een ongekende aanwas dat volledig op conto geschreven kan worden van massa-immigratie.
  En de elite zag dat het goed was.
  Huizen onbetaalbaar voor jonge gezinnen behalve de elite die een goedkoop poetsertje en kinderoppas hebben en hun peperdure keuken laten verbouwen door onderbetaalde Polen.
  Wat zij zijn zo sociaal en deugen zo o.n.t.z.e.t.t.e.n.d

  1. Stanly2000

   @TRBK

   Zo is het maar net.

   1. corfo

    @ TRBK.
    +++++ !!

  2. 75

   goed verhaal

  3. Pit

   @TRBK: Een ongekende aanwas dat volledig op conto geschreven kan worden van massa-immigratie.

   En de elite zag dat het goed was.

   Huizen onbetaalbaar voor jonge gezinnen behalve de elite die een goedkoop poetsertje en kinderoppas hebben en hun peperdure keuken laten verbouwen door onderbetaalde Polen.

   Wat zij zijn zo sociaal en deugen zo o.n.t.z.e.t.t.e.n.d

   Hear, hear!

 3. J.C.

  Prima stuk. Kleine opmerking:

  “Want driemaal gevandaliseerd in nog geen half jaar tijd duidt op een serieus probleem”.

  Lijkt mij mild uitgedrukt. Vooral in vergelijking met het gekrijs vanuit de Tweede Kamer toen iemand een krasje op een moskee had gemaakt………..

 4. Paaldanseres

  Straks maar weer even gaan eten daar…. voor het goede gevoel… dat zal de dader(s) leren.

  1. van Urk

   Driemaal dezelfde moskee dan wordt er anders gereageerd en stikken ze bijna nog niet van heilige verontwaardiging.

   1. Kodi

    Dat verschil ontgaat mij ook niet.

 5. George van de linden

  Ik DENK dat het tijd word om eens wat winkelruiten van onze kansenparels in te gooien.
  En dan moet je is opletten wat er dan gebeurt……moord en brand schreeuwen ze….in de slachtofferrol….racisten…discriminatie …moslimfobie enz enz. En niet te vergeten onze staatsomroep, de NPO die dan bol staat van het vreselijke nieuws. Oh en Jinek…DWDD….WNL op Zondag …Nieuwsuur
  Pffff, ik word er eigenlijk moe van ………

 6. denk eens na

  Er is maar 1 goede oplossing dat is de Israelische methode, wie geweld gebruikt tegen een Israelier komt er niet ongeschonden van af

  1. Siemien

   @dea, dat is dé oplossing daarna gelijk het land uitschoppen..

   1. denk eens na

    I.k bedoelde meer dat zo iemand zijn maagden mag komen opzoeken

 7. denk eens na

  Is de burgervader van de aarse weer met vakantie?

  1. van Urk

   denk eens na@ U bedoelt die kerel dat nog steeds het verschil niet ziet tussen salafisme en secularisatie?

 8. Vit

  Ik zal de eerste keer niet vergeten dat er twee van die lulhannesen stonden toe te kijken en pas in actie kwamen toen het leed geschied was.

  1. van Urk

   Dat waren waarschijnlijk werkloze glaszetters. 😉

 9. DolleDries

  Hier nog een berichtje over de vrienden van één onze minister.

  Fatah, die onder leiding staat van de president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, heeft naar verluidt een huurvrije, volledig gemeubileerd appartement aan Ahmad Nasser Jarars’s familie gegeven, de leider van de islamitische terroristische cel die in januari de joodse rabbijn Raziel Shevach vermoorde.
  Het eigen persbureau van de Palestijnse overheid, Wafa, heeft het nieuws vermeld dat het appartement wordt geschonken aan “de familie van de martelaar Ahmad Nasser Jarars”. Ahmad Nasser Jarar is eerder door Fatah beschreven als een “jonge leeuw” en afgebeeld op hulde-affiches zoals de bovenstaande.
  Het appartement geschenk is volgens de secretaris van Fatah, Nur al-Din Abu al-Rab, bedoeld om te laten zien dat “Fatah voldoet aan zijn nationale plicht jegens degenen die zich als martelaren opofferen tegen de Israëlische bezettingstroepen”. Het appartementen programma toont volgens Nur al-Din Abu al-Rab aan dat “onze mensen verenigd staan en niet de martelaren vergeten die hun leven hebben opgeofferd voor de Palestijnse zaak”.
  Rabbijn Sjevach werd vorige maand vermoord tijdens een gewapende aanval nabij Havat Gilad in Samaria. De terroristen schoten van dichtbij op het voertuig van rabbijn Shevach en vluchtten toen van de plaats. Jarar was een sleutelfiguur in de terreurcel die de aanval uitvoerde. Hij nam er zelf aan deel en stierf in februari in een vuurgevecht met het Israëlische leger in Jenin.
  In de sociale media in Zweden wordt hierop heftig gereageerd, onder andere door Mats Skogkär, redactionele schrijver voor HD en Sydsvenskan, en wijst er onder andere op dat de Sociaal-Democraten in Zweden de Palestijnse Fatah als zijn zusterpartij beschouwd:

  1. Duckday

   Vreemd een DDR 66 kreeg ook een gratis appartement

   1. DolleDries

    Nu je het zeg ,maar dat was een handelsverdrag martelaar.

 10. Ni28

  Een kleine Kristalnacht in Amsterdam. Vast in de Verrekijker besproken. Gelukkig is het alleen vandalisme en geen terreurdaad. Goed voor een taak straf voor de vandaal als het aan D66 rechter ligt. Als iemand een ruit bij een asielzoekerscentrum zou ingooien is het wel een terreurdaad. Over meten met twee maten gesproken.

 11. Kodi

  Van Aartsen: “Omarm het Salafisme!”

  Heeft hij nu zijn zin?

 12. poldi

  Zeer opvallend dat de antiracisten zeggen dat ze voor de minderheidsgroepen zijn, van indianen tot LGTB’ers en van zwarte mensen tot alle moslims, maar als het om intimidatie én vernedering van joden gaat, blijft het akelig stil in die hoek, die anders zo energiek en luidruchtig is.

  Hoog tijd dat er een beweging komt om dat linkse antiracisme gespuis kei- en keihard aan te pakken.
  Liefst met een knuppel.
  Hehe… dat lucht even open.

 13. Babaji538

  Een goed idee, Tim, de Gazastrook.
  Wie weet hebben ze daar meer trek
  in vegetarische hapjes dan in spareribs.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.