Nederlandse media woedend: Trump feliciteerde Poetin met zijn verkiezingsoverwinning!

Nederlandse media woedend: Trump feliciteerde Poetin met zijn verkiezingsoverwinning!

Ach gossie. Da's wel heel gek inderdaad.

De Nederlandse media -- met RTL Nieuws voorop -- zijn woedend op Donald Trump. De Amerikaanse president belde na de Russische verkiezingen van afgelopen zondag namelijk met zijn Russische ambtsgenoot om hem te feliciteren met zijn indrukwekkende overwinning. En dat mocht niet van zijn establishment-adviseurs.

Die hadden benadrukt dat hij vooral niet "gefeliciteerd" mocht zeggen. Rusland is namelijk geen vrij land, en dus mag je niet "congratulations" zeggen. Nee, je mag alleen maar boos en vervelend zijn aan de telefoon... Oh ja, en ook meteen nog even zeggen dat je het niet vindt kunnen dat de Russische spionagedienst Sergej Skripal vergiftigd heeft.

"Volgens bronnen die op de hoogte zijn van het telefonische onderhoud dat Trump en Poetin hadden, waren die adviezen aan dovemansoren gericht," aldus RTL. En dat is natuurlijk een grove schande.

Wat. Een. Flauwekul. Het is echt ongelooflijk dat dit nu ook al een issue is. Onafhankelijke waarnemers lieten na de verkiezingen weten dat die eerlijk verlopen waren. Ja, het debat en de campagnes vonden plaats in een "gesloten" systeem, maar er is niet gefraudeerd met de uitgebrachte stemmen. Dat kwam niet als een verrassing voor experts. Die zeggen al veel langer dat Poetin ongekend populair is in eigen land. Blijkbaar moet onze haat voor Russen en hun leider zo groot zijn dat we dit niet mogen erkennen -- niet wat het mediakartel betreft, tenminste.

Onzinnig. Trump heeft gelijk dat hij Poetin feliciteerde. Dit betekent niet dat hij Poetins beleid voor de volledige honderd procent steunt, maar hij hoeft ook niet kinderachtig tegen hem te doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties