Oprichter WhatsApp: "Het is tijd. Delete je Facebook-account"

Geen categoriemrt 21 2018, 14:00
Oeps.
Facebook krijgt steeds meer kritiek te verduren. Niet alleen vanuit de politiek, maar ook -- en misschien vooral -- van organisaties en individuen die de privacy van burgers serieus nemen. De laatste top-tech-ondernemer die klaar is met het grootste sociale netwerk ter wereld is Brian Acton. Dat is de oprichter van WhatsApp.
Op Twitter laat hij heel kort en duidelijk weten wat hij van Facebook vindt:
https://twitter.com/brianacton/status/976231995846963201
Zoals Laurens Verhagen van de Volkskrant terecht tweet is het bijzonder belangwekkend dat de oprichter van WhatsApp dit zegt. Niet alleen weet deze man meer over technologie dan wij allemaal bij elkaar, maar hij heeft zijn bedrijf in 2014 ook nog eens voor miljarden verkocht aan Facebook. Het is dus niet zo dat hij een reden heeft om een hekel te hebben aan Mark Zuckerberg. Het tegendeel is zelfs waar: Zuckerberg heeft hem rijk gemaakt. Het prijskaartje van WhatsApp was namelijk $19 miljard. Dat bedrag moest verdeeld worden door twee mensen, Acton en zijn zakenpartner. $9,5 miljard per persoon. Niet slecht.
Bart Nijman van GeenStijl is óók helemaal klaar met Facebook. "Facebook = kwaadaardig," schrijft hij op Twitter, waarna hij het sociale netwerk vergelijk met de Big Brother-achtige Sleepwet:
https://twitter.com/BartNijman/status/976369164867825664
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten