Oprichter WhatsApp: “Het is tijd. Delete je Facebook-account”

Oeps. 

Facebook krijgt steeds meer kritiek te verduren. Niet alleen vanuit de politiek, maar ook — en misschien vooral — van organisaties en individuen die de privacy van burgers serieus nemen. De laatste top-tech-ondernemer die klaar is met het grootste sociale netwerk ter wereld is Brian Acton. Dat is de oprichter van WhatsApp.

Op Twitter laat hij heel kort en duidelijk weten wat hij van Facebook vindt:

Zoals Laurens Verhagen van de Volkskrant terecht tweet is het bijzonder belangwekkend dat de oprichter van WhatsApp dit zegt. Niet alleen weet deze man meer over technologie dan wij allemaal bij elkaar, maar hij heeft zijn bedrijf in 2014 ook nog eens voor miljarden verkocht aan Facebook. Het is dus niet zo dat hij een reden heeft om een hekel te hebben aan Mark Zuckerberg. Het tegendeel is zelfs waar: Zuckerberg heeft hem rijk gemaakt. Het prijskaartje van WhatsApp was namelijk $19 miljard. Dat bedrag moest verdeeld worden door twee mensen, Acton en zijn zakenpartner. $9,5 miljard per persoon. Niet slecht.

Bart Nijman van GeenStijl is óók helemaal klaar met Facebook. “Facebook = kwaadaardig,” schrijft hij op Twitter, waarna hij het sociale netwerk vergelijk met de Big Brother-achtige Sleepwet:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Onzin456

  En dan terug gaan naar hyves?

  1. van Urk

   Of naar Schoolbank of MySpace.

 2. Burgermans

  Dat maak ik nog altijd zelf wel uit.

 3. Ni28

  Daarom heb ik nooit een Facebook account gehad.

  1. denk eens na

   ME/TOO.

 4. Ni28

  Op Facebook je hart uitstorten en dan tegen de sleepwet zijn klopt niet.

 5. EU kok

  Bent u het met DDS eens, like ons op facebook.
  Kan Cambridge Analytica u ook vinden.
  .
  Wakker worden Michael.

 6. robroy

  gewoon terug naar rechtstreeks praten met elkaar hoe vindt je die ???

  1. Fortiori

   Twee blikjes en een paar meter vliegertouw…van de een naar de andere kant van de straat.

 7. Ernst Quispel

  Ik heb die conclusie ook getrokken: het is onverstandig een Facebook-account te handhaven.

 8. P.Sisterons

  Niks te verbergen toch? De Staat komt toch even graag neuzen bij je achter de voordeur.
  Wat een schertsvertoning voor schijnveiligheid.
  https://www.mupload.nl/img/itdoxxcygrqw.jpg

  1. Frits Jansen

   De AIVD gaat zich nu richten op mensen die niets te verbergen LIJKEN te hebben, want daar moet een steekje aan los zijn.
   Ik heb al eens meegemaakt dat ik fietste door het Groene Hardt van Holland en er plotseling een politieauto achter mij zat. Ik besefte dat ik mijn mobiele telefoon niet bij me had, en er (hopelijk) ook geen chip in mijn fiets zit. Verder had ik mijn route niet gepland op internet want ik weet de weg hier inde buurt wel. De politie besefte dat ik een peilmijder ben (een soort zorgmijder maar dan anders), en dan ben je meteen al verdacht.

 9. Babaji538

  It is just a book without a face.
  Petra Hermans

 10. Luwadder R1

  Heb nooit facebook gehad, wel weet ik dat Whatsapp gegevens doorspeelt naar facebook.Heb een tijdje Whatsapp gehad maar dat heb ik er al gauw af gebonjourd vond en vind het duizend keer niks. Snapchat, twitter instagram heb ik ook niet en begin daar ook nooit en te nimmer aan. Met al dat soort sociale media gooi je je privacy in feite op straat. De ondergang voor facebook ??? ik hoop het en dat de rest van de sociale media spoedig volgt.

 11. Frits Jansen

  Facebook heeft wel spijt betuigd dat ze de allerlei gegevens over tientallen miljoenen gebruikers hebben verkocht aan het louche Cambridge Analytica, maar zal zijn leven niet beteren want het hele business model van deze club is gebaseerd op de uitverkoop van de privacy van de gebruikers.

  Zelf heb ik Facebook altijd gemeden als de pest. Daardoor voelde ik mij soms een beetje een digibeet, temeer omdat ik besef dat ik op mijn leeftijd moet oppassen om bij te blijven. Maar ik geloof nu dat ik een hele goeie beslissing heb genomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.