PVV populair onder Syrische-Orthodoxen in een van de grootste gemeenschappen van de wereld: Enschede

Nou zeg, wat een verrassing! De PVV is populair bij Syrische-Orthodoxen in Enschede! Alle gekheid op een stokje, de gebeurtenissen van de afgelopen jaren hebben natuurlijk een grote invloed gehad op de Syrische bevolking en de Christenen in het Syrië. Geert Wilders is het felst geweest als het gaat om het beschermen van de Syrische-Orthodoxen en de bescherming van Christenen in het Midden-Oosten in het algemeen.

“Onze gemeenschap bestaat uit allerlei lagen van de bevolking, maar binnen de gemeenschap lijkt de laatste jaren de PVV aan populariteit te winnen”, signaleert de in Enschede geboren Erwin Ilgun, vicevoorzitter van de Suryoye Aramese Federatie Nederland en oud-CDA raadslid in Enschede. “Veelal wordt er gestemd op iemand uit de gemeenschap. Maar de discussie over de moskee in Enschede speelt deze verkiezingen zeker mee. De PVV is een serieuze kandidaat in Enschede om rekening mee te houden.”

 De populariteit van de PVV onder de Syrisch orthodoxen verbaast schrijver Abraham beth Arsan niet, die zelf een uit Turkije afkomstige christen is. “De Syrisch-orthodoxe christenen zijn gevlucht uit de islamitische wereld”, verklaart Arsan. “We zijn gevlucht omdat ons geloof daar ongewenst was. We zijn altijd onderdrukt.”

Nog een duidelijk teken dat door een multiculturele samenleving je de spanningen en problemen in de wereld internaliseert in je eigen gemeenschap. Het is een serieus fenomeen waar we op moeten letten. Kijk maar naar het Israël-Palestina conflict of de ontwikkelingen in Turkije. Het zorgt voor spanningen in onze eigen gemeenschap. Ik kan mij goed voorstellen dat de gemiddelde DDS-lezer het niet erg vindt dat dit nu gebeurt, omdat het in dit geval de PVV aangaat. Maar we moeten objectief kijken naar deze ontwikkeling. Het is geen goede trend.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. DolleDries

  In Rotterdam is weer een Moslim partij gek op de SP.

  1. loes530

   die zijn gek

 2. Rechtsaf

  Christenen die zijn gevlucht voor de islam

 3. denk eens na

  Of topic :L rutte denkelijk bij oxam betrokken,

 4. Ritter

  Mensen die gevlucht zijn uit de islamitische landen weten wat de islam betekend.

  Het zijn niet alleen Syriërs maar b.v. mensen uit Iran die waarschuwen voor de oprukkende islam in Europa.

  Maar de politieke elite (en hun vriendjes in de media) blijven horende doof en ziende blind voor de gevaren van de islam……………totdat het te laat is.
  ————

  Darya Safai: ‘Jullie zouden gerust banger mogen zijn’
  https://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal-algemeen/Darya-Safai-Jullie-zouden-gerust-banger-mogen-zijn/9902847?ckc=1&ts=1497095023

  1. Ritter

   ‘In de islam groeit een fascistische ideologie’

   Zineb el-Rhazoui, schrijver-journalist

   Ze was moslima, werd atheïst en overleefde de aanslag op Charlie Hebdo. Nu presenteert ze ook hier haar boek Vernietig het islamitisch fascisme .

   https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/07/in-de-islam-groeit-fascistische-ideologie-a1594879

 5. Ritter

  Het is geen goede trend.

  Het is geen goede trend dat de (vaak illegale) massa immigratie uit de islamitische landen blijft aanhouden. Met alle gevolgen van dien.

  Verreweg de meeste moslims integreren niet en nemen hun islam (en bijbehorend gedrag) mee naar Europa. Dat zal leiden tot toenemende islamisering.

  Inderdaad, geen goede trend.

 6. DolleDries

  Gevraagd of de islam in Duitsland thuishoort, antwoordde zowat driekwart (74%) van de ondervraagde Duitsers ,,absoluut niet” of ,,waarschijnlijk niet,” in directe tegenspraak met de Duitse kanselier Angela Merkel.
  In hun antwoorden op een peiling door het Civey-instituut, gepubliceerd vrijdag door FOCUS, zei 54,6 procent van de Duitsers dat de islam “absoluut niet” een deel van Duitsland was, met nog eens 19,7 procent die “waarschijnlijk niet” antwoordde.
  Slechts 6,4 procent antwoordde dat de islam ‘definitief’ thuishoort in Duitsland en nog eens 14,9 procent antwoordde, ‘waarschijnlijk ja’. Van de ondervraagden onthield 4,4 procent zich.
  Onderzoek: Het standpunt van Duitsers over de islam
  Kanselier Merkel ontstak een debat over dit onderwerp in augustus 2016, toen ze nadrukkelijk verklaarde dat “de islam tot Duitsland behoort”, midden tijdens de vluchtelingencrisis. Vrijdag herhaalde ze dat standpunt door erop aan te dringen dat de islam integraal deel uitmaakt van de Duitse cultuur, in tegenstelling tot minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, de Beierse leider van de Christian Social Union (CSU), die het christelijk erfgoed van de natie heeft benadrukt.
  Na gesprekken met de Zweedse premier Stefan Lofven vrijdag, merkte Merkel op dat vier miljoen inwoners van het land de islam volgen en vertelde verslaggevers: “Deze moslims maken ook deel uit van Duitsland en met hen is hun religie, de islam, net zo goed een deel van Duitsland.”
  Merkels opmerkingen volgden op opmerkingen van Horst Seehofer, een criticus van de ongecontroleerde migratie in Duitsland.
  “De Islam behoort niet tot Duitsland,” zei Seehofer vrijdag tegen Bild, wijzend op de invloed van de Christelijke kerk op het dagelijkse leven en de cultuur. “Duitsland is gevormd door het christendom,” zei hij.

 7. RobertMarsman

  Het is in die zin natuurlijk wel een verassing dat Wilders populair is onder veel orthodox christelijke Syriërs. Je zou verwachten dat de traditionele christelijke partijen zoals de CDA, CU en SGP het meest uitgesproken zouden zijn tegen moslimgeweld gericht tegen christenen. Maar die doen liever de daders van dat geweld knuffelen als dat ze op moeten komen voor hun eigen geloofsgenoten.

  Buiten de SGP om dan een beetje. Die spreken zich van de drie zich nog het met meest er over ut.

  1. DolleDries

   Mooi voorbeeld van die verdwazing is Guus hier.

  2. Rosasolis

   @RobertMarsman. De CDA “knuffelt de daders van geweld tegen Christenen”! Onder leiding van onze ministerie van justitie, worden zijn uit ons land gezet, of gaan ze regelrecht naar de gevangenis. De CDA tolereert niet Imams die geweld prediken in de moskees — die worden onmiddelijk naar de islamic land van hun keuze gezet. Vaak op een vracht vliegtuig. Terugkerende IS vrouwen en mannen, worden meteen naar een
   gevangenis gestuurd. Een grote probleem nu is wat moet gebeuren met heel jonge kinderen van een Nederlandse ouder (meestal heel jonge vrouwen die tot de IS terechtkwamen en nu in overvolle kampen leven)?

 8. Nasrani

  Kijk, die mensen weten waarover zij praten. En wat geef ik ze gelijk. Zij zien het gevaar en het vergif van de islam. En wat beschamend dat er hier op de site een GG deze mensen (zijn geloofsgenoten) zo in de kou laat staan. Dat soort (christenen) zou zich kapot moeten schamen.

  1. sonar

   Nasrani die geloofsgenoten die jij bedoeld zijn geen christenen,dat zijn huichelaars.

   1. Steve Van der Vekens

    De tegenwoordige Judassen.
    Hebben hun ziel aan die moordlustige Islam verkocht in de hoop dat zij op de Dag des Oordeels gespaard blijven. Die hebben eigenlijk geen bestaansrecht meer, want afkomst verloochenen en anderen proberen te indoctrineren met ‘giftig links-wensdenken.
    De linksen hebben allemaal mee bloed aan de handen, want zij zetten de na-oorlogse propaganda voort. (net zoalang tot er een nieuwe generatie jihadisten is ontstaan)

 9. Dollaert

  Kijk, de echte vluchtelingen kiezen voor Wilders. En ja, ook ik stem PVV en ja ook ik heb ooit een Christelijke vluchteling in huis verzorgd. Terwijl ik geen cent te makken heb.
  Zo. Kom maar op met het gezwets , dat PVV ers egoistische tokkies zijn etc.

 10. Steve Van der Vekens

  Wanneer we objectief kijken ziet het er al zeer lang niet goed meer uit.

 11. david1veenstra

  In de jaren dertig gingen de eerste joden weg uit nazi Duitsland. Waarschuwden andere joden die elders woonden. Waarschuwden politici. Niemand geloofde hen, niemand ging zich bewapenen. En ineens kregen die eerste joodse vluchtelingen gelijk.
  Hoe reageren nu al die hulpverleners van het eerste uur die bij de bron zaten? Ooit wel eens iemand van hen op TV gezien om het gevaar van Islam bloot te leggen? Nee, want juist ‘de hulpverlener’ in dit land staat wijd open voor het sprookje van een vredelievende Islam. Het zal wel zo in elkaar steken dat juist zij die Syrische christenen aanstellers vinden. Gekke wereld. Politiek Nederland heeft nog steeds een cordon sanitaire rond Wilders en de Syrische vluchtelingen stemmen op zijn partij. In ieder geval goed ingeburgerd. Beter dan de leden van DENK. Veel beter.

 12. Ni28

  Niet de christelijke partijen maar de PVV nam het voor de onderdrukte christenen in de moslim landen. Vreemde wereld.

  1. van Urk

   Heeft de PVV organisaties onder hun vleugels die onderdrukte christenen dan helpen? christelijke partijen hoeven niet hard staan te roepen om voor de onderdrukte christenen op te komen. Er wordt al genoeg gedaan voor onderdrukte christenen door hun achterban. Het is alleen de vraag of de achterban van de zogenaamde solidaire partijen van de guthmens als de SP, GroenLinks, PvdA of D66 ook dat willen gaan doen of liever wegkijken.

   1. van Urk

    Trouwens politici als Pieter Omtzigt en Kees vd Staaij hebben deze zaak genoeg op tafel gegooid bij de islam-knuffelende partijen. Als de rest zich daar van afzijdig willen houden zoek je je heil op in andere landen: https://www.nd.nl/nieuws/buitenland/christenvervolging-moet-iedereen-een-zorg-zijn.2707028.lynkx

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.