Texaanse politie bevestigt: knettergekke pakketbommenlegger 'naar alle waarschijnlijkheid dood'

Geen categoriemrt 21 2018, 15:00
En die dood vond hij op de wel meest 'passende' manier mogelijk.
Austin, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas, was de laatste weken niet de relatief vreedzame plaats die het normaal gesproken is. Op 2 maart ontplofte hier een bom die in een pakketje verstopt zat, nadat de doos bij een ogenschijnlijk willekeurig huis was achtergelaten en werd geopend door de bewoner van die woning. Dat gebeurde tot drie keer toe, met twee doden en twee zwaargewonden tot gevolg.
Niet zo gek dus dat de hele stad in de hoogste stand van paraatheid was deze maand, en de politie uitdrukkelijk zei dat inwoners géén pakketjes moesten openen die ze niet verwachtten:
Ze lieten echter ook weten dat er een stevige beloning was voor degene die de gouden tip kon geven wat betreft de identiteit en/of locatie van de mysterieuze bommenlegger. Maar liefst 100.000 dollar lag er klaar als 'bedankje':
Dat bericht ging er rond middernacht onze tijd uit, en lijkt nu al tot succes te hebben geleid. De ordebewaarders van de Texaanse stad hebben nu namelijk laten weten dat de bommenlegger - of in ieder geval de persoon die zeer waarschijnlijk deze gek is - dood is. De laatste twee dagen zijn er meerdere tips binnengekomen over de identiteit van de man, wat leidde tot een signalement van zijn auto. Die werd uiteindelijk gespot bij een hotel in Round Rock, een stadje in de buurt van Austin. Toen een SWAT-team hem wilde inrekenen, besloot hij er zelf een einde aan te maken: hij blies zichzelf op, en verwondde daarbij ook één agent. Al dit wijst er natuurlijk op dat het inderdaad om de gestoordeling gaat die gezocht werd: de politie gaat er dan ook vanuit dat de 24-jarige man de dader is (nouja, was). Hij zal niet gemist worden, en in zekere zin is het natuurlijk passend dat meneer zo aan zijn einde kwam. Opgeruimd staat netjes, zullen we maar zeggen.
Eén nadeel heeft dit alles natuurlijk wel: nu deze malloot een enkeltje hel heeft gekregen, komen we er misschien nooit achter wat hem bezielde. Hadden de aanslagen een racistisch motief - meerdere slachtoffers waren hispanic - is dit gerelateerd aan (islamistische) terreur, of is het weer eens 'gewoon' een verwarde man? Het antwoord op die vraag zullen ze misschien nooit meer krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten